Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mako88
    05. Rujan 2021. 15:47

Pozdrav svima i nadam se da sve koliko toliko izdrzavate bolove/kontrakcije/neugodnosti ovog finisa utrke i da ste sve dobro.
    Moram se ukljuciti u njegu pupka kao farmaceut. Znam kako svako rodiliste ima vise manje svoje preporuke koje se razlikuju i ponekad je zbunjujuce sto napraviti. Generalna preporuka je ne koristiti nista osim sterilnih gazica i prokuhane ohladene vode (sluzbene smjernice). Prebrise se koza okolo s namocenom gazicom (nikako batrljak) i osusi suhom gazicom. Poanta je u tome da se susi i da cijelo vrijeme bude suho. Pelena ne smije prelaziti preko pupka, uvijek se zavrne ako je prevelika kako urin ne bi dosao u dodir s pupkom (osobito kod deckica).
    Dezinfekcija nije nuzna, susenje je proces koji se mora obaviti i normalno je da se dio koji je poslije stipalice susi i bude neugodnog izgleda. Ukoliko ima bilo kakvog crvenila, sluzi, neugodnog mirisa ili gnoja treba kontaktirati lijecnika. Ako se netko osjeca sigurnije radeci dezinfekciju moze koristiti Octenisept, uvijek ga posusiti prije oblacenja bebice, Tyrosur prasak (po meni bolja opcija jer ne vlazi) i to je to. Alkohol, acidi borici, vodik peroksid, betadine i slicni antiseptici nisu za djecju kozu. Prevelika je apsorbcija buduci je njihova koza jako tanka i sve se to direktno apsorbira u njihov mali organizam. 
    Nadam se da je pomoglo onima koji imaju pitanja. Pozdrav svim okruglicama🙂

Endzrue
    05. Rujan 2021. 19:17

Bumac95 ja sam dugo imala kontrakcije neredovite i česte.. Al sam bila zatvorena.. I od subote do srijede su me otvorile na 4 prsta.. Tek pucanje vodenjaka na 6...vodenjak pukao u 6 popodne. U pol 9 navečer sam bila 4 prsta.. U 9 klistir u 10 drip.... u pol 3 u noći 6 prstiju.. Prokinuli ostatak vodenjaka, otišla na wc prošetat. Počeli me rokat moji trudovi. Ne znam jesam mogla bez dripa do kraja. U 3 i 40 se rodio Adrian. U 3 i 43 sam mami poslala sliku. 

japanka.
    05. Rujan 2021. 19:22

Jana25

Japankajoj, ne znam sto bih ti rekla…😏 ni crno ni bijelo.
    Ja sam dosla s pulnitim vodenjakom. I ujutro u 8 kad me profesor gledao rekao je odma drip. Tad je proslo 5 sati od.pucanja.
    Ja sam rekla necu bez epiduralne. On je reko ne moze jos epiduralna, moze samo dolantin. Ja sam.na to rekla nebi to, čitala sam da zenama bude muka i da im se vrti.
    Na sta je on povisio glas i rekao "jel google profesor porodnistva ili sam ja? Sta vi mislite da mi rodiljama dajemo nesto sto bi ugrozilo vas i zdravlje vase bebe"
    Jbg tu me dobio i uzela sam jebeni dolantin. Povracala nisam, ali mi se vrtilo ko na najgorem pijanstvu i jos gore mamurluk poslje. Muz kaze da sam trudove od 70/80 prodisavala.fino kad je djelovao. Ali lezala bih i nebi oci otvarala 🥴
    Mogla sam odbit klistir, mogla taj dolantin ali zbog bebača morali su krenut trudovi jer sam.5 h bila na 2 cm
    .
    Nemojte nista ocekivat od poroda. A sto se tice odbijanja prokidanja vodenjaka, cimerica je 2 dana bila na indukciji. Prvo.prasak onda gel. I prokinuli su joj (41+3).
    Nije imala.pravo glasa zbog prljave pl vode.
    Misl da sve rade svjesno, to je.moj dojam.
    A sto se tice zelja i zeljica hahahah tolika im je guzva da imaju raspored.ko kad prima lijek ko kad ide piskit i kakat 🤣

Draga Jana, hvala ti na odgovoru.. tako sam si i mislila da rade 😒 Iskreno, jako mi je ružno od tog doktora kako ti je komentirao ovo za dolantin. Naravno da preispitivanjem toga ne misliš da bi on "ugrozio tvoje zdravlje i zdravlje tvoje bebe", ali da bi napravio nešto da sebi olakša, što možda nije i najoptimalnije za tebe, to da. Dno dna mi je kad igraju na tu kartu, jer znaju da će svaka mama biti slaba na svoju bebu. Činjenica je da rade pod pritiskom, da im je gužva mjesecima, da žele poslušne rodilje i da sve "ide po nekom redu", a u to se ne uklapa nikakvo čekanje i objašnjavanje postupaka. Bitno da je s tobom i bebicom sve ok ☺️❤️  nadam se da uskoro idete kući 🤞🏻

Endzrue
    05. Rujan 2021. 19:25

Ivkica  špricamo octanisept.. Onda sterilnom gazom sve to očistimo, raširimo i pokupimo te vode.. Onda tyrosur prašak i omotam s malom sterilnom gazom. Pelenu ispod njega lijepim. I to 2x dnevno.. Ako piški onda riješit opet sve

bumac95
    05. Rujan 2021. 23:22

Endzrue sto podrazumijeva dugo? 😂
    Evo sutra je točno tjedan dana otkako ih osjećam. Danas idu na jedno pola sata ali nisu neizdržive i nisu točno na pola sata nego bude oko 25-35 minuta 🤦🏼‍♀️
    Sutra idem na pregled pa se nadam da ću bit pametnija nakon njega :D 

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Leah
    06. Rujan 2021. 06:15

Jutro zenice.
    Mokosh i Jana cestitam na muskom pojacanju i zelim vam brz oporavak, a deckicima dug i lagodan zivot. 
    Svima pred porod da sve prodje brzo i bezbolno. Ja svoj jedva cekam. 
    Sto se mene tice ja sam zavrsila na inekcijama. Unazad par dana dobila sam osip po nogama i ledjima koji uzasno svrbi. Prosirio se na cijelo tijelo, trbuh najvise (nije kolestaza). Navodno alergijska reakcija na nesto, doslovno zelim iskociti iz vlastite koze. Beba je dobro par dana veca, ctg skolski bez trudova, to mi je najbitnije da na nju nista ne utjece, ja cu vec nekako izboriti se s tim ospiom. 

Mateja32
    06. Rujan 2021. 06:46

Jutro, sretno svima na pregledu.. Dali se nekoj postale bolne bradavice na dodir? 

17.10.2009.👩‍❤️‍💋‍👨
    2010. 👶♀️
    2011. 👶♀️
    2015.👶♀️
    23.01.2021. ➕🤰
    6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
    Termin poroda 30.9. 2021.

• ponosna.mama
    06. Rujan 2021. 07:17

Jutro okruglice 😊
    Kako ste mi danas? Moje cure se spremaju za skolu, bas su uzbuđene sta ce napokon vidit drustvo 🥰
    Ja sam jucer napokon odradila zadnju inekciju clexana tako da sad samo cekam da mi prođu otekline i modrice 🎉🎉
    Beba L. udara stalno, uvjerena sam da se okrenila jer su udarci skroz cudni, ima ih svugdi, ali bas me cudno nabija skroz dole tako da mislim da je glavica 😊
    Zadnjih par dana mi svi govore da mi je dosta veci stomak, mozda je to kako se okrenila pa je sad drugaciji oblik 🤷🏻‍♀️
    Pregled mi je za tjedan dana, jedva cekam vise ☺️
    Sretno danas svima koje imate preglede 🥰
    E da, sretno i ako koja ima prvasica koji danas krece u skolu 💞

Ane_ši
    06. Rujan 2021. 07:58

Kod mene i dalje kontrakcije vecinom svakih sat vremena. Sinoc zaspala u 11 probudilo me u 2 3 4 5 pa 6 nije bila neka bol kao noc prije ali nesto se dogada. Jutros me doli u gospođi stalno boli i probada. Sutra u 9.30 imam pregled u bolnici pa cu biti pametnija.

Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.

Ivona1505
    06. Rujan 2021. 08:16

Jutro cure kako ste danas? Mene i dalje gospoda boli, sinoc sam se jedva ustala na wc, katastrofa. :/
    Ane_Ši bas mi je zao sto te peru kontrakcije. Nadam se da ce sve bit u redu i da ce bebac izdrzat jos koji tjedan. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.