🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ponosna.mama
    14. Studeni 2021. 13:45

Plavabosanka mucno mi je sve ovo za citat 😥 ..nemam sta za nadodat, a da cure vec nisu rekle 😔
    CarpeDiem zeno naklon do poda za takav optimizam, snagu, volju i borbenost, mozes bit uzor svima nama 🥰🙏
    Sanjarka ne znam sta da ti recem vezano za sise i dojenje, izludila sam se dva dana, bile su ogromne, upaljene, tvrde nenormalno sa velikim tvrdim i izrazenim kanalima i evo od jucer su napokon mekane kako i trebaju bit, jedino kad se napune osjetim malo kvrgavo kanalice.
    Neman ti neki recept, ja sam se tusirala par puta dnevno s toplom vodom po 30min i pri tom rukom masirala i izdajala da bar malo olaksam i onda jos nju stavljala sta cesce da izvlaci (iako imam ragade na lijevoj toliko bolne da mi suze dođu na oci samo kad se sitim da je sad ta na redu). Nadam se da necu imat vise problema, a i da ce ove ragade sta prije proc 😏

Pokloncic13
    14. Studeni 2021. 14:03

Plava bosanka već kad si ovdje napisala kakva ti je situacija doma,i to je veliki napredak sto si svjesna da je nešto trulo u državi Danskoj 😏
    Zao mi je sto uslijed hormona,poroda,umora,bebe kojoj se moraš max posvetiti nemaš pozitivan Feedback od muza. 
    I vjerujem da sama najbolje znaš sto ti je činiti,kako se postaviti..sad si majka,shodno tome i lavica..nema toga sto ne možeš 🙏❤️
    Sanjarka kod mene ti je jako slično,frustriraju me cice jer me brutalno bole kad ona krene cicat,toliko da sam gledala ima li zube kako me ugrabi. 
    Na izdajalicu zdrobim 60ml iz obje u 20min. To je nedovoljno jer ona sad jede 90.
    Cicu prevraca po ustima,mljacka,smješka se,totalno nikakav instinkt ne pokazuje da bi se ono bas sad najela..mislim si ja a čega i bi sirota kad joj nije dosta..
    ———
    Pitanjce 😏 mame bebica koje imaju kosu 🙊 dali ste preventivno protiv tjemenice utrljavali bademovo mlijeko ili nešto pa češljali ili ništa u početku?
    Mi se još ne kupamo,samo se brišemo s krpicom i tako sam joj i po kosici prošla pa pocesljala ali mi se čini da se počela i tu koza ljustiti..

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

url=https://lilypie.com]

Lollypop
    14. Studeni 2021. 14:16

Eej zenice, sto se cica i sisanja tice, kupus kao oblog nakon dojenja i izdajanja. Prije izdajanja i dojenja topli oblozi ili tuš(ko ima vremena za tuš) bebu na sisu sto cesce, vjezbati pravi hvat, mijenjat poziciju bebe na cici.. Ako je gladno brate mili postoji dohrana 🤷🏼‍♀️ najvaznije je da je beba sita a mama da ima citave zivce.
    Moj bebac sisa.. Malo je grceve imao, prvi skok u razvoju sam ja jedva prezivjela(vec sam skoro dohranu tutnula) dva puta do sad kvrge u cicama, jedva razbila i jedva mali izvukao.. Oci mi ispale.
    Planiram uskoro uvesti flasicu navecer da se naspavam.. Od jedne dnevno mu nece nista biti a imat ce normalniju mamu(citaj-todlerica sa tantrumima je u kuci)
    We can do this 💪🏻
    Nego, jel se jos kome drzi pupak nakon skoro mj dana? 

SamoMalo
    14. Studeni 2021. 14:27

Ja bas rapidno gubim kile. Dobila sam 20 a sad sam na +4. Dojenje plus setnje valjda daju svoje jer jedem dosta i ne uvijek zdravo. Neki dan sam u 2 ujutro isla jest kruh i linoladu od ocaja jer mali ne spava 

• Tienna
    14. Studeni 2021. 14:57

Sanjarka, definitivno svježe zelje što ti je Lollypop napisala. Čak mi je patronazna rekla da čim bude neki problem odmah zelje staviti, a frendice se kunu da pomaže (znam da smiješno zvuci 😁)
    Ja uspijem izdojiti ukupno oko 90ml maksimalno iz obje skupa. Iako kažu da to nema veze s onim što beba sama može navući. Lijeva je produktivnija, ali mali mi je jučer krv navukao tako da je ona van funkcije dok se ne oporavi I samo ju izdajam. Ne kužim kako stalno imam problema sa dojenjem na lijevoj strani (na kojoj mi ie stalno bolno prvih par minuta) kad sa desne ide super i nikakvih problema nema... ima netko slicnu situaciju?
    Tjemenica, patronazna rekla da je dobro preventivno češljati u smjeru obrnutom od smjera rasta kose sa onim češljem mekanim. To je sve što za sada radim, a ljuštenje je normalno kod novorođenčeta ne mora biti da je tjemenica u pitanju 😊
    Krvarenje i carski, kod mene je stalno manja količina. Koristim vir80 jer mi je udoban, a mijenjam ga čisto iz higijenskih razloga i nikad mi se nije ono bas napunio. Meni je sad malo upitno zašto se iz kremaste boje ponovno vratilo u crveno krvarenje, a taman se ponadala da je gotovo 🤔

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

Jana25
    14. Studeni 2021. 14:59

Plavabosanka ajme meni 😳 sve su cure rekle ka cu samo napisat da mi je zao sto se uz sve jos se boris i s muzom.
    Moje kolegice i prijateljice se isto stalno zale na muzeve 😔 ja cu samo rec da svom trebam noge ljubit. Ujutro nam ode u pekaru ili napravi dorucak, skuha rucak i ode na posao 🥺
    Pokloncic to si pricala za ragade? E vukla sam na desnoj mjesec ipol dana!!! Nije znao uhvatit. Potrosila 2 pak kompresa,  2 kreme purelan nista nije pomoglo. Onda sam odlucila ne davat mu desnu nego ju izdajat i stavlja sam bepanten mast na nju. Proslo za par dana 😁 naucila hvat i evo nas. Sise mi vise nisu tvrde, nema zarenja i osjecaja prepunjenosti.
    Treba samo strpljenja, volje i podrska partnera 😁

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

• Tienna
    14. Studeni 2021. 15:00

Kile, dobila 20, u prvih par dana izgubila 10, a ovih 10 još stoji i ne mrda 🤣😅 imam još malo trbuha. Jel se vama vratio trbuh u normalu? Bojim se da bi zbog carskog to moglo malo duže potrajati...

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

Jana25
    14. Studeni 2021. 15:07

Kile dobila 17, ostalo 5 i ne mrda 🙄 pocela trenirat pa cemo vidjet sta ce bit. Od dojenja sam nenormalno gladna, a dijete ne dolaze u obzir.

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

ivkica
    14. Studeni 2021. 15:13

Kako vam je prošlo prvo cijepljenje?

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

little baby
    14. Studeni 2021. 15:15

O kilama bolje da ne pricam🤦‍♀️ ostalo bilo 6,sad sam na 8. Znaci udebljala sam se dodatno. Stalno sam gladna,jedem vise nego u trudnoci😓 i evo ne mrdaju nikud. Trbuha ostalo ajme meni,odn koze je ostalo. Sada najvise nego u proslim trudnocama. Ne znam da sam tolko gladna od dojenja😱

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.