Vec sam mislila da si skroz otiska s foruma.🥰
I mi smo bili mj dana i jedva sam se cekala vratit u rutinu.🤦♀️
Bili smo u pedijatra i sinoc jer je dobila temp i bas kasljala, pregledao pluca i mjerio kisik sve je na 100% Bogu hvala.
Pojela mi je zadnje dvije bocice skroz pa me odmah smirilo, nema trenut vise ni temp. U stolici joj je bilo sluzi i malo kao zelena, radili su test na rotu ali je negat, kazu da je sigurno to slina koju ne izbaci kroz nos. Da li je tvoja imala promjenu stolice?
Jeste isto joj je bila zelena stolica par prvih dana, i baš dosta dosta slajma, pogotovo nakon što bi fizijatar dolazio pa nakon tih vjezbi i masaže izbacivala bi ga dosta kroz stolicu.
Super je i što ti dobro jede. Važno je skorz, pa nudi kroz 4 h redovno.
Znaš kako, moja malena je imala nepunih mjesec dana kada je pokupila virus, nizu kilazu i plus je rodjena ranije...
Milism da kod tebe neće biti pretjerano problema, beba je veća, jača, teža i samim tim lakse i preboli.
Zašto bih otišla sa foruma, apsolutno niti jednu objavu ne shvatam osobno niti upucujem osobno. (Osim jedne koju za koju sam se pravno pobrinula😅).
Ako dodje do toga da primijetim da komunikacija ide u losem smjeru tj da nema svrhe, onda ću se povući jer mi to zaista nije potrebno. Do tada vrlo rado pozorno pratim I razjenjujem iskustva🙌
url=https://lilypie.com]
Vidi noćnih ptica 😆
Mi ne samo da smo papali, nego se propisno i ispišali i pokenjali 🤦🏻♀️
Znači jučer mi nije sišso s ruku, ako je 5min bio miran kad ga spustim puno sam rekla 🙄
Život bi proveo na meni da može
Ujutro smo na pregledu, mislim da je ovaj mjesec dobro napredovao 👍
Bumac hmmmm 🤷🏻♀️ vidit ces hoće li potrajati ta dobra faza ili je privremeno pa ipak nije do mm i ad. Uzivaj dok traje 😁
A to sa izdajanjem i ja se divim mamama. Ja jednostavno nisam imala kad izdajat 😓 Koju bočicu koristis?
A prazne glave nakon sta dobijes djecu nema više, slazem se 😅 i isto tako se slazem s tvrdnjom da mogu samo sanjati o restoranu s Lukijem 🤣
LadyD Andrina gajba je mrak 😎 i moj u next to me krevetić ima bijele stranice sa crnim zvjezdicama malim i uvijek bulji fascinantno u njih
CarpeDiem kako ste? 😊
Sunce joj! Nadam se da vise neće bit temperature 🤞🤞🤞
Tonkice javi seeee. Sretan minić. Vici 🎉
Dannna i Kati veliki 5.! Ako nas čitas javi seee
Dobro smo hvala na pitanju. Isto imamo malo problem kao jedna od cura sa odbijanjem cice, pa je i proizvodnja mlijeka stala, tj smanjila se. Što od stresa, što od gubljenja ritma. Evo sada po povratku sam opet dezurna na izdajalici 😅, vraća se količina, još samo da gospojica prihvati opet i pocne cickati. Noću mi uspjeva u polusnu. Za dan se još borimo. 😅.
---
Žao mi je zbog tvoga tate, ali mi je isto tako drago da je sada sve uredu. 🙌
Eeeh, bebice su vam svima premedene!!! 😍😍😍
Ima li koja mama vrticaraca da se susrela s bolescinom usta, sake, stopala? 😩to nam je najnovije 🙈
Imala mi je starija curica nedavno. Dvogodišnjakinja.
Uglavnom se tretira simptomatski. Prvoidan groznica i temperatura koja obično traje dva dana.
Nakon toga se javlja osip, obično na tim regijama koji može biti dosta crven i uglavnom ih jako svrbi.
(Pitaj pedijatricu za kremu.)
Apeit im je jako loš, najbolje bi bilo da pazis da ti unosi dovoljno tekućine, i ako šta kašasto pojede-pojede.
Jedino ti preostaje cekati da prodje. Nervozni su i razdražljivi jer ih takojder jako boli me grlo, zato odbijaju hranu.
Virus izbacuju kroz stolicu, pa pazi da ne dodjes u doticaj sa izmetom direktno.
Uglavnom bude bjelo-žuti proljev par dana, jaaako neugodnog mirisa.
10 -ti dan budu puno bolje dok se osip ne povuče.
Kada sve prodje virus ostaje u tijelu još 6 tjedana, i u tom periodu im je jako los imunitet. Pa ne bi bilo loše da mu dajes neki sirup za imunitet. I šta još, jedna od ruznijih pojava nakon preboljenog virusa im znanju otpadati noktici. Ruzno za vidjeti, ali ih ne boli i odmah ispod radte novi. Kod nas su trenutno dva otpala i naziru se novi.
Beba bi trebala biti zaštićena ako dojis ako ne da nije u direktnom kontaktu. Kada prebole virus nije isključeno da se mogu zaraziti opet.
Eeeh, bebice su vam svima premedene!!! 😍😍😍
Ima li koja mama vrticaraca da se susrela s bolescinom usta, sake, stopala? 😩to nam je najnovije 🙈
Imala mi je starija curica nedavno. Dvogodišnjakinja.
Uglavnom se tretira simptomatski. Prvoidan groznica i temperatura koja obično traje dva dana.
Nakon toga se javlja osip, obično na tim regijama koji može biti dosta crven i uglavnom ih jako svrbi.
(Pitaj pedijatricu za kremu.)
Apeit im je jako loš, najbolje bi bilo da pazis da ti unosi dovoljno tekućine, i ako šta kašasto pojede-pojede.
Jedino ti preostaje cekati da prodje. Nervozni su i razdražljivi jer ih takojder jako boli me grlo, zato odbijaju hranu.
Virus izbacuju kroz stolicu, pa pazi da ne dodjes u doticaj sa izmetom direktno.
Uglavnom bude bjelo-žuti proljev par dana, jaaako neugodnog mirisa.
10 -ti dan budu puno bolje dok se osip ne povuče.
Kada sve prodje virus ostaje u tijelu još 6 tjedana, i u tom periodu im je jako los imunitet. Pa ne bi bilo loše da mu dajes neki sirup za imunitet. I šta još, jedna od ruznijih pojava nakon preboljenog virusa im znanju otpadati noktici. Ruzno za vidjeti, ali ih ne boli i odmah ispod radte novi. Kod nas su trenutno dva otpala i naziru se novi.
Beba bi trebala biti zaštićena ako dojis ako ne da nije u direktnom kontaktu. Kada prebole virus nije isključeno da se mogu zaraziti opet.
Nije isključeno da se ne mogu zaraziti opet*.
Mogu ali bude blazi oblik.
Bumac daa, najbitnija ti je glava. 🤗🤗 dobar si AD uzela, ne brini. Sto se tice kolicine, bitna je kolicina mlijeka u 24 h, ne toliko koliko popiju po obroku i u kojem razmaku. Moja se ponasala kao da jos doji, jela cesto i po malo pa sam opsesivno pisala koliko jede po obroku i racunala. 😅😅😅
Carpe hvala ti! Sve to znam, zanimalo me jesu li se lako zarazila ostala djeca u kuci. 🧐 meni sad isto sin ima, pocelo je uzasnom grloboljom i temp koja se jako tesko spustala (kod nas jako opasno zbog opasnosti od ponavljanja konvulzija). Hranu je odbijao samo 1 dan, poslije je jeo. Problem mi je sto je nasa pedijatrica na godisnjem, zamjena mu je u petak nakon vadjenja krvi propisala antibiotik, a on je u nedjelju dobio lagani osip oko usta, pa sam tek onda skuzila sto je. 🙈ostale simptome nema. ajmeee, to za noktice sam citala, strava, nadam se da mu se to nece dogoditi. Za imunitet mu vec dajem pa se nadam da ga je to i spasilo od prejakih simptoma.
Bumac daa, najbitnija ti je glava. 🤗🤗 dobar si AD uzela, ne brini. Sto se tice kolicine, bitna je kolicina mlijeka u 24 h, ne toliko koliko popiju po obroku i u kojem razmaku. Moja se ponasala kao da jos doji, jela cesto i po malo pa sam opsesivno pisala koliko jede po obroku i racunala. 😅😅😅
Carpe hvala ti! Sve to znam, zanimalo me jesu li se lako zarazila ostala djeca u kuci. 🧐 meni sad isto sin ima, pocelo je uzasnom grloboljom i temp koja se jako tesko spustala (kod nas jako opasno zbog opasnosti od ponavljanja konvulzija). Hranu je odbijao samo 1 dan, poslije je jeo. Problem mi je sto je nasa pedijatrica na godisnjem, zamjena mu je u petak nakon vadjenja krvi propisala antibiotik, a on je u nedjelju dobio lagani osip oko usta, pa sam tek onda skuzila sto je. 🙈ostale simptome nema. ajmeee, to za noktice sam citala, strava, nadam se da mu se to nece dogoditi. Za imunitet mu vec dajem pa se nadam da ga je to i spasilo od prejakih simptoma.
Virusom se vrlo lako mogu zaraziti i stariji te sve to skupa je katastrofa, u smislu da budu baš školski primjeri zaraze i dosta teze se oporave. Duže traje oporavak nego kod djece.
Knjige kažu da je jako prelazno, mejdutim kod nas to nije bio slučaj. Suprug, beba i ja nismo imali nikakve simptome i nismo se zarazili ( s obzirom da nemozemo baš izbjegavati djete jel😅). (Trudili smo se samo da beba ne bude bliskom kontaku sa starijom curicom)
U praksi se zink u nešto višim dozama pokazao kao dobra preventiva za odrasle u odbrani od ovog virusa, pa nam je možda i to dosta pomoglo.
Teže komplikacije su stvarno jako rijetke i iskreno se nadam da kod vas to neće biti slučaj.
Što se noktica tiče, baš ruzno izgleda, ali eto ne boli ih to i kada stari otpadne novi je već izrastao.
Želim vam brzo ozdravljenje sa što manje nervoze, temperature te svih popratnih simptoma.
Ajme tih bolestina! Svasta!
Ja prijavljujem prvu prospavanu noc... zaspali u pol 12 probudili se u 6, promijenili pelenu, papali i nastavili spavat jos 2 sata... Teo, ne mama.. al zato muku mucimo s dnevnim spavanjem... 20 min max pila sata i gotovo...
Kako vam ide rezanje noktica? Ima tko dobar savjet za to?
Što daješ za imunitet? 😊
Baby N 💙
Misic zapisujem i ja trenutno i pokušavam razduzit na tri sata, al nakon dva i pol cca bas jako nervozan postaje. Vidjet ću još dan dva dok služimo koliko to onda dnevno bude pa ću smanjivat ako bude potrebe.
Hvala ti još jednom ♥️
Mia ja režem grickalicom kad učvrsti san. Probala sam dok je budan i nema šanse. I bitno je rezat na ravno :D
Lorre nisam sigurna jel pitaš za bebu ili starije dijete, al ja svom od 4 godine dajem svaki dan sirup za imunitet (mislim da je Beta glupan u pitanju), žličicu meda domaćeg i žličicu sirupa od borovih iglica. Ova sezona nam je milina za sad :D
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
E, jel normalno da beba vise kaka otkako je na ADu?
Prije mi je svaki drugi/treći dan. Sad svaki i neka i dva puta u danu.
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji