Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D
    20. Listopad 2021. 20:15

Vecer cure, cestitam svima na dobrim pregledima. Ja sam danas pola dana peglala robicu i to samo broj 56. Sutra me cekaju tetra pelene i plahte, al mislim da je to peace of cake u odnosu na ovo danas. 🙈😂
    Lollypop, cestitam ti od srca! Dobrodošao Teo! Zelim ti brz oporavak i puno maženja i paženja s malenim smotuljkom. 💙🤱👶🥳
    Bilja, puno ti hvala na dijeljenju svog iskustva sa Sv. Duha. Bas mi je drago da si imala divne ljude oko sebe. Zelim i nama koje cemo tamo takav tretman. I tnx za info oko torbe i stvarcica koje si nosila. 
    Sanjarka, super za odlican CTG. Krafna je zaigrala Lukicu. 🤭 
    Tommyfame…joj tebe je bas uhvatilo. Hvala Bogu meni je stigao nalaz i proteini su negativni i sve ostalo u krvnoj slici i urinu je dobro. Urinokulturu sam radila prije nekih 2-3 tjedna i bila je sterilna. Samo taj tlak me pati. Nekako mislim da mi je povisen i sa psiholoske strane. Iako ga mjerim doma, mrzim gledati u taj tlakomjer i cekati da pokaze brojke. Sad sam pronasla masažu koja smanji tlak u roku par minuta i fakat pomaze. Evo fotke, mozda ti nekad pomogne:
    https://ibb.co/Ky6LsY0
    Vidim da smo nas dvije blizu s terminima. Moramo jos malo izdrzati. Ja jedva cekam da rodim samo da ss rijesim tih svakodnevnih provjera secera i tlaka. Osjecam se ko neka baba. 😂

Tommyfame
    20. Listopad 2021. 20:44

Lady.D

Vecer cure, cestitam svima na dobrim pregledima. Ja sam danas pola dana peglala robicu i to samo broj 56. Sutra me cekaju tetra pelene i plahte, al mislim da je to peace of cake u odnosu na ovo danas. 🙈😂
    Lollypop,cestitam ti od srca! Dobrodošao Teo! Zelim ti brz oporavak i puno maženja i paženja s malenim smotuljkom. 💙🤱👶🥳
    Bilja,puno ti hvala na dijeljenju svog iskustva sa Sv. Duha. Bas mi je drago da si imala divne ljude oko sebe. Zelim i nama koje cemo tamo takav tretman. I tnx za info oko torbe i stvarcica koje si nosila.
    Sanjarka, super za odlican CTG. Krafna je zaigrala Lukicu. 🤭
    Tommyfame…joj tebe je bas uhvatilo. Hvala Bogu meni je stigao nalaz i proteini su negativni i sve ostalo u krvnoj slici i urinu je dobro. Urinokulturu sam radila prije nekih 2-3 tjedna i bila je sterilna. Samo taj tlak me pati. Nekako mislim da mi je povisen i sa psiholoske strane. Iako ga mjerim doma, mrzim gledati u taj tlakomjer i cekati da pokaze brojke. Sad sam pronasla masažu koja smanji tlak u roku par minuta i fakat pomaze. Evo fotke, mozda ti nekad pomogne:
    https://ibb.co/Ky6LsY0
    Vidim da smo nas dvije blizu s terminima. Moramo jos malo izdrzati. Ja jedva cekam da rodim samo da ss rijesim tih svakodnevnih provjera secera i tlaka. Osjecam se ko neka baba. 😂

Jeeeej za proteine 💪💪🥳🥳  
    Ja sam radilo urinokulturu prije tjedan i pol no eto sad moram opet 🙄
    Sto je najbolje meni je tlak odlican, ne prelazi ni 130/90 obicno bude 120/80, no eto samo mi povisuju terapiju..sad sam trenutno na Methyldopi 3x500, brije toga sam bila na 4x250. 
    E bas to, ja sam do sad napravila 9 guk profila i zadnja dva me muz pika jer ja psihicki ne mogu se sama ubosti..eto 2.11 radim nadam se zadnjiiii ako mi daju jos jedan brijem da cu im se rasplakat tamo hahaha a svaki je odlican! Cak je i nizak no etoooo!
    Tako da ujebali su mi car trudnoce sa svojim hirovima..holter sam nosila 5x, guk eto 10x, venu vise nemam koliko su me pikali 😔 i onda je tuzno sto se vise veselim porodu da njih sve skinem sa vrata nego da vidim bebu..
    No jos sitnooo 💪💪 mozemo mi to

ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
    10/2020 biokemijska
    02/2021 biokemijska
    8.3. ➕🌈🌞
    1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤

*A goal without a plan is just a wish

Biilja
    20. Listopad 2021. 20:45

Mateja2602, Lady.D nema na cemu!🥰 nemorate nositi ni one vodonepropusne posloge za presvlacenje beba sto cure nose da stave ispod sebe da ne prokrvare jer u bolnici to stoji vec na plahtama i mozete zamjeniti ako ih ima u sobi, ako ih nema pitajte da vam zamjene! 😀 

💙 Šimun: 10/2021.
    ➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
    💜 Mara: 11/2023.

nikkas
    20. Listopad 2021. 20:54

Keto35

Sanjarka88 🤍

I jos jedno pitanje za sve Splićanke
    Jel vas testiraju na koronu kad dođete na porod?

Ma jok,nikakvo testiranje… meni ni na ulazu nisu mirili temp,tek gore kad su me spojili na ctg… toliko o koroni,kad sam ja zavrsila u sobi sa pozitivnom osobom (mislim da im je to bia ogroman propust jer su znali da imaju zenu kojoj je to zadnji dan izolacije i tu su se oni u startu trebali drugacije postavit)… pa sam na kraju zavrsila izolirana od svih,testirana i negativna…
    Šta se maske na porodu tiče,samo je jedna dr tražila kad bi me došla pregledat (a ta je na sebi nosila dvi maske),a doktor koji me porodia+babice,nitko nista nije tražia…

Ajme ne vjerujem koja razlika od bolnice do bolnice. Prijateljica mi je rodila u petak u pulskom rodilištu, odmah po dolasku su joj radili antigenski i spičili štapiće za PCR do mozga. Muža su isto testirali i morao je naravno platiti. Muka mi je od tih testiranja, bila sam dva puta do sada i nakon tih štapića ne mogu doći još 3-4 sata sebi od boli i smetnji (još mi je sluznica dodatno osjetljiva jer sam alergičar). 😖

👩‍❤️‍👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻‍🦲 39
    💔 Missed ab 10/20 | 10+4
    ➕ 03/21 | ❤️
    🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula

daniella2207
    20. Listopad 2021. 23:43

nikkas

Keto35

Sanjarka88 🤍

Ma jok,nikakvo testiranje… meni ni na ulazu nisu mirili temp,tek gore kad su me spojili na ctg… toliko o koroni,kad sam ja zavrsila u sobi sa pozitivnom osobom (mislim da im je to bia ogroman propust jer su znali da imaju zenu kojoj je to zadnji dan izolacije i tu su se oni u startu trebali drugacije postavit)… pa sam na kraju zavrsila izolirana od svih,testirana i negativna…
    Šta se maske na porodu tiče,samo je jedna dr tražila kad bi me došla pregledat (a ta je na sebi nosila dvi maske),a doktor koji me porodia+babice,nitko nista nije tražia…

Ajme ne vjerujem koja razlika od bolnice do bolnice. Prijateljica mi je rodila u petak u pulskom rodilištu, odmah po dolasku su joj radili antigenski i spičili štapiće za PCR do mozga. Muža su isto testirali i morao je naravno platiti. Muka mi je od tih testiranja, bila sam dva puta do sada i nakon tih štapića ne mogu doći još 3-4 sata sebi od boli i smetnji (još mi je sluznica dodatno osjetljiva jer sam alergičar). 😖

Da ,i ja sam rodila u Puli u bolnici i odmah po dolasku prvo testiranje a tek onda hospitalizacija ,suprug isto testiranje i morao je platiti test i to je sve ok mi bilo,ali kad su mi rekli da moram imati masku na sebi u predrađaoni di su me spojili na drip e to nisam nikako mogla trpiti,par puta su me opomenule i na kraju odustale,jer mislim da je nemoguce s maskom u toj situaciji.

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

daniella2207
    20. Listopad 2021. 23:46

Čestitam novim mamama,uzivajte u bebicama i vidimo se na drugoj temi😉

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

nikkas
    21. Listopad 2021. 00:52

daniella2207

nikkas

Keto35

Sanjarka88 🤍

Da ,i ja sam rodila u Puli u bolnici i odmah po dolasku prvo testiranje a tek onda hospitalizacija ,suprug isto testiranje i morao je platiti test i to je sve ok mi bilo,ali kad su mi rekli da moram imati masku na sebi u predrađaoni di su me spojili na drip e to nisam nikako mogla trpiti,par puta su me opomenule i na kraju odustale,jer mislim da je nemoguce s maskom u toj situaciji.

Kolegice s posla, jesi li to ti? ☺️ Nismo se imale priliku vidjeti baš. Čestitam ti na curici, nadam se da uživate na najjače 🥰

👩‍❤️‍👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻‍🦲 39
    💔 Missed ab 10/20 | 10+4
    ➕ 03/21 | ❤️
    🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula

Tracy_
    21. Listopad 2021. 02:20

Split - nikakvo testiranje, na ulazu izmjerili fibru. Masku nisam imala u boxu. U sobi posli u viziti samo jedna čistačica iznistirala i posli sestra prije vizite napomenila zbog doktorice, ostali nitko ništa.

• MARELA
    21. Listopad 2021. 04:02

Traveller

Ja sam jastucic koristila kao tople obloge da potaknem mlijeko da krene. I izdajalicu mi je donio muž i nitko mi nije branio da je koristim. Meni šeširiće nisu dali, muž mi je donio nakon šta me ona svu izgrizla. Eto koliko je sve individualno a ista bolnica. Ja sam britvicu koristila ispod pazuha jer sam bila 5 dana tamo.. Nikad ne znate koliko ćete ostati, cura koja je bila sa mnom u sobi je bila skoro 10 dana radi djeteta jer je imao žuticu. Spavaćice sam nosila 4, to mi je taman bilo.

Traveller jeste uspjeli rijesiti ti grizenje bradavica? Sesirici pomogli? Meni i preko sesira lose hvata🥴

• MARELA
    21. Listopad 2021. 04:32

preggo_life

Johnny

cordis00

Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom?

Stvarno zanimljivo pitanje, pratim odgovore i mene zanima 😅

I mene isto zanima, bas mi je to zbunjujuce 😀

U Vinogradskoj najprije obavis potrebne preglede - ctg, uzv, pcr test uzmu, zatim ides u wc obuci spavacicu za porod i slape/japanke, obavis toalet ako treba(meni nisu radili klistir, a obrijala me koliko je bilo potrebno u boxu), velika torba ili kofer ide zatim u ormaric prije boxeva, a manja torba s tobom u box. Od wc-a odseces u spavacici za porod u box. Mozes imat vodu u boxu, ja sam masku sama stavila, a kod izgona stavila samo ispod nosa, ali nije me nitko nista opominjao. Sve torbe ti prenose sestre.
    Slobodno pitajte ak vas jos kaj zanima.
    Vinogradskoj vec god dana ne radi aparat za ispitivanje sluha, tako da sve koje rode tamo se naknadno moraju narucivati s bebicama u Klaicevoj da se to obavi :/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.