🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MARELA
    12. Studeni 2021. 15:00

Lorre

Cca 90-100 Ml svaka 3 sata

Ajoj, a ja svojeg sa mj dana drzim na 100-tki😅😅 ali isto trazi svaka 3h, nekad 2,5h, a sve skupa je dobio oko 1100g od otpusta iz bolnice. Opet, svaka beba je individualna i sve su to okvirne vrijednosti.

• MARELA
    12. Studeni 2021. 15:08

Nego cure, da ja prijavim nes pozitivno konacno, buduci da stalno tu nes kukam...te nece dojit, te ragade, te nema mlijeka, pa grcevi...😅
    Prvo nam se prije par dana pocela povecavat kolicina mlijeka i sad poprilicno lako rucno izdojim 130ml iz obje u nekih max pola sata, drugo, jucer sam otisla do Baby centra i kupila Mam i Nuk sesirice, ali velicinu L i danas smo dojili naj normalnije, nikakvo odbijanje, krivi hvatovi, nema boli, sve super, znaci izgleda da sam ja zeznula cijelu stvar u startu sa pre malim sesiricem🤦‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️. Racunala sam da je beba mala a ja nemam velike bradavice, pa sam uzela S velicinu Aventove, ali on kak je jako potezao, tak je ostetio preko pre uskog ocito sesirica bradavice i tu je sve krenulo nizbrdo. Ovi L su mi pravo otkrice. I dalje cu izdajat i pomalo ga stavljat sisat preko sesirica, pa ko zna, mozda i uspijemo dojiti na kraju. A ako ne, sad sam se tak ufurala u izdajanje i ide sasvim ok, da mi uopce nece problem ako tak i ostane. Eto, pa ak se netko jos muci sa ranama i sesiricima, pazite na velicinu ;)
    Kod pedijatra proslo sve ok, ima 4950g, dobili D3 kapi - one neke nove, moram vidjet kak se zovu zaboravila sam i uputnicubza snimanje kukova, ali mislim da cemo ti privatno da ne plazimo po bolnicama nepotrebno. Za grceve nam nije rekao nista sto i sami vec ne znamo - nosi i stpljivo cekaj da prođe, kao, vec smo skoro na pola puta😅😅

• MARELA
    12. Studeni 2021. 15:18

Mia38

Buhtlica povremena panika je normalna, bar ja tako mislim. I mene nekad ulovi, a jos su i hormoni neuravnotezeni i sve me rasplace.
    Napadni patronaznu pitanjima kad ti dođe. Zato i dolaze a i tu uvijek mozes pitat.
    Nego, ima netko recept za borbu protiv kolika, a koji funkcionira? Voznja bicikla ni kod nas ne dolazi u obzir jer nogice ful ukoci i ne da s njima uopce baratat a svaku vecer imamo tantrum. Kakav to jastuk s košticama spominjete?

U Mulleru ima za kupit, to je jastucic punjen tresnjinim kosticama kojeg se ugrije i stavi bebi na trbuscic da olaksa kolike. .ali realno...mislim da i topli termofor ima slican efekt, pa kaj je kome lakse. 
    Mi smo jucer i sinoc imali show...dakle ja do 14h nisam uspiela nista bacit u kljun osim kave i par keksica (koje si je stariji spremio za skolu, pa zaboravio uzet, pa se smrtno uvrijedio na mene sto sam mu ih pojela🙃🙃) - cijelo vrijeme je bio nervozan, spustanje u lezaljku, kind ili na krevet nije dolazio u obzir, odmah plac. Onda je malo odspavao do 18, pa ga je suprug malo drzao jer je opet plakao i zaspao mu na trbuhu. A onda sam ja preuzela od 21h i plakao mi je do 23, NISTA pod milim bogom nije pomagalo, osim moji cvrsti zivci. A jos se jednom sve ponovilo oko 4 ujutro, pa do negdje skoro 6...znaci onak, satra me🤯🤯🤯. Vec sam po noci malo bila i pissed off, al sam se u zadnji cas skulirala i stavila ga pored sebe, umotala ga dobro i onda je konacno zaspao. Danas je eto ok, ali ne znam sto nas ceka navecer. Idem malo odspavat da skupim snage ako bude vatreno😅😅

Tratinčica12
    12. Studeni 2021. 15:44

MARELA

Lorre

Cca 90-100 Ml svaka 3 sata

Ajoj, a ja svojeg sa mj dana drzim na 100-tki😅😅 ali isto trazi svaka 3h, nekad 2,5h, a sve skupa je dobio oko 1100g od otpusta iz bolnice. Opet, svaka beba je individualna i sve su to okvirne vrijednosti.

