Mi isto uzimamo samo vitamin D jer kombiniramo dojenje i dohranu...
Sto se tiče kila,ja sam isla roditi s +12 dosla doma s +7 i evo vec 2 mjeseca skoro sam na istome tih 7 nikako skinuti,ali i jedem dosta gluposti tako da nista cudno🤣🤣🤣
Za poticanje mlijeka ja pijem hippov caj za dojilje.
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Mi isto uzimamo samo vitamin D jer kombiniramo dojenje i dohranu…
Sto se tiče kila,ja sam isla roditi s +12 dosla doma s +7 i evo vec 2 mjeseca skoro sam na istome tih 7 nikako skinuti,ali i jedem dosta gluposti tako da nista cudno🤣🤣🤣
Za poticanje mlijeka ja pijem hippov caj za dojilje.
Ja isto tak, rodit sa +13, izgubila 7 i sad ostatak stoji i ni makac, ali znam i zasto, pegla me uzasno slatko, kekse jedem svaki dan i gladna sam po noci kad se ustanem izdajat, a i po danu cesto između obroka :/
Ali prestat ce to...i u prvoj trudnoci mi je biko tako, tak da se ne sekiram, dati cu si jos max mj dana a onda malo organizirat obroke. Ledo ima super u pdf-u jelovnik za dojilje za 7 dana +recepti, pa cu se time voditi. Ne striktno, ali okvirno barem i izbaciti slatko na 2-3x tjedno. Da ne jedem slatko, sigurno bi vec izgubila par kg.
E, uvik zaboravim pitati, meni je patronažna savjetovala da ne uzimam K i D3 za malu, kao nema dokaza za efektivnost K vitamina. Pošto mi u nalazu piše da se daje od 8. Dana do 3.mjeseca, imam još sutra da to kupim. Ja bi ipak davala to maloj.. Jel ima netko da ne daje bebi to?
Ako dajte, koje dajete?
Mi smo njoj sat dali 60 ml dohrane, popila je 40. Jer cili mi dan viši na sisi, sise su mi skroz omlitavile, a ona traži još…
Šta pijete za povećanje mlijeka?
Mamine kapi, u ljekarni ima za kupiti, skupo ko sam vrag, ali traje oko 3 tjedna. Pijes 40 kapi 2-4x dnevno, najbolje samo na zlicicu. Stvarno nakon dan dva poveca kolicinu mlijeka za par 10aka ml
Sanjarka88 mene zare i peckaju nakon izdajanja, nekad nakon dojenja ili nakon nekog vremena kada se mlijeko stvara. Nemoj se bedirat oko smanjene kolicine jer ocito to varira od dana do dana i od izdajanja do izdajanja. Npr ja neki dan izdojila 130ml iz obje, a jucer, nakon sto sam ga par dana probala stavljat na cicu prek sesirica, eto ti njih na 50 iz obje😒 i sad kak sam pojacala opet izdajanje, vraca se nazad na 100 jer mi on neucinkovito sisa, pa ne isprazni do kraja za razliku od izdajanja. Kljuc je u redovitosti, kada sam bila na razmaku od 6h između izdajanja, jako mi je padala kolicina, sada gledam da sam na 4, max 5h. Također, ručno izdajanje me spasilo - radila sam sto i patronazna sestra kada mi je prvi puta razbijala te kvrge i zastoj - c hvat na vrhu areole i stiskat prema bradavici, boli u pocetku, nakon par izdajanja prestane. Ako ostavim 6h razmak, onda se skameni i opet bude na pocetku bolno dok ne izađe to mlijeko van. Jako sve ovisi o redovitosti izdajanja, sto znam da to nije lako odrzati, ali probaj si naci neku shemu koja ti odgovara da ti se ne prepunjavaju, a da odrzavas, a ostatak nadopunis a ad. Ja pomijesam u bocici svoje i ad koliko treba do kolicine obroka. A pljuju cicu zato sto mu nejde puno mlijeka kako ocekuje. Probaj raditi stiskanje cice kada uhvati, da mu krene vise i izdajaj naizmjenicno lijevu dok ne krene ici sporije, pa desnu, pa se vrati na lijevu nakon 10,15 min. Ima puno caka, a svaka treba skombinirat za svoj slucaj. Jel mu dajes na bocicu ad?
Btw, zas toliko spava na tebi, kaj se place ak ga spustis u krevetic?
Znaci pisala sam neki dan da sam navukla mlijeko i da smo uspjeli dojiti prek sesirica, ali daleko smo mi jos od iskljucivo dojenja na sisi prek sesirica, ima tu jos hrpa posla prije pokusaja stavljanja iskljucivo na sisu, jos jedni mj dana sigurno, ako uopce i uspijemo, ak ne, izdajat cu dok god bude imalo smisla. Naime, moj frajer naravno kuzi da iz boce ide lagano, jos je super da hoce na sesiric, ali preko njega ne izvlaci cijelu kolicinu, nego tko zna koliko, 20, 40ml max ja bi rekla i poslije ja jos izdojim do kraja. Stavljam ga tako 2,3x dnevno kad nam je zgodno i kad je raspolozen. Kad je gladan, bolje da ni ne pokusavam, je se razbijesni i sve mi razbuca i svi smo onda zivcani, jer mu nejde iz cice tak brzo i puno kao iz boce. Da bi to uspjelo, trebala bi jos navuci mlijeka tako da svaka 3h ima za obrok cc 120ml, a to otom potom😜. A kad ga probam staviti bez sesirica napravi neku facu kao gađenja🤣🤣🤣 i onda samo licka i okrece glavom i ne zahvati uopce, uopce ne percipira sisu kao izvor hrane, cak ni kad mu istisnem malo, bedak mali😜to je tak kad se nauce na bocu.
Za odrzavanje kolicine mlijeka stvarno preporucam Mamine kapi, bez njih mi nebi bas vise nes izdajali.
Plavabosanka puno cura ti je vec dalo savjet i misljenje, Carpediem pogotovo ti je sve napisala...zao mi je bilo zamisliti kako si se osjecala narocito sada kada ti treba podrska. Ne znam u kakvom ste odnosu inace bili ti i muz, da li otvoreno razgovarate, ali svakako bi trebala između vas odrzati osnovno postovanje njega prema tebi i obrnuto, ne dopusti da te vrijeđa, probaj porazgovarati kada bude spreman slusati i reci mu da ne mozete ovako kao prvo razgovarati i odnositi se jedno prema drugome, kao drugo, da trebas njegovu pomoc, pozovi ga na odgovornost jer je on otac, pa ne brine se samo majka o djetetu, sve ovo je jako tesko i za dvoje ljudi koji su prvi puta u tome, a kamoli ne kada se sve svali samo na majku, on to mora shvatiti. Pokusaj neko vrijeme doprijet do niega, cesto puta muski to ne kuze i krivo im je predstavljano da oni tu nista ne moraju, sve oko djeteta majka radi, ali to nema veze s vezom. Mene je to sve skoro kostalo braka kod prvog djeteta, ali eto sad nakon 7 god sa drugim je sve drugacije jer sam uspjela doprijeti do njega. Pokusaj mu ti reci sto bi treba za pomoc i krenite pomalo i zajedno. A tek onda ako nejdeni nece ni cut, e, to ce onda biti druga stvar za razmisljat. Uglavnom, oboje ste roditelji i imate odgovornost oko djeteta, ne samo ti. A ovo za rad i novac, ovisi u kakvoj ste financijskoj situaciji, ako misli da imate pre malo i samo on hrmba dok ti 'doma lezis s malim' popricajte kako bi to mogli rijesiti. Zajedno ste u ovome ;)
Cure, ja se raspisala dok izdajam, sorite😅😅 prepustam dalje i citam sutra.
Btw, pitanje - jel jos koju zahvatio Sindrom karpalnog tunela? Dakle trnjenje prstiju obje šake? Meni pocelo krajem trudnoce i nastavlja se sada svaki dan :/
Jutro ekipal
Mila je noćas cijelu noć na sisi, na stavlja se o dju er trend. A najgore mi je što mi jenbljucnula jedno 4 puta. Očito se prezdere, bljucne i onda vija glavom traži opet sisu.. Baš sam satrana.a koliko me ovakvih noći čeka 🤣😅
Jutro! Nisam s vaše teme, ali čitam i nekako sam imala potrebu javiti se. Želim da cure koje prolaze torturu psihičku, probrode situaciju i da nađu zasluženu sreću i mir za svoju dječicu i sebe. Rastužilo me to što su cure pisale i naprosto sam se ježila od muke i morala sam se javiti. Bravo što ste to izbacile iz sebe, već je to pomak za vaše samopouzdanje i snagu!
Cure imala sam u obitelji slično,jako bliska ososba. Mi to nismo uočavali. Osijećam se grozono. Ugl rođaku je muž također još u trudnoći psihički maltretirao. Čak ju je i naguravao dok je bia trudna. Sve to pod utjecajem alk******. Gadi mi se. Ona se sramila i trpila je to 6 godina. Znači kasnije kad se dijete rodilo, pijanke, dolaženje u gluho doba noći, buđenje nje i bebe, ponižavanje, bila je ku*** i u jutro,popodne, navečer...odbijala je odnose itd..Naprosto joj se gadio. Par puta godišnju je imala odnose pod prisilom recimo...Jednom je tako ostala trudna, no napravila je znate već što... par godina iza toga je pukla i onda je sve podijelila s obitelji. Muž se na žalost tek nakon tog nemilog događaja probudio... Mene želudac sad boli dok to pišem i toliko mi je teško što nisam primjetila i što ona nije imala povjerenja reći da joj pomognemo...
Dignite glavu i hrabro. Lako je reći, znam. Ali niste ničiji otirač.
Jutro cure
Nisam nikako zadovoljna sa ciscenjem nosa, imam osjecaj da je cijelo vrijeme zapusen🤦♀️
Netko je od cura spomenuo da ima Nosiboo pro, na kojem principu on radi?
Sortiraj odgovore
Najstariji