Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • monalisa
    12. Ožujak 2021. 15:25

lu

Lollypop

Hej cure, meni stigli nalazi krvi, sve je okej.. Sljedeci pregled 30.3…
    https://ibb.co/d0XfnNx
    Glukoza ide do 6.0 bar je moja gin tako rekla, jer meni je uvijek 5 šećer..
    https://ibb.co/7y0xrjG
    A ovo su reference za TSH po tromjesecjima :) u prosloj trudnoci mi ke bio povisen i pila sam najslabiji eutirox mjesec dana i sve se popravilo, kasnije vise nista nisam morala piti, stitnjaca je bas cudna stvar 🙈

Meni je 5.2 i moram na dijetu. Do 6 je inače, a trudnicama je manje

Meni je 6.0 i moram samo pripaziti na prehranu jer je meni inace blizu granice secer i kad nisam trudna i to moj gin zna tako da ne moram na dijetu ali pripaziti 🙄

• monalisa
    12. Ožujak 2021. 15:27

andjelina23

Cure kad vam se na ultrazvuku vidio plod?
    Bila sam s 5+3 i vidjela se samo ŽV i gestacijska
    Narucena sam sad u srijedu.. Tad bih trebala bit oko 7 tjedana trudna..
    Zabrinuta sam zbog nedavnog spontanog ☹️

Bila prosli tj 5+5 i nije se vidjelo srce da kuca, a danas je, tako da ima jos vremena 😊

• Ore2021
    12. Ožujak 2021. 15:34

Missy88

Za ovu traku dolje, morate ici pod forums pa kopirati bbcode, od svih koji se nude, taj ce se ispravno prikazati 😊
    Ore kupi ili folnu ili bilo koje prenatal vitamine, u njima je ukljucena. Kad ti je 2. pregled? Trebala bi odraditi jos pretrage krvi i urina, ako ti nije dao ginekolog uputnicu sad, vjerojatno ce na 2. pregledu.
    Takoder i papu i briseve ako nisi unutar zadnjih 6 mjeseci.

Od danas pijem Novalac; drugi pregled je 6.4. Zadnji pregled u ginekologa je bio prije 2 godine, a sad mi nije dao nikakve uputnice, samo je napravio ultrazvuk, potvrdio trudnocu, rekao da razmislim o Nifty testu i to je to. Vrlo mi je to sve bilo šturo , obzirom da sam isla u privatnu kliniku ali i ja sam u ovome svemu ko svemirac pa nije ni cudo. 

• Ore2021
    12. Ožujak 2021. 15:39

Matejjja

Ore2021

Bok svima,
    Ja sam prvi put ovdje pa me pokusajte shvatiti jer zaista nemam pojma o nicemu. Za nekoliko dana cu 37 god., jucer mi je ginekolog potvrdio trudnocu, 6 tj. I 2 dana.
    U vezi sam 8 godina, i zadnje 3 se ne pazimo. Mjesecnica mi je kasnila 15 dana pa sam prije 4 dana napravila test (Clearblue digital) koji je bio pozitivan. Nisam bas razmisljala o djeci, i nismo imali nikakav plan, niti sam pratila plodne dane, ali eto dogodilo se. Jos mi bas nista nije jasno. A malo me i strah svega.
    Pokusavam se malo sabrati i shvatiti sto mi je sad ciniti. Koliko sam uspjela pohvatati u ova dva dana otkako guglam, jako je vazno piti folnu kiselinu. Pripremam se poci u ljekarnu i kupiti te neke vitamine i dodatke sto bi trebala poceti piti.
    Imate li kakve savjete sto da kupim? Hvala vam svima unaprijed od mene prestrasene.

U ljekarni kupi prenatalne vitamine, imas vise proizvodaca. Oni ti sadrze folnu.
    Da li si dobila od gin uputnice za krv i urin? Obicno svi traze da se naprave pretrage urina, secer, stitnjaca, zeljezo, papa ako nemas friski od zadnjih 6 mjeseci, krvna grupa i rh faktor i sl. Ali to ce ti sve gin reci i poslati te ako vec nije.
    Sta jos.. Prehrana. Malo si proguglaj sta se ne smije jesti u trudnoci - termicki nedovoljno obradeno meso i riba tipa neko biftek, carpaccio, sushi i slicno. I ne smijes nepasterizirane sireve (brie i slicni).

Hvala, pijem Novalac od danas. Nikakve uputnice nisam dobila a i nemam nista novije obzirom da sam zadnji put bila prije 2 god u ginek.
    Danas se pokusavam informirati sto ne smijem jesti i kako stvari stoje mogla bi umrijeti od gladi. 

• Mala2323
    12. Ožujak 2021. 16:00

Matejjja

Haru, ako ikako mozes ponovi se nalaz ali stvarnoooo. Evo velim ti razlika od 0.7 u roku od dva dana. Nista nemoj jesti slatko ni kruh ni ugljikohidrate ni voce. Zadnji obrok neki lagani najkasnije u 18h. Vodu slobodno.

Rita37, pune su mi 34 😁 prvo sam rodila sa 31. Imam tri godine vise nego u prvoj i 7 kila vise 😓

Mala2323 drago mi je da je bebica dobro a tebi brz oporavak! Kako to da za 8 dana vec ides na kontrolu opet? To radi dehidracije?

19.3 mi je redovna kontrola, a ovo sam se javila prekjučer jer se nisam nikako osjećala dobro. 
    Već sam danas puno puno bolje!! 

+ 26.12.2020🖤

Lisa27 👶🧸🎀
    12. Ožujak 2021. 16:05

Ani92

Pozdrav curke, ispricavam se sto sam vas zanemarila posljednih dana. Imala sam period u kojem sam se osjecala ko pregazena macka 😅 energije nigdje, mucnine postojane, apetit 0.
    Dobrodosle sve nove trudnice, veselim se druzenju 🥰
    Jutros obavila pregled, beba je 7,5 mm, srceko nam kuca ❤ Trudnoca je tjedan dana manja zapravo tako da sam 6+3. I dalje sam na Duphastonu 3×1 zbog smedarenja, uzrok se ne vidi, nema hematoma ni nista. Od ponedjeljka sam na godisnjem jer nisam mogla raditi sa onakvim mucninama, a nakon sljedeceg pregleda (31.03.) cu vjerojatno na bolovanje sa obzirom na moj opis posla. Termin nam je 26.10.-Zg

Drago mi je da je sve okej 🙂

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Lisa27 👶🧸🎀
    12. Ožujak 2021. 16:09

andjelina23

Cure kad vam se na ultrazvuku vidio plod?
    Bila sam s 5+3 i vidjela se samo ŽV i gestacijska
    Narucena sam sad u srijedu.. Tad bih trebala bit oko 7 tjedana trudna..
    Zabrinuta sam zbog nedavnog spontanog ☹️

Sve ce se vidjeti ne brini 🙂 ja sam bila na 7+2 i sve se vidjelo lijepo, a iduci pregled mi je isto u srijedu 🙂

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

• Matejjja
    12. Ožujak 2021. 16:12

lu

Kakve ste s nalazima krvi? Meni je tsh 3.2 i to je granično i izgleda ću dobit terapiju u ponedjeljak.
    Šećer mi je 5.2 i trebala bih na dijetu.

Meni je bio secer 5.2 isto ali sam ga ponovila s tim da sam onda bas strogo pazila taj dan prije sta cu jesti. Tak mi je gin rekla. Taj drugi dan mi je bio 4.5. Vec sam pisala tu ali opet eto ponavljam, mozda nekome pomogne.. stvarno je jaaako velika razlika sta si jela dan prije.

Tsh mi je sada bio ok 2.3. Ali proslu trudnocu sam imala 2.7 i dobila sam eutyrox terapiju. Pila sam cijelu trudnocu, nakon poroda sam prestala po savjetu endokrinologa. 

• Matejjja
    12. Ožujak 2021. 16:17

Mala2323

Matejjja

Haru, ako ikako mozes ponovi se nalaz ali stvarnoooo. Evo velim ti razlika od 0.7 u roku od dva dana. Nista nemoj jesti slatko ni kruh ni ugljikohidrate ni voce. Zadnji obrok neki lagani najkasnije u 18h. Vodu slobodno.

Rita37, pune su mi 34 😁 prvo sam rodila sa 31. Imam tri godine vise nego u prvoj i 7 kila vise 😓

Mala2323 drago mi je da je bebica dobro a tebi brz oporavak! Kako to da za 8 dana vec ides na kontrolu opet? To radi dehidracije?

19.3 mi je redovna kontrola, a ovo sam se javila prekjučer jer se nisam nikako osjećala dobro.
    Već sam danas puno puno bolje!!

Ma daaa, supeeer, bas mi je drago da ti je bolje!

little baby
    12. Ožujak 2021. 16:24

Ani92

Pozdrav curke, ispricavam se sto sam vas zanemarila posljednih dana. Imala sam period u kojem sam se osjecala ko pregazena macka 😅 energije nigdje, mucnine postojane, apetit 0.
    Dobrodosle sve nove trudnice, veselim se druzenju 🥰
    Jutros obavila pregled, beba je 7,5 mm, srceko nam kuca ❤ Trudnoca je tjedan dana manja zapravo tako da sam 6+3. I dalje sam na Duphastonu 3×1 zbog smedarenja, uzrok se ne vidi, nema hematoma ni nista. Od ponedjeljka sam na godisnjem jer nisam mogla raditi sa onakvim mucninama, a nakon sljedeceg pregleda (31.03.) cu vjerojatno na bolovanje sa obzirom na moj opis posla. Termin nam je 26.10.-Zg

Ti si moja terminusa onda😍

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.