Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivona1505
    04. Rujan 2021. 17:37

japanka.

Jana, čestitke na malenom/velikom KarluSjećam se tebe još s početka teme kako si bila uvijek par tjedana prije mene, kao ono kad gledaš cure iz višeg razreda, a sad si rodila ☺️ Baš mi je drago, uživaj sa svojim mališanom ❤️
    Kad već spominješ Sv.Duh, što misliš, kako oni tamo "dišu" po pitanju odbijanja prokidanja vodenjaka, dripa, epiduralne, epiziotomije? Jesu li te konzultirali za te intervencije ili su ih samo napravili?
    ..
    Zara, evo inspirirala si me da se opet bacim na knjigu 🤣 ponavljam gradivo i razmišljam kako ću ovako introvertirana zauzeti stav da mi porod bude što prirodniji 🤪 Što se tiče otvorenosti i provjeravanja kod kuće, ja isto ne bih prstima iako kažu da je i to moguće, baš zbog infekcija. Najviše sam na netu našla o ljubičastoj liniji na guzi, čak kad ukucaš "purple line dilation" izbaci ti prikaz s koliko centimetara dođe do gdje. Po tome bih se ja orijentirala, ako naravno bude moguće i ako mi ne pukne vodenjak i krene čudna plodna voda pa moram odmah u bolnicu. Nama su na tečaju rekli da u slučaju prozirne ili mliječne plodne vode, ako nemaš temperaturu, nema potrebe žuriti u bolnicu dok ne krenu trudovi jer je najveća vjerojatnost da će nas tamo staviti na drip. Ajme u glavi mi je sto kombinacija, a tko zna kako će to na kraju izgledati…
    ..
    Mokosh baš mi je žao čitati kako se patiš s kašljem a srce mi se steglo na to da ti bebica možda ima hemoroide. O miš mali😥 Nadam se da će doktori to što prije pogledati i da će se riješiti pa da idete kući uskoro. Drži se.

Zeno disi, sto god da se dogodi i kakav god da bude scenarij kraj je isti, mazenje sa svojom bebicom. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Mokosh
    04. Rujan 2021. 17:43

Ivona1505, hvala ti! Na pocetku svakako daju, ali uz to poticu stavljanje na prsa sto vise da si dijete navuce mlijeka. Kako mlijeko nadode tako ce sve manje i manje biti potrebe za time. Meni se je sad toliko buknulo da uopce nema potrebe, ali su ga bile malo nahranile kad je bio na pregledu guze. Usput, spominju mi nekakvu ovojnicu i da to samo treba pratit. Nisam evo uspjela zapamtit koliko sam umorna i mozak mi ne radi. Znaci nisu hemoroidi, nego nesto drugo. U svakom slucaju sutra cu saznati valjda sve tocno kad bude vizita. Samo da oni nas puste kuci, pa cemo mi to sa svojom pedijatricom rjesavat. 😁

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

Mokosh
    04. Rujan 2021. 17:51

Ljesnjak

Drage Jana i Mokosh cestitam na bebicama, neka su samo zdrave i vesele.
    Mokosh ja sam nakon popustanja spinalne imala mucnine i dobila nagon za povracanjem, mislila sam da mi se maternica raspala od bolova, tako da susosjecam s tobom. Probaj sa sirupom od dr. THEISA, nocni- ima plavu etiketu, nadam se da nije zabranjen za dojilje, ali to je svakako sirup koji rjesava takav kasalj. Neznam dali su ti preporucili steznik kad dodes doma, meni jesu i za kretanje, kihanje, puhanje nosa u stajacem je spas. Nadam se da ces se ekspresno oporaviti cim dodes doma.

Hvala za prijedlog, bas cu pogledati taj sirup. 🙂 A mogu mislit jos i povracanje, uf... 😱 Steznike nitko nikad nije preporucio. Citala sam svasta o tome, pa cak da je bolje pustiti da se sve prirodno vrati na svoje mijesto. Mogu si pogledat,.pa bar dok me ovaj kasalj muci. Imas neki odredeni za preporuciti?

➕ 01.01.2021. 💙🤰

Mokosh
    04. Rujan 2021. 17:54

Mišić

Mokosh aaaaaaa!!!! Pa to je patnja i gotovo!! Jesi probala onako poviseno sjesti i staviti jastuk pod ledja? Drzim fige da te sutra puste. Sigurno ima nesto za dojilje sto ce ti moci dati pa da ti barem malo olaksa, iako ce ti sigurno i bijeli sljez pomoci. 🤞🏻 A Dragun mali! 🥺 Nadam se da ga jako ne bole. Ma da, moguce je da je i od dohrane. 😞 evo u Zd Nan daju bebama koju mame ne doje, a ostalima daju Bebimil. 🙈

Ma sve pokusavam. Malo spustam krevet, malo podizem. Ali daba sve kad imam samo jedan jastuk 😅 Uspjela sam maloprije leci na bok i jastuk izmedu nogu, pa mozda uspijem tako i navecer. 😁

➕ 01.01.2021. 💙🤰

Ivona1505
    04. Rujan 2021. 18:13

Mokosh

Ivona1505, hvala ti! Na pocetku svakako daju, ali uz to poticu stavljanje na prsa sto vise da si dijete navuce mlijeka. Kako mlijeko nadode tako ce sve manje i manje biti potrebe za time. Meni se je sad toliko buknulo da uopce nema potrebe, ali su ga bile malo nahranile kad je bio na pregledu guze. Usput, spominju mi nekakvu ovojnicu i da to samo treba pratit. Nisam evo uspjela zapamtit koliko sam umorna i mozak mi ne radi. Znaci nisu hemoroidi, nego nesto drugo. U svakom slucaju sutra cu saznati valjda sve tocno kad bude vizita. Samo da oni nas puste kuci, pa cemo mi to sa svojom pedijatricom rjesavat. 😁

Mene je jedino strah te boli koju ti sad dozivljavas, posto inace imam iznenadujuce visok prag za bol, osim kad je vadenje krvi u pitanju.
    I bas mi je to trebalo da cujem da poticu sto vise stavljanje na prsa, posto stvarno zelim dojiti sina, puno je zdravije to za njih od bilo koje zamjene.
    Vjerujem da je tesko zapamtiti, pogotovo kad ne spavas i boli te sve moguce i nemoguce, ali bitno da nisu hemeroidi, sto kazes saznat ces tocno sutra sta mu je i nadam se da je nesto sto njega ne boli previse i sto ce brzo proci. 😊
    Jel vam pedijatrica u domu zdravlja ovom glavnom u Os ili? Ja ne znam kod koga cemo se upisati pa skupljam preporuke. Od bratica zena kaze da je u Cepinu odlicna pedijatrica, a svakako mi je i ginekologinja tamo pa cemo vidjeti gdje cemo jos. :) 

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

• marxa
    04. Rujan 2021. 18:17

Drage moje, da li je ijedna imala iskustvo s antibiotikom Zinnat?
    Imam žešću upalu mjehura koju su mi u četvrtak ustanovili na hitnoj u Petrovoj, i propisali taj antibiotik.
    Radili su samo sediment i krvnu sliku.
    Pijem u Uroroyal, danas četvrtu vrećicu. Suhe brusnice jedem po dvije šake na dan, tekućine 2-3 litre, ali imam osjećaj da ne popušta niti malo.

Ljesnjak
    04. Rujan 2021. 18:49

Mokosh

Ljesnjak

Mokosh ja sam nakon popustanja spinalne imala mucnine i dobila nagon za povracanjem, mislila sam da mi se maternica raspala od bolova, tako da susosjecam s tobom. Probaj sa sirupom od dr. THEISA, nocni- ima plavu etiketu, nadam se da nije zabranjen za dojilje, ali to je svakako sirup koji rjesava takav kasalj. Neznam dali su ti preporucili steznik kad dodes doma, meni jesu i za kretanje, kihanje, puhanje nosa u stajacem je spas. Nadam se da ces se ekspresno oporaviti cim dodes doma.

Hvala za prijedlog, bas cu pogledati taj sirup. 🙂 A mogu mislit jos i povracanje, uf… 😱 Steznike nitko nikad nije preporucio. Citala sam svasta o tome, pa cak da je bolje pustiti da se sve prirodno vrati na svoje mijesto. Mogu si pogledat,.pa bar dok me ovaj kasalj muci. Imas neki odredeni za preporuciti?

Meni su preporucili ovaj i sestre i doktor. Samo naravno u kretanju i nekakvom naporu, istu stvar je rekla i patronazna, znam da su stavovi oprecni, al bome kad kasljes ili  moras prehodat, a nemozes sigurno nemoze naskoditi.  Ja sam ga dosad nosila samo iz bolnice kad sam isla i bilo mi je lakse. https://ljekarne-prima-farmacia.hr/proizvodi/samolijecenje/kosti-zglobovi-i-misici/lokalna-primjena/pojas-za-trbuh-scudotex-20032/

Ljesnjak
    04. Rujan 2021. 18:52

Ljesnjak

Mokosh

Ljesnjak

Hvala za prijedlog, bas cu pogledati taj sirup. 🙂 A mogu mislit jos i povracanje, uf… 😱 Steznike nitko nikad nije preporucio. Citala sam svasta o tome, pa cak da je bolje pustiti da se sve prirodno vrati na svoje mijesto. Mogu si pogledat,.pa bar dok me ovaj kasalj muci. Imas neki odredeni za preporuciti?

Meni su preporucili ovaj i sestre i doktor. Samo naravno u kretanju i nekakvom naporu, istu stvar je rekla i patronazna, znam da su stavovi oprecni, al bome kad kasljes ili moras prehodat, a nemozes sigurno nemoze naskoditi. Ja sam ga dosad nosila samo iz bolnice kad sam isla i bilo mi je lakse.https://ljekarne-prima-farmacia.hr/proizvodi/samolijecenje/kosti-zglobovi-i-misici/lokalna-primjena/pojas-za-trbuh-scudotex-20032/

Ovaj zapravo, ide po velicinama. https://mojaljekarna.hr/njega-trudnice-i-mame/5982-3250-scudotex-pojas-za-trbuh-123.html#/811-velicina-2

Ljesnjak
    04. Rujan 2021. 18:55

marxa

Imam žešću upalu mjehura koju su mi u četvrtak ustanovili na hitnoj u Petrovoj, i propisali taj antibiotik.
    Pijem u Uroroyal, danas četvrtu vrećicu. Suhe brusnice jedem po dvije šake na dan, tekućine 2-3 litre, ali imam osjećaj da ne popušta niti malo.

Ja sam pila Zinnat nakon amniocinteze u 12. tj trudnoce i sad nakon carskog. To je antibiotik koji je dozvoljen za trudnice, eto samo da pomogne.

• marxa
    04. Rujan 2021. 19:26

Ljesnjak

marxa

Ja sam pila Zinnat nakon amniocinteze u 12. tj trudnoce i sad nakon carskog. To je antibiotik koji je dozvoljen za trudnice, eto samo da pomogne.

Da li je pomogao ili si mijenjala terapije?Koliko mu treba da profunkcionira?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.