Evo ja bila na pregledu u bolnici zbog toksoplazme, na uzv sve uredno, sto je bilo ocekivano jer je bilo i tjedan prije na redovnom pregledu. Dr. je zvao infektivnu bolnicu odmah za konzultacije, zakljucili su da je vjerojatno stara zaraza zbog antitijela i visokog aviditeta,a taj igm koji sugerira trenutnu zarazu je kod mene pozitivan, ali skroz granican i kaze da moze perzistirati kod nekih dugo vremena iako nije vise aktivna zaraza.
Aaaali, ne moze to potvrditi bez amniocenteze i tako sam narucena u utorak da vidi preko plodne vode je li beba zarazena, no on vjeruje da nije i da je sve ok. Ali od nje postoji rizik spontanog i to me stvarno brine. Ne znam jel gore otici ili ne 😔
Koja si krvna grupa
Dobro jutro cure, evo da i ja prijavim spol. Čekamo dečka 👪💙 ja sam iskreno malo u šoku, tek poslije te vijesti mi je sinulo da sam cijeli život se nesvjesno pripremala kao da ću imati curicu, i sad ne znam što da mislim. Nekako mi je teško poistovjetiti se s dječacima, uvijek sam bila okružena ženama. Ali nadam se da ću uspjeti. Beba je zdrava i to je jedino bitno, a za ovo mi valjda treba malo vremena da se uživim u ulogu mame dječaka 🤪
Čestitam na dečkiću 💙💙💙
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Evo ja bila na pregledu u bolnici zbog toksoplazme, na uzv sve uredno, sto je bilo ocekivano jer je bilo i tjedan prije na redovnom pregledu. Dr. je zvao infektivnu bolnicu odmah za konzultacije, zakljucili su da je vjerojatno stara zaraza zbog antitijela i visokog aviditeta,a taj igm koji sugerira trenutnu zarazu je kod mene pozitivan, ali skroz granican i kaze da moze perzistirati kod nekih dugo vremena iako nije vise aktivna zaraza.
Aaaali, ne moze to potvrditi bez amniocenteze i tako sam narucena u utorak da vidi preko plodne vode je li beba zarazena, no on vjeruje da nije i da je sve ok. Ali od nje postoji rizik spontanog i to me stvarno brine. Ne znam jel gore otici ili ne 😔
Koja si krvna grupa
B+
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Ajme to je baš stresno, želim ti da sve prođe super! ❤
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Cureeee 🎉🎉🎉 Evo mene sa pregleda.. Sve u redu Bogu hvala.. Bebica po uz je veca 3 Dana..
I da, radila Mi je pregled preko stomaka, I to Sam docekala 😅🤭🤭.
CarpeDiem I plavabosankaako Mi mozete Jos reci da li ovdje Dr Sami predlazu neki test da se Radi ilii?? Meni moja nije nista rekla, Jos Sam 12 +, pa sad ne znam 😏
Cestitam na urednom pregledu 🎊🌸
Moj meni da katalog i cjenik usluga, predloži prenetale, odradi KKS... i onda se dalje dogovaramo. Većinom se ja izjasnim šta bi dodatno ako nesto ne ulazi u standardne pretrage, kao npr. NIPT. Većinom pričaš sa njima i objasne ti sve što te zanima. Moj pregled se završi tek kada mi je sve potpuno jasno🙈
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Dobro jutro cure, evo da i ja prijavim spol. Čekamo dečka 👪💙 ja sam iskreno malo u šoku, tek poslije te vijesti mi je sinulo da sam cijeli život se nesvjesno pripremala kao da ću imati curicu, i sad ne znam što da mislim. Nekako mi je teško poistovjetiti se s dječacima, uvijek sam bila okružena ženama. Ali nadam se da ću uspjeti. Beba je zdrava i to je jedino bitno, a za ovo mi valjda treba malo vremena da se uživim u ulogu mame dječaka 🤪
Jesmo ti pogodili preko slike?
Ajde pogledaj meni🤭
Ja bi rekla da je cura
I ja predosjećam opet curu 🙈🙈
Uf sad ste me malo prepale. Bila sam uvjerena da je od pregleda jer me oko 20 min doktor gledao vaginalnim ultrazvukom i nakon toga mi je doslovno zabio prste unutra da vidi jesam li zatvorena. Bilo mi je to sve dosta neugodno jer nije baš najjnežnija osoba na svijetu. Smeđi iscjedak je nastupio sutra ujutro i vuče se već tjedan dana, nekad ga ima jako malo, a nekad više. Baš je tamnosmeđi i malo gušći. Primjećujem da ga ima više ako sam taj dan aktivnija. S obzriom da ginekologicu mogu dobiti samo preko maila poslat cu joj danas da vidim što će reći.
Kod mene u prošloj trudnoći je bilo svega od svježeg krvi iz više razloga, do smeđarienja.
Uglavnom bi panicili na svježu krv, na smedjarenje ne koliko god da traje.
Vjerujem da je sve ok. Javi nam🌸🤞
Nisam pametna šta predložiti.
...ja bih svakako otislaina amnio i pouzdala se u doktore da znaju šta rade.
Nadam se da ce sve biti dobro 🙏❤
Jesmo ti pogodili preko slike?
Nisam još stavila sliku jer mi se čini da se na njoj baš ništa ne vidi, ovo je jedina koju imam iz te baš rane trudnoće, prvi pregled, ako stigneš provjeri pa javi ☺️
https://ibb.co/Bn7x5FB
Zara, Sanjarka, hvala cure 😘 ma sama sam sebi smiješna koliko sam se uplašila svega, ono u glavi samo "a kako ću ja biti mama dječaka kad ne znam ni kako ih se previja, što s pišom itd"🤪, a baš me hormoni peru zadnja dva-tri dana i plačem na svašta.
Vidno je gore lijevo a to ispada dečkić i dečkić ti je ahahah :D
Eto, metoda s posteljicom očito funkcionira 😁 hvala ti.
Kiky znaš da si mi dala dobru ideju ☺️ idem baš gledati malo po netu robicu za dečkiće, dosad nekako se nisam usudila jer sam stalno čekala taj nifty da dođe.
Lisa hvala ti 😘
Missy baš mi je žao što moraš na amnio, stalno kod tebe nešto, nadam se da je ovo zadnje i da ćeš nakon ovoga moći opušteno dalje uživati u trudnoći. Sretno i drži se!
Hvala cure ❣ Privatna ginekologica me nazvala cim sam joj poslala nalaz, zena me umirila malo, kaze da je rizik od amnio 1% samo moram lezati nakon nje par dana i mirovati. Puno gore je to kao zenama psihicki proci nego sto boli. Samo se ja bojim igle koma 😅 Nadam se da ce biti sve ok, usput ce napraviti i analizu koju sam preskocila jer nisam htjela kombinirani pa cu malo strepiti i za taj nalaz. Ali nadam se najboljem 🥰
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Sortiraj odgovore
Najstariji