Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom?
Stvarno zanimljivo pitanje, pratim odgovore i mene zanima 😅
13.11. 🥰👶🏼💙
Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom?
Stvarno zanimljivo pitanje, pratim odgovore i mene zanima 😅
I mene isto zanima, bas mi je to zbunjujuce 😀
Sanjarka-ma takav je i moj ctg, 140 drzi i spava. Okrene se cim ga netko dirne i nastaviti spavati. Evo sada kaos radi zato 🤣 ja sam danas ponovo bila, tlak lošiji 134/93, petak opet ctg i opet mjeriti tlak. Sta je tu je. Do tada mjerim kod kuce zapisujem.
Ali sve je to dobro...jos malo i kraj. Jedva cekam iskreno. Dosta mi je. 🤣
Vi cure koje ste rodile, zavidim vam sve je iza vas ❤
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Buba bublica tako mi je zao sto si imala težak porod…želim ti najbrži oporavak I čestitam! ❤
Ivonačestitke i tebi 🥳🥳
Mala ive, nek je bar jedan Jakov stigao 😅 stvarno porod ko iz filma, ne mogu vjerovat da si se 9 cm otvorila bez bolova 🙈 čestitke i tebi! ❤ kada budeš imala vremena molim te samo javi jel treba nositi izdajalicu, pelene i robicu za bebu? Wc papir? Pratnja može sa tekstom negativnim? Ti si mi najsvježija iz Vinogradske 🙂
Sto se mene tiče, pregled je prošao dobro. Otvorena 1cm, plodna voda mliječno bijela, ctg uredan. Ako ne krene porod sam indukcija me čeka u nedjelju/ponedjeljak…
Hej,
WC papira je u mojoj sobi bilo, pelene mijenjaju oni svoje kad je na njima red, kad je na tebi moras ti (znaci moras imat sve za premotati bebu u sobi). To je to? Robica je njihova tutto completo. Izdajalice imaju, al nece ti trebati u 3 dana. Osim ako zapnes zbog zutice/antibiotika i slicno. Pratnja moze sa testom, da. PCR koji traje 72h za pratnju samo iznimno, inace 48h za tebe i ostale. Muz moze kad god ostavit stvari na ulazu i sestre ti donesu.
Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom
Hahaha genijalno! O ovome stvarno ne trebate brinuti jer vas sestre vode korak po korak i preuzima osoblje iz sobe u koju ulazite doslovno nista nije prepustimo slucaju. Obicno dodes, kufer+torba i ti cekate pregled, muz stoji ispred na stepenicama. Unutra nakon pregleda ja sam bila za box odmah u obje trudnoce. Odmah se skidas u ordinaciji, oblacis samo spavacicu i japanke za box, ostalo dajes sestri i ona stavlja u ormaric. Torba za box ide s tobom u box, muz nakon poroda iz ormarica kupi robu i tene a kufer ti kupis sa sestrom na putu iz radaone za sobu nakon poroda. Jesam pomogla? Ne bojte se nista :-)
Cure, eto mene s pregleda.
Sve isto ko i prosli tj.
Trudova nema, i dalje otvorena samo za prst.
Doktorica kaze da je ona jako zadovoljna sa svime.
Ja sam malo manje, jer svaki put cekam da mi kaze da sam otvorena ono barem 3 prsta 😅
Ali je primjetila da mi se trbuh jako spustio.
Iduci pregled 27.10
I, naravno cestitam svim novim mamicama🤗
url=https://lilypie.com]
Hello ženske! 🙋🏼♀️
Jeste popile današnju kavu i napunile baterije sa ovim krasnim suncem danas ? 🍂☕️🌞
Nadam se da vam dani prolaze dobro i da nam uskoro stiže još novih bebica na temi. 🤗💪🏻
Ja sam se jučer sjetila da nisam gnjezdo oprala i baš me neka panika uhvatila. Ne znam kako sam na njega zaboravila. 🤦🏼♀️ Znate koliko je sati kad mi je dečko prije posla išao izvaditi gnjezdo i pripremiti mi ga kod vešmašine da ga nebi zaboravila danas oprati (a inače je takav lik da sve živo zaboravlja i ja ga na sve moram podsjetiti). Luda kuća. 😅😂
Sanjarka88, hvala ti šta misliš, danas sam puno bolje moram priznati. 😉 Žao mi je šta si se slabo naspavala, ali baš kako si napisala - danas sve 4 u zrak i sigurno će i noć biti mirnija. 😄
Bilja, kako je malac med medeni! 🥰😍 Baš je prekrasan, i ima jako puno kosice. Uživajte sad u novoj ulozi roditelja. 🥰🤩 Svaka čast na hrabrosti i na odbijanju epiduralne. 💪🏻😊 Mislim da i ja imam veliki strah od te velike igle, tako da kad sam čitala tvoje iskustvo nekako sam se baš pronašla u tom dijelu.
I imam pitanje, da li bi šta dodala ili maknula od stvari da ti je bilo viška ili da ti je falilo na Sv. Duhu ? Osim uložaka koje si spomenula. Hvala ti na odgovoru unaprijed. 😁
E bravo Traveller, super da si spomenula vrećicu za stvari. To sam si zaboravila spakirati. 😉
Zara7, i meni je baš drago šta si se javila i šta ste ti i malac dobro. 🤗 Sad ste svi ja okupu i vjerujem da uživate u svom malenom. 🥰
—————————————
Da se nadovežem na ove loše dane sad pred kraj trudnoće i nemoći. Točno znam kako vam je, jer je ovo sad postao toliki kaos da se jedva krećem, a meni to tako teško pada jer sam isto naviknula sve obavljati sama. Ova nemoć je zbilja grozna stvar. Ali opet, nekako kad dođe tako neki lošiji dan ustanem i gegam se nekako i kad se pokrenem zbilja je lakše. Ovo šta ću pisati vama ide i mene samu, uživajte žene drage u ovome još malo jer su bebice zbilja pred vratima i svaki trenutak bi mogle stići. Napravite svaki dan nešto za sebe, opustite se, gledajte serije i filmove, čitajte ili radite šta god vas veseli. Ugodite si kako god znate. Znam da nas hormoni lupaju i da nije lako, ali možemo mi to!! 💪🏻🥳 Sve je to normalno i sastavni je dio ovog procesa koji će proći. ❤️❤️ Ostanite jake i pozitivne jer smo još malo pred samim ciljem. 😘💋
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
U radaoni sam provela od nekih 22h do pola 9 🙈 Moj savjet je ako radate vaginalno da svakako kupite chicco uloske jer mi ih je muz donio naknadno isti dan. U slucaju da vas rezu i imate savove kao ja za Vir uloske se sve zapetlja i jedva skida ulozak. Vjerovatno su dobri ako niste rezane ili radate carskim pa dolje nema savova. A chicco najnormalnije skines i nista se ne lijepi i ne petlja. Eto 🤍🤞🏻
S ovim se definitivno slazem! Nakon prosla dva poroda imala vir usloke,s tim da sam imala savove. I bilo je grozno,stalno bi mi se to petljalo,ta mrezica. I ta vatica od lola ulozaka. Sad sam bila pametnija pa uzela chicco i stvarno su odlicni. Mada nisam bila sivana ali svejedno su mi bolji. Doma sam lola koristila i uzas mi je bilo da me sve krenulo svrbit od njih dole
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Mateja2602 pa maknula bi i sampon i regenerator jer jedva odes na wc i istusiras se obicnom vodom i samo samo gornji dio tijela oprala sa gelom za tusiranje jer se nisam mogla sagnuti da sapunam noge a rez nesmijem s nicim osim s vodom 😆
U radaoni:
Nakon klistira, samo sam se otusirala s gelom za tusiranje, koristila rucnik nakon tusiranja (logicno) i obukla spavacicu u kojoj sam radala. Ponesi vrecu da muzu stavis stvari u cemu si dosla. Snage za grickalice koje sam ponesla i proteinske cokoladice stvarno nisam imala i nisam jela nista ali ovisi kako reagiras (meni su svakako sve te stvari ostale kasnije za popapati😂) voda mi je bila najvaznija. Popila sam 2 flasice po 0,75 dok sam radala! Tamo ce pratnji dati gazu ako ti bude trebalo da te prebrisava i osvjezava te otvorit prozor mozes. Za porod ti treba Maska ali samo na izgonu su mi stavili jedna je gospoda zahtjevala. Nitko drugi nije. Masku nisam nosila uopce nakon radaone pa cak ni na izlazu doma
Nisam si nista odvajala posebno za radaonu jer sve stvari budu s tobom u radaoni. Pa sam si izvadila prije klistira sve i odlozila u kupaoni, a nakon klistira sve obavila. Kad rodis sve stvari stavljaju ispod kreveta u kojem tebe prevoze u sobu i stave pored kreveta.
U radaoni imas ormar za sve svoje stvari, kupaonu s wc skoljkom, stolice da sjedne pratnja, Wc takoder moze koristiti i pratnja.
💙 Šimun: 10/2021.
➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
💜 Mara: 11/2023.
Sta sam stvarno koristila na odjelu babinjaca:
3 Spavacice Uzmi si 3 spavacice jer u jednoj radas i sva ces bit krvava i mokra i tu muz nosi kuci. Dvije da imas za ostale dva/tri dana. . Ja sam uzela dvije, kad su skinuli s mene onu krvavu i obukli me nakon poroda neopranu i znojnu u onu drugu onda zamisli kako sam se osjecala iduci dan kad sam se mogla oprati a muzu zaboravila rec da donese spavacicu pa sam obukla istu onu 😬
Gel za tusiranje neki neutralni zbog bebice, Pasta i Cetkica za zube. Trebat ce ti Gumica za kosu, mrezaste gacice, ulosci.
Vlazni wc papir. Normalno ne po rezu on mora bit suh i odrzavati ga suhim nakon svakog mokrenja. Obicni wc papir ti ne treba jer tamo stalno netko nadopunjava i papir za ruke i wc papir.
Slapice za po sobi. Japanke za “tusiranje” sto sam ponesla na kraju nisam koristila.
2 rucnika su ti dovoljna ako neces prati kosu.
Pelene (par komada) kad ti zafali ako ti nema tko donesti, pozvonis i oni ti i to donesu. Svako jutro uzimaju bebice na kupanje oko 7/8 i donose ih do 10.
Krema za pelensko podrucje
Vlazne maramice za bebu
Casa za vodu ili flasica
Punjac za mobitel
Jako je dosadno i ponesi knjigu ako volis citati, ja stvarno ne volim pa sam u periodima kad bebica spava bila na mobitelu i odgovarala na hrpu poruka 😅😬
Dovoljno je toplo radi bebica i mantil/ogrtac ti stvarno ne treba!
Uzmi si nekih suhih grickalica/bombona/cokoladica jer je meni bilo predaleko cekati drugi obrok 😀😅
.
Izdajalicu svoju ne trebas nositi jer ti nedaju da koristis svoju. Ako ti zatreba daju ti philips avent svoju bolnicku.
Sesirici za bradavice / ponesi! Ja sam sebi kupila prevelike i svejedno su mi dali iz bolnice svoje ali mi je muz naknadno donio i kupio.
Stvari koje ti donose u bolnicu muz/obitelj dobivas u 16 ili 18h.
Mislim da je to to. Ponesla sam hrpetinu stvari a nisam koristila doslovno nista samo sam obavljala pranje zuba, isla na wc i jednom se otusirala jer prvi dan nisam mogla a drugi vec isla kuci.
Stvari za izlazak tebe i bebe osoba koja dolazi po tebe daje sestri i to oblacis u sobici gdje te pozovu prije izlaska iz bolnice, dok ti oblacis sebe oni oblace bebu i stavljaju ju u autosjedalicu.
💙 Šimun: 10/2021.
➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
💜 Mara: 11/2023.
Sortiraj odgovore
Najstariji