🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D.
    24. Siječanj 2022. 09:39

Natalija91, moja sucut. Drzite se. 🥺😥
    Carpe, pretuzno...nadam se da ce kuma biti dobro. 🙏

Zara7
    24. Siječanj 2022. 12:26

CarpeDiem.

Zara7

CarpeDiem.

Zara7

Curee, hvala vam na komentarima i podršci u ovim tužnim bezpirovskim vremenima 😁
    Carpe dada mali već ima strah od propuštanja 🙈
    Sanjarka a došlo je 9 sati kad inače ide leći, a nikad dosad se nije uspavao drugačije nego u krevetu uz dojenje i onda je počeo baš ono neutješno jecati i vrištati, a bočicu nije htio ni primirisati, samo se još više iznervirao 😂 kad sam došla doma zaspao je od plača jadan i onda se cijelu noć budio 10ak puta samo da provjeri da sam tu haha…teški mamin sin, strašno 🙈
    Ajme izdrži s tim vrištećim danima :( evo ja ću Lukija malo po danu, ti Jakšu po noći i eto 😂 mene kolica po danu spase, u njima satima odspava, inače mu je max po ure.
    Bumac i moj smradac točno osjeti kad mi je bitno da odspava malo da mogu nešto napravit i neeema šanse 😂
    Nadam se da svi uživate u vikendu 🤗

Uh ne baš, kuma (od starije mi curice krštena) 40 godina, apsolutno zdrava, u petak primila 3. dozu, danas imala moždani ne prepoznaje svog djecaka od 10 godina. Dr. kažu da nisu u karijeri dozivjeli da je neko imao tako jak moždani udar i preživio. Doslovno joj se mozak "pomjerio". Evo ga djecak sada kod nas, jako mu je teško palo sto ga mama nije prepoznala. Sami su bili u kući kada se to dogodilo… 🥲

Ajmeeeee naježila sam se 🥺🥺🥺 pa prestrašno, jadna ona, jadan dečko, još to što su sami bili, mogu mislit kako se prepao. Ufffff. Nadam se da će se skroz oporaviti :( kakve su prognoze? Može li pričati, razumije li što joj drugi govore? Ajme držite se svi skupa. 🥺🥺🥺

Nadam se i ja, ali prognoze su trenutno baš nikakve. Kad je tek imala moždani prvih par minuta do dolaska hitne je pričala sa malim pitala ga tko je😭. Kasnije je zazmirila i nakon par sati u bolnici samo je otvorila oči i njih pomjera, ne priča, ne razumije trenutno. Malo samo stisne dokotra za prst kad joj da. Doktori su nerado priznali da je najvjerojatnije od cjepiva, navodno joj prije te trece doze nitko nije provjeravao antitjela nego su samo dali 3 dozu. Znat ću više informacija ovih dana. Dječak će biti kod nas za početak. Jako je loše psihicki.

Strašno. ☹
    Nadam se da danas situacija izgleda malo bolje. 🥺 Držite se svi. 💜

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Tracy_
    24. Siječanj 2022. 12:43

buhtlica34

Jutro curke!
    Milu je jučer svekrva čuvala, i mala joj izbljuckala nakon što je pojela bocu. Ovo je izjava moje svekrve: znaš šta sam ja mislila, da ti zoveš pedijatricu, jer nije normalno tako kako je ona izbljuckala. Tako je i od moje gordane mala, pa je ona imala ko neki držač da je uspravno drži jedno dva tri mjeseca jer joj nešto nije bilo uredu s zeludčićem, pa da tako i Mili ako treba. Bojim se da to nešto nije normalno.
    Znači ljudi moji skoro sam je ubila. Uspila sam se skulirat i objasnit da se te srednjovjekovne metode više ne koriste i da je sve uredu dok mila dobila kilo mjesečno i ima dovoljno mokrih pelena..
    U četvrtak idemo capnut frenulum, nadam se da neće previše divljati..
    Inače, polako se vraća u normalu, nakon 3 dana živčanjenja. Baba je čuvala jučer 3 sata i mala je prespavala, a nakon što se probudila nije ni zucnula..
    Uzela sam vikend odmor od vježbanja s njom, danas nastavljamo s radjenjem vježbica i svega ostalog.

Razumin te skroz za sve napisano.
    Držim fige za frenulum. 🤞🏻 Ne zaboravi vježbice. Naš se inače skoro vratia na staro jer nisan dovoljno dugo vježbice rastezanja radila.
    Carpe diem, horor za pročitat. Nadam se da će se kuma oporavit.
    Natalija, moja sućut! 
    Pretužno sve skupa.

SamoMalo
    24. Siječanj 2022. 14:42

Cure, ne stignem tipkat bas, ali samo da izrazim sucut :(

amy55
    24. Siječanj 2022. 16:47

Mia38

Ja sam se upravo cijepila i kaze mi dokt tu na punktu kao na vlastitu odgovornost za dojilje… sve je to neistrazeno i bla bla bla… bas me malo pokolebala. Cure koje ste se cijepile nakon poroda i dojite sto su vama rekli?
    Vidis, nisam ni skuzila da imaju indikator 🤦‍♀️
    Sto se sjedalica tice nama je definizivno mala al tek smo 2,5 mjeseca pa me strah izvadit

Cijepila sam se oko mjesec dana nakon poroda i dojim. Prošlo je već mjesec dana od 2. doze i za sada mi se čini sve ok. Gledala sam na tv-u neke intervjue, preporučivali su cijepljenje i dojilja. U trudnoći se nisam usudila cijepiti. A naravno da nitko neće biti odgovoran i da je na vlastitu odg. Istraženo nije, ali nije ni bolest nažalost još potpuno istražena. S ovom pandemijom nam je došlo baš grozno grozno vrijeme. 

Natalija91 moja sućut
    CarpeDiem nadam se da će kumi biti bolje

Par pitanja ... zaspu li vaše bebe ponekada tijekom dojenja? Što napraviti u tom slučaju? Isto tako, koliko vaše bebe dugo doje, koliko je najbolje da dojenje traje po jednom hranjenju? Vi koje hranite na bočicu, koliko vaše bebe pojedu po jednom hranjenju?

Koju aplikaciju koristite za praćenje skokova u razvoju?

Pisale ste o grčevima ovdje, nama su dosta pomogle Espumisan kapi, BioGaia kapi mu takodjer dajem. Pijem i Hipp čaj za dojilje iz dm-a koji sadrži komorač, anis, kim itd., čitala sam da ti sastojci ublažavaju grčeve kod beba.

bumac95
    24. Siječanj 2022. 17:18

Amy zaspao bi tijekom dojenja isključivo prvih mjesec dana. Poslije vise ne 😂
    Jeo bi 5-7 minuta jednu cicu. Znaci 10 do 15 sveukupno.
    Niko sad jede isključivo na bočicu i pojede 150ml plus prah šta ispadne 170 sveukupno po obroku. Jede 6 bočica dnevno. 
    Preporuka na pozadini dohrane kaže kad napuni 4 mjeseca da ide 180+prah, znaci 200 po obroku. 
    Preporuke iz grupe za dohranu kažu 150ml puta kilaza. To bi trebao biti dnevni unos :D
    Aplikacija je wonder weeks i placa se 35 kn. Ja osobno imam knjigu :)

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Zara7
    24. Siječanj 2022. 22:29

amy55

Mia38

Ja sam se upravo cijepila i kaze mi dokt tu na punktu kao na vlastitu odgovornost za dojilje… sve je to neistrazeno i bla bla bla… bas me malo pokolebala. Cure koje ste se cijepile nakon poroda i dojite sto su vama rekli?
    Sto se sjedalica tice nama je definizivno mala al tek smo 2,5 mjeseca pa me strah izvadit

Cijepila sam se oko mjesec dana nakon poroda i dojim. Prošlo je već mjesec dana od 2. doze i za sada mi se čini sve ok. Gledala sam na tv-u neke intervjue, preporučivali su cijepljenje i dojilja. U trudnoći se nisam usudila cijepiti. A naravno da nitko neće biti odgovoran i da je na vlastitu odg. Istraženo nije, ali nije ni bolest nažalost još potpuno istražena. S ovom pandemijom nam je došlo baš grozno grozno vrijeme.

Natalija91 moja sućut

Par pitanja … zaspu li vaše bebe ponekada tijekom dojenja? Što napraviti u tom slučaju? Isto tako, koliko vaše bebe dugo doje, koliko je najbolje da dojenje traje po jednom hranjenju? Vi koje hranite na bočicu, koliko vaše bebe pojedu po jednom hranjenju?

Pisale ste o grčevima ovdje, nama su dosta pomogle Espumisan kapi, BioGaia kapi mu takodjer dajem. Pijem i Hipp čaj za dojilje iz dm-a koji sadrži komorač, anis, kim itd., čitala sam da ti sastojci ublažavaju grčeve kod beba.

Mojem ništa draže nego zaspati dok doji, najradije bi satima tako pa svake prijestupne malo pocicati i onda opet drijemanje. Ako mi je bitno da pojede ne dam mu da zaspe tako da kad vidim da usporava i da mu se oči sklapaju onda ga s palcem i kažiprstom lagano obujmim za stražnji dio vrata (namjestiš prste kao da ideš podići mačku onako za vrat) i poškakljem, to mi je patronažna pokazala za razbuđivanje jer se odmah automatski razbude. Nama ova klasična dojenja traju oko 10-15 minuta, nakon toga se sam miče ili počne smijati/pričati pa znam da je dosta, dajem samo 1 dojku po podoju. Jednom, dvaput dnevno ako nigdje ne žurimo pustim ga da se nacicava/drijema, a po noći prije nego zaspe redovito cicka po sat vremena. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

• MARELA
    25. Siječanj 2022. 00:28

Zara7

amy55

Mia38

Natalija91 moja sućut

Par pitanja … zaspu li vaše bebe ponekada tijekom dojenja? Što napraviti u tom slučaju? Isto tako, koliko vaše bebe dugo doje, koliko je najbolje da dojenje traje po jednom hranjenju? Vi koje hranite na bočicu, koliko vaše bebe pojedu po jednom hranjenju?

Mojem ništa draže nego zaspati dok doji, najradije bi satima tako pa svake prijestupne malo pocicati i onda opet drijemanje. Ako mi je bitno da pojede ne dam mu da zaspe tako da kad vidim da usporava 

E, to je i mene zanimalo - da li dajete obje dojke po podoju za 3+ mjeseci starosti? Meni se u popodnevnim satima cini da se on ni iz obje ne moze puno najest, a kamoli iz jedne🤔tako da nudim iz obje, a on se ne buni😅. Dojenje nam traje 15ak min na obje.
    I u sredini dana mu dajem ad jer mi se cini nervozan i da mu fali kolicinski iako dobiva i na kilazi poprilicno.

• MARELA
    25. Siječanj 2022. 00:30

Carpe, ovo sa kumom je pre strasno, ja se nisam cijepila upravo jer me strah da bas ja nisam ta jedna od 100 koja ce nadrapat🥴🥴ne mogu si nikako pomoci s time, ali evo..bude slucajeva. Daj boze da se ipak nekako povrati...

CarpeDiem.
    25. Siječanj 2022. 04:57

Hvala na svemu Cure qli kuma je preminula. Imala je još 2 manja mozdana tijekom noci koja su bila kobna po nju. Ujutro moramo reci dječaku. 🙏 

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.