🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    12. Studeni 2021. 01:49

Zara7

Pozdrav cure 🤗
    Jaaao lijepih prekrasnih bebica i mamica (Jana, Daniella) na ovoj našoj temi 😍😍
    CarpeDiem držite se, nadam se da vrijeme brzo prolazi 🥰
    SamoMalo mislim da je 700 grama skroz normalan prirast pogotovo što je narastao 5 cm što je jako iznadprosječno. Evo gle što piše na Rodinoj stranici da te umiri: "Duge i vitke bebe (tzv. banana tip) brže sagorijevaju kalorije nego što je to slučaj kod bucmastijih beba. Stoga ove bebe često brže rastu u dužinu, pa su na krivuljama visine iznad prosjeka, a na krivuljama težine ispod prosjeka. Bucmaste bebe (tzv. tip jabuke) brže namiču grame, ali sporije rastu u visinu." Moje prase je dobilo 1350 g i naraslo 7 cm tako da je on i banana i jabuka tip očito 🙈
    Plavabosanka meni su cice sad skroz mekane i ja sam prvo mislila da je to loše pa sam baš pročitala da je to u biti odlično i da su takve cice najprohodnije i najbogatije mlijekom, kad se dođe do te faze jer se zapravo mlijeko stvara u trenu kad beba sisa. ☺️
    _____
    Kod nas je prekrasan dan, nadam se da svi uživate u šetnjicama s vašim bebicama 🥰🤗

Moj 1730g i 9cm u prvi mjesec 🤣🤣

Endzrue
    12. Studeni 2021. 03:10

Tienna

Leah

Ej mamice, nisam.vas stigla citati. Mi smo jucer izasle iz bolnice (rodjena 7.11.) Pa se jos upoznajemo i hvatamo rutinu.
    .
    Imam pitanje u vezi probave. Od jucer mi ne ide zuto mlijeko kolostrum nego je krenulo pravo bijelkasto (prakticiramo samo dojenje sesiricima) i mislim da ju muci probava tesko se pokaka i tesko prducka, te mi se stolica cini cudna nije tekuca nego ima neka zrnca, ne znam jel to okej, ima netko slicnu situaciju? Sutra nam dolazi patronazna pa cu ju svakako pitati.

SLIKA KAKICEhttps://ibb.co/kcrJkhK

Mislim da to je to ok, nas je sestra u bolnici ispitivala jel se vide ta zrnca od mlijeka kao da je to poželjno. Beba je još jako mala i uspostavlja stolicu, kažu da su sve boje prihvatljive osim crne crvene i bijele. Razlog da izgleda da se pati dok kaka je jer još bebe ne znaju opustiti mišiće zdjelice i stisnuti trbušne istovremeno pa im pomaže da se postave u položaj čučnja ili se "pedalira" nogicama (što meni nikad nije uspjelo kad se on sav napne da kaka tako da ga ja smjestim u krilo i podignem mu nogice u cucanj). Čitala sam da njih taj proces zapravo ne boli iako izgledaju kao da se muče 🤷‍♀️
    Svakako pitaj još patronaznu/pedijatra, ja nisam stručna nego ti samo pišem što sam sama proucavala jer sam isto mislila da beba ima zatvor 😊

Bravo ženo. Mi od početka prakticiramo položaj kakanja plus da obavi izvan pelene što i radi. I biciklić vozi. Nije ni on imao grčeve a ni seka kad je bila mala

Endzrue
    12. Studeni 2021. 03:13

Zrnca i komadići u stolici su masni dio mlijeka tj ostatak koji se nije iskoristio. Poželjno je imat ga u stolici jer znači da beba uspije navući i pojesti iz sise ono pravo što mu je potrebno za rast 

• buhtlica34
    12. Studeni 2021. 05:48

Leah

Ej mamice, nisam.vas stigla citati. Mi smo jucer izasle iz bolnice (rodjena 7.11.) Pa se jos upoznajemo i hvatamo rutinu.
    .
    Imam pitanje u vezi probave. Od jucer mi ne ide zuto mlijeko kolostrum nego je krenulo pravo bijelkasto (prakticiramo samo dojenje sesiricima) i mislim da ju muci probava tesko se pokaka i tesko prducka, te mi se stolica cini cudna nije tekuca nego ima neka zrnca, ne znam jel to okej, ima netko slicnu situaciju? Sutra nam dolazi patronazna pa cu ju svakako pitati.

Mi smo isto jučer izašle iz bolnice, dan kasnije rođena.
    Mila još kaka crno, valjda je to ok.. Bio je turbulentna dan, mila je još malo uspavana pa sam je odlučila buditi svako 3 sata da jede, pda je prođe uspavanoat a i zbog mlijeka, iako mi se čini da ga ima dovoljno. Što je ona iskoristila da bude budna od 11 skoro do 3, naravno u nekom polusnu, ali od 00-1 je stalno cicala, zaspe na cici, ja je maknem ona pocme urlati, vratim je ona se smiri i sve tako ukrug. Kao u 2 je zaspala ali u 2.20 se probudila sa štucanje a u 3 mali da se pomažu sa mnom i nastavila spavati.
    I sad se spremam ići budit je, ja sam jednostavno zaspala bila. Iskreno rasplakala sam se mužu sinoć da nemam pojma šta radim, da me strah da ju ne hrani dovoljno, da ću je ozljedi ti slučajno, uglavnom imala sam jako veliki napada panike, sreća da je in bio razuman skroz i znao sa mnom porazgovarati o tome.

Sanjarka88
    12. Studeni 2021. 06:42

Buhtlice samo polako i smireno. Nije lako prve dane, pogotovo ako je prvo dijete.
    Tu smo za sve savjete ♥️

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

SamoMalo
    12. Studeni 2021. 07:20

Meni se stariji razbolio. Sad cekam samo da bebo krene 

• ponosna.mama
    12. Studeni 2021. 08:06

Drage moje, stignem vas procitat svaki dan, ali iskreno ne stignem napisat sve sta bi tila. Neko me pita kako sam navukla po dvije litre mlijeka nakon poroda, iskreno nemam pojma. Dosla doma nakon poroda bez bebe, krenila se prvi put izdajat da joj mogu odnit u bolnicu i izdojila 120ml iz jedne i 120ml iz druge. Kad sam donila u bolnicu sestre su se pocele smijat i rekle da tako male bebe jedu samo 30ml po obroku 🙈. I tako sam ja iza svakog izdajanja imala po 250-300ml bez problema s tim da se nisam nikad do kraja izdajala.

plavabosanka
    12. Studeni 2021. 08:09

Leah

.

I mi imamo ta zrnca jos uvijek, isto sam na početku u bolnici se prepala šta je to i isto je babica rekla da je normalno kod dojenih beba. Samo sad nisu bas toliko velika zrnca ko na pocetku. Ja sam se u bolnici prepala da je jer sam pojela rajcicu, pa kao on kenja kostice luđakinja😂😂

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

• ponosna.mama
    12. Studeni 2021. 08:10

Ova moja mala gladus visi na siki po cile dane 🙈 ..danas ce doc patronazna pa cemo vidit je li sta dobila u ova tri dana otkad smo kuci.
    I naravno, zaminila je dan za noc tako da po danu spava, a po noci imamo tulum 😏
    Sise su mi i dalje prepunjene, bole na pogled, a kamoli dodir 😥 

plavabosanka
    12. Studeni 2021. 08:14

Jutroo zenicee❤❤🤗 

Jel ima još bebaca ovdje da smo iste dobi, a da već jako jako sline i pljuju ? Doslovno ko kad zubici rastu. I desni su mu bijele zadnjih dana. Nez jel to mozda neka upala pa zato toliko slini? Nadam se da neće bit jedna od onih beba da mu zubi krenu rast s dva mjeseca jer to ne valja jaoo😔

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.