Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mateja32
    04. Rujan 2021. 20:02

Danas cjeli dan imam menstrualne bolove, stalno me drze, osjećam bebu kako glavom upire dolje skroz na mjehur me probode. Dali je još kojoj tako? 

17.10.2009.👩‍❤️‍💋‍👨
    2010. 👶♀️
    2011. 👶♀️
    2015.👶♀️
    23.01.2021. ➕🤰
    6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
    Termin poroda 30.9. 2021.

Ane_ši
    04. Rujan 2021. 20:05

Prijavljujem kontrakcije svakih otprilike sat vremena plus grceve u preponi lijevoj. Valjda su lazni vidit cemo noc sta nosi. 🙈

Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.

Zara7
    04. Rujan 2021. 20:38

japanka.

Jana, čestitke na malenom/velikom KarluSjećam se tebe još s početka teme kako si bila uvijek par tjedana prije mene, kao ono kad gledaš cure iz višeg razreda, a sad si rodila ☺️ Baš mi je drago, uživaj sa svojim mališanom ❤️
    Kad već spominješ Sv.Duh, što misliš, kako oni tamo "dišu" po pitanju odbijanja prokidanja vodenjaka, dripa, epiduralne, epiziotomije? Jesu li te konzultirali za te intervencije ili su ih samo napravili?
    ..
    Zara, evo inspirirala si me da se opet bacim na knjigu 🤣 ponavljam gradivo i razmišljam kako ću ovako introvertirana zauzeti stav da mi porod bude što prirodniji 🤪 Što se tiče otvorenosti i provjeravanja kod kuće, ja isto ne bih prstima iako kažu da je i to moguće, baš zbog infekcija. Najviše sam na netu našla o ljubičastoj liniji na guzi, čak kad ukucaš "purple line dilation" izbaci ti prikaz s koliko centimetara dođe do gdje. Po tome bih se ja orijentirala, ako naravno bude moguće i ako mi ne pukne vodenjak i krene čudna plodna voda pa moram odmah u bolnicu. Nama su na tečaju rekli da u slučaju prozirne ili mliječne plodne vode, ako nemaš temperaturu, nema potrebe žuriti u bolnicu dok ne krenu trudovi jer je najveća vjerojatnost da će nas tamo staviti na drip. Ajme u glavi mi je sto kombinacija, a tko zna kako će to na kraju izgledati…
    ..
    Mokosh baš mi je žao čitati kako se patiš s kašljem a srce mi se steglo na to da ti bebica možda ima hemoroide. O miš mali😥 Nadam se da će doktori to što prije pogledati i da će se riješiti pa da idete kući uskoro. Drži se.

Jesi li ti ja?? 😂 i meni je tako identično, skroz sam nekonfliktna i pogotovo u takvim nekim situacijama tipa u bolnici ako budu neke živčane sestre se povučem u sebe i baš ne mogu zamislit da im samouvjereno odbijam drip ili rezanje međice 😢 zato nisam ni pisala npr plan poroda, a mislim da je to super stvar (za druge 🙈). Iako ako nekad u životu treba bit i malo bahat i izborit se za sebe, sad nam je najbitnija prilika 💪
    Zato se jako jako nadam da će muž biti sa mnom da on malo pogura stvari. Baš pogledam pravila za ljubičastu liniju ☺️ Što se pucanja vodenjaka tiče, to su i nama rekli, ali ja bi ipak došla u bolnicu kroz sat, dva da ne riskiram infekciju. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

japanka.
    04. Rujan 2021. 20:47

Zara

Jesi li ti ja?? 😂 i meni je tako identično, skroz sam nekonfliktna i pogotovo u takvim nekim situacijama tipa u bolnici ako budu neke živčane sestre se povučem u sebe i baš ne mogu zamislit da im samouvjereno odbijam drip ili rezanje međice 😢 zato nisam ni pisala npr plan poroda, a mislim da je to super stvar (za druge 🙈). Iako ako nekad u životu treba bit i malo bahat i izborit se za sebe, sad nam je najbitnija prilika 💪
    Zato se jako jako nadam da će muž biti sa mnom da on malo pogura stvari. Baš pogledam pravila za ljubičastu liniju ☺️ Što se pucanja vodenjaka tiče, to su i nama rekli, ali ja bi ipak došla u bolnicu kroz sat, dva da ne riskiram infekciju.

Baš točno to što pišeš, sad nam je najbitnije izboriti se za sebe i za bebicu, ali teško je kad si inače pristojna i povučena i izbjegavaš konflikte 😫 prepoznajem se u svemu što pišeš, isto i za plan poroda 🤣 izgleda da smo mi stvarno ista osoba 🤣
    Također se pouzdam u muža 😁
    A za vodenjak, ja isto pretpostavljam da mi kao prvorotki ne bi baš bilo ugodno satima čekati kod kuće, jednostavno nemam dovoljno iskustva da budem tako hrabra. 
    ..
    Ivona nasmijala si me svojim komentarom, ali zapravo je istina što si napisala.. zamislila sam se nad sobom i svojim strahovima 😅

• buhtlica34
    04. Rujan 2021. 20:56

Jana25 čestitam na Karlu velikom 🥳🥳

Ljesnjak
    04. Rujan 2021. 21:07

marxa

Ljesnjak

marxa

Drage moje, da li je ijedna imala iskustvo s antibiotikom Zinnat?
    Imam žešću upalu mjehura koju su mi u četvrtak ustanovili na hitnoj u Petrovoj, i propisali taj antibiotik.
    Radili su samo sediment i krvnu sliku.
    Pijem u Uroroyal, danas četvrtu vrećicu. Suhe brusnice jedem po dvije šake na dan, tekućine 2-3 litre, ali imam osjećaj da ne popušta niti malo.

Ja sam pila Zinnat nakon amniocinteze u 12. tj trudnoce i sad nakon carskog. To je antibiotik koji je dozvoljen za trudnice, eto samo da pomogne.

Da li je pomogao ili si mijenjala terapije?Koliko mu treba da profunkcionira?

Ja sam pila preventivno da ne dobim infekciju tako da stvarno neznam. 

Love2021
    04. Rujan 2021. 21:31

Plavabosanka baš čudno da su te toliko rano zapisali za carski ako postoji šansa da se još okrene. Valjda svaka bolnica i svaka doktorica svoju politiku vodi. Mene moja tješi da se često bebe i u 38tt okrenu i da ne treba ranije o carskom pričati. Ja se još nadam da se okrene da ne moram na carski 😏
    AneŠi vjerojatno su to lažni, sad smo u tim tjednima kad sve živo boli
    Marxa ja sam bila na tom antibiotik isto zbog teške upale mjehura. Djeluje za dan, dva. Do onda uzimaj barem 3L tekućine. Brusnice koje uzimaš nebi smjele imati šećera, obrati pažnju na to. Bude to brzo prošlo 

Jana25
    04. Rujan 2021. 21:52

Japanka joj, ne znam sto bih ti rekla...😏 ni crno ni bijelo.
    Ja sam dosla s pulnitim vodenjakom. I ujutro u 8 kad me profesor gledao rekao je odma drip. Tad je proslo 5 sati od.pucanja.
    Ja sam rekla necu bez epiduralne. On je reko ne moze jos epiduralna, moze samo dolantin. Ja sam.na to rekla nebi to, čitala sam da zenama bude muka i da im se vrti.
    Na sta je on povisio glas i rekao "jel google profesor porodnistva ili sam ja? Sta vi mislite da mi rodiljama dajemo nesto sto bi ugrozilo vas i zdravlje vase bebe"
    Jbg tu me dobio i uzela sam jebeni dolantin. Povracala nisam, ali mi se vrtilo ko na najgorem pijanstvu i jos gore mamurluk poslje. Muz kaze da sam trudove od 70/80 prodisavala.fino kad je djelovao. Ali lezala bih i nebi oci otvarala 🥴
    Mogla sam odbit klistir, mogla taj dolantin ali zