Missy ja sam bila na amnio, sama pretraga ne boli, vise je neugodna, ja se ne bojim igle pa sam cijelo vrijeme gledala. Cak sam i rh - pa sam morala primiti i zastitnu injekciju. Uglavnom nakon pretrage odmaras par dana, nesmijes se saginjat, sve samo polako. Dobila sam i preventivno antibiotik i vaginalete. A nalaz dobis nakon 2- 3 tjedna.
Hej,imam veliku brigu,van sebe sam.
Bila sam na pregledu,8 tjedana trudna,sve u najboljem redu,aaaali doktorica kaze da vidi nesto ste se vec trebalo skloniti ili smanjiti,nisam sigurna jer sam van sebe bila kad je rekla,a ona bila prebrza.
Dala mi je da se narucim na prenatal test,sto bih odbila jer u sustini i ako nesto saznam nebih mogla da pobacim,tako da to otpada definitivno.
Zna li itko sto bi to moglo biti,i mozda se skloni poslje jer mozda nisam tad zacela kad ona kaze.
Narucila sam se kod jos jednog doktora zbog drugog misljenja.
Ultrazvuk joj je dosta Star,neznam mozda se i tjesim s tim,neznam.
Osjecam da je sve u redu,druga mi je trudnoca,ali ovo me bas malo potreslo,iznenadilo.
Molim vas ako imate iskustva napisite nesto ❤
Možeš li se ičega još prisjetiti, nekog detalja što ti je rekla ili uz što je vezano to što se vidi? Baš sam ja pisala da se meni kod bebe vidjela omfalocela (kao ispupčenje crijeva izvan trbušne šupljine) što se isto trebalo povući, možda se radi o tome? Isto je bila preporuka raditi prenatalni test ako se ne povuče.
Kad te ponovno naručila? Jel ti u nalaz što napisala? Nadam se da se radi o tome, sve mi tako zvuči, a kod mene je sve ok ispalo 😊
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Missy ja sam bila na amnio, sama pretraga ne boli, vise je neugodna, ja se ne bojim igle pa sam cijelo vrijeme gledala. Cak sam i rh - pa sam morala primiti i zastitnu injekciju. Uglavnom nakon pretrage odmaras par dana, nesmijes se saginjat, sve samo polako. Dobila sam i preventivno antibiotik i vaginalete. A nalaz dobis nakon 2- 3 tjedna.
Hvala ti, meni isto ginekologica rekla da par dana treba lezati, a ja sam vec 2 dana kasnije narucena na pregled na zaraznoj, tad bi vec nalazi trebali biti gotovi, bar taj njihov dio vezan za toksoplazmu.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Missy svasta mi mozemo podnjet i izdrzat, ni ne osjetis ubod jer su ti misli negdje drugdje i traje jako kratko, sve zajedno 2 min.
Missy oprosti, nisam upratila, kako si posumnjala na toksoplazmu 😔 neki simptomi?
Drzim 🤞 da sve dobro prode ❤
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Missy svasta mi mozemo podnjet i izdrzat, ni ne osjetis ubod jer su ti misli negdje drugdje i traje jako kratko, sve zajedno 2 min.
Istina, samo da kasnije sve bude ok.
Kako to da si ti isla?
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Missyoprosti, nisam upratila, kako si posumnjala na toksoplazmu 😔 neki simptomi?
Nema simptoma, isla sam na torch test jer se obicno sugerira ako imas macku, iako ne mora biti od nje, moze biti i meso koje nije termicki obrađeno itd. Tj privatna gin me poslala, moja soc je rekla da nema potrebe. Ocekivala sam pozitivna antitijela jer imam macke cijeli zivot, a jednom kad kao dođes u doticaj razvijes antitijela i miran si cijeli zivot, jedini rizik je ako se zarazis bas tijekom trudnoce. Iz mojih nalaza pretpostavljaju da je stara zaraza, ali mi je granicno pa ne mogu biti sigurni da nije aktivna. Ne bi trebala biti, ali ne mogu znati bez amnio 😏
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Missyoprosti, nisam upratila, kako si posumnjala na toksoplazmu 😔 neki simptomi?
Nema simptoma, isla sam na torch test jer se obicno sugerira ako imas macku, iako ne mora biti od nje, moze biti i meso koje nije termicki obrađeno itd. Tj privatna gin me poslala, moja soc je rekla da nema potrebe. Ocekivala sam pozitivna antitijela jer imam macke cijeli zivot, a jednom kad kao dođes u doticaj razvijes antitijela i miran si cijeli zivot, jedini rizik je ako se zarazis bas tijekom trudnoce. Iz mojih nalaza pretpostavljaju da je stara zaraza, ali mi je granicno pa ne mogu biti sigurni da nije aktivna. Ne bi trebala biti, ali ne mogu znati bez amnio 😏
Ma bit ce to sve okej, sigurna sam. Jer ako imaš mace cijeli život, možda samo imas jaca anti tijela. Samo hrabro, sve ce bit i vise nego okej ❤🥰🤞
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Ma bit ce to sve okej, sigurna sam. Jer ako imaš mace cijeli život, možda samo imas jaca anti tijela. Samo hrabro, sve ce bit i vise nego okej ❤🥰🤞
Hvala ti 🥰 Ma antitijela imam, ali i pozitivan dio koji upucuje na aktivnu zarazu pa zbog toga sad sve ovo, jer nisu sigurni je li od prije, sto bi bilo super ili se stvarno dogodilo nedavno 😏
Vec sam se pomirila da nisam od onih sretnica koje gustaju u svojoj trudnoci haha, kod mene stalno nesto, ali samo da bude sve ok na kraju 😁
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Istina, samo da kasnije sve bude ok.
Kako to da si ti isla?
Ah, zbog prenatalnog, nije bas bio dobar pa sam morala ici. Na kraju je amnio nalaz dobar.
Sortiraj odgovore
Najstariji