Moja ginekologica me samo uputila na neku dijetu 1800 kcal, iako imam grozne mucnine i nista ne mogu jesti. A ja inace gotovo uopce ne jedem slatko. Tako da planiram opet provjeriti glukozu cim pocnem normalno jesti. Prije vađenja krvi mi nije uopce palo na pamet da pijem puno soka koji je sigurno hrpa secera, jedva funkcioniram kroz dan, tko bi na sve mislio 😔
To je to, neki dr ce tolerirati neki ne, kao da mi ne bi jele zdravo i raznoliko da mozemo 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Meni je moja za toksoplazmozu kad sam pitala rekla da nema potrebe jer mi to nije uzrokovalo prosli gubitak trudnoce 🙄 ali eto ako ja bas zelim napisat ce mi uputnicu i stavit ce onda sve , taj TORCH a ne samo toksoplazmozu.
Mišić herpes nisam imala, inace ga kod svakog pada imuniteta imam. Pijes li neke vitamine?
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Nisam u ova dva mjeseca trudnoce, ali mi inace zna izbiti s vremena na vrijeme. Sto moze biti ako ga imas? Mene sigurno nece slati jer kad sam ju pitala za toksoplazmu, s obzirom da imam macku, rekla je da nema potrebe. Ali tako je kod nje za sve.
Opasan je za bebu ako se prvi put dobije u trudnoći, može napasti bebin živčani sustav. Koliko znam, nema opasnosti ako je mama to već imala, ali isto mi nije baš svejedno.
Ajme kako su svi doktori različiti! Moj obavezno šalje na te pretrage.
Ja ću danas zvat ginekologinju za ovo povraćanje i mučnine, slaba sam totalno. I glavobolja već 4 dan, ds mi nešta prepiše jer iskreno ne mogu više.
Iako sam za 2 dana na pregledu ali to mi se čini tako daleko 🖤
+ 26.12.2020🖤
Moja ginekologica me samo uputila na neku dijetu 1800 kcal, iako imam grozne mucnine i nista ne mogu jesti. A ja inace gotovo uopce ne jedem slatko. Tako da planiram opet provjeriti glukozu cim pocnem normalno jesti. Prije vađenja krvi mi nije uopce palo na pamet da pijem puno soka koji je sigurno hrpa secera, jedva funkcioniram kroz dan, tko bi na sve mislio 😔
To je to, neki dr ce tolerirati neki ne, kao da mi ne bi jele zdravo i raznoliko da mozemo 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Meni je moja za toksoplazmozukad sam pitala rekla da nema potrebe jer mi to nije uzrokovalo prosli gubitak trudnoce 🙄 ali eto ako ja bas zelim napisat ce mi uputnicu i stavit ce onda sve , taj TORCH a ne samo toksoplazmozu.
Mišićherpes nisam imala, inace ga kod svakog pada imuniteta imam. Pijes li neke vitamine?
TORCH nije loše napraviti pa ćeš barem biti mirna.
Pijem folacin i običan multivitamin. Do nedavno sam pila i tablete selena za štitnjaču (imam Hashimoto, ali hormoni su mi u redu i ne pijem terapiju), ali sad mi taaakoo smrde i možda sam popila 2 u zadnjih mjesec dana
Zna i meni tako izbiti 1-2 puta godišnje, a ovaj put me baš izblesirao.
Ja ću danas zvat ginekologinju za ovo povraćanje i mučnine, slaba sam totalno. I glavobolja već 4 dan, ds mi nešta prepiše jer iskreno ne mogu više.
Iako sam za 2 dana na pregledu ali to mi se čini tako daleko 🖤
Zovi, bolje odi malo na komplikacije dok ti ne prođe. nadam se da će što prije!
Meni je moja za toksoplazmozukad sam pitala rekla da nema potrebe jer mi to nije uzrokovalo prosli gubitak trudnoce 🙄 ali eto ako ja bas zelim napisat ce mi uputnicu i stavit ce onda sve , taj TORCH a ne samo toksoplazmozu.
Mišićherpes nisam imala, inace ga kod svakog pada imuniteta imam. Pijes li neke vitamine?
TORCH nije loše napraviti pa ćeš barem biti mirna.
Pijem folacin i običan multivitamin. Do nedavno sam pila i tablete selena za štitnjaču (imam Hashimoto, ali hormoni su mi u redu i ne pijem terapiju), ali sad mi taaakoo smrde i možda sam popila 2 u zadnjih mjesec dana
Zna i meni tako izbiti 1-2 puta godišnje, a ovaj put me baš izblesirao.
Za TORCH mi je jedino problem sto moram putovat 50km, jer u Kninu to ne rade pa moram u Sibenik 🙄 a kako sam krvarila nije bas da mi se ide, jer dok sam malo vise u pokretu odma imam obojeni iscjedak. Samo da se to primiri pa cu ici.
Bas sam googlala za herpes 🙈 svi kazu da nije opasno ako je bio prisutan i prije teudnoce. Stres isto igra ulogu, i beba sad uzima sve vitamine i minerale a nama sta ostane 🤷🏼♀️
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Cure koje vi vitamine koristite? Ja sam trenutno samo na folacinu, ali si razmisljam da to prekinem i kupim si prenetalne vitamine za trudnice,s obzirom da ima vise tih vitamina potrebnih za razvoj bebe a opet ima i folne u dovoljnim kolicinama...hm....molim savjet?! 🙄🙄🙄
Jutros se budim sve divno i krasno, napravim neskafu i sjednem da pijem kad uto osjetim takvu slabost i sve mi se muti pred ocima, crni mi se sve i oblijeva me hladan znoj.. mama je tu sa mnom i donese mi casu vode i kako sam tu vodu eksirala odmah mi je bilo bolje. Mjerim tlak 90/60...
Cure drage tako sam se prepala, jucer doktor kaze sve je uredu a danas ovo... nadam se da je sve ovo bilo zbog tlaka..
Imate li takva iskustva kao da cete se onesvijestiti i je li to normalno?
Nisam u ova dva mjeseca trudnoce, ali mi inace zna izbiti s vremena na vrijeme. Sto moze biti ako ga imas? Mene sigurno nece slati jer kad sam ju pitala za toksoplazmu, s obzirom da imam macku, rekla je da nema potrebe. Ali tako je kod nje za sve.
Opasan je za bebu ako se prvi put dobije u trudnoći, može napasti bebin živčani sustav.Koliko znam, nema opasnosti ako je mama to već imala, ali isto mi nije baš svejedno.
![]()
Ajme kako su svi doktori različiti! Moj obavezno šalje na te pretrage.
Mislim da bi svi trebali odraditi te pretrage, ali eto, neki ginekolozi ocito stede na svemu, kao da sami placaju, a ne da mi se privatno sve zivo obavljati jer je skupo.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Mala_martina ja sam proslu t uzimala bila vitamine. Ali ovaj put mi je dr propisala folacin na recept tako da sam na tome samo, povecala sam malo unos voca, orahe uzmem umjesto grickalica. Poslje 12tt cu uzet neke vitamine.
Vortexmoon meni je znalo tako proslu t biti, kad se ustajem naglo zacrni mi se, grasci znoja i muka iz cista mira cijela mokra bi bila u par min. Normalno je. Za sad ovu t jos nemam tih problema.
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji