Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    20. Listopad 2021. 10:08

Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom?

👩33g👨33g 👧👧👶

mala_ive
    20. Listopad 2021. 11:08

Buba Bublica

Pozdrav cure, evo jedno friško iskustvo iz ST rodilišta 😀
    Nakon dva dana sve cesci trudova u 7 ujutro zavrsavam u radaoni… do 12 moji trudovi preslabi otvorila se samo 2 cm…nakon toga slijedi drip trudoci se doslovno lijepe jedan na drugi, ja vec iscezla, u 6 otcorena sam 4 cm
    U meduvremenu su mi davali razne lijekove da ublaze bol ali to je mene samo smantalo a bolilo je i dalje ko ludo
    U 6 sam vec pocela gubit se i zatrazila epiduralnu. Odma su mi to omogucili, anesteziologica je dosla i u 6.30 je bilo vec osjetno lakse. Uz epiduralnu su mi pojačali drip i otvorila sam 9 cm ali je beba bila previsoko.
    Kad sam imala nagon za tiskanje, makli su epidural i pojačali drip e to me ubilo…
    Tisakala sam od 9, nikako to nije islo tj beba se nije spustala. Vakum, rezanje s obe strane, bacanje po mom stomaku da se nesto pomakne i rodila sam u 23.15.
    Šivali su me jako dugo cca 2h, izgubila sam puno krvi,unutarnji i vanjski šavovi kažu u rangu operacije.
    Svi su bili uz mene i pokusali mi olaksat lijekovima, rijecima, stvarno sve pohvale.
    Jako sam ugodno iznenađena i zahvalna svim tim ljudima koji su uz mene bili sve te sate.

Isuse Kriste!!!! Drzi se zeno zmaju, neka je proslo!

• Johnny
    20. Listopad 2021. 11:11

cordis00

Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom?

Stvarno zanimljivo pitanje, pratim odgovore i mene zanima 😅

13.11. 🥰👶🏼💙

preggo_life
    20. Listopad 2021. 11:48

Johnny

cordis00

Stvarno zanimljivo pitanje, pratim odgovore i mene zanima 😅

I mene isto zanima, bas mi je to zbunjujuce 😀 

sanja0508
    20. Listopad 2021. 11:49

Sanjarka-ma takav je i moj ctg, 140 drzi i spava. Okrene se cim ga netko dirne i nastaviti spavati. Evo sada kaos radi zato 🤣 ja sam danas ponovo bila, tlak lošiji 134/93, petak opet ctg i opet mjeriti tlak. Sta je tu je. Do tada mjerim kod kuce zapisujem. 
    Ali sve je to dobro...jos malo i kraj. Jedva cekam iskreno. Dosta mi je. 🤣 
    Vi cure koje ste rodile, zavidim vam sve je iza vas ❤

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

mala_ive
    20. Listopad 2021. 11:56

Tienna

Buba bublica tako mi je zao sto si imala težak porod…želim ti najbrži oporavak I čestitam! ❤
    Ivonačestitke i tebi 🥳🥳
    Mala ive, nek je bar jedan Jakov stigao 😅 stvarno porod ko iz filma, ne mogu vjerovat da si se 9 cm otvorila bez bolova 🙈 čestitke i tebi! ❤ kada budeš imala vremena molim te samo javi jel treba nositi izdajalicu, pelene i robicu za bebu? Wc papir? Pratnja može sa tekstom negativnim? Ti si mi najsvježija iz Vinogradske 🙂
    Sto se mene tiče, pregled je prošao dobro. Otvorena 1cm, plodna voda mliječno bijela, ctg uredan. Ako ne krene porod sam indukcija me čeka u nedjelju/ponedjeljak…

Hej,

WC papira je u mojoj sobi bilo, pelene mijenjaju oni svoje kad je na njima red, kad je na tebi moras ti (znaci moras imat sve za premotati bebu u sobi). To je to? Robica je njihova tutto completo. Izdajalice imaju, al nece ti trebati u 3 dana. Osim ako zapnes zbog zutice/antibiotika i slicno. Pratnja moze sa testom, da. PCR koji traje 72h za pratnju samo iznimno, inace 48h za tebe i ostale. Muz moze kad god ostavit stvari na ulazu i sestre ti donesu.

mala_ive
    20. Listopad 2021. 12:05

cordis00

Imam jedno glupo pitanje, ali kako to izgleda kad dodemo u rodiliste (konkretno Vinogradska, ali moze i opceniti odgovor). Znaci imamo kufer i manju torbu za radaonu, nakon pregleda ako smo za ostat, jel sestra preuzima kufer, a mi idemo sa torbom u radaonu? I u radaoni se presvucemo u spavacicu i japanke, a roba (i jakna i cipele) u cemu smo dosle ide kasnije muzu da nosi doma ili nazad u sobu sa kuferom

Hahaha genijalno! O ovome stvarno ne trebate brinuti jer vas sestre vode korak po korak i preuzima osoblje iz sobe u koju ulazite doslovno nista nije prepustimo slucaju. Obicno dodes, kufer+torba i ti cekate pregled, muz stoji ispred na stepenicama. Unutra nakon pregleda ja sam bila za box odmah u obje trudnoce. Odmah se skidas u ordinaciji, oblacis samo spavacicu i japanke za box, ostalo dajes sestri i ona stavlja u ormaric. Torba za box ide s tobom u box, muz nakon poroda iz ormarica kupi robu i tene a kufer ti kupis sa sestrom na putu iz radaone za sobu nakon poroda. Jesam pomogla? Ne bojte se nista :-)

• Veky004
    20. Listopad 2021. 12:10

Cure, eto mene s pregleda.
    Sve isto ko i prosli tj.
    Trudova nema, i dalje otvorena samo za prst.
    Doktorica kaze da je ona jako zadovoljna sa svime.
    Ja sam malo manje, jer svaki put cekam da mi kaze da sam otvorena ono barem 3 prsta 😅
    Ali je primjetila da mi se trbuh jako spustio.
    Iduci pregled 27.10
    I, naravno cestitam svim novim mamicama🤗

url=https://lilypie.com]

Mateja2602
    20. Listopad 2021. 14:13

Hello ženske! 🙋🏼‍♀️ 
    Jeste popile današnju kavu i napunile baterije sa ovim krasnim suncem danas ? 🍂☕️🌞 
    Nadam se da vam dani prolaze dobro i da nam uskoro stiže još novih bebica na temi. 🤗💪🏻 
    Ja sam se jučer sjetila da nisam gnjezdo oprala i baš me neka panika uhvatila. Ne znam kako sam na njega zaboravila. 🤦🏼‍♀️  Znate koliko je sati kad mi je dečko prije posla išao izvaditi gnjezdo i pripremiti mi ga kod vešmašine da ga nebi zaboravila danas oprati (a inače je takav lik da sve živo zaboravlja i ja ga na sve moram podsjetiti). Luda kuća. 😅😂 
    Sanjarka88, hvala ti šta misliš, danas sam puno bolje moram priznati. 😉 Žao mi je šta si se slabo naspavala, ali baš kako si napisala - danas sve 4 u zrak i sigurno će i noć biti mirnija. 😄
    Bilja, kako je malac med medeni! 🥰😍 Baš je prekrasan, i ima jako puno kosice. Uživajte sad u novoj ulozi roditelja. 🥰🤩 Svaka čast na hrabrosti i na odbijanju epiduralne. 💪🏻😊 Mislim da i ja imam veliki strah od te velike igle, tako da kad sam čitala tvoje iskustvo nekako sam se baš pronašla u tom dijelu. 
    I imam pitanje, da li bi šta dodala ili maknula od stvari da ti je bilo viška ili da ti je falilo na Sv. Duhu ? Osim uložaka koje si spomenula. Hvala ti na odgovoru unaprijed. 😁 
    E bravo Traveller, super da si spomenula vrećicu za stvari. To sam si zaboravila spakirati. 😉 
    Zara7, i meni je baš drago šta si se javila i šta ste ti i malac dobro. 🤗 Sad ste svi ja okupu i vjerujem da uživate u svom malenom. 🥰 
    —————————————
    Da se nadovežem na ove loše dane sad pred kraj trudnoće i nemoći. Točno znam kako vam je, jer je ovo sad postao toliki kaos da se jedva krećem, a meni to tako teško pada jer sam isto naviknula sve obavljati sama. Ova nemoć je zbilja grozna stvar. Ali opet, nekako kad dođe tako neki lošiji dan ustanem i gegam se nekako i kad se pokrenem zbilja je lakše. Ovo šta ću pisati vama ide i mene samu, uživajte žene drage u ovome još malo jer su bebice zbilja pred vratima i svaki trenutak bi mogle stići. Napravite svaki dan nešto za sebe, opustite se, gledajte serije i filmove, čitajte ili radite šta god vas veseli. Ugodite si kako god znate. Znam da nas hormoni lupaju i da nije lako, ali možemo mi to!! 💪🏻🥳  Sve je to normalno i sastavni je dio ovog procesa koji će proći. ❤️❤️ Ostanite jake i pozitivne jer smo još malo pred samim ciljem. 😘💋 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

little baby
    20. Listopad 2021. 15:05

Bilja 🕊

U radaoni sam provela od nekih 22h do pola 9 🙈 Moj savjet je ako radate vaginalno da svakako kupite chicco uloske jer mi ih je muz donio naknadno isti dan. U slucaju da vas rezu i imate savove kao ja za Vir uloske se sve zapetlja i jedva skida ulozak. Vjerovatno su dobri ako niste rezane ili radate carskim pa dolje nema savova. A chicco najnormalnije skines i nista se ne lijepi i ne petlja. Eto 🤍🤞🏻

S ovim se definitivno slazem! Nakon prosla dva poroda imala vir usloke,s tim da sam imala savove. I bilo je grozno,stalno bi mi se to petljalo,ta mrezica. I ta vatica od lola ulozaka. Sad sam bila pametnija pa uzela chicco i stvarno su odlicni. Mada  nisam bila sivana ali svejedno su mi bolji. Doma sam lola koristila i uzas mi je bilo da me sve krenulo svrbit od njih dole

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI