Messy, aha, rodila sam starijeg u Petrovoj prije dvije godine i imam stvarno super iskustvo. Sve sam se dogovarala s osobljem, doduše porod mi je stvarno bio brz i lagan. Epiduralnu sam dobila čim sam tražila i bez problema, nisu me rezali, pomagali su mi šta je trebalo.
Sad sam bila 4 dana u bolnici, zaprimljena preko rađaone tako da sam skoro 24 sata slušala porode. Babice i doktorice su doslovno navijale kad su se žene porađale, ne znam jel to bila neka ludo dobra smjena, ali stvarno su bile super podrška. U biti nitko od osoblja s kojim sam imala doticaj nije bio los, meni najviše smeta sto ti se ne predstave pa pojma nemam s kim pričam. Radili su mi i brzi test prije zaprimanja i pcr nakon sto su me hospitalizirali (plus cijepljena sam). Supruga su odmah poslali van s obzirom da nije bio porod u pitanju nego mi je pozlilo. Stvari može obitelj nositi u bilo koje vrijeme, i vi slati njima preko porte. Na automatu se sokovi i grickalice sad mogu platiti i karticom! Hrana je i dalje ok, možete naručiti i Glovo 😆 sobe ciste, uredne. Sad na patologiji trudnoće nas je bilo 4-5 u sobi, kupaonica, 2 TVa i 2 frižidera, kad sam bila na babinjacama 3 cure, kupanja, TV, frižider. Imate svoj ormaric uz krevet i veliki ormar za stvari. Meni je tamo stvarno ok. Ako se odlučiš za Petrovu, preporucam ti da se naručiš četvrtkom kod dr Gasparovic, meni do sada najpricljivija, najuljudnijih i najstručnijih doktora s kojima sam bila u kontaktu.
Sretno!! 🥰
Evo da se i ja javim, obavila pregled u TA, sve isto, uloziva za vrsak prsta, 28.10 opet kontrola pa cemo vidjet 😅
Marea hvala puno, ohrabrujuće sve zvuči 😀
Ja se još razmišljam o epiduralnoj, strah me dal će mi to uopće moći dati i kasnije za nekakve posljedice jer imam dosta izraženu lordozu kralježnice pa me tu i tamo zna uštekati, a sad u trudnoći zadnjih mjesec dana muku mučim sa tim i išijasom, doslovno ima dana kad jedva ustanem iz kreveta jer se nemogu osloniti na nogu, a ima dana kad je sve super i ne osjećam nikakve tegobe. Beba je dosta nisko pa zavisi valjda kako se ona namjesti.
Nisam znala da se može naručiti baš kod određenog doktora, dali to mogu napomenuti ako se naručujem online preko onog obrasca sa njihove stranice ili da nazovem telefonski? Prilikom narudžbe odabirem kontrolni pregled pretpostavljam?
Evo da se i ja javim, nisam dugo cekala na pregled, mozda kojih 30-40 min, obavila sam vaginalni pregled i pregled pl vode, uzv mi nije raden, sad sam 2 cm otvorena, pl voda mlijecna i to je to. Jos su me poslali na ctg u drugi dio zgrade jer im dolje u ambulantu dolazi covid poz trudnica tako da cekam sad ispred odjela zadnjih sat vremena, tako da mi je sad malo vec puna kapa cekanja i gladna sam 😅. Rekla mi je dr ako ne rodim do srijede, da dodem u srijedu ujutro u rodiliste na hospitalizaciju sa covid neg nalazom i uputnicom pa ce me inducirati najkasnije do cetvrtka kad sam punih 41. Pretp da bi mogli i u srijedu, jer sta cu doc bezveze dan ranije i cekati cijeli dan, bezveze lezati u bolnici.
Jos samo ovaj ctg da obavim da konacno mogu kuci...nadam se da necu ipak zavrsiti na indukciji.
Inace sam zdrava, uredna trudnoca, nadam se da ce cekati do 41 punih barem.
Sretno ostalim curama s pregledima. I Sanjarka88 super sta te gledaju svaka 2 dana , znam da ti se ne da vise ici, ali si bar pod kontrolom. Nadam se da ce bit uskoro novih bebica za prijaviti 😁😁.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Evo ctg uredan, idem konacno kuci leci 😁.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Evo obavila i ja pregled.. Ctg je dobar, ali trudova ni na vidiku 😂 i dalje sam potpuno zatvorena.. Moj Niko trenutno ima 3400g i s njim je sve u redu.. Pregledavao je protoke i sve je kako treba biti.. Idući pregled sam naručena 29.10. u TA.. Današnje terminuse, događa li se što? 😍
Baby N 💙
Pozz cure, bravo za sve dobre preglede i uredne CTG-e. 👏👏👏 Meni je stigao uredan nalaz brisa na streptokok. Tak da jedna briga manje.
Danas samo vrtim masine djecje robice, dekica, tetrica, vreca za spavanje...ovaj vjetar vani je idealan za sušenje.
Tommyfame, ajme tebe su bas izmucili kroz cijelu trudnocu. Nevjerojatno koliko zene stresa pretrpe samo zbog svih tih provjera. Dobro kazes, zaboravis na car trudnoce. Znam da pusu i na hladno...al opet, nekad stvarno pretjeruju. Ne znam moze li ijedna cura ovdje reci da joj sve savrseno bilo.
Messy, slazem se s Johnny, zbog guzvi i cekanja ako mozes ostani kod svog gina koliko mozes. Ja idem privatno i sve odradim brzo, ucinkovito i stvarno mi se posveti maksimalno. U TA samo ako imas neke komplikacije.
Mia38, ja sam za bolnicu ponijela malu Becutan. Ali sam ranije na forumu pitala za neke prirodne kremice sa sto manje stetnih sastojaka, pa mi je jedna od cura savjetovala Dr. Pashu (DM) i tu cu koristiti kod kuce.
Lady.D A tako će vjerovatno i biti, imam za 2 tjedna taj bris i pregled, to sam taman 36 tjedana, pa ću onda vidjeti sa njima da odem privatno barem još jednom u 38 tjednu na pregled i ctg, a paralelno ću se naručiti i u bolnicu pa vidjeti kad ću dobiti termin.
Zadnjih dana u pripremi robice i posteljine, fali mi još par stvari za torbu za bolnicu, to planiram riješiti idućih dana pa nek čeka spremno. S obzirom da vas ima dosta koje ste već rodile ovdje, iz iskustva za Petrovu, šta uopće smijem ponijeti u rađaonu? Planirala sam staviti stvari u ruksak, a za neke bolnice sam čula da ne daju da se unose stvari, samo voda i mobitel, dali rađamo u svojim spavaćicama ili imam krivu info? I ako ste imale pratnju dali je bila sa vama cijelo vrijeme ili tek u rađaoni?
Messy, možeš se naručiti kod koga god želiš 😁 ja sam sad slala narudžbu putem web obrasca i napisala da želim prvi pregled s punih 38 tjedana kod te doktorice i tako sam i dobila. U radaonu možeš ponijeti sto želiš, cijelu veliku torbu za boravak u bolnici, ruksak, kofer, šta god. Mobitel i vodu imaš bez beda cijelo vrijeme. Ima sudoper za natočiti vode u svakom boksu. Muž može samo u boks, znaci ako budeš prije u preradaoni, dok ne počne aktivan porod on je vani (izvan bolnice sada), ali tako je i prije bilo, samo je mogao čekati na hodniku. Rađaš u svojoj spavaćici, ako bas nemaš Dat će ti njihovu, meni su sad nudili. S tim da ti spavaćica uopće ne treba imati gumbe ni nis jer će ti ionako biti dignuta do vrata na kraju 😆 nije mi bilo vruće u dugim rukavima, iako da rađam možda i bi.
Marea Joj hvala puno, sve moje prijateljice koje su bile gore već imaju djecu od 3-5 godina, pa nemam baš friškoh informacija. Tražiti ću onda četvrtak za pregled 😀 Nadam se da ću izdržati do tada, tj da se neće ništa ranije pokrenuti, a ako i bude da krene samo od sebe sa trudovima umjesto indukcije pa da probam izdržati doma maksimalno dugo 🤞🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji