Zemske, da se i ja oglasim 😊 konacno smo uhvatili neki ritam, i beba i tata i ja 🙏
Moj oporavak tece dobro. Imam jos uvijek hematom i savove, ali danas idem na kontrolu kod doktorice da vidim jel sve ide u pravom smjeru, jer me dosta boli.
Dojenje nam je stvaralo veliki stres. Prvenstveno jer sam ja bila pod velikim stresom, 2.9. je umrla muzeva baka, tako da nas je taj drugi smrtni slucaj izbacio iz kolosijeka.
Nikola je bio pospan non stop zbog zutice, slabo se budio da jede, i kad bi ga dojila slabo je vukao, mlijeko nije moglo nadoci, pa onda muke po izdajanju i upaljene bradavice 😢 zacarani krug.
Medjutim, od jucer funkcionira sve vrlo dobro, dobija na kilazi i zutica se povlaci 🙏🙏
Cure koje su rodile, čestitam od srca❤️❤️
Svima zelim puno strpljenja, hrabrosti i snage do kraja ❤️🙏🌹
Necu pisati puno porodu, potrepstinama i co. Slobodno pitajte, da ne zatrpavam postovima 😘😘
Bas mi je krivo sta vam se sve tako tesko poslozilo, al drago mi je sta napokon ide na bolje 💞🥰
Moj muz isto nije cijepljen nit prebolilo.. Doktor je rekao kad dodjemo u bolnicu testirat ce ga kad i mene sa brzim testom.. Nakon poroda sutra dan kad mi hoce doc moze u gradu bilo gdje napravit test... Jer ti brzi gotovi za 15 min.. Ovdje je u DE za sad bez komplikacija oko toga... Vise mediji pumpaju. Sto se tice bolnice nisu nista dramili oko toga...
Imam pitanje za vas koje ste radjale ? Kako ide tokom trudodova recimo odes piskit....? Ili na stolu si vec. Piski ti se jel ides na wc? Jel ima potrebe? Recimo stalno sam na wc pa mi prolaze svakaka pitanja kroz glavu... Pa i mozda glupa
Traveller
Tvoja cura bas ceka termin.🙊 I jesmo sve mislile da ce zbog Amy ona pozurit😂, a ona konta nece nju nitko pozurivat.😂😂
Rita
Isto sam prvorotikinja, ali u nekoj od knjiga sam procitala da je pozeljno tijekom poroda odnosno tijekom trudova ici na wc, gravitacija pomaže bebici da se spušta i otvara se vise prostora u zdjelici. Pretpostavljam da se onda moze ici😂
Mogu ja pitat jedno mozda glupo pitanje?
Cemu sluzi TA odnosno zasto vas salju tamo, a ne do termina u vaseg ginekologa? Koliko se ja sijecam prve dvije trudnoce, a i sad u zadnje vrijeme sve prijateljice koje su mi rodile, kod nas u Splitu se ide do kraja u ginekologa i onda od termina na ctg i plodnu vodu u bolnicu? Cure iz Splita, ispravite me ako grijesim 🤷🏻♀️
Ne moraš u TA ako nećeš, ali svaki socijalni gin će te poslati, bar tu u Zg je takva praksa. Mislim da specijalci niti ne rade ctg tu… U ordinaciji od svog nisam vidjela. Neki nemaju ni uzv a kamoli to. 😂 Kad se krene u TA pregledi su već i učestaliji jer se već ulazi u termin, pogotovo kad dođu na svaka dva dana, socijalni ginekolozi su pretrpani tako da teško da bi mogli hendlati.
Meni je moj privatnik rekao da mogu ići kod njega do kraja, ali da financijski zbilja nema nikakvog smisla. Pa eto, tako sam i ja odlučila poslušati njegov savjet, iako sam prvotno mislila da ću do kraja kod njega.
Mislim i da je zamisao TA da se i ti i bolnica "upoznate" prije dolaska na porod jer trudnice obično idu tamo gdje će i roditi.
Moj socijalni ima i ctg i uzv, mora da sam sretnica 🙈 A sta se tice bolnice za porod, nemamo izbora jer imamo jednu jedinu 😆😆
Sad me narucuje svako tri tjedna na pregled, pred kraj se ide svako dva tjedna, onda svaki tjedan za ctg i uzv i od termina na ctg i plodnu vodu u bolnicu svako drugi dan (znaci u bolnicu ides jedino ako preneses) 🤷🏻♀️
Ja sad imam idući pregled na dan termina, dakle za 4 dana a onda svako drugi dan ako ne rodim do tada.
Izgleda da jesi sretnica jer evo danas sam baš čula i na Sv. Duhu kako komentiraju da im je neki uzv u kvartu i da ne znaju šta će. 😂😂
Nadam se da neces docekat pregled 🙈 ja sam prvo rodila 40+2, a drugo 40+3, sad se samo nadam da cu 39+6 da ne moram u bolnicu na plodnu vodu 😏
Sretno da se pokrene sto prije 💞
Rita obzirom da sam ja starijeg rađala preko 12 sati piskilo mi se puno puta. Prvih par puta su me pustili da odem do WC-a jer trudovi nisu bili jaki i stalni, ali nakon par sati su mi kateter stavili pa sam tako piskila. Sad ne znam kako to drugdje fukcionira i vjerovatno ovisi o puno faktora ali meni je tako bilo :D
Moj izvještaj sa pregleda. Trudovi ipak nešto rade. Otvorili me na 3 cm. Cervixa je ostao 1 cm i danas ga je dr pokušavao prstima dal omekšati ili nešto tako, uglavnom bilo je bolno Haha to bi trebalo potaknut otvaranje pa se nadam da je nešto napravio :D
Sljedeca kontrola u četvrtak pa u ponedjeljak. Ako se do ponedjeljka (39+0) ništa ne pokrene on predlaže indukciju jer mi tijelo lagano “otkazuje” (tlak,bolovi u kicmi strašni, slabina, natečenost…).
