Bebuska
Ne bih se slozila da je pregled kukova samo rutinski pregled. Na primjer do 3 mjeeca života se ovde radi 3 puta. U bolnici nakon poroda, na U2 redovnom pregledu i U3 pregledu kod pedijatra. Dakle 3 kontrole kukova. (S tim da 2 x ponove ultrazvuk na pregledu i naprave slike dva puta da bi bili sigurni!)
Takav pregled u najranijoj dobi može spasiti dijete od mnogih deformacija i operacija kasnije. U tako ranoj dobi veoma je važno otkriti na primjer, plitke casice kuka, oštećene kukove, nepravilno razvijene kukove itd.
Svakako preporučujem ne preskakati pregled, i ako ste u prilici obaviti ga kod dobrog stručnjaka, ako ne svakako iskoristiti državnu uslugu i zamoliti doktora da bude detaljan.
Nama nisu u bolnici radili ultrazvuk kukova, jedino ne znam jel jesu odma po rođenju kad su ga odnijeli da ga dokt pregleda.
Baš mi je drago da je curka napredovala i da ste kući😊😊💗💗
U Vilingenu u klinici inače to rade, bebe imaju U1 u klinici, a sada to nije praksa zbog korone. I to mi je dr napomenula u trudnickoj na dogovoru za carski. Kako sam ja rodila neplanski u drugoj bolnici tamo su radili bez obzira na koronu.
Inače ne rade oni nikakve preglede bez tvog znanja ili potpisa u nekom slučaju...
url=https://lilypie.com]
SamoMalo jesi li probala da je uritmis, svaku večer u isto vrijeme nahranis da nije nervozna, pa toplu kupku (ja brzinski zagrijem wc tako što upalim fen na 5 minuta... bude pretoplo za tih njenih desetak minuta spa. Onda joj opet ponudim cice i tako zaspe uz bijeli sum ili neku muzikicu za spavanje. Za sada funkcioniramo tako. 🙈
Swadlanje ni starija nije bila fan, ni malena ne voli...
Vecinom bebe ne vole, ali uvijek se može probati...
Ostala sam vam duzna slikicu za odredjene točke na tijelu za umiriti bebu pored ostalog (pogotovo one koje imaju osjetljiviji nervni sistem), opće bolje stanje, izbacivanje slajma, otcepljen nosic pa budem to sutra.
Mame, dajte neki savjet za taj nosic. Pun mi ga je kufer vise. Probat ću sve šta kažete 😂 (bezopasno naravno 😂)
Ukapam fiziološke, pričekam malo, ali usisivač ne izvuče gotovo ništa van. Kao da sve stoji negdje visoko gore.
Imam osjećaj da mu se večeras kao slijeva niz grlo to, tojest čujem kao da guta nešto sad dok spava (možda sam i paranoična i dijete samo guta slinu). I zakašljao je dva puta i sad sam nemirna skroz.
Ići ću svakako u pon kod pedijatrice da ga pregleda, ali osim nosića drugo je sve u najboljem redu (nema temp, normalno jede i spava, nije klonuo, normalnu kakicu ima itd..)
Stvarno ne mogu vise i sad mi je zao šta već nisam bila kod ped prošli tjedan. Sad ic na hitnu samo zbog nosića mi nije opcija jer će mi se smijat valjda Počet 😂
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
I btw umirite me malo da mirnije spavam noćas. Jeste čule kad da se dijete ugušilo od začepljenog nosica? 🤦🏼♀️
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Mame, dajte neki savjet za taj nosic. Pun mi ga je kufer vise. Probat ću sve šta kažete 😂 (bezopasno naravno 😂)
Ukapam fiziološke, pričekam malo, ali usisivač ne izvuče gotovo ništa van. Kao da sve stoji negdje visoko gore.
Imam osjećaj da mu se večeras kao slijeva niz grlo to, tojest čujem kao da guta nešto sad dok spava (možda sam i paranoična i dijete samo guta slinu). I zakašljao je dva puta i sad sam nemirna skroz.
Ići ću svakako u pon kod pedijatrice da ga pregleda, ali osim nosića drugo je sve u najboljem redu (nema temp, normalno jede i spava, nije klonuo, normalnu kakicu ima itd..)
Stvarno ne mogu vise i sad mi je zao šta već nisam bila kod ped prošli tjedan. Sad ic na hitnu samo zbog nosića mi nije opcija jer će mi se smijat valjda Počet 😂
I Lili svako malo ima problema s nosićem. Isto je bilo sad tako gore duboko negdje, nosiboo nije mogao očistiti i netko od curka je napisao kako je koristio sinomarin baby kapsule. Kupila sam i nakapala nekoliko kapi i mogu reći kako zasad pomaže.
Probaj s tim.
Bebushka i ja sam krvarenje povezala sa vecom aktivnosti jer sam se ovaj tjedan uhvatila sredivanja po kući.
Ja isto Mislim da imamo Vecernju nervozu a ne grceve, identično mi je s P. Bilo
Znači period između predzadnjeg i zadnjeg hranjenja koma teska
Tocno ovo i moj ima,a imalo i prvo dvoje. Te vecernje nervoze pred spavanje
Znaci to i mojeg pere onda jer jucer trazi sisu place maknem ga place, nosamo ga za cas opet plac, stavimo ga u ljulju malo dobro pa opet place na kraju se smirio zaspo na meni, za pola sata me trazio jest i jeo dok nije ispraznio skroz jednu pa onda drugu jer je valjda pregladnio. Inače ga znaju grcevi uhvatit u to vrijeme jer mu bude tvrd stomak i grci se al zadnji par dana nije. Svasta cu ja jos naucit🤣🤣
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Pozdraav mamasite, evo da se i mi javimo ovdje prvi put.. Kako nakon poroda odmaram i oko bebe sam, tila sma malo odmorit i od društveni mreža jer sam sad najviše skoncentrirana na nju 😍
Mi smo super, Lana samo doji, dobiva ekstra na kilaži, bili smo na tri pregleda kod pedijatra, pupak otpao, nalazi odlični, bebinim refleksima i svime su dr zadovoljni šta nam je najbitnije .😄 Ona meni spava odlično tokom dana i noći, budi se sama svako 2-3 h, nekad odspava i 4h uopće ju ne forsiram baš budit jer sam skužila još u bolnici da bude nervozna ako ona neodspava kako želi (znači nemoš ju probudit, jedva jedvice ko top spava😂) .. Grčići nas malko zezaju zadnje tri noći ali prođe to. Ima malko gljivica na jeziku ali dobili smo kremu za to. Bocu i dudu ni čut neće, samo daj sise i gotovo haha.
Evo jedan osmijeh da vam uljepša dan. 😊
https://ibb.co/8PDDFyK
Ooo lijepi smjeskoo🥰🥰🤗🤗
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
Ajmo opet, kako uspavati bebu a da nije nosiljka, nosenje na rukama ili sisa?
Kod nas drugog nacina osim sise nema hahah. Stvarno rijetko kad hoce zaspat na rukama i to kod mene ne nego kod susjeda i muza. Kod mene zna da ima sise pa daj daj🤣🤣
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Ajmo opet, kako uspavati bebu a da nije nosiljka, nosenje na rukama ili sisa?
Kod nas drugog nacina osim sise nema hahah. Stvarno rijetko kad hoce zaspat na rukama i to kod mene ne nego kod susjeda i muza. Kod mene zna da ima sise pa daj daj🤣🤣
Lažem nekad se zagleda u jednu točku pa se uspava sam, ili u kolicima ako se vozi i u autu spava ko top. Al za nocno spavanje je drugacije pa ne pale te metode nit su primjenjive neke
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji