Jutro trudnice drage🥰, kako se borite sa iscrpljenosti ja nemogu drugi dio dana uopce funkcinirati a imam malo djete od 2 godine koje trazi svoju paznju a ja mu se nemmogu nikako posvetit radim do pola 4 svaki dan kad dodjem doma doslovno samo legneem jednostavnl nemam snage za nista, neznam kako da to promjenim jer nezelim da bebac bude zapostavljen ali kad stv nemogu doslovno igram se s njim i gledam kroz njega ne uzivam uopce u igri ni icem.. da li je to samo prolazna fazaa dal da trazim odma otvaranje cuvanja trudnoce nisam pametna ali ovako neide stv uzasno sam depersivnaa i tuzna😏
🤰🍀 👶 🌸
Jutro drage moje, nisam oka sklopila, citala po forumima iskustva o klamidiji, jos me vise strah. Sada me zvala med. Sestra da dodem u utorak da uzme gin. Bris i pošalju za OS, jer ovdje kod nas u Nasicama rade preko trakice, i ako poplavi pozitivan je. Urin uredan, i sve ostalo, nije jasno kako može biti nakon terapije poz nalaz, nebi me opet s antibiotikom kljukala zbog bebe
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Jutro cure!
Ne znam kak ste vi, al mene mucnine ne pustaju od jutra do navecer, pijem caj od đumbira i jedva prezivljavam na poslu i doma. Umor me ne pusta. Jucer sam spavala od 8 i probudila se jutros u pola 6. Kako vi stojite s simptomima?
Lilm, moje nisu prejake, ali sam primijetila da su slabije nakon što sam počela paziti što jedem. Uzela sam dijabetski jelovnik i jedem svako 3h male količine lagane hrane i puuuuno mi je sad lakše. Ako ti je kronično, bojim se da nema pomoći, ali ako si u sretnijem klubu ko ja gdje su mučnine usputne, eto savjet - često jedenje i jakojakojako lagana hrana u malim količinama. Sretno!
Hvala na savjetu!!:)
Dobro jutro trudnice, kako ste danas?
Dobrodosle nove cure i sretno svima na pregledima danas! 🍀🥰
Ja sam i dalje umorna za poludit, ne znam kako si pomoci, a nemam ni vama dat neki savjet. 😅 Zdravo se hranim, krecem se i svejedno nema razlike.
Danas sam vadila opet secer i nadam se da ce bit nizi nego zadnji put (5,1).
Nisam bas aktivna zadnjih dana, pokusavam se sto vise opustiti do pregleda, a forum me zna nekad malo opet preplasiti kad vidim neka losa iskustva. Jako mi je drago da postoji forum i da mozemo dijeliti sva iskustva i savjete, nemojte me krivo shvatiti dapace, ali moja glava je u zadnje vrijeme previse panicna i opterecena pa mislim da malo predaha dobro dode. Ugl. popratit cu kolko stignem, ali radim 10ak dana pauzicu i pustam mozak na pasu da zaboravi da sam trudna 😂
Do tad sretno svima i pazite trbuscice ❤️
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Dobro jutro svima ❤
Ja evo nocas spavala 10 sati i jos popodne odspavam 2 sata, bas sam umorna. Jucer kada sam kihnula me tako zastrecalo u maternici pa sam se jako prepala, nadam se da je sve okej. Simptomi su tu, pocele au mi mucnine, ali nisu tako strasne, malo mi se digne zeludac pa bude okej. A žeđ je postojana od jutra do mraka,vidim da je netko to povezao s dijabetesom pa me i tog sad strah. Prvi pregled tocno za tjedan dana, jedva cekam. I da ja ne znam jesu to hormoni, ali ja non stop placem i zna me uhvatiti takva zivcanoca da se samo skrivam od svojih ukucana . Sorri na duzem postu, nije me bilo par dana pa da se malo izjadam. Sretni svima koje danas imaju preglede. ❤
Jutro drage moje, nisam oka sklopila, citala po forumima iskustva o klamidiji, jos me vise strah. Sada me zvala med. Sestra da dodem u utorak da uzme gin. Bris i pošalju za OS, jer ovdje kod nas u Nasicama rade preko trakice, i ako poplavi pozitivan je. Urin uredan, i sve ostalo, nije jasno kako može biti nakon terapije poz nalaz, nebi me opet s antibiotikom kljukala zbog bebe
Moze biti, znam curu kojoj su ureaplasmu uspjeli eliminirati nakon 3 ili 4 kutije antibiotika tek. Nije bila trudna tad. Ali ocito nekad ne odu od prve 😐
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Puno hvala na objasnjenju… Ja sam u njemackoj pa malo jezicna barijera smeta da razumijem sve detalje.. Ja sam tada po app 12+4 al po zadnjim mjeramaa 13+1… Jer imala sam raniju ovulaciju… Tako da… Sami su napravili termin nadam se da nije kasno… Ako Bog da da sve bude u redu… Mislim da necu vise nista veliko radit… Previse zivaca uzima. . Sretno svima
🥰
I ja sam isto u Njemackoj i bas danas muzu govorim da bi voljela s nekim nasim ginekologom porazgovarat na hrv.😅 Isto mi nisu spominjali taj pregled nit znam jesu ga obavili, smetnula sam skroz pitat. Najbitniji je kad mi kazu keine Sorge, alles in Ordnung.😂
Samo su mi napomenuli da cu veliki pregled imat 11.5.
Ej draga… Da i ja bi rado naseg ali kod mene ga u blizini nema…. Da si radila te nalaze znala bi.. Jer se placaju tako da mora ti naglasiti… Ja imam 37 g i prva trudnoća pa eto odlucila sam se zbog godina. Ali nesto se mislim da nisam trebala jer me strah zovu pojede…. Al opet do sad je sve islo skolski pa se nadam da ce i taj rezultat biti uredan.. Koliko si trudna?Matejjja ❤️
Ni ja nazalost nemam u blizini naseg ginekologa. Mislila sam da se taj pregled ovdje ubraja pod redovne kao kod nas, nisam uopce razmisljala o tome. Vidjet cu bas s doktorom da onda platim da ga odradimo, nemam pojma.. 12+ 4 sam sada.
Nadam se da ce nam kod sviju biti sve ok. 🙏
E cure, I ja Sam u De.. Jel vama gin. Rekao da samo 3 pregleda placa KK, a ostale Mi??
Da samo 3 pregleda su besplatna, svaki u jednom tromjesečju, ostale mi plaćamo. Ja sam vađenje krvi platila 15€ i sad ponovno vađenje krvi od štitnjače moram platiti isto 15€. Katastrofa prije dvije godine nije bilo tako.
Stitnjacu kotroliram kod kucne doktorice vec 2 g svaka dva mj i nikad nisam platila…. A do sas nisam nista nikod gin od kad sam trudna.. A izvadila sam sve zivo od nalaza i dva uzv…… Al ove dodatne pretrage se placaju…. A za ostalo vidjet cemo….. Sretno 😊 nam svima!
Mislila sam da te papire pošaljem na AOK-a jer svakako se krvna slika i to za štitnjaču nebi trebalo naplatiti. Drugi put ako mi budu htjeli vaditi krv i naplatiti otići ću kod svoje doktorice, samo što mi je lijeno jer mi doktorica nije u gradu neg moram putovat vlakom 😭
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Drži se❤️❤️ nadam se da su ipak pogriješili nešto u nalazu i da je sve ustvari dobro🤞🏻
Nemoj čitat više, ja kad sam prošle godine imala bakteriju isto sam sve živo čitala, usrala se, a nije bilo ništa istina. Uzimala vaginalete dvije vrste i kremu nakon toga i prošlo je.
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
Jana25- ajme vjerujem da je to divan osjećaj 😍😍 I d je sad nekako lakše kad osjetiš da se ipak nešto dešava u stomaku.
Mala_ive- joj super kod tebe to baš rano😍🥰🥰Onda je moguće da sam i ja počela osjetit bebu jer kao da osjećam e sad nešto ima u stomaku, al nisam sigurna jel zbog gladi il zbog bebe🤣🤷🏼♀️
Lejla- ja se sa iscrpljenosti do nekog 9tjedna nisam nikako mogla boriti obavezno bi morala odspavati poslije posla pa do 7 navečer (to su dobra 3-4sata). Neko je pitao gore i za nesanicu i nju sam imala u početku, sad je malo popustilo al u početku nema šanse da bi odspavala dulje od 8 ujutro. Kažu da magnezij i vitamin B pomažu za umor.
Leah- što se tiče štrecanja u maternici kad kihneš meni se to dešavalo unazad tj dana. Sve nam se širi pa je normalno u ranoj trudnoći. Hormoni i mene već peru naveliko. Čas bi se valjala u šljokicama čas tuljim ko kiša 😂😭 Nisam znala da je žeđ uzrok dijabetesa jer sam ja užasno žedna popijem sigurno 2l vode dnevno, ali to je ustvari i normalno, pogotovo za nas trudnice.
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji