A kad sam vec pisala, da i ja necim doprinesem😂
Za grceve sam kupila espumisan kapi i pomogle su!
Robicu perem odvojeno, vjerojatno dok budem imala zivaca, jos koji mjesec, a opeglala ju nisam nikad, cak niti kad sam prvi put prala. Sve je ok..
Nažalost nemam iskustva, ali možda je do ostecenog cerviksa? Možda će netko od cura imati kakav konkretniji savjet. Imaš se pravo javiti u rodilište sa svim problemima prva dva mjeseca (tako je meni rečeno pri otpustu) ili ako imaš mogućnost odi negdje privatno ako ti je problem "stvarati paniku" iako bi ja bez problema otišla ako već tako dugo traje i nema poboljšanja.
Hvala ti🙂🙂 ma da, otici cu privatno jer je komotnije, bez cekanja, a i od ptsp-a mi se ne ide u bolnicu😂 htjela sam se utjesit da ne osjecam samo ja bolove tak dugo, ali i bolje da nas nema puno😄
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Sanjarka88, ma ti si divna! Šaljem ti puno zagrljaja. ❤️🤗😘 Nadam se da se uskoro priključujem svakodnevnom tipkanju jer mi baš to fali. 😃🙌🏻
Marinela87, i meni se javlja ta bol u trbuhu a isto sam rodila kao i ti prije tri tjedna. S tim da ja idem i u šetnje sa bebolinom pa me onda možda boli i od toga šta se preforsiram. Ti krvariš još uvijek ? Ja da, i sad me to nekako brine jer mi par dana izgleda kao da će prestati skroz. I onda nakon toga se jave izljevi malo jači. Koliko ste vi ostale krvarile nakon poroda ?
Pranje i peglanje robice - ja perem za sada odvojeno, i peglam nakon pranja. Ne znam iskreno ni sama zašto, ali eto. 🤷🏼♀️ Koristim Frosch prašak za bebe i nekad stavim i omekšivaća malo (neki iz Njemačke šta su nam kumovi poklonili) - ugl. za bebe je isto.
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Sanjarka88, ma ti si divna! Šaljem ti puno zagrljaja. ❤️🤗😘 Nadam se da se uskoro priključujem svakodnevnom tipkanju jer mi baš to fali. 😃🙌🏻
Marinela87, i meni se javlja ta bol u trbuhu a isto sam rodila kao i ti prije tri tjedna. S tim da ja idem i u šetnje sa bebolinom pa me onda možda boli i od toga šta se preforsiram. Ti krvariš još uvijek ? Ja da, i sad me to nekako brine jer mi par dana izgleda kao da će prestati skroz. I onda nakon toga se jave izljevi malo jači. Koliko ste vi ostale krvarile nakon poroda ?
Pranje i peglanje robice - ja perem za sada odvojeno, i peglam nakon pranja. Ne znam iskreno ni sama zašto, ali eto. 🤷🏼♀️ Koristim Frosch prašak za bebe i nekad stavim i omekšivaća malo (neki iz Njemačke šta su nam kumovi poklonili) - ugl. za bebe je isto.
Uh sad mi je malo lakse, iako zao zbog tebe!Ja ti se to nista ne kuzim.. Ali citala sam nesto da ako krenu jaci izljevi da bi trebalo usporiti. Iako neki kazu da im ide tako ukrug, jace, slabije, da je to sve normalno 🤷♂️
Ja vise ne krvarim nego samo smeđarim.. ali jucer ssm se nesto razmahala po stanu, i odmah krv, iako malo. Danas mirujem, i opet smeđe.
Setat vani sam bila 2 puta i uopce mi nije bio gust zbog tog boluckanja, nije jako, al je iritantno. Nisam nikad ovako brinula svaki put kad me nesto zaboli, al ovaj porod me bas ostetio u glavi!
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
I ja imam psa i redovito pri dojenju mičem dlake sa pidžamice i između prstiju joj 😂🙈
Pozdrav, cestitam svim mamicama na ovoj temi. Ja vas stalno citam, ali nista ne pisem. Trebam savjet, curica je stara 3 tjedna i zadnja 3 dana ima stolicu jednom dnevno, i to dosta otezano cijelo vrijeme se grci i napinje, i kad se napokon pokaka to bude jako obilno i vodenasto. Inace dojim i kombiniram Novalac, ima obroka kad samo doji, a ima i kad je samo na dohrani. Najcesce joj uvijek prvo dam dojke i ako nije dosta dodamo. Trbuscic masiramo i vjezbamo nogicama stalno da potaknemo, ali nista. Ima netko savjet? Jel moguce da je problem u Novalacu?
Drage mamice! Upadam kao padobranac. Cestitam vam svima na bebama i nadam se da ce vam (nam) sto prije proci sve muke, od bolesti do ovih klasicnih, nespavanja, muka po dojenju, grceva itd!!
Ja vas citam povremeno ali ne pisem jer mi mozak radi s 2% od nespavanja, tesko bi popratila sve! Ali svaki put kad bacim oko, pronadjem se u hrpu toga!
Sad vam pisem jer sam postala lagano zabrinuta, znam da je pitanje za doktora, ali prije nego mu se javim, da pitam vas.. Ne volim stvarat paniku bezveze..ugl rodila sam prije 3 tjedna, jako gadan porod, popucao i cerviks.. Ali, proslo je 3 tjedna, i dalje kad god hodam po stanu (van skoro i ne idem), boli me u donjem dijelu trbuha.. Ne oni grcevi od stezanja maternice nego nekakva tupa bol. A mozda je i to zbog toga?! Niejdna moja prijateljica nije imala tako 'dugo' nakon poroda nikakve bolove, odavno su isle van bez problema, radile po kuci.. Ja sam i dalje nesposobna za ista. Nije to jaka bol, ali nije mi niti za ignorirati pa da sad skacem po stanu. U svakon slucaju pitat cu dr ako potraje, ali htjela sam pitati ima li koja od vas jos tako nekakva boluckanja, smetnje, osjecaj ko da nije jos to to za opustit se.. Ja 80%vremena lezim🤦♂️🤦♂️ HVALAAA
Ja sam prva 2 tjedna imala bolove u crijevima kod mokrenja, valjda se sve vracalo na svoje mjesto..al onakk, tupa bol bas, a ponekad i grc bi bio. Pitaj ti ipak svoju gin sti bi moglo biti.
Pozdraav mamasite, evo da se i mi javimo ovdje prvi put.. Kako nakon poroda odmaram i oko bebe sam, tila sma malo odmorit i od društveni mreža jer sam sad najviše skoncentrirana na nju 😍
Mi smo super, Lana samo doji, dobiva ekstra na kilaži, bili smo na tri pregleda kod pedijatra, pupak otpao, nalazi odlični, bebinim refleksima i svime su dr zadovoljni šta nam je najbitnije .😄 Ona meni spava odlično tokom dana i noći, budi se sama svako 2-3 h, nekad odspava i 4h uopće ju ne forsiram baš budit jer sam skužila još u bolnici da bude nervozna ako ona neodspava kako želi (znači nemoš ju probudit, jedva jedvice ko top spava😂) .. Grčići nas malko zezaju zadnje tri noći ali prođe to. Ima malko gljivica na jeziku ali dobili smo kremu za to. Bocu i dudu ni čut neće, samo daj sise i gotovo haha.
Evo jedan osmijeh da vam uljepša dan. 😊
https://ibb.co/8PDDFyK
Jel i ti bradavice kremom mažeš
Malena je dobila kremu za gljivice na jeziku, ali moraš i ti tretirati bradavice s istom da bi prošlo.. Inače ćete odužit gljivice
Mame, dajte neki savjet za taj nosic. Pun mi ga je kufer vise. Probat ću sve šta kažete 😂 (bezopasno naravno 😂)
Ukapam fiziološke, pričekam malo, ali usisivač ne izvuče gotovo ništa van. Kao da sve stoji negdje visoko gore.
Imam osjećaj da mu se večeras kao slijeva niz grlo to, tojest čujem kao da guta nešto sad dok spava (možda sam i paranoična i dijete samo guta slinu). I zakašljao je dva puta i sad sam nemirna skroz.
Ići ću svakako u pon kod pedijatrice da ga pregleda, ali osim nosića drugo je sve u najboljem redu (nema temp, normalno jede i spava, nije klonuo, normalnu kakicu ima itd..)
Stvarno ne mogu vise i sad mi je zao šta već nisam bila kod ped prošli tjedan. Sad ic na hitnu samo zbog nosića mi nije opcija jer će mi se smijat valjda Počet 😂
Kupi špricu od 10ml sa silikonskim nastavkom ili na vrh stavi čep od slušalica. Pali.. Mi 1 nosnicu drugu nosnicu i čisto sve.. Uploadam sliku
https://ibb.co/g6PXPNR ovo je da si doma napravite
HRK 11.65 30%OFF | 4pcs Professional Syringe Nasal Irrigator with Syringes for Baby Infant Safe Nasal Cleaner for Newborns Infants Nose Cleaner
https://a.aliexpress.com/_uJL6p2 a ovo je aliexspress
Ja za sad još uvijek kapam fiziološku i sa tuljcem očistim nos, nekako me strah još sa usisavače. Ali dobro je sve, s obzirom da Mila kad bljucne mlijeko i na nos izađe...
Ne peglam više ništa, po peglala sam nakon prvog pranja, a sad mi to više nema smisla.
Mila se jucevi danas ne skida sa sise. Doslovno svaka 2 sata jede, osjećam se ko da ce i mene pojest na kraju 😂
Sto se tiče spavanja, ja je dryim na sebi 20 min nakon sto pojede ako slučajno bljucne, i ona u tome u čvrsti šanse pa je samo prebacim u krevet.
Sto se tiče bolova, je da sam ja imala carski pa ne ynam koliko je relevantni, ali ja sam bila ko zmaj zadnjih dana a danas me ipak malo boli, ništa strašno ali osjetim taj rez. Mislim da sam se malo prevorsirala sa pospremanje jer mi majka dolazi sutra pa je to vjerovatno zbog toga.
Sortiraj odgovore
Najstariji