Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mišić
    27. Siječanj 2021. 10:14

Maj4

Za TORCH mi je jedino problem sto moram putovat 50km, jer u Kninu to ne rade pa moram u Sibenik 🙄 a kako sam krvarila nije bas da mi se ide, jer dok sam malo vise u pokretu odma imam obojeni iscjedak. Samo da se to primiri pa cu ici.
    Bas sam googlala za herpes 🙈 svi kazu da nije opasno ako je bio prisutan i prije teudnoce. Stres isto igra ulogu, i beba sad uzima sve vitamine i minerale a nama sta ostane 🤷🏼‍♀️

Ahaaa! ma da, bolje  onda to malo odgoditi, uvijek to stigneš napraviti. Sad odmaraj! 

ma sigurno je od stresa, bljak. E da, sve to crpi. 🙈

Lisa27 👶🧸🎀
    27. Siječanj 2021. 10:19

Jutro trudnice 🥰
    Mene su i nocas uhvatile malo mucnine i malo ujutro dok ne marendam, ostalo preko dana sam vise manje ok 🙂
    Vortexmoon mislim da ti je to normalno, moja sestra je tako dva puta pala u nesvjest i to joj je bio jedini simptom trudnoće tako da ne brini ❤
    Mala Martina ja sam do sada uzimala prenatal od NW i one iz Dma a-z mama, a sada bas ovih dana planiram uzeti Novalac mislim da je malo kvalitetniji

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Mišić
    27. Siječanj 2021. 10:19

Mala_martina nemoj prekidati folacin. Evo i ja sam isto kao Maj4 prošlu trudnoću prva 3 mjeseca pila Folacin na recept i onda sam počela s Novalacom plus folacin svaki drugi dan. Sad isto, prvo tromjesečje ću uzimati folacin i običan multivitamin i onda opet prijeći na Novalac.

Vortexmoon To ti je posve normalno, pogotovo ako ti je tijelo iscrpljeno od svakodnevnih mučnina. Vjerojatno su ti malo pali šećer i tlak.

Mišić
    27. Siječanj 2021. 10:36

Herpes update 🙈 - upravo sam dobila ginekologa i kaže da slobodno mogu mazati Herplexom, Eto, ako koja bude imala sličan problem pa da znate (a nadam se da nećete).

Missy88
    27. Siječanj 2021. 10:48

Super, hvala za info, izbot ce mi sigurno kad tad,  a Herplex imam doma uvijek u pripremi haha.

Za vitamine, uzimala sam Prenatal od Natural Weltha, 100 komada ih je bilo, taman pocela u 10. mjesecu kad smo krenuli raditi na bebi, sad ih potrosila pa sam uzela od Elevita Elenatal. Puno skuplja opcija, a ne znam koja je razlika u kvaliteti u svim tim pripravcima. 

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Jana25
    27. Siječanj 2021. 10:58

Missy88

Super, hvala za info, izbot ce mi sigurno kad tad, a Herplex imam doma uvijek u pripremi haha.

Za vitamine, uzimala sam Prenatal od Natural Weltha, 100 komada ih je bilo, taman pocela u 10. mjesecu kad smo krenuli raditi na bebi, sad ih potrsila pa sam uzela od Elevita Elenatal. Puno skuplja opcija, a ne znam koja je razlika u kvaliteti u svim tim pripravcima.

Elenatal ima 800mg folne 😊 ja ga isto uzimam i skroz mi je okej. A vjerujem da ima onog i da placas ime 😬
    Ja nikad nisam imala herpes, sta se to dogodi u trudnoci? 😲

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Endzrue
    27. Siječanj 2021. 11:53

Mišić

Cure, je li imala koja herpes na usnici (u trudnoći, je li)? Jučer popodne mi je izbio i malo sam se uspaničila, iako sam ga imala i u prošloj trudnoći i sve je bilo u redu. Jutros sam bila u apoteci i dali su mi Herplex, dođem u ured i otvorim upute, a ono piše da se oprezno treba primjenjivati u trudnoći. Prošli put sam dobila Bioherpin, ali sad ga nisu imali i sve se mislim smijem li onda mazati Herplexom ili ne.

Smiješ herplex. Nećeš 3 tone mazat. To su nezamjetne količine. I taj herpes od pada imuniteta nije opasan. Ja sam ga dobila iza poroda i nikakvih problema nije bilo. Diži imunitet samo

Endzrue
    27. Siječanj 2021. 11:55

Mišić

Missy88

Nisam u ova dva mjeseca trudnoce, ali mi inace zna izbiti s vremena na vrijeme. Sto moze biti ako ga imas? Mene sigurno nece slati jer kad sam ju pitala za toksoplazmu, s obzirom da imam macku, rekla je da nema potrebe. Ali tako je kod nje za sve.

Opasan je za bebu ako se prvi put dobije u trudnoći, može napasti bebin živčani sustav. Koliko znam, nema opasnosti ako je mama to već imala, ali isto mi nije baš svejedno.
    Ajme kako su svi doktori različiti! Moj obavezno šalje na te pretrage.

Pobrkala si. Misli se na herpes zoster da je opasan ne na taj koji imaš. Herpes na usni je od pada imuniteta. Nemaš brige 🤗

Maj4
    27. Siječanj 2021. 12:14

Mišić kad si isla na TORCH test jesi morala biti na taste i pokriva li hzzo sve ili ima doplate? 

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

Mišić
    27. Siječanj 2021. 13:27

Endzrue

Mišić

Missy88

Nisam u ova dva mjeseca trudnoce, ali mi inace zna izbiti s vremena na vrijeme. Sto moze biti ako ga imas? Mene sigurno nece slati jer kad sam ju pitala za toksoplazmu, s obzirom da imam macku, rekla je da nema potrebe. Ali tako je kod nje za sve.

Opasan je za bebu ako se prvi put dobije u trudnoći, može napasti bebin živčani sustav. Koliko znam, nema opasnosti ako je mama to već imala, ali isto mi nije baš svejedno.
    Ajme kako su svi doktori različiti! Moj obavezno šalje na te pretrage.

Pobrkala si. Misli se na herpes zoster da je opasan ne na taj koji imaš. Herpes na usni je od pada imuniteta. Nemaš brige 🤗

ne, ne, i herpes na usnici je jednako opasan. Nije opasan jedino ako si ga prije imala pa se opet dogodi u trudnoći. Iako je to bio moj slučaj,  ginekolog mi je prošli put svejedno napravio paniku. Svaki herpes zapravo izaziva burnu reakciju organizma pa vjerojatno zato.

E da, trudim se stalno dizati imunitet, ali evo, isto je izbacio, buuuu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.