Niko ima između 3-3300 i sa njime je sve uredu :D
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Moj muz isto nije cijepljen nit prebolilo.. Doktor je rekao kad dodjemo u bolnicu testirat ce ga kad i mene sa brzim testom.. Nakon poroda sutra dan kad mi hoce doc moze u gradu bilo gdje napravit test… Jer ti brzi gotovi za 15 min.. Ovdje je u DE za sad bez komplikacija oko toga… Vise mediji pumpaju. Sto se tice bolnice nisu nista dramili oko toga…
Imam pitanje za vas koje ste radjale ? Kako ide tokom trudodova recimo odes piskit….? Ili na stolu si vec. Piski ti se jel ides na wc? Jel ima potrebe? Recimo stalno sam na wc pa mi prolaze svakaka pitanja kroz glavu… Pa i mozda glupa
Rita37 obzirom da mi je i samoj ovo sve novo jer je i meni prvi put, naišla sam na ovaj tekst od doule Une pa stavljam link. Možda kojoj pomogne. 😊
https://unabridged.blog/wc-skoljka-neocekivani-saveznik-u-porodu/
Ja se iskreno nadam da ćemo moći slobodno ići na wc jer me kateter uopće ne veseli. 🙆🏼♀️
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Lješnjak daa, tako je i nama plan od službenog termina krenut na testiranje svaki 3.dan jer kod nas u bolnici priznaju samo test ne stariji od 48 sati 😏 znači tvog muža su testirali o njihovom trošku isto ili? Šteta baš što je tako ispalo, ali kad je malecka tempirala ☺️
Jackie što više razmišljam i meni se čini sve neostvarivije. U biti je neka idealna opcija da trudovi krenu rano ujutro, muž se odmah krene testirati i do popodne ima nalaz pa skupa odemo u bolnicu. Svi drugi scenariji mi se čine nemogući za tempiranje jer će nalaz bit gotov tek sutradan…a pogotovo ako pukne vodenjak ili nešto. Ne znam mogu li u tom slučaju ja otić sama u bolnicu pa da on naknadno dođe. Previše kombinacija, premalo dobrih ishoda 🙈 kod nas testiranje rade sve privatne poliklinike i HZJZ koji rade i na uputnice i privatno uz plaćanje (najbrže opcije su u Poliklinici Analiza i preko zavoda). Mi ćemo se probat jednom prošvercat preko dr opće prakse da mu ona da uputnicu pa da uštedimo tih ludih 700 kn koliko je u poliklinici, ne znam cijenu preko zavoda. Al za druga testiranja ćemo morati o svom trošku, ne smiju ni dr opće prakse slati svako malo (osim ako ste si dobri i privatno pa namoliš). Ah, sretno nam!
Japanka što kažeš da mantramo za 23.9. da bude baš ono prava jesenska beba s prvim danom jeseni? Jel ti to prerano? 🤔😂
Traveller mala je podigla šator hahaha, kampira 🏕 jesi stala radit Amy ili, nisam u toku?
Imali smo oboje uputnice, ali zbog hitnog carskog zavrsili na privatnom testiranju jer ovo bi trajalo, i na kraju platili 550 kn po testu, ali nakon carskog su ga onda pustili do mene sto mi je znacilo jako puno jer su curicu odveli u inkubator i nisam sama cekala onda pedijatricu sa informacijama.
Ani92 joj nadam se i ja da ćeš se moći napokon kretati i manje mirovati, bližiš se lijepim tjednima 🤞
SamoMalo link za Amyhttps://youtu.be/PmwRWTr4zuk
Buhtlica slatkica mala 😍😍
Kiky tek ti je pregled za 3 tjedna? Mislila sam da se ide svaki tjedan te zadnje tjedne, ovo mi se čini predug razmak 😲 baš me zanima kako će mene stavit.
E da, kako ide stvar ako porod krene prije nego dobijemo uputnicu za bolnicu i npr tijekom noći, samo se dođe u bolnicu ili se mora zvati gin da pošalje elektronski? Ne kužim baš smisao te uputnice onda.
I ja sam se zacudila, mislila sam da ce bit prije a on meni kao sve je u redu i za 3 tjedna je pregled kad cu dobit uputnicu. Pitala sam ga ako krene prije sto onda, a da onda idem u bolnicu i da ce oni poslati uputnicu elektronski da. Nekako mi se to cini bas predugo
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
Zara nekako mi se cini preskupo to testiranje 700kn. Mi idemo na vjencanje u subotu i bas ova patronazna sta je bila kod mene rekla je da se kod nje testira i da test kosta 150kn i traje 72 sata
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji