Netko je pitao o čišćenju nosica neki dan, a nikako komentirati. Meni je je isto malo zbunjujuce i uopće ne volim dirat po nosicu. Ja kad čujem da nešto zapinje dok diše nakapam fiziološku i od blaznice napravim kao tanki tuljak koji stavim u nosic i malo zavrtim pa on pokupi balice ako ima nešto. Tako mi je patronazna pokazala, valjda je ok to 🤷♀️ zadnjih par dana to svaki dan napravim, ne znam jel previše 🤔
Nama je sestra kod pedijatrice pokazala sa spricom da cistimo, okrenes bebu na bok i malo fizioloske uspricas i samo izleti, dok nam nije pokazala mi smo sa stapicem za usi lagano izvlacili balcice, i meni nije previse, i ja svako jutro isperem bebanu nosic za svaki slucaj. Mislim da im od fizioloske nece nista biti, osim odvratnog okusa u ustima haha. 😊
Možeš i prije spavanja i dojenja ako vidis da ima nešto. Bebe do 6 mj. dišu Isključivo na nosic, na usta ne znaju pa je važno osloboditi im nosnice.
url=https://lilypie.com]
Netko je pitao o čišćenju nosica neki dan, a nikako komentirati. Meni je je isto malo zbunjujuce i uopće ne volim dirat po nosicu. Ja kad čujem da nešto zapinje dok diše nakapam fiziološku i od blaznice napravim kao tanki tuljak koji stavim u nosic i malo zavrtim pa on pokupi balice ako ima nešto. Tako mi je patronazna pokazala, valjda je ok to 🤷♀️ zadnjih par dana to svaki dan napravim, ne znam jel previše 🤔
Nama je sestra kod pedijatrice pokazala sa spricom da cistimo, okrenes bebu na bok i malo fizioloske uspricas i samo izleti, dok nam nije pokazala mi smo sa stapicem za usi lagano izvlacili balcice, i meni nije previse, i ja svako jutro isperem bebanu nosic za svaki slucaj. Mislim da im od fizioloske nece nista biti, osim odvratnog okusa u ustima haha. 😊
Možeš i prije spavanja i dojenja ako vidis da ima nešto. Bebe do 6 mj. dišu Isključivo na nosic, na usta ne znaju pa je važno osloboditi im nosnice.
A to nisam ni napisala, ali uvijek mu pogledam u nosic prije spavanja pa po potrebi isperem. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
CarpeDiem, jako si hrabra, i super si reagirala! Nadam se da će Ellie uskoro ozdravti I da idete kući.
Ja nosić isto čistim sa par kapi fiziološke i tuljcem od vatice. Ali ljudi moji moja Mila toliko divlja kad se skine da to nije normalno, jedva ju pobrišem sa blazinicom i vodom, sva se zaceni. Danas sam joj prvi put taj nosić tako cistila, to je ludilo bilo, uopće. Ne znam jesam li to dobro odradila. Mislim ne vidim ništa bijelo u nosu nit ona hropće pa je valjda ok.
Cure koje su u Zg ili tuda negdje, kolika vam je temperatura preko dana i noći u stanu?
Nama je danas bila 22 i tako smo prali malu, i onda je svekrva došla i rekla da će se prehladiti i da nam treba veća temperatura. Kolika vama bude preko dana a koliko preko noći?
A da, i cure koje su rodile na carski, jeste vi puno krvarile? Ja ne krvarim skoro uopće, onak nešto malo malo, ali mogu cilo vrime sa dnevnim biti.. U bolnici su mi rekli da je to normalno, ali meni to nekako baš čudno.. I koliko vode pijete? Majkemi ja sam sad blizu 10 l, ova patronažna mi je rekla da izgledam dehidrirano, a pila sam 5 litara. Pa koliko moram piti??
Carpediem beba je izašla prošli vikend. Ona je još u bolnici. Oporavlja se super. Šeta do wc-a (na kraj hodnika) i danas su joj samo stavili cjevčice u nos (3litre kisika). Ide na bolje. Nadamo se svi da će izaći van idući tjedan . Nisam htjela pisat da ne uznemirim cure
Temp u stanu nam je oko 21-22 po danu, prije kupanja dignem na 23 i onda ugasim. Po noci padne na nekih 19-20. Malac je prek dana u bodiju i hlacicama a prek noci bodi, debela pidzama i spava u onom jastuku za nosenje. Zg.
CarpeDiem , hvala na odgovorima
Temp u stanu nam je oko 21-22 po danu, prije kupanja dignem na 23 i onda ugasim. Po noci padne na nekih 19-20. Malac je prek dana u bodiju i hlacicama a prek noci bodi, debela pidzama i spava u onom jastuku za nosenje. Zg.
CarpeDiem ,hvala na odgovorima
Pa meni se isto čini da je to normalna temp, a ne tropska neka.
U nas je za sad preko dana 23, a preko noći 20tak
Cure jel bebi od 7 dana previše 90ml? 60 strusi i za 5min opet živčano gura sake u usta i mahnito glavicom mrda lijevo desno ako imalo pokušavam nagurati dudu 🤷♀️
Možda samo boli paprati 😊 ne znam nisam kompetentne, meni je Mila jela jučer 20 ml svaki obrok, pa onda navečer 30. Danas je potegnuli čak i 40 ali bljucnula je odmah poslije. Uglavnom se vratimo tako -20-30 po obroku. Ona je 2 dana mlađa od tvoje.
U bolnici su im ad davali 20 ml po obroku.
Ali ja mislim da to stvarno ovisi od bebe do bebe
Tko zna možda je ovo moje malo 😳
Nije malo ako vidiš da je beba zadovoljna. A i to što kažeš da bljuca znači da povuče nekad i viška što je isto ok 🙂 Moj je rođen već sa 4420g pa je kao velika je beba odmah tražio više. Pojede 90ml bez pauze i zastajkivanja i ne bljuca nista. Skuzit ćeš kad bude trebalo povećati dozu kad beba postane nemirna, trpa ručice u usta nakon jela i sl 😊
Hvala cure za savjete za nosic, bas nisam znala jel ok to što radim
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Carpediem beba je izašla prošli vikend. Ona je još u bolnici. Oporavlja se super. Šeta do wc-a (na kraj hodnika) i danas su joj samo stavili cjevčice u nos (3litre kisika). Ide na bolje. Nadamo se svi da će izaći van idući tjedan . Nisam htjela pisat da ne uznemirim cure
Hvala Bogu! Ja sam uvijek za da se napiše i negativno i pozitivno. Oboje može poslužiti, a negativno nekoga spasiti!
Baš mi je drago da je beba dobro, a mama puno bolje. Nadam se da će kući idući tjedan u zagrljaj svojoj mrvici. 🙏🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji