Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ani92
    08. Rujan 2021. 10:22

Jutro cure! Ja sa pregleda, bebica lijepo napreduje, sada je na 2100 g. I dalje glavom jako nisko. Cervix mi je na 23 mm, a na proslom pregledu prije 10 dana je bio 31,6. Dobila sam uputnicu za TA zbog opasnosti od prijevremenog poroda 😟 tako da preglede kod svoje dr vise necu imati. I dalje sam na lezanju. Bolove nemam nikakve koji bi upucivali da se nesto dogada. Vidjet cemo nakon pregleda u TA (Vinogradska).

🙋🏼‍♀️29
    🙋🏻‍♂️32
    16.02. ➕
    12.03. Prvi pregled ❤ kuca
    09.06. Stize nam curica 🥰
    27.10. Love is born ❤ baby E.

• Lyra
    08. Rujan 2021. 10:24

Ane_ši

Jutric cure. Da vam se javim iz bolnice. Trudovi su idalje prisutni nekih sat i pol do dva vecinom sat i pol bude i budu dosta jaki taj od 50 od jucer sta su ga uhvatili nije nista bio koliko budu ovi jaki. Sve me boli nocas je bila i menstrualna bol i boli me nisko doli mislim da se on gura glavicom. Zaboravila sam napisati na jednom bubregu je bebi otkivena hidronefroza tj prosirenje bubreznog kanalica. Kaze dr da je to kod muskica normalna pojava. Sad kad se sjetim. Sta sam sve s lorenom prosla do 3 godine imala je stalne upale mjehura cak su mislili da ima i refluks pa je pila i 3 mjeseca malu dozu antibiotika. Znaci vjerovatno je to i ona imala ali nisu otkrili u trudonoci. Sad kao cura od 14 godina nema nista od toga.

Ti si na patologiji? Sta kazu za trudove?

👦 11/2017 👶 9/2020

Mateja2602
    08. Rujan 2021. 10:26

Pozdrav ženskice 🙋🏼‍♀️😘
    Vidim da smo sve u nekim tegobama i stalno se nešto događa. 
    Ane_ši držim fige da se trudovi skroz smire i da maleni ostane još neko vrijeme u trbuhu. 🙏🏻🍀🍀🍀🍀
    Sanjarka88 nadam se da će biti sve ok sa tlakom, javljaj nam kako si nam danas. ❤️ 
    Tommyfame sretno u bolnici, javljam nam se i tipkaj ako će ti biti dosadno. 🤭🤗 Meni se iskreno baš sviđa šta si ti to sebi tako nekako lijepo posložila u glavi i gledaš na to iskustvo u bolnici kao pozitivno. Svaka čast! 😉 I samo hrabro i dalje! ❤️
    Leonoah sretno i tebi! Javi nam se obavezno da znamo kako je prošlo. 🍀🍀🍀🍀 Drži se, sve će to biti ok. 😉 
    Ostale ženice koje muku muče sa nesanicom i odlascima na wc i slično - ne dajte se!! 😊 Još malo pa su naši smotuljci sreće pokraj nas. ❤️🤗😘 Idemo još malooooo!! Mi to sve možemo izgurati!! 🙆🏼‍♀️😃 
    Traveller kako sam se nasmijala tvom komentaru vezanom uz porod, da ćeš biti u mukama i bolovima ali da ćeš i plakati od sreće jer nećeš biti više trudna. 🙆🏼‍♀️😂😂 Mislim da ću te se sjetiti kad se i ja sama nađem u bolnici u trudovima. Komentar ti je 🔝🔝
    Šaljem vam svima 😘💋 uživajte u danu. 🤗

