Jutro cure! Ja sa pregleda, bebica lijepo napreduje, sada je na 2100 g. I dalje glavom jako nisko. Cervix mi je na 23 mm, a na proslom pregledu prije 10 dana je bio 31,6. Dobila sam uputnicu za TA zbog opasnosti od prijevremenog poroda 😟 tako da preglede kod svoje dr vise necu imati. I dalje sam na lezanju. Bolove nemam nikakve koji bi upucivali da se nesto dogada. Vidjet cemo nakon pregleda u TA (Vinogradska).
Ani da te malo utjesim, i meni je na 34+4 tt izmjeren cerviks 23 mm. Doktorica mi je rekla da se ne moram brinuti oko toga, da je to ionako zadnji put da ga mjeri jer u tako visokim tjednima to vise nije relevantno jer i da se krene jos skracivat vise se nista ne zaustavlja. Pitala sam ju da li trebam mirovati zbog toga, rekla je nek samo malo smanjim tempo do 37 tt. Bit ce sve ok. 🙂💙
Bubica pod "nista ne zaustavlja" mislis ne zaustavljaju trudove nego pustaju na porod?
Jutro curke!
Sanjarka I Tommy, nadam se da će se vaš tlak regulirati!
Tommyfame, daj nam javi kako je u Petrovoj - ja sam 99% sigurna da ću ići na Sv. Duh, ali taj 1%…. Iako mi je doktorica na pregledu rekla da gdje god se odlučim da ne bi trebala imati problema, ali eto posto sam u ovom dijelu grada da bi mi preporučila Sv duh, čisto zato jer mi do njega treba 10 minuta.
Jučer sam od slušala 1.dio trudbickog tečaja, 3 ure traje, ajme kako je to mene smorilo, zaspala sam odma nakon toga 😂😅
Danas čekam još majstore da završe pločice u kuhinji, pa onda moram naći električara za stavit lustere, ljudi moji ja više ne mogu majkemi. I tek onda nakon toga se bacam na sređivanje sobe od male, to dok dočekam but ću toliko strgana da ću krevet krivo sastavit na kraju 😂😂Buhtlica34, moze li se taj online tecaj odslusati bilo kada? Ili se bas moram prikaciti u neko tocno vrijeme jer je uzivo. Kak jos radim, idealno bi mi bilo nekad navecer pred spavanje upaliti. Ak ne, onda cu cekati jos mjesec dana. 😆Buhtlica34 i Lady.D mene zanima da li koja od vas zna da li nam je za Sv. Duh potreban njihov tečaj ili priznaju i ovaj od Rode ? 😊 Ne znam koji tečaj si Buhtlica34 ti upisala ?
Koliko znam, Sv. Duh ne traži nikakav tečaj. Jambica, Jana, Missy, jel vas tko šta pitao?
Sveti Duh - nitko ništa ne pita, nitko ništa ne traži..
Ali vjerojatno je zgodno za poslušati..
Jutro cure! Ja sa pregleda, bebica lijepo napreduje, sada je na 2100 g. I dalje glavom jako nisko. Cervix mi je na 23 mm, a na proslom pregledu prije 10 dana je bio 31,6. Dobila sam uputnicu za TA zbog opasnosti od prijevremenog poroda 😟 tako da preglede kod svoje dr vise necu imati. I dalje sam na lezanju. Bolove nemam nikakve koji bi upucivali da se nesto dogada. Vidjet cemo nakon pregleda u TA (Vinogradska).
Ani da te malo utjesim, i meni je na 34+4 tt izmjeren cerviks 23 mm. Doktorica mi je rekla da se ne moram brinuti oko toga, da je to ionako zadnji put da ga mjeri jer u tako visokim tjednima to vise nije relevantno jer i da se krene jos skracivat vise se nista ne zaustavlja. Pitala sam ju da li trebam mirovati zbog toga, rekla je nek samo malo smanjim tempo do 37 tt. Bit ce sve ok. 🙂💙
Bubica pod "nista ne zaustavlja" mislis ne zaustavljaju trudove nego pustaju na porod?
Ne poduzima se nista po pitanju sprjecavanja prijevremenog poroda tj. ne radi se nikakva intervencija kao npr. serklaza jer se ona ionako skida sa 37 tt ja mislim. Navodno znaju propisati progesteron ali vise zbog placebo efekta.
Prijateljica koja specijalizira ginekologiju mi je isto rekla da ne moram brinuti oko tog nalaza u ovim tjednima. Ja sam malo smanjila tempo, daleko od toga da mirujem ali setam puno manje nego sto bi inace i pazim da se ne naprezem.
Doktorica stvarno nije djelovala zabrinuto oko toga pa nekako vjerujem da ce sve biti ok. 🙂
Jutro curke!
Sanjarka I Tommy, nadam se da će se vaš tlak regulirati!
Tommyfame, daj nam javi kako je u Petrovoj - ja sam 99% sigurna da ću ići na Sv. Duh, ali taj 1%…. Iako mi je doktorica na pregledu rekla da gdje god se odlučim da ne bi trebala imati problema, ali eto posto sam u ovom dijelu grada da bi mi preporučila Sv duh, čisto zato jer mi do njega treba 10 minuta.
Jučer sam od slušala 1.dio trudbickog tečaja, 3 ure traje, ajme kako je to mene smorilo, zaspala sam odma nakon toga 😂😅
Danas čekam još majstore da završe pločice u kuhinji, pa onda moram naći električara za stavit lustere, ljudi moji ja više ne mogu majkemi. I tek onda nakon toga se bacam na sređivanje sobe od male, to dok dočekam but ću toliko strgana da ću krevet krivo sastavit na kraju 😂😂Buhtlica34, moze li se taj online tecaj odslusati bilo kada? Ili se bas moram prikaciti u neko tocno vrijeme jer je uzivo. Kak jos radim, idealno bi mi bilo nekad navecer pred spavanje upaliti. Ak ne, onda cu cekati jos mjesec dana. 😆Buhtlica34 i Lady.D mene zanima da li koja od vas zna da li nam je za Sv. Duh potreban njihov tečaj ili priznaju i ovaj od Rode ? 😊 Ne znam koji tečaj si Buhtlica34 ti upisala ?
Koliko znam, Sv. Duh ne traži nikakav tečaj. Jambica, Jana, Missy, jel vas tko šta pitao?
Sveti Duh - nitko ništa ne pita, nitko ništa ne traži..
Ali vjerojatno je zgodno za poslušati..
Odlično, hvala vam. 🤗
Ajmo Traveller onda jedna Amy, možda Nika poželi van. 🥳🥳
Super mi je to šta nas puno ima za Sv. Duh, bilo bi baš zgodno da se vidimo i da si mahnemo u živo. 🙋🏼♀️🤩
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Cure ja prijavljujem pojacani iscjedak zadnjih nekoliko dana. Bijel je i bez mirisa, ali bas dosta obilan, nadam da nije nista zabrinjavajuce. U subotu imam pregled pa cu pitati doktoricu.
Jel ima jos koja da joj je tako? 🙈😬
Što se tiče tečaja, ja sam se prijavila na ovaj koji organizira Grad Zagreb u suradnji sa domovima zdravlja:https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453
Prijavila sam se za Dom Zdravlja Zagreb Zapad, pošto je tumoj ginekolog, iako mi se činilo to prerano nekako, ali nisu stavili kad će biti tečaj u 10mjesecu, pa da odradim to.
Lady D, nažalost ne možeš slušati bilo kada, to ti je live predavanje (iako ne kažu ništa što već i sama ne znaš…), traje 2 dana po 3 sata, na dan održavanja ti pošalju link za priključit se, i isti link vrijedi oba dana.
E sad jel tečaj treba ili ne treba u bolnici, mislim da za rodilju svakako ne treba, ali ja sam odlučila to odraditi da vidim tehnike disanja i ako se odlučim da muž ide sa mnom, a ta potvrda bude trebala da ju imamo. Ovaj tečaj priznaju bolnice, ali za rodin ne znam, nisu to spominjali.
Meni je super bilo što sam saznala da postoje savjetovališta za baby handling I za dojenje pri domovima zdravlja, gdje možete i prije poroda otići i informirati se. Mislim da ću ja to npr za dojenje iskoristiti, zbog mojih bradavica, pa da ne bude panika kad rodim i da mi ne stvore stres.
Onda cu se prijaviti za neki tecaj u 10. mjesecu kad budem na porodiljnom. I dragi je zainteresiran za slusanje, a i ja bi htjela da ima tu potvrdu za svaki slucaj. Morat cu mu najaviti da uzme home office/godisnji ta dva dana ako hoce.
Planiram nekada poslusati i Rodin tecaj, buduci da ga svi hvale.
Ovo za savjetovalista je super za znati. Jucer sam bas listala neku Rodinu knjizicu/prirucnik koju mi je sestricna dala i vidim kako oni imaju neki poseban kontakt broj za sve koji imaju bilo kakvih problema sa dojenjem. Vjerujem da isto moze biti od pomoci, ako nas nesto muci...pogotovo za nas prvorotkinje.
Cure ja prijavljujem pojacani iscjedak zadnjih nekoliko dana. Bijel je i bez mirisa, ali bas dosta obilan, nadam da nije nista zabrinjavajuce. U subotu imam pregled pa cu pitati doktoricu.
Jel ima jos koja da joj je tako? 🙈😬
Takoder od pocetka trudnoce me prati. Bijeli, prozirni zavisi kako kad, bez mirisa. Nalazi dobri, zatvorena. Tako da mislim da nije nista strasno.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Hallo zenicee...moj pregled suoer prosao...doktor zadovoljan...bebac ima 3066gr...sve super...ja sam na +10,5kg...pritisak dobar...ctg super...nisu zabiljezene kontrakcije...
Etoo zelim svim zenicama dobre i uredne preglede. Sljedeci pregled 16.09.
❤❤
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Evo me s pregleda, nisam ništa pametnija nego prije njega. Doktor ni sam ne zna što je bolje jer oba načina poroda predstavljaju određeni rizik za mene. Što se tiče carskog- anestezija koja se daje u leđa može povećati intrakranijski tlak i nakon bi mogla imati još jače glavobolje i povraćanje (nakon lumbalne punkcije sam imala užasne nuspojave, a rekao je da se anestezija daje u isti lumbalni prostor kao prilikom punkcije). A što se tiče prirodnog poroda, samo napinjanje prilikom izgona bi mogao povećati tlak.. ni sam nije znao što da mi savjetuje pa smo odlučili pokušati s prirodnim uz nadzor neurologa. Malo me strah s obzirom na moje glavobolje, ali o tome sam odlučila razmišljat kad za to dođe vrijeme. Vjerujem da će sve biti u redu i sad mi prostaje čekati da bebica bude spremna da nas upozna😊😊😊 i da, danas smo punih 37 tjedana💕💕💕
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Evo me s pregleda, nisam ništa pametnija nego prije njega. Doktor ni sam ne zna što je bolje jer oba načina poroda predstavljaju određeni rizik za mene. Što se tiče carskog- anestezija koja se daje u leđa može povećati intrakranijski tlak i nakon bi mogla imati još jače glavobolje i povraćanje (nakon lumbalne punkcije sam imala užasne nuspojave, a rekao je da se anestezija daje u isti lumbalni prostor kao prilikom punkcije). A što se tiče prirodnog poroda, samo napinjanje prilikom izgona bi mogao povećati tlak.. ni sam nije znao što da mi savjetuje pa smo odlučili pokušati s prirodnim uz nadzor neurologa. Malo me strah s obzirom na moje glavobolje, ali o tome sam odlučila razmišljat kad za to dođe vrijeme. Vjerujem da će sve biti u redu i sad mi prostaje čekati da bebica bude spremna da nas upozna😊😊😊 i da, danas smo punih 37 tjedana💕💕💕
Cestitke za punih 37!!! Predivno je uci u termin... Zelim ti svu srecu na porodu i dat ce Bog da to sve bude dobro.. Najbitnije da si pod nadzorom...
🤗😘🍀🙏🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji