🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavabosanka
    12. Studeni 2021. 22:32

Jana25

Netko je pitao za slinu,nisam zapamtila tko🙈
    Karlo je poceo slinit s mjesec ipol. Sad vec pravi balone🤣 isto je zubno meso bijelo, a pedica kaze da zubici nece jos nego tek kad postane crveno i oteceno 😳

Ja samm💁🏻‍♀️ on slini već nekih dva tjedna, a sad već i mjehuriće pravi. 

Sanjalica izgleda da mojabi tvoja neba sve isto rade em ne spavaju po danu, em stalno mašu rukama i nogama. Naš od početka je toliko aktivan jel normalno il nije nez, al s obzirom koliko me udarao do zadnjeg u stomaku ne čudim se da je živac🤣😅 i tipa kad ga stavim na bok da spava ukoliko ne stavim jastuk ispred njega on se sam okrene na trbuh i tako spava. Nez ni jel to smije? Zato ga ni ne stavljam vise na bok

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

plavabosanka
    12. Studeni 2021. 22:33

Jana25

Netko je pitao za slinu,nisam zapamtila tko🙈
    Karlo je poceo slinit s mjesec ipol. Sad vec pravi balone🤣 isto je zubno meso bijelo, a pedica kaze da zubici nece jos nego tek kad postane crveno i oteceno 😳

Onda pratim bas. Ja se isto nadam da nece jer kazu da cim kasnije tim bolje da ne valja kad ovako rano krenu makar ima slucajeva

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️

• MARELA
    12. Studeni 2021. 22:57

buhtlica34

Hvala vam cure na riječima utjehe ❤️ ne znam što me spopalo, valjda je tako većini novopečeni mama…
    Uglavnom bila mi je patronažna jutros, kaže s milom je sve uredu, malo je još žuta pa da je dojim svako 2-2ipo sata. Ima istu kilažu kao jučer kad je izašla iz bolnice. Ostavila mi je vagu da izvazem koliko ima prije i nakon podoja, kao trebala bi pojesti 20 ml. I navucem ja to nekako svaki podoj danas. Ali ona na svakom vaga ju ima istu težinu- 3690 i nakon podoja 3710. Evo nakon zadnjeg je imala 3720. Uredno piški i kaki cili dan. Ja sam ustvari zabrinuta najviše bila jer ona spava ko top, mogu je razbudi ti jedino ako je skinem. Tako da ju prvo presvućem a tek onda dojim.. Eto to mi je stvarali uzasan stres, jer kao bebe ne spavaju stalno se bude a moja krmi ko velika.
    Još ja ni nemam nešto puno mlijeka, imam 30tak do 40 ml po podoju. Vidit ću kako će ići napredak ovaj vikend ali ako ne bude nekog, počet ću i sa ad.
    Leah, jel ti imaš mlijeka ili daješ ad? Odlično je napredovala tvoja curica. Jel se razbudila ili ju ti budiš svako sat dva?

Ma spavaju neki prva 3 tj bez pol frke, moj je dosta bio uspavan do prije tjedan dana, spavao bi po 4,5h u komadu po danu, a sada...ajme😅😅

• MARELA
    12. Studeni 2021. 23:05

Jackie27

Mali spava u čekaonici. Na pregledu smješka se sestri dok ga skida. Sve super. Kad je došla doktorica i krenula ga rastezat i okretat, kreće vriska. Jao, kažem mužu de pravi bočicu. On onako jadan u toj vrisci se okreće dok je skužio. Napravi bočicu, mali sisa, miran, super 😃😃
    Drame opet kreću kad ga treba obuć i stavit u jaje. Ja crvena ko paprika, preznojavam se, strašno. Uspijemo sve, mali opet zaspe u autu.
    Došli kući, ko da sam bila u ratu a ne sat vremena vani na pregledu. Raspakiravaj sve. Potkošulja mi mokra, smrdim 😂😂 Pa kupaj malog, pa nek jede i evo sad kao spava i zeza, baca dudu, kenjka a ja tako smrdljiva i gladna sjedim i čekam da utvrdi da mogu ići tuširati se i jesti 😃😃

🤣🤣🤣🤣 e, sori, al za krepat..totalno zongliranje, tak sam i ja bila u utorak kad smo isli na pregled sluha, trebalo je sve tempirat da stignemo na vrijeme i onda bas krenu te neke uvrnute situacije, il pre dugo odspava, pa ga je stignes nahranit na vrijeme, il ga presvuces pa sve zbljuca u zadnji cas...ludilo, pa ti odi nekam😆meni se uopce nikam nedje😜za setnju jos skupljam hrabrost😆.
    Ja vec par puta isla grijat nes za pojest dok smo sami i onda se razdere il probudi, eto mene mijenja pelene il hrani i vec mi par obroka zagorilo tako🙃🙃 odu rajngle i sve u pm😜

Tratinčica12
    12. Studeni 2021. 23:09

Jana25

Jackie 🤣🤣🤣🤣🤣 aaaa sjetim se svog prvog izlaska s malim hahahha 2 puta sam bila kod pedijatrice i nisam skidala jaknu zbog bazena pod pazusima hahah
    Al kad je takav stres, stvarno zablokira mozak i sve ide nizbrdo 🤣🤣🤣
    Usput, bit cu u Os od nekog 20.11 pa do pocetka 12 mjeseca. Ako ne bude hladno, ako skuzis kolica i ako se korona situacija smiri, jesi za setnju promenadom 😁

😂😂 i meni je smiješno kad se sad sjetim haha valjda će sljedeći put biti bolje kad znam šta me čeka. Jedva sam dočekala u horizontalu. Sreća mali spava. 
    -
    Ma stalno se šetamo s kolicima kad je lijepo vrijeme. Ali je košara na kolicima. I kalo smo ih rasklopili, tako i stoje. A u jajetu ga samo donijeli iz bolnice. I tad su bile drame oko kopčanja pojaseva 😂
    Sad smo se podsjetili svih tih čuda i sklapanja, rasklapanja, skidanja. Valjda neće više biti problema 😃😃
    -
    Jana, javi se kad dođete, pa se dogovorimo ako uvjeti budu zadovoljavajući 🙈🙈😘

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Tratinčica12
    12. Studeni 2021. 23:17

MARELA

Jackie27

Mali spava u čekaonici. Na pregledu smješka se sestri dok ga skida. Sve super. Kad je došla doktorica i krenula ga rastezat i okretat, kreće vriska. Jao, kažem mužu de pravi bočicu. On onako jadan u toj vrisci se okreće dok je skužio. Napravi bočicu, mali sisa, miran, super 😃😃
    Drame opet kreću kad ga treba obuć i stavit u jaje. Ja crvena ko paprika, preznojavam se, strašno. Uspijemo sve, mali opet zaspe u autu.
    Došli kući, ko da sam bila u ratu a ne sat vremena vani na pregledu. Raspakiravaj sve. Potkošulja mi mokra, smrdim 😂😂 Pa kupaj malog, pa nek jede i evo sad kao spava i zeza, baca dudu, kenjka a ja tako smrdljiva i gladna sjedim i čekam da utvrdi da mogu ići tuširati se i jesti 😃😃

🤣🤣🤣🤣 e, sori, al za krepat..totalno zongliranje, tak sam i ja bila u utorak kad smo isli na pregled sluha, trebalo je sve tempirat da stignemo na vrijeme i onda bas krenu te neke uvrnute situacije, il pre dugo odspava, pa ga je stignes nahranit na vrijeme, il ga presvuces pa sve zbljuca u zadnji cas…ludilo, pa ti odi nekam😆meni se uopce nikam nedje😜za setnju jos skupljam hrabrost😆.
    Ja vec par puta isla grijat nes za pojest dok smo sami i onda se razdere il probudi, eto mene mijenja pelene il hrani i vec mi par obroka zagorilo tako🙃🙃 odu rajngle i sve u pm😜

Neka ste se malo oraspoložile u svim ovim obavezama oko beba, starije djece, dojenja, izdajanja, ADa, muka po ragadama i svačega nečega što nas muči 😃
    -
    Ali tako to krene. Uvijek nepredvidivo s bebama 🙈 a bilo nam je sve idealno. Svi sređeni i spremljeni. Još da mali završi bočicu i idemo. Ali onda je krenulo sranje.... doslovno 😂😂 i sve poremetilo.
    Kasnili smo 20 min, ali ajde obavili smo.
    -
    Mi idemo u šetnje. Ali muka mi je od navlačenja medo odijela jer mali uvijek vrišti i negoduje. Ali čim osjeti svježi zrak, zaspe😊😊
    -
    Zove nas moj rođak sutra kod njega na kavu. Kad se sjetim današnjeg spremanja. Nosanja stvari, opreme za bočicu, jajeta i ostalih situacija - No, no! Nema šanse da ikud idem hahshs
    -
    A kad kuham, a on se uznemiri, plače, treba jest - sve gasim, obavim sve oko njega i onda nastavljam kad mi gospodin dopusti 😃😃

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

• MARELA
    12. Studeni 2021. 23:20

Cure kojima su bebice mjesec dana i starije - PLS, kako ih stavljate navecer na spavanje tj uspavljujete?  Znaci nama od jucer ko neki ukleti dan - totalno se izokrenuo i sad popodne, navecer ne zeli zaspati🥴 Probala sam ovako - oko pola 8 navecer sam ga prebrisala, promijenila pelenu, presvukla, nahranila, pratila kada zijeva i onda pomazila i stavila u kind i nema sanse, oci sirom otvorene i kenjka. Onda sam ga probala malo primit i nunkat i ususkala ga u dekicu, krenuo da ce zaspat, ja prema kindu - evo ga budnog, oci sirom otvorene, onda sam ga spustila na krevet da malo gleda okolo jer sam mislila mozda ipak nije pospan - nece, kenjka i krece plakat, u ljuljacku - nece, place, kad ga uzmem - miran i gleda okolo; probala ga staviti pored sebe na krevet, dala dudu, prigusila svijetlo - nece zaspat, place, probala ga onda dojiti na jednoj, pa na drugoj - zaspi konacno, pa se probudi iz cista mira, pa ga je preuzeo muz, malo ga svadlao u kindu i mazio i davao dudicu - nista, plakao, ludio, nikako zaspat..i tako sve skupa dobra 3h, a prije toga je vec bio budan 2,3h. Vise nisam znala jel opet gladan, jel nervozan, jel ima plinove ili vatafak. 
    Mislim da bi sad sa mjesec dana vec mogli/trebali uvesti neki nacin uspavljivanja, a da nije iskljucivo na rukama, jer cemo inace poludit🙃🙃
    Neki savjet od vas kojima to ide lagano???😅😅

plavabosanka
    13. Studeni 2021. 02:09

Mislim da rijetko kome ivdje ide lagano uspavljivanje🤣😅 Ja ne znam nekad ga stavim u kinderbet i zaspat će sam bez problema, nekad će se malo svađat pa zaspat, a nekad ću probat sve živo i nema šanse. Ovisi kak mu dođe koji dan. Evo i npr sad je spavao od pola 9 do prije 20 min i mozda bi jos da se ja nisam trznula pa ga pipala iza vrata onda se kreno meskoljit(bilo mi bas cudno da spava 5 sati u komadu al valjda nadognađuje jer smo prošlu noć jako jako loše spavali), sad spava i jede znači cmoljit će sat vremena. Mislim si nije ni čudo da je nervozan i razdražljiv stalno kad je i vrijeme blesavo jedan dan je 4 stupnja max a drugi bude 12-13. 

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

SamoMalo
    13. Studeni 2021. 10:02

Ma kakvo uspavljivanje 
    Ja sam se s prvim jako stresirala oko toga. Mjesec dana sam ga pokusala naucit da se uspava u kinderbetu. Pa je upalilo kojih dva tjedna. Pa regresija spavanja pa opet nanovo. Najbolje smo poceli spavat kad sam odustala od toga i uspavljivala ga kak njemu pase. Prek dana u nosiljci, navecer uz cicu/dudu u mom krevetu. Nekad bi ga prebacila u kinderbet, vecinom ne.
    S ovim se ni ne trudim, spava sa mnom, zaspi uz cicu a ja se otkotrljam ako mogu. Prek dana u kolicima ili nosiljci/marami. Najbolje spava vani pa idemo 2x dnevno u setnju i tak odspava dok ja pijem kavu pod grijalicom (ak je u kolicima) ili dok setam psa/vodim starijeg na trening ak je u nosiljci.
    Ovaj put mi ne pada na pamet satima ga pokusavat uspavat u kindacu. Nemam ja ni zivaca ni vremena za to 

Sanjarka88
    13. Studeni 2021. 10:09

Jutro ekipa. Ima li kiše? 🙄
    Tko ce prezivit ovu zimu/jesen 😥
    Dala bi sve da je proljeće. No dobro
    Prva tura spavanja na meni je u toku. Pokusaj spuštanja nije upalio 
    Sreća sta spava dobro noć jer on preko dana sna kvalitetnog ne uhvati nista. Bas mi to nije drago 😑
    Lorre pa to je ok količina i razmak hranjenja 🤷🏻‍♀️
    MARELA bas mi je drago da ide na bolje dojenje , nadam se da će te uspit 🤗
    Jackie sta se ad tiče. Ok nama u bočici bude i izdojenog dio, al vise ad pije. Znači ima 7 obroka dnevno. Svaka cca 3h jede, noću 3.5-4h. Do prije 3 dana je jeo 70ml. Sad mu napravim 100ml. Nekad popije sve, a nekad ostavi i 30-40ml 🤷🏻‍♀️
    Hahhaha bas me nasmijala Vasa avantura odlaska u ped, hoće to tako 😅
    Sanjalica moj je od početka tako aktivan 🤷🏻‍♀️ hiperaktivan rekla je patronožna. 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI