Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MARELA
    21. Listopad 2021. 05:22

preggo_life

Johnny

cordis00

Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa 

U Vinogradskoj najprije obavis potrebne preglede - ctg, uzv, pcr test uzmu, zatim ides u wc obuci spavacicu za porod i slape/japanke, obavis toalet ako treba(meni nisu radili klistir, a obrijala me koliko je bilo potrebno u boxu), velika torba ili kofer ide zatim u ormaric prije boxeva, a manja torba s tobom u box. Od wc-a odseces u spavacici za porod u box. Mozes imat vodu u boxu, ja sam masku sama stavila, a kod izgona stavila samo ispod nosa, ali nije me nitko nista opominjao. Sve torbe ti prenose sestre.
    Slobodno pitajte ak vas jos kaj zanima.
    Vinogradskoj vec god dana ne radi aparat za ispitivanje sluha, tako da sve koje rode tamo se naknadno moraju narucivati s bebicama u Klaicevoj da se to obavi :/

• MARELA
    21. Listopad 2021. 05:49

Traveller

MARELA

Traveller

Ja sam jastucic koristila kao tople obloge da potaknem mlijeko da krene. I izdajalicu mi je donio muž i nitko mi nije branio da je koristim. Meni šeširiće nisu dali, muž mi je donio nakon šta me ona svu izgrizla. Eto koliko je sve individualno a ista bolnica. Ja sam britvicu koristila ispod pazuha jer sam bila 5 dana tamo.. Nikad ne znate koliko ćete ostati, cura koja je bila sa mnom u sobi je bila skoro 10 dana radi djeteta jer je imao žuticu. Spavaćice sam nosila 4, to mi je taman bilo.
    Traveller jeste uspjeli rijesiti ti grizenje bradavica? Sesirici pomogli? Meni i preko sesira lose hvata🥴

Jesmo, čim smo došle doma. Ja sam vježbala stalno s njom hvat, vadila sam joj cicu kad bi loše uhvatila, nisam joj dala da grize. Malim prstom koji joj stavim u usta otpustim hvat i onda idemo ponovno.. Poticala sam je da jače zine i stvarno je brzo savladala tako da sam šeširiće jako kratko koristila.

Taj trening i mene sada ceka, trenutno oporavljam ne ragade, nego zive rane na bradavicama koje mi je napravio i preko sesirica, izdajam i dajem dohranu, a za par dana pokusavamo opet bolje hvatanje. Nadam se da cemo uspjet. U kojem polozaju ti se pokazalo najuspjesnije?

• Buba Bublica
    21. Listopad 2021. 06:49

Sanjarka88 🤍

Hello girl!

Prijavljujem super CTG danas 😊💪🙌 extra čokoladna krafna prije ctg je odradila svoje i bebač je bio aktivan 😁
    Sutra pregled plodne vode. Cure koje su ga prosle, jel bio jako neugodan?
    Popodne sam bas lijepo odspavala. Samo odmor i ležanje danas. Skupljanje snage 🙌
    Tonkica komad bebe 💪 ali to su samo procjene a mozda i urani koji dan, tko zna 😁🤞
    BubaBublice a bemti. Al dobro, bilo pa proslo..nek ti mali smotuljak sreće cim prije izbrise sve lose sta je bilo 😊
    Daj mi pls reci ako vidis do sutra: za pregled plodne vode idem na onaj lijevi ulaz od glavnog ulaza u rodiliste? Prijavljujem se ondje na šalter?
    Cordisoo terminuso moja kako si?
    Sanja ma bit ce to dobro. I tlak i ctg i sve. Jos malo! Koji je tebi termin po uzv? Ovaj sljedeci tjedan?
    Veky samo strpljivo i prst je super 🙌
    Mateja nisam ni ja gnjezdo oprala 😂 sad mi je odjednom ruzno i ja bi neko drugo 🤦🏻‍♀️😁😂

Tako je, lijevo te upisu odma na ulazu temp, kontakt pa ides na iduci salter opet lijevo al kazu oni sve, tu kazes zabsta si i ides u ambulantu koja je 5 m od šaltera ...sve je na oko vidljivo bez brige 🌺

Rodila se ljubav 18.10.2021.
    Šimun Limun 🍋👼💙

• messy
    21. Listopad 2021. 07:52

Dobro jutro novopečenim mamama i onima koje će to uskoro postati 😀
    Čitam vas svakodnevno, ali nisam aktivna u pisanju baš. 
    Danas smo točno 34TT, jučer odradili pregled u poliklinici u kojoj vidimo trudnoću nakon potpomognute oplodnje, dosad smo sve obavljali kod njih, bebica napreduje odlično, naručena sam u 36 tjednu za onaj bris koji se mora obaviti prije bolnice, a nakon toga mogu nastaviti voditi trudnoću kod njih privatno do kraja jer imaju i ctg ili se prebaciti u bolnicu. Nisam još odlučila gdje ću roditi, termin je 2.12, ali nekako mislim da će biti Petrova, rekli smo da ćemo se voditi za dozvoljenom pratnjom za koju se nadam da neće ukinuti ove zime. Mene zanima koliko ranije se naručuje za taj prvi pregled u bolnici ako je sve ok, od kojeg tjedna ste kretale gore? Uputnicu imam, pa neznam dali se mogu već sad naručiti za pregled tipa u 37/38 tjednu ili kako to već funkcionira? Hvala puno na savjetu.  

• Johnny
    21. Listopad 2021. 08:32

Jutro cure, ja sam se naspavala i službeno danas ulazimo u 37.tjedan po uzv tako da sam se sad skroz opustila i kad bude bit će 😁
    Što se tiče testiranja, stvarno je blesava ta razlika između bolnica i nema smisla ni najmanje. U Vžu su u TA testirali one koje su naručivali na indukciju tako da pretpostavljam da isto sve testiraju. Maske… nemam riječi. Osobno, nosila sam masku pravilno prije trudnoće i nisam imala nekih problema s tim. Nakon što sam ostala trudna, u početku mi je bilo užasno muka dok nisam mogla pravilno disati pa sam ju redovito spuštala ispod nosa. Zadnjih nekoliko mjeseci, pogotovo ljeti, jednostavno ne mogu disati ispod nje, pogotovo dok hodam i uspušem se, počne mi se vrtiti, ne mogu do zraka i žao mi je svih kojima to tamo smeta al sigurno neću rađati s maskom. Zato imaju vizire, maske, zaštitna odijela i ne znam kaj sve ne. Po meni to nije humano 💁‍♀️ 
    Messy, po mom iskustvu radije bih ostala čim duže kod svojeg ginekologa, u TA se možeš naručiti kad god, mene je moja poslala u 35.tjednu pa su pitali zašto tako rano ali u principu mislim da nema pravila. Većinom komplikacije idu prije u TA, bar je tako kod nas. Mene je poslala tamo, uzela bris, odmah dala uputnicu za rodilište i sve i riješila me se. U TA su većinom gužve i čekanja pa mi je zato bilo draže kod moje. Znam da neke cure idu tek kasnije tamo ali mislim da je to stvarno individualno. 

13.11. 🥰👶🏼💙

• buhtlica34
    21. Listopad 2021. 08:33

Jutro cure!
    Kako ste? Ima li novih bebica 🙈?
    Ja još u krevetu, pijem kavu i valjam se s jedne na drugu stranu 😬
    Malo mi je nemirna noć mi je noćas bila, opet su me ti grčevi hvatali, ali ne baš tako jako kao preksinoc. E, imala sam pitanje vezano za termin po uzv i po mjesečnici. Meni je po uzv doktorica odredila termin 6.11, jer mala je kao cijelo vrijeme veća za tjedan do tjedan ipol. Jel neka od vas rodila po tom datumu, a ne od zadnje mene? Isto tako da li je neka kupovala zimsku vreću za kolica? Kontam da mi to ne treba, jer mala će u košarci biti u nekom skafanderiću I dekici, ali ne znam bi li možda zimska vreća bila zgodinija umjesto skafandera...
    Bilje, hvala ti puno na detaljno opisu svega, mogu ti reći da si mi baš puno pomogla da reorganiziram sve u torbi i ruksaku 😎
    Messy, možeš se ti već sada naručiti u bolnicu u kojoj ćeš ići na porod, oni će te i tako naručiti tek u 37/38 tjednu, osim ako rlti nije visokorizicna trudnoća, mislim da te onda i ranije naruce. 

Angelly
    21. Listopad 2021. 09:19

Cure jel koja u TA Merkur? Jel potrebno narucivanje?

• Mia38
    21. Listopad 2021. 09:24

messy

Dobro jutro novopečenim mamama i onima koje će to uskoro postati 😀
    Čitam vas svakodnevno, ali nisam aktivna u pisanju baš.
    Danas smo točno 34TT, jučer odradili pregled u poliklinici u kojoj vidimo trudnoću nakon potpomognute oplodnje, dosad smo sve obavljali kod njih, bebica napreduje odlično, naručena sam u 36 tjednu za onaj bris koji se mora obaviti prije bolnice, a nakon toga mogu nastaviti voditi trudnoću kod njih privatno do kraja jer imaju i ctg ili se prebaciti u bolnicu. Nisam još odlučila gdje ću roditi, termin je 2.12, ali nekako mislim da će biti Petrova, rekli smo da ćemo se voditi za dozvoljenom pratnjom za koju se nadam da neće ukinuti ove zime. Mene zanima koliko ranije se naručuje za taj prvi pregled u bolnici ako je sve ok, od kojeg tjedna ste kretale gore? Uputnicu imam, pa neznam dali se mogu već sad naručiti za pregled tipa u 37/38 tjednu ili kako to već funkcionira? Hvala puno na savjetu.

Messy ja sam isto ivf trudnoca. Krenula jucer (37+2) u bolnicu al u ambulantu za visoko rizicnu trudnocu na Sv Duh i nije mi bila guzva. Do sad sam bila priv u poliklinici. Narucila sam se prije 2 tjedna.. 

• Mia38
    21. Listopad 2021. 09:33

Vidim da je stigao jos jedan imenjak na temi. Dobrodosao Teo i cestitke mami i tati! 
    Ja evo prijavljujem da je jucer na pregledu sve bilo ok... ctg navodno super iako je zadnja 2 dana malo mirniji... tezina je sad (srednja vrijednost) 3550 g... nemam jos neke posebne grceve o kojima pisete iako smo u 38 tjednu... osim sto me ledja rasturaju kad malo vise hodam.
    Slijedeci pregled u srijedu opet.
    I zanima me koju kremicu preporucate za ispod pelene?

nyssa_
    21. Listopad 2021. 09:45

Jutro mamice i buduce mamice!
    Mi smo obavile pregled jucer i sa 35t moja ne tak mala djevojčica ima vec 2650 gr. 🙈
    Doktorica je prvi put dozvolila da zarucnik sudjeluje na UZV i on je sad sav u sedmom nebu jer je vidio kak ona zijeva i kak joj je vec prilično naknap unutra jer ima prekrizene nogice. 😊 
    Cervix omekšao, al i dalje zatvoren. Za 2 tjedna posljednji pregled kod moje dr. i onda ce uzeti bris na streptokok i nakon toga u TA (sa 37t). 
    Mi smo dobro, potpisujem ono da je stvarno tesko zadnji mjesec kad skuzis da vise ne mozes bas sve sama.. Poželim otić u šumu da berem kestene, ali ne smijem se toliko saginjati i tak..
    Spremam torbu za rodiliste i jos cekam spavacice da mi stignu pa da spakiram jos njih i spremne smo.
    Cure, koliko vode je previse vode za ponijet u box/rodiliste? 🙈 Jer sam ja staaaalno zedna. Iduci pregled - 03.11.
    ----
    Sretno svima kojima se nesto pokrece i koje idete na preglede. 🧡✌

Naša srećica** 12/2021

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.