Cure koje dajete AD - koliku količinu bebači popiju u 24 h?
    Moj dječak preko noći lijepo odspava i probudi se svaka cca 3-3,5 h lijepo pojede, presvučem ga i nastavi spavati. A po danu traži puno češće. I ne može ga smiriti ništa osim hrane. To se popenje na popriličnu brojku u 24 sata. Iznad svih granica koje savjetuju u grupi Adaptirano mlijeko i  prehrana na fejsu 🙈🙈 iako vodim se time da ne obraćam pažnju na količinu  nego pratim njegove potrebe. Baš ću kasnije pitati pedijatricu na pregledu. 😊
    -
    Sanjarka - nekad krenem kuhati u 8 ujutro i završim u podne, 13 h 😂😂 danas sam nakon komentiranja tek išla kuhat. Gospodina sam spustila u gnijezdo, malo je odspavao. Usojela sam.ubaciti ribu i povrće u pećnicu i povrće u lonac za varivo 😂 sada najviše tako kuham variva za 2 dana i 1 ostavim za zamrzivač za kasnije. I meso/ribu i povrće u pećnici jer mi to oduzima najmanje vremena.
    A prva 2 tjedna sam imala mamu ko ispomoć 😃 
    I nisam mislila tada da ću uopće stizati kuhati, počistiti, i mijenjati posteljinu hahah ali evo stignem. Muž ga preuzme dok ja obavim ili on obavj dio posla.
    -
    I naručila sam Ergobaby Adapt. Čekam da dođe. Nadam.se da će voljet nositi se jer se jako voli maziti 😊 pa da mogu na miru obavljati po kući. Pitat ću dns jel.smike već u nosiljki. Evo i sad spava na meni nakon plakanja i drama i traženja hrane nakon 45 min od prošlog hranjenja 😂😂
    Dok se ja i dalje psihički pripremam za pregled u 17 h 😃😃
    -
    Pokušavam mu i dalje davati da sisa, odbija sve u 16. Znači maloprije je bio gladan i radije je sisao praznu bočicu i mirovao, a na sisi iz koje barem ide mlijeko je vrištao iz oetnih žila i bio crven ko paprika.
    Nisam probala sa šeširićima nikako. Ne znam bi li to imalo nekog uspjeha.🤷‍♀️🤷‍♀️ da barem sisa nekad po danu ako ništa.

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

• sunce7
    12. Studeni 2021. 16:11

Nama ce slj tjedan dva mj i po obroku pije ugl 110 izdojenog m. svaka tri sata, u noci je veci razmak i manje popije.  Uvijek uspem malo vise ukoliko dobije zelju za jos. 
    Zadnja dva tjedna dobila je 440 gr.
    Prema rodinoj str. bebe od 1 do 6mj popiju u prosjeku 750 ml izdojenog mlijeka tako da je svaka beba definit.drugacija. 
    Ponosna.mama
    Predivno sto ces drugoj bebici podariti jedan obrok, bas predivno.❤️

Lorre
    12. Studeni 2021. 19:00

Neću se previše opterećivati sa količinom koju jede sve dok dobro napreduje iako se meni to čini previše. Ali opet s druge strane, mame koje doje ne znaju koliko im bebe papaju pa neću ni ja toliko gledat na mililitrazu 😂

Baby N 💙

Tratinčica12
    12. Studeni 2021. 19:24

Lorre

Neću se previše opterećivati sa količinom koju jede sve dok dobro napreduje iako se meni to čini previše. Ali opet s druge strane, mame koje doje ne znaju koliko im bebe papaju pa neću ni ja toliko gledat na mililitrazu 😂

Slažem se 😃😃 evo pedijatrica nam rekla da po obroku jede 90-120 ml svaka 3 sata. Haha kažem nema šanse da ima toliki razmak jer traži nekad i nakon sat, dva. Rekla je onda ukupna količina za njegovu težinu/dob u 24 h 800-1 000 ml. A u tim je granicama. Jer evo jede cca 900 do 1000 zadnjih dana.
    Bitno mi je da napreduje i da je zdrav. I sit fino, za razliku od prvih dana kad smo iz neznanja čekali baš 3h razmaka da dobije hranu i forsirali dojenje koje nam nije išlo i padao je s kilažom.
    -
    Naš izvještaj od pedijatra nakon što sam se preznojila 15 puta 😂
    Sve je super. Dječak lijepo napreduje. Ima 5 100 g i 52 cm (rođen sa 4 200 g i 52 cm). Srce, pluća, motorika sve suoer. Dobili recept za D3 kapi i uputnicu za UZV kukova. Može se nositi u Ergobaby-ju. Odlučili smo ga cijepiti protiv rotavirusa, pa ćemo naručiti cjepivo u ljekarni i donijeti na sljedeći pregled kad će biti i redovno cijepljenje 😊

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.

• buhtlica34
    12. Studeni 2021. 19:44

Hvala vam cure na riječima utjehe ❤️ ne znam što me spopalo, valjda je tako većini novopečeni mama...
    Uglavnom bila mi je patronažna jutros, kaže s milom je sve uredu, malo je još žuta pa da je dojim svako 2-2ipo sata. Ima istu kilažu kao jučer kad je izašla iz bolnice. Ostavila mi je vagu da izvazem koliko ima prije i nakon podoja, kao trebala bi pojesti 20 ml. I navucem ja to nekako svaki podoj danas. Ali ona na svakom vaga ju ima istu težinu- 3690 i nakon podoja 3710. Evo nakon zadnjeg je imala 3720. Uredno piški i kaki cili dan. Ja sam ustvari zabrinuta najviše bila jer ona spava ko top, mogu je razbudi ti jedino ako je skinem. Tako da ju prvo presvućem a tek onda dojim.. Eto to mi je stvarali uzasan stres, jer kao bebe ne spavaju stalno se bude a moja krmi ko velika.
    Još ja ni nemam nešto puno mlijeka, imam 30tak do 40 ml po podoju. Vidit ću kako će ići napredak ovaj vikend ali ako ne bude nekog, počet ću i sa ad.
    Leah, jel ti imaš mlijeka ili daješ ad? Odlično je napredovala tvoja curica. Jel se razbudila ili ju ti budiš svako sat dva?

Tratinčica12
    12. Studeni 2021. 19:50

A sad da vam opišem naš polazak 😃

Dakle, krenemo se spremati sat vremena ranije. I prije. Muž ono a jesmo uranili. Kažem ma aj bolje da dođemo malo prije da ne kasnimo. Ok.

Nas dvoje se.obukli i idem probudit malog, presvuć, nahranit. Sve po špagi. Ostalo spremljeno ranije za njega.

Presvučem ga i jede on. Kontam da je sit, da ne plače tamo. Taman na kraju jela, hop usere se 🙈 imamo pola sata do pregleda. Krenem ga presvlačiti neko mini govance u pelenama, bezveze. Čak ga pokupim vlažnom jer je neko glineno i idem zatovoriti pelenu jer je čista i ono kasnimo. Kad krene on kakat. Jao 😃 ok, zatvorim pelenu. Prestane. Otvorim. Obrišem ga, krene piškit. Zatvorim. Pobrišem. Otvorim, opet krene kakat i u zadnji tren zatvorim pelenu da ne ode po meni. I tako tri puta. Malo me popiškio, ali ništa strašno. Već se preznojavam i gorim 🔥🔥🔥
    Opet piški. Popiškio i odjeću. Aj napokon sredimo pelenu i presvučem mu čistu robu. Treba obuć medo odijelce. Jao, jedva ga utrpala u njega, skoro ga prerastao. Ok, kreće plač već. Idem ga stavit u jaje u tom odjelcu iako znam da nije preporučljivo al aj. Žurimo, kasnimo lagano. 
    Ne mogu zakopčati pojaseve. Ne mogu se u toj muci sjetiti kako se otpuštaju. Malom kapa pala po očima i vrišti. Skužim i namjestim pojaseve. Pičimo iz stana. Muž dovozi auto - opet drama! Zaboravili smo kako se skida jaje s konstrukcije  🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Isuse i Marijo, pomozite!!!
    Sreća, M spava. Aj skinemo napokon to jaje. Već je 17 h i termin pregleda, mi ispred zgrade. Zavežem jaje. Zaboravili kako se sklapa konstrukcija. Opet kaos. A iza nas ide susjed s parkinga i smetamo mu. Ja ostajem s tom sretnom konstrukcijom, muž miče auto.
    Pokušavamo utrpat rasklopljenu konstrukciju u gepek - ne ide naravno!
    Aj skužimo i sklopimo. Debelo kasnimo.... idemo u Dom zdravlja, mali i dalje spava. Odlučimo ne zajebavat se s kolicima i nosimo samo jaje.

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.

Tratinčica12
    12. Studeni 2021. 19:51

Mali spava u čekaonici. Na pregledu smješka se sestri dok ga skida. Sve super. Kad je došla doktorica i krenula ga rastezat i okretat, kreće vriska. Jao, kažem mužu de pravi bočicu. On onako jadan u toj vrisci se okreće dok je skužio. Napravi bočicu, mali sisa, miran, super 😃😃
    Drame opet kreću kad ga treba obuć i stavit u jaje. Ja crvena ko paprika, preznojavam se, strašno. Uspijemo sve, mali opet zaspe u autu. 
    Došli kući, ko da sam bila u ratu a ne sat vremena vani na pregledu. Raspakiravaj sve. Potkošulja mi mokra, smrdim 😂😂 Pa kupaj malog, pa nek jede i evo sad kao spava i zeza, baca dudu, kenjka a ja tako smrdljiva i gladna sjedim i čekam da utvrdi da mogu ići tuširati se i jesti 😃😃

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.