🍀Termin idućeg pregleda 🍀
.
LISTOPAD:
LadyD 07.10.
LeaM 07.10.
Cordisoo 07.10.
Jackie27 07.10.
Littlebaby 08.10.
Johnny 08.10.
Ivona 08.10.
Love 08.10.
Marija 08.10.
Ponosnamama 08.10.
Sanjarka88 12.10.
Lorre 12.10.
Lollypop 12.10.
MARELA 12.10.
Tommyfame 13.10.
Tonkica111 13.10.
Veky004 13.10.
Keto 13.10.
LilM 14.10.
Ana25 17.10.
Freya_444 19.10.
Nyssa 20.10.
Poklončić 20.10.
CarpeDiem 21.10.
Keto 21.10.
Buhtlica 28.10.
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sretno cure danas , čekamo izvjestaje 😊🍀
Mateja čestitke na ulasku u termin 🥰🥰🥰 mislim da vas ima jos danas, čestitke svima 😁😁👏💪🙌🎉
Izvještaj iz TA SD:
Jutro cure, ja sam danas sa 35+6 prvi put bila u TA. Idem na Sveti Duh.
Odmah savjet da vam u TA nema smisla ići prije 38/39 tjedna. Jer meni su danas samo napravili brzinski ultrazvuk (doslovno 5 minuta!) gdje su bebu procijenili na 2800 g. I to je to i komentar "sve je s bebom ok". Koji je točno položaj npr - niti su šta napisali niti rekli.
Nakon ultrazvuka sam išla kao na pregled. Ali pregleda nije bilo. Doktorica me tražila zadnju povijest bolesti i sve nalaze koje imam (KKS, urinokultura, OGTT, oni brisevi sa početka trudnoće, rani kombinirani probir, štitnjača) upisala ih i rekla da će me naručiti za 2 tjedna i da ćemo tada raditi pregled i uzeti bris na streptokok. Iskreno malo sam razočarana. Svi su bili ljubazni, ali baš da mi nikakav pregled nije rađen i da mi bris nije uzet... .i kužim da ide ko na traci, ali tom brzinom ne ide niti u tvornici.
Došla sam u 8 i bila gotova u 10.
Nisam uspjela pohvatati raspored doktora, ali meni je danas ultrazvuk radio Zekan, a doktorica na pregledu je bila Berberović.
Naručena sam ponovo 21.10. i tada ću biti 37+5.
Evo izvješća iz TA u Vinogradskoj ako će nekome koristit. 😊 Ja sam bila danas na prvom pregledu i nije bilo gužve, dosta brzo sve ide. Bilo je svega par trudnica u cekaoni. Mene je pregledavala dr. Gall i bila je ok. Čak nije puno dramila zbog mojeg neuspjelog guk profila iz VV (2 uzorka sam zeznula, 2 su bila dobra). Bila je jako zadovoljna kaj sam dobila samo 5 kg. Vezano uz to, čini mi se da većina žena u trudnoći mora kupit veću odjeću, a ja sam se vratila na S veličinu što sam bila prije 2 godine. Svi mi govore da su mi noge i ruke smrsavile, meni to sve skupa bas i nije normalno, iako su doktori zadovoljni... cudno... Osjećam se kao da nestajem u korist trbuha, kad rodim bit ću kost i koža...
Trebala sam još jedan GUK profil radit, al neću. Sve živo me boli, zgaravica me ubija, pokocena sam sva, jedva hodam, i ne želim si još mrcvarit prste. Ugl, sve ovo pišem jer su me ljudi dosta plasili da su u Vinogradskoj ful nabrijani oko šećera i da zna bit drame. Zasad nije bilo, al vidjet ćemo kako će se situacija razvijat.
.
Kiky sretno, nek sve prođe super i kako si zamišljala.
Ponosna mama
Pa dobro ona ima pravo da se u skladu sa svojim profesionalnim i moralnim nacelima sprodvodi terapiju kako zna. Rezultat je najbolji pokazatelj. Možda jednostavno smjer koji ona zastupa ne odgovara malenoj i samim tim metode nisu adekvatne za nju. Jeste, za panicne napade osim ne integriranih emotivnih naboja sa kojima osoba ne može i ne zna da se izbori, okidaci su energetska pića, narkotici, kava i slično… Možda da u tom segmentu porazgovaras o "nagovorima društva", koja neće uvijek biti najsretniji izbor za nju… Isto tako pomozi joj da gradi samopuzdanje i ako to u ovom periodu nije najlakse, (ali nije ni nemoguće). Znam da je u ovom periodu pred bujicom hormona i odredjenih promjena mozga koje mora proci najnaglasenija upravo ta drama, senzibilnost, prenagalsenost emocija… S obzirom i na to (ako sam dobro upamtila da ona živi sa tobom i ocuhom, (ako nisam izvini), i da takodjer u obitelj uskoro stize još jedna mala beba (potencijalni mali "kradljivac" paznje 💙) možda bi ipak bio najbolji izbor netko stručan da je uputi u osnovne alate neophodne za razumjevanje sebe, konteksta u kom se nalazi i bazičnog osjecaja empatije koji iz toga proizilazi. Njen period zahtjeva paznju trenutno, a ti baš neces imati puno vremena da joj se posvetis nakon dolaska bebe. Isto tako koliko god i ti i ja, znamo da je to sve normalno i prolazno i "da smo svi to prošli", ja se ne bih opustila jer je praksa pokazala da kod odredjenog broja tinejdžera ne adekvatno tretiranje u pubertetu rezultira trajnim traumama i pogrešnim izborima kroz život. Drago mi je ako sam pomogla. Grlim vas obe♥️
Hvala ti puno, svakako cemo nastaviti sa razgovorima s psihologicom, ne moze joj odmoci nikako. Svaki savjet je dobrodosao, da je lako, nije, al bit ce to na kraju ok 💞
Evo izvješća iz TA u Vinogradskoj ako će nekome koristit. 😊 Ja sam bila danas na prvom pregledu i nije bilo gužve, dosta brzo sve ide. Bilo je svega par trudnica u cekaoni. Mene je pregledavala dr. Gall i bila je ok. Čak nije puno dramila zbog mojeg neuspjelog guk profila iz VV (2 uzorka sam zeznula, 2 su bila dobra). Bila je jako zadovoljna kaj sam dobila samo 5 kg. Vezano uz to, čini mi se da većina žena u trudnoći mora kupit veću odjeću, a ja sam se vratila na S veličinu što sam bila prije 2 godine. Svi mi govore da su mi noge i ruke smrsavile, meni to sve skupa bas i nije normalno, iako su doktori zadovoljni… cudno… Osjećam se kao da nestajem u korist trbuha, kad rodim bit ću kost i koža…
Trebala sam još jedan GUK profil radit, al neću. Sve živo me boli, zgaravica me ubija, pokocena sam sva, jedva hodam, i ne želim si još mrcvarit prste. Ugl, sve ovo pišem jer su me ljudi dosta plasili da su u Vinogradskoj ful nabrijani oko šećera i da zna bit drame. Zasad nije bilo, al vidjet ćemo kako će se situacija razvijat.
.
Kiky sretno, nek sve prođe super i kako si zamišljala.
Hjoooj, da bar ja mrsavim u korist trbuha🙈🙈🙈. Ja se debljam na sve strane u korist trbuha😆, kaj bu to bilo poslije, pomozi boze... jedno 10kg speka za skidat, al kaj sad, pomalo. Ko mi je kriv kaj sam se dobro castila za proslu Novu i Bozic, pa odmah zatrudnila🤣🤣
Meni je recimo u Osijeku u TA bilo super, je da je na ctgu kao na traci, i cekala sam sigurno 2 i pol sata na pregled koji nije napravila jel nije htjela prckati posto sam dosla samo 2 tjedna nakon zadnje kontrole, ali je doktorica Kadivnik, osjecanke ce znati ko je, bas ugodna, zabavna i bas mi ta njena energija nekako opustajuca. Sve mi je lijepo objasnila i za anesteziologa za pregled i jos me sprdala kad mi je sestra krv vadila, bas nemas dojam kao da si samo jos jedna trudnica pa da ona to obavi sto prije. Odnosno ja nisam takav dojam dobila, sad mozda je inace tako, a ja naletila na dan kad je dobre volje, vidjet cemo sutra sve. 😁
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Ivonahvala vidjet ću i u Pepcu 😁 ja jutros isto nisam mogla zaspati nakon što je dečku zvonio alarm pa sam također razmišljala kak jedva čekam da rodim pa da ne spavam s bebom u rukama a ne uz udarce u rebra i kukove jer ovaj mali mora da bude boksač ili karatist kolko lupa mamu 🤣
Leah, meni već mjesecima doslovno od 22./23.tjedna curi mlijeko/kolostrum šta li je i ja sam se baš uplašila na početku jer mi je prva trudnoća nisam imala pojma o tome. Sad sam već navikla na to da su mi sve majice mokre a dešava mi se kad god slučajno stisnem cicu ili rukom ili tijelom… nekad znaju biti kapljice a nekad bude baš mokra fleka veličine šake, tak da ništa to nije 😁 odmah da podijelim s vama jedno jutro mi se tolko zanimljiva stvar desila, ustala sam se i majica mi je bila suha, gledala sam neke slikice po instagramu i naišla na neku bebu i pomislila sam “a kak je preslatka” i u tom trenu s obje strane mi je izašla po kapljica vjerojatno kao reakcija na to… prvo sam se iznenadila pa dobro nasmijala, ali eto, očito hormoni 😂
Cure kojima curi - bar znate da bi trebalo ici glatko😄jos samo da beba odmah pocne cicat i super😉
Hello cure na ovaj kisni dan! 🙋♀️🌧 Meni cak ni ne smeta, lijepo sam se ušuškala u stanu. Malo nesto odradim, pa legnem i tako u krug. Bila sam u lidlu ujutro rano. Isto sam uzela dvije potkosulje i onu preslatku plavo bijelu vesticu za mališu.
Buhtlica34, zavidim! I ja bi bila preuzbuđena da idem u Primark...uzivaj i otkaci se! I slikaj sve sto si kupila. 🤩 Frendica je bila neki dan i za 200€ nakupovala robice od 1 mjeseca do godine dana.
LeaM, hvala za iskustvo u TA SD....sad znamo otprilike sto da ocekujemo. Probat cu dogovoriti sa svojim doktorom onda da idem kod njega dokle god mogu. A onda u TA od 38. tjedna najbolje.
Preggo_life, ja sam na zadnjem vaganju bila na +3 kg i doktor je bio odusevljen. Sad sam u međuvremenu dobila jos 2 kg pa je to isto nekih +5 u konacnici. Da nemam stomak mogla bih svu staru odjecu nositi. Bas sam ga pitala je li to dobro zbog bebe, pa mi je rekao dokle god on lijepo napreduje nije nikakav problem. Malac sebi uzima koliko njemu treba bez obzira koliku kilazu netko imao. Tako da ne brini. 😉
Sto se tice cica i kolostruma...meni nista ne curi. Moje male cice su se samo malo popunile u trudnoci. Jos uvijek mogu nositi grudnjake od ranije, samo sto sad izgledaju popunjenije. 😂
Pranje robice…znam da je vec bilo pisanja o pranju robice. Al da utvrdimo gradivo mi koje krecemo s tim? Na koliko ste prali tetrice, robicu, dekice, plisane igracke? Ima li nekog pravila?
Sortiraj odgovore
Najstariji