Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Johnny
    06. Listopad 2021. 20:14

ponosna.mama

Johnny

Gdje ste kupovale tetrice? Vidjela sam da je bilo sad u Lidlu ali mi je izgledalo puno to 60 kuna za 3 komada, ili sam u krivu i nema jeftinijih? To ću sad još ovaj tjedan kupiti i još možda nekoliko bodija 56 jer ih imam samo par, većinom mi je sve 62. Kolko ste vi pelena za bebe uzimale u bolnicu? Ja spakirala 20
    komada i sad imam osjećaj da mi ovaj mali kofer neće biti dosta jer mi ogrtač zauzme puno mjesta, moji ulošci također i razmišljam da uzmem dodatno još jednu torbicu za rađaonu pa da ne trpam sve to u kofer. Znam da imam još vremena, ali volim sve obaviti prije nego kasnije pa onda nisam pod stresom 😁

Ja sam ti uzimala tetre svugdi pomalo, di bi mi se ucinilo pod rukom da nisu pretanke i da je neki lip uzorak, a da nije sad preskupo. Imam par kom iz sinsaya, par iz pepca, neke se ni ne sicam di sam uzela i jucer naisla u kika 2 tetre za 15kn.
    Trazila sam danas u c&a i u sinsaya bodije 56, al nema nista 😏
    Torbu za rodiliste jos nisam spakirala, vjerojatno cu sutra, al mislila sam stavit 10ak pelena za pocetak pa ce mi lako muz donit ako bude trebalo jos.

E super, pogledat ću u Kik-u, hvala 😁 ma da, kod nas se otvorio novi Sinsay i bila sam prije 3 tjedna i neki dan i kolekcija identična uopće nisu dobili ništa novo a ovih malih veličina nema više odmah rasprodano. U C&A sam još i našla neke, ali te male veličine 50-56 sam zapravo kupila u Kauflandu iako samo 3 komada jer je izbor bio 2 boje doslovno pa mi je bilo glupo da kupujem duple iste bodije 🙄 dobar savjet za pelene, izbacit ću još 10 komada pa možda stane🤣

13.11. 🥰👶🏼💙

Mateja2602
    06. Listopad 2021. 20:23

Zara7 čestitam ti od srca, a malenom Jakovu želim toplu dobrodošlicu!! 🤩🥳🎉🤱🏼💙 Želim ti što brži i lakši oporavak, puno maženja sa svojim malenim klupkom sreće. 🥰❤️ Sad puno, puno uživajte jedno u drugome. 🤩🤗  Piši nam kad ćeš moći/htjeti, čekamo i tvoju priču. 😉 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

Lady.D
    06. Listopad 2021. 20:46

Zara, cestitam ti od srca! Dobro došao mali Jakov! Zelim vam brzi oporavak, puno maženja i da ste sto prije svi na okupu kuci. 💙🥳🤱🤩

• ponosna.mama
    06. Listopad 2021. 21:10

Mia38

ponosna.mama

Johnny

Gdje ste kupovale tetrice? Vidjela sam da je bilo sad u Lidlu ali mi je izgledalo puno to 60 kuna za 3 komada, ili sam u krivu i nema jeftinijih? To ću sad još ovaj tjedan kupiti i još možda nekoliko bodija 56 jer ih imam samo par, većinom mi je sve 62. Kolko ste vi pelena za bebe uzimale u bolnicu? Ja spakirala 20
    komada i sad imam osjećaj da mi ovaj mali kofer neće biti dosta jer mi ogrtač zauzme puno mjesta, moji ulošci također i razmišljam da uzmem dodatno još jednu torbicu za rađaonu pa da ne trpam sve to u kofer. Znam da imam još vremena, ali volim sve obaviti prije nego kasnije pa onda nisam pod stresom 😁

Ja sam ti uzimala tetre svugdi pomalo, di bi mi se ucinilo pod rukom da nisu pretanke i da je neki lip uzorak, a da nije sad preskupo. Imam par kom iz sinsaya, par iz pepca, neke se ni ne sicam di sam uzela i jucer naisla u kika 2 tetre za 15kn.
    Trazila sam danas u c&a i u sinsaya bodije 56, al nema nista 😏
    Torbu za rodiliste jos nisam spakirala, vjerojatno cu sutra, al mislila sam stavit 10ak pelena za pocetak pa ce mi lako muz donit ako bude trebalo jos.

U sinsay ti je 56 bas miči… ja uzela i mislim da ce mozda tjedan dana moci nositi… ako uopce bude stao u to..

Eto sad si mi dala mislit 🤔 ..mozda je ovih 10 bodija 62 iz sinsaya ustvari ka 56 u drugim ducanima pa ce mi to bit ok za pocetak ☺️ ..a ko zna i kolika ce bit kad se rodi 🤷🏻‍♀️

Love2021
    06. Listopad 2021. 21:42

Kiky sretno, šaljem zagrljaj 🤗 Sigurno si jako uzbuđena, naspavaj se koliko možeš i brzo će to 😊
    Zara čestitam na malome Jakovu, piši nam kada se odmoriš 🥳

Pokloncic13
    06. Listopad 2021. 22:25

Ja sam danas odradila većinsko peglanje do veličine 68. Imam još tipa skafandercic onaj i tetre kojih sam stvarno kupila pre previše. I danas kad sam kupala maloga sam skužila da joj nisam ručnik kupila 😅 kadicu imam njegovu onu Stokke,još moram umetak kupiti.
    Malac mi ima ročkas sljedeći tjedan pa sam rastrgana oko te proslave,vrijeme u ZG nam prvi puta u ove 4 godine ne ide u korist 😬 
    I skužila sam da mi krajem svakog dana otekne lijevi nožni zglob,ali samo lijevi 🤣
    Zara čestitam na Jakovu,kad uzmogneš napisi dojmove s carskog za nas koji će vjerojatno na njega 🙊

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    06. Listopad 2021. 23:01

Pozdrav cure. 🙌
    Prije svega čestitam na divnim vijestima bubica0706, Lisa27, Zara7.  Dobrodošlica za vaše mirisne smotuljke,  neka su živi i zdravi,  a vama želim brz i lagan oporavak. ♥️🙏🎈🎊
    Čestitke Lorre povodom vjenčanja, neka je sretno i dugovječno!🙌🥂🍀
    Čestitam i curama koje su imale uredne preglede, briseve.. 
    Pokloncic13 predivan kutak za Emu.😍
    Kiky sretno ujutro 🙏💪🌹
    .......
    Sanjarka 
    --Moji pregledi su prošli ok s tim da sam u klinici imala abdominalni pregeld, i ctg koji je ocitavao kontrakcije, ali bio uredan.
    Beba po mjerama odgovara tocno tjednu i danu u kojem sam. Sve je uredu. Preoperativna priprema je dogovorena za 9.11, a sam carski rez 11.11.🤗
    --Pregled kod moga gina nije ocitavao kontrakcije, bebini pokreti i otkucaji ok, i vaginalnim pregledom je ustanovio da sam otvorena 1 prst, pa me je opomenuo da se malo smirim do termina za o.p...
    Kilaza od prethodnog puta samo 1 kg gore... tlak i ostalo uredu.
    Naredni pregled za 2 tjedna 21.10. 
    Nisam se stigla javiti odmah jer sam jucer pola dana i danas skoro cijeli provela u policiji posto je čovjek autom udario moj na parkingu i otisao...
    Nasli su odgovornoga i sve je uredu.
    Još jedan komentar sam ostala duzna ponosna mama pa ću natipkati u iducem postu. 

CarpeDiem.
    07. Listopad 2021. 00:00

Ponosna mama  emoguće mi je da educiram ili osnažim nekoga u par rečenica na zaista široku temu kao što je pubertet ali ću pokusati da navedem par smjernica koje će ti možda olaksati i pomoći da pristupis svojoj maloj tinejdžerki te vam tako obezbjedis bolju komunikaciju. -Za početak nikako nisam za to da se uvode medikamenti (čiji je posao inače psihijatra, a ne psihologa), ni na biljnoj bazi (pogotovo lavanda koja kod dosta ljudi zbog npr. poremecaja u radu hormona izaziva kontraefekat i još veću napetost, agresivnost itd....). Što se tiče panicnog napada, ne bi bilo loše odvesti curicu ljekaru i prvo zaista odraditi jedan interni pregeld, hormone i kks i ako je zaista sve uredu njezine simptome pripisati anksioznosti i panicnom napadu. Što se samog panicnog napada tiče, mogu konkretno pomoći tako što ću ga objasniti kako i zašto nastaje te šta u tom slucaju ona može uraditi da sebi pomogne, ili ti kao posmatrac. Mada mislim da joj nakon objašnjenja nece biti ni potrebna samopomoc jer će se već regulirati prije nego on dosegne svoj maksimum. Mozes poslati svoj email ako želiš pa ti mogu poslati audio zapis od par minuta koji mozes poslušati ili joj pustiti da presluša. Ovde nemam prostora i audio forma za taj dio bi bila puno efektnije. Isto tako ne bi bilo loše otkriti razlog i okidace njenih panicnih napada i anksioznosti koji ne dolaze preko noći. Oni imaju svoj razlog 

CarpeDiem.
    07. Listopad 2021. 00:01

Sto se puberteta naravno da ga ne mozemo izbjeći ali svakako mozemo raditi na tome da prodje što bezbolnije i za tebe kao roditelja i nju kao dijete. Kljuc je u adekvatnoj komunikaciji ( i možda najvažnije slusanje i poštovanje njenih potreba)
    dakle ne bi trebali da izdajemo naređenja i zabrane deci: „Iskljuci laptop, "ostavi mobitel, „sredi sobu „Prekini odmah sa tim"... i tako redom. Na naredbe će se tinejdžer totalno oglušiti i odbijati uraditi ono što im kažemo (Ovde vidimo početke borbe za nadmoć). Ne bi bilo loše umjesto toga pomoći im da shvate zašto im nešto tražimo - odnosno da je naš zahtjev praćen razlogom. (Nikako ono „Zato što ja tako kažem", ili : „Zato što sam ti majka" to nije razlog...) Davanje objašnjenja nakon svakog zahtjeva pomoći će djeci da sagledaju posledice svojih izbora i ponašanja. Prilagoditi rečnik njenom uzrastu. Isto tako pokusaj da kritikujes iskljucivo njeno ponasanje, a ne nju kao osobu. Tako im unistavamo osobne vrijednosti (koje su vec srozane pod naocarima puberteta), te prihvataju etikete i ponašaju se u skladu sa njom. (Sve suprotno od onoga što bi zeljela da postignes.) Nisam upamtila koliko ima godina ali tipično za prvo punoljetsvo opiranje sistemu, promjena interesovanja, odbijanje autoriteta, losiji napredak u skoli itd. Pokusaj joj predstaviti skolu kao formalnu obavezu, (bar do faksa), i usmjeriti je na druga vanskolska ucenja ili hobije kojima se već bavi. Razgovaraj sa njom šta bi ona voljela, šta joj smeta, čemu tezi taj dan, tih dana, za vikend... Pokusaj joj ponuditi svoju konstantnu pažnju i ljubav slušajući njene potrebe i postuj ih. Djeca se u tom periodu osjecaju jako odbačeno i ako naidju na nerazumjevanje, stroge kazne, ne adekvatnu komunikaciju ili se povlače ili budu još gori. Mozes probati tjedno sa pitanjima poput: želiš li da razgovaramo o necemu? Mogu li nekako da ti pomognem? Čemu se radujes ovaj tjedan? Da li te nešto zabrinjava ili uznemirava? Kako si? Sta bi te usrecilo ovaj tjedan, a strah te da me pitas ili misliš da neces dobiti dozvolu itd....

CarpeDiem.
    07. Listopad 2021. 00:05

I ono "nemoguća si" preusmjeriti na bar "rijesicemo ovo, volim te". Ona će i dalje svakako povremeno plakati, svakako će povremeno imati odredjene napade bijesa itd. ali će joj biti puno lakse da ih prodje i da se smiri nakon ako osjeti svakodnevno podrsku i ljubav ne osudu i kaznu. Vjerujem da dajes sve od sebe i da si super dobra majka, isto tako vjerujem i da ćeš uspjeti da joj pomognes da prebrodi krizni period. Ukoliko i nakon recimo tvoje promjene pristupa ona postane još gore, toliko da joj to bas remeti svakodnevnicu, onda je njen problem svakako malo dublji te predlazem da je usmjeris na drugog djecijeg psihologa koji će joj pomoći mozda malo drugačijim pristupom. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.