Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mala_ive
    25. Ožujak 2021. 12:28

E mene nije bilo par dana i doslovno imam 40 strana za pročitat. A ne želim propustit ni jednu stranicu iiiii problemiiiiii :-) :-) :-)

Vidim da ima nešto tužnih vijesti, žao mi je zbog svih gubitaka *.* Čestitam svima na uspješnim pregledima, trudilice guralice :-)

Ja sam evo vadila KKS i urin i sve je OK - ako se sjećate onog mog TSH od 18 - nakon 6 dana povećane terapije je već pao na 10. Brijem da će za 7 dana kad je službena endokrinološka kontrola biti već 5-6 pa sam se baš utješila :-) Jedino mi je glukoza natašte sjebana, ko i u prvoj trudnoći, 5.1. U prvoj me poslala na dijetu onu i na Vuk Vrhovac na bockanje svako 4 tjedna, mislim da mi ne gine opet. Nego, ono što mi je fascinantno je da sam u prvoj trudnoći prvi nalaz 5.1 dobila bez ikakve kontrole jela dan prije (tipa kilo narančina sam bila pojela). Onda smo ponovili tjedan iza uz savjet da ne jedem slatko dan prije ni puno UH da vidimo, ali opet je bio 5.1!!!!! Cijelu trudnoću sam više manje (uglavnom manje, ali trudila sam se, pogotovu u dane oko bockanja :D) pazila po toj dijeti i nikad više natašte nije bio iznad 4.4, a sve druge vrijednosti su bile odlične isto. Dobila sam bila sveukupno 13kg, beba 3700 - super. E i kako sam znala da mi je taj scenarij moguć opet, sad sam čim je prošao prvi pregled krenula jesti po dijabetskoj prvo da izbjegnem taj visoki šećer natašte u ovom nalazu, a onda i zbog mučnina jer mi ful paše ova prehrana (sve je lagano i količne su male i kad tako planiram obroke mučnine gotovo i da nema). I eto, 3 tjedna skoro tako sve super, a nalaz opet 5.1???? Može mi to netko objasnit. Baš sam u čudu. Nisam u bedu zbog dijete jer mi nije teška i super obuzdava kilograme i zapravo joj se veselim, ali sam zbunjena. Jel taj natašte ima veze s noćnim postom? Zadnji obrok mi je uvijek oko 18/19 najkasnije i onda ništa ne jedem do jutra jer nemam naviku kusati po noći. Ovaj put sam prije pretrage čak namjerno popila čašu jogurta i par badema oko 23h da spriječim taj skok, ali svejedno je šećer bio 5.1. Eto, ako ima neka da me prosvijetli.... :-)

mala_ive

Što se tiče vaših pitanja,
    -u vezi bolnice - ja sam bila na Vinogradskoj jer sam tamo na endokrini otkad znam za sebe i obožavam tu bolnicu jer imam samo predivna iskustva, al porod je bio eto samo OK :D  Ako nekoga zanima iskustvo, mogu detaljnije :-)
    -u vezi simptoma - moje mučnine krenule s 4tj, bile dosta izražene do 7.tj i onda se smirile do 9. i sad opet evo proviruju. Ništa strašno, ali osjećam ih. Nadam se da će s 12.tjednom otići ko rukom odnesene kao u prvoj trudnoći. Malo me muči probava, nemam zatvor, ali mi je otežanija i imam bolvoe u crijevima unatoč ful urednoj prehrani. Ako slučajno pojedem više ili previše, odmah povratim pa to pazim.  Općenito me presijeca u trbuhu često, što od ligamenata što od crijeva brijem, kad kihnem isto. Kašljem. Stalno piškim. Al to sve je bilo i u prvoj pa znam da je sve OK :-) Kako dojim starije dijete, cice su mi skroz OK. U prvoj su bile bolnije i ful nadutije, sad ništa. Bradavice osjetljivije i to je to. Vjer jer su aktivne :D E u zadnje vrijeme lošije spavam, stalno se vrtim pa razmišljam da nabavim ovaj jastuk, u prvoj sam ga bila posudila i bio je oooodličan :) Šta još? Umor. Mogla bi stalno spavat. Navečer uspavam malog u 19.30/20 i desi mi se da zaspem s njim i ostanem do jutra. Pogledati film? Emisiju? Seriju? Fotelja? Kauč? No way. Muž mi slao neke nominacije za Oscare kao da bi mogli maraton nabacit za vikend a ja si mislim...da, ko će prije zaspat, jedino taj možda :D

Što se tiče sexa. Može li mi netko reći jel pospješuje otvaranje ili ne? U ovoj fazi već? Imam jaki nagon, a trta me toga jer mi se u prvoj krenuo skraćivati cervix nakon 30.tj. Rodila sam na kraju s 39+0 ali kako je i seka imala sličan scenarij, ginica kaže da ćemo biti na oprezu. Hvala <3

Missy88

Jambica

Traveller

Jambica

Idući tjedan su rekli sunčano i toplo, da ne bi neku trudničku kavu organizirale?

Pa čak bi i mogle. Ti si u Zg?

Da, Zagreb..Pa ja bih baš voljela malo spojiti lica sa profilima

Prijavljujem se i ja, nemam trudnica oko sebe, bilo bi lijepo 😁

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

CarpeDiem
    25. Ožujak 2021. 12:31

Jambica

Traveller

Jambica

Idući tjedan su rekli sunčano i toplo, da ne bi neku trudničku kavu organizirale?

I ja bih isto, ali nisam u Hr. Jedino da napravim neku trudničku partijanu sa curama koje su ovde 🤣 (obzirom na mjere ovde teško, al nešto bi kemijale).
    Relativno je rano i "nismo se dobro upoznale ni ovde" 🤣, a da li ste možda nekad kasnije  za neku whats up grupu ili slično?

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Sanjarka88
    25. Ožujak 2021. 12:33

O whatsap nebi sad razmisljala. 
    Ovo je puno preglednije za pratit 
    Tamo bude ne moguce 
    No jednom, tko zna 😊

Zg girls uzivajte 👍🏻

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

• LilM
    25. Ožujak 2021. 12:35

Jambica, Traveller, CarpeDiemJa se pridruzujem kavi cim vise necu morat mirovat 😄

Endzrue
    25. Ožujak 2021. 12:37

Sanjarka88 🌸

O whatsap nebi sad razmisljala.
    Ovo je puno preglednije za pratit
    Tamo bude ne moguce
    No jednom, tko zna 😊

Zg girls uzivajte 👍🏻

Mi iz 2018te imamo grupu na fejsu i messenger grupu. Tamo nam je najbolje. Na wocap je nepregledno i teško pratit a chat je top. Svaki dan tipkamo već 2.5 god.. 12 tak uvijek aktivnih a ukupno 20 na chatu. U grupi nas je 40 tak al nije više toliko aktivna. 

• Tienna
    25. Ožujak 2021. 12:38

mala_ive

E mene nije bilo par dana i doslovno imam 40 strana za pročitat. A ne želim propustit ni jednu stranicu iiiii problemiiiiii :-) :-) :-)

Vidim da ima nešto tužnih vijesti, žao mi je zbog svih gubitaka *.* Čestitam svima na uspješnim pregledima, trudilice guralice :-)

Ja sam evo vadila KKS i urin i sve je OK - ako se sjećate onog mog TSH od 18 - nakon 6 dana povećane terapije je već pao na 10. Brijem da će za 7 dana kad je službena endokrinološka kontrola biti već 5-6 pa sam se baš utješila :-) Jedino mi je glukoza natašte sjebana, ko i u prvoj trudnoći, 5.1. U prvoj me poslala na dijetu onu i na Vuk Vrhovac na bockanje svako 4 tjedna, mislim da mi ne gine opet. Nego, ono što mi je fascinantno je da sam u prvoj trudnoći prvi nalaz 5.1 dobila bez ikakve kontrole jela dan prije (tipa kilo narančina sam bila pojela). Onda smo ponovili tjedan iza uz savjet da ne jedem slatko dan prije ni puno UH da vidimo, ali opet je bio 5.1!!!!! Cijelu trudnoću sam više manje (uglavnom manje, ali trudila sam se, pogotovu u dane oko bockanja :D) pazila po toj dijeti i nikad više natašte nije bio iznad 4.4, a sve druge vrijednosti su bile odlične isto. Dobila sam bila sveukupno 13kg, beba 3700 - super. E i kako sam znala da mi je taj scenarij moguć opet, sad sam čim je prošao prvi pregled krenula jesti po dijabetskoj prvo da izbjegnem taj visoki šećer natašte u ovom nalazu, a onda i zbog mučnina jer mi ful paše ova prehrana (sve je lagano i količne su male i kad tako planiram obroke mučnine gotovo i da nema). I eto, 3 tjedna skoro tako sve super, a nalaz opet 5.1???? Može mi to netko objasnit. Baš sam u čudu. Nisam u bedu zbog dijete jer mi nije teška i super obuzdava kilograme i zapravo joj se veselim, ali sam zbunjena. Jel taj natašte ima veze s noćnim postom? Zadnji obrok mi je uvijek oko 18/19 najkasnije i onda ništa ne jedem do jutra jer nemam naviku kusati po noći. Ovaj put sam prije pretrage čak namjerno popila čašu jogurta i par badema oko 23h da spriječim taj skok, ali svejedno je šećer bio 5.1. Eto, ako ima neka da me prosvijetli…. :-)

Joj ja ne kužim, meni je šećer bio 5.1 nataste i gin je rekao da je sve ok, bez obzira što godinama imam inzulinaku rezistenciju pa sam možda u kritičnijoj skupini 🤷‍♀️ čak niti privatno kad sam bila i pokazala nalaze gin nije rekla nista na razinu šećera 🤔

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

Missy88
    25. Ožujak 2021. 12:38

Traveller

Jambica

Traveller

Jambica

Što se mene tiče može. Pa nek se javi još netko ako je zainteresiran.
    Meni samo ne paše ponedjeljak, sve ostale dane mogu popodne iza 15 h.

Ja nazalost radim popodne iduci tjedan pa mogu samo ujutro, onaj tjedan iza mi pase kako god, ali tad stoji kisa 🥺 Pa ako se nađete, prikljucim se na nekom drugom dejtu 😁

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Sanjarka88
    25. Ožujak 2021. 12:39

Mi iz 2016 imamo grupu na fejsu, nakon sta ih se pola naljutilo i otislo, s vremenom se prestalo pisat i to je bilo to 
    Ja za sada ostajem na forumu 😊
    Vidit cemo kad stignu bebice pa budemo htjeli djelit slikice i tako to 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.