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

Lady.D
    08. Rujan 2021. 10:27

buhtlica34

Jutro curke!
    Sanjarka I Tommy, nadam se da će se vaš tlak regulirati!
    Tommyfame, daj nam javi kako je u Petrovoj - ja sam 99% sigurna da ću ići na Sv. Duh, ali taj 1%…. Iako mi je doktorica na pregledu rekla da gdje god se odlučim da ne bi trebala imati problema, ali eto posto sam u ovom dijelu grada da bi mi preporučila Sv duh, čisto zato jer mi do njega treba 10 minuta.
    Jučer sam od slušala 1.dio trudbickog tečaja, 3 ure traje, ajme kako je to mene smorilo, zaspala sam odma nakon toga 😂😅
    Danas čekam još majstore da završe pločice u kuhinji, pa onda moram naći električara za stavit lustere, ljudi moji ja više ne mogu majkemi. I tek onda nakon toga se bacam na sređivanje sobe od male, to dok dočekam but ću toliko strgana da ću krevet krivo sastavit na kraju 😂😂

Buhtlica34, moze li se taj online tecaj odslusati bilo kada? Ili se bas moram prikaciti u neko tocno vrijeme jer je uzivo. Kak jos radim, idealno bi mi bilo nekad navecer pred spavanje upaliti. Ak ne, onda cu cekati jos mjesec dana. 😆

Mateja2602
    08. Rujan 2021. 10:30

Sanjarka88 možeš upisati ime beboline, odlučili smo se za Vitu. 😃 Nije ništa hitno, nego da nebi zaboravila, pošto me ovaj trudnički mozak ubija. 
    Hvala. 😊 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

• Mia38
    08. Rujan 2021. 10:33

Ja se nisam javljala jucer nakon pregleda jer ni sama ne znam sto da mislim...  stanje s cerviksom je stabilno, jos je 28 mm i tako stoji od 20 tt (sad sam 31 tt) pa se nadam da nece slijedecih par tjedana krenut nagore. Ono sto me muci su bebine mjere... do sada je uvijek bio 1-2 tjedna veci, i dokt je na uzv komentirala da vode ima dovoljno i da je veci al nije radila paniku a poslije vidim na uzv nalazu AFI 13/14, BDP 8.99 a HC 32.26. a ona pise "biometrija 89-322-281-61 odgovara za 75 centilu za dob TT oko 2050gr". Da li netko razumije ovo? Sto znaci "za 75 centilu"? 

Mateja2602
    08. Rujan 2021. 10:36

Lady.D

buhtlica34

Jutro curke!
    Sanjarka I Tommy, nadam se da će se vaš tlak regulirati!
    Tommyfame, daj nam javi kako je u Petrovoj - ja sam 99% sigurna da ću ići na Sv. Duh, ali taj 1%…. Iako mi je doktorica na pregledu rekla da gdje god se odlučim da ne bi trebala imati problema, ali eto posto sam u ovom dijelu grada da bi mi preporučila Sv duh, čisto zato jer mi do njega treba 10 minuta.
    Jučer sam od slušala 1.dio trudbickog tečaja, 3 ure traje, ajme kako je to mene smorilo, zaspala sam odma nakon toga 😂😅
    Danas čekam još majstore da završe pločice u kuhinji, pa onda moram naći električara za stavit lustere, ljudi moji ja više ne mogu majkemi. I tek onda nakon toga se bacam na sređivanje sobe od male, to dok dočekam but ću toliko strgana da ću krevet krivo sastavit na kraju 😂😂
    Buhtlica34, moze li se taj online tecaj odslusati bilo kada? Ili se bas moram prikaciti u neko tocno vrijeme jer je uzivo. Kak jos radim, idealno bi mi bilo nekad navecer pred spavanje upaliti. Ak ne, onda cu cekati jos mjesec dana. 😆

Buhtlica34 i Lady.D mene zanima da li koja od vas zna da li nam je za Sv. Duh potreban njihov tečaj ili priznaju i ovaj od Rode ? 😊 Ne znam koji tečaj si Buhtlica34 ti upisala ?

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

bubica_0706
    08. Rujan 2021. 11:01

Ani92

Jutro cure! Ja sa pregleda, bebica lijepo napreduje, sada je na 2100 g. I dalje glavom jako nisko. Cervix mi je na 23 mm, a na proslom pregledu prije 10 dana je bio 31,6. Dobila sam uputnicu za TA zbog opasnosti od prijevremenog poroda 😟 tako da preglede kod svoje dr vise necu imati. I dalje sam na lezanju. Bolove nemam nikakve koji bi upucivali da se nesto dogada. Vidjet cemo nakon pregleda u TA (Vinogradska).

Ani da te malo utjesim, i meni je na 34+4 tt izmjeren cerviks 23 mm. Doktorica mi je rekla da se ne moram brinuti oko toga, da je to ionako zadnji put da ga mjeri jer u tako visokim tjednima to vise nije relevantno jer i da se krene jos skracivat vise se nista ne zaustavlja. Pitala sam ju da li trebam mirovati zbog toga, rekla je nek samo malo smanjim tempo do 37 tt. Bit ce sve ok. 🙂💙

• Mia38
    08. Rujan 2021. 11:04

Traveller

Mia38

Ja se nisam javljala jucer nakon pregleda jer ni sama ne znam sto da mislim… stanje s cerviksom je stabilno, jos je 28 mm i tako stoji od 20 tt (sad sam 31 tt) pa se nadam da nece slijedecih par tjedana krenut nagore. Ono sto me muci su bebine mjere… do sada je uvijek bio 1-2 tjedna veci, i dokt je na uzv komentirala da vode ima dovoljno i da je veci al nije radila paniku a poslije vidim na uzv nalazu AFI 13/14, BDP 8.99 a HC 32.26. a ona pise "biometrija 89-322-281-61 odgovara za 75 centilu za dob TT oko 2050gr". Da li netko razumije ovo? Sto znaci "za 75 centilu"?

Nek me netko ispravi ako sam u krivu, ali prateći svoje nalaze nakon Pregleda i komentare od doktora, to bi ti značilo da ti je beba u rangu 75 posto od težine bebe u tim tjednima, po procjenama. Tipa ako je 50 onda si negdje u prosjeku, ako je 75 onda je više prema gornjoj granici a 100 bi bilo najgornja granica.. Tako da ti je nalaz skroz normalan. Meni je to variralo po pregledima, ovisno o prirastu njene težine.

Mateja, haha sve znaš. 😍 Ja se sve mislim opalit jednu Amy danas, premirno mi je sve nekako, da nema trbuha ne bi znala da sam trudna. 😂

Thnx. Tezina je 2050 gr u 31 tt. Buni me sto je bpd i hc velik, uzv ga stavlja za 36 tt!
    Jucer je, cini mi se, bila prica oko vođenja tridnoce kod vlastitog dokt naspram TA. Meni je bas jucer rekla dokt da mogu nastavit do kraja kod nje (privatnica) ili mogu krenut u TA. Ja sam odlucila nastavit kod nje, cisto iz komoditeta. Dođem, obavim, nema cekanja, vucaranja po bolnici i tak... isto plabiram Sv D, vidim da nas puno ima za tamo..  bit ce pravi party 🎉

• buhtlica34
    08. Rujan 2021. 11:05

Što se tiče tečaja, ja sam se prijavila na ovaj koji organizira Grad Zagreb u suradnji sa domovima zdravlja: https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453
    Prijavila sam se za Dom Zdravlja Zagreb Zapad, pošto je tumoj ginekolog, iako mi se činilo to prerano nekako, ali nisu stavili kad će biti tečaj u 10mjesecu, pa da odradim to.
    Lady D, nažalost ne možeš slušati bilo kada, to ti je live predavanje (iako ne kažu ništa što već i sama ne znaš...), traje 2 dana po 3 sata, na dan održavanja ti pošalju link za priključit se, i isti link vrijedi oba dana.
    E sad jel tečaj treba ili ne treba u bolnici, mislim da za rodilju svakako ne treba, ali ja sam odlučila to odraditi da vidim tehnike disanja i ako se odlučim da muž ide sa mnom, a ta potvrda bude trebala da ju imamo. Ovaj tečaj priznaju bolnice, ali za rodin ne znam, nisu to spominjali.
    Meni je super bilo što sam saznala da postoje savjetovališta za baby handling I za dojenje pri domovima zdravlja, gdje možete i prije poroda otići i informirati se. Mislim da ću ja to npr za dojenje iskoristiti, zbog mojih bradavica, pa da ne bude panika kad rodim i da mi ne stvore stres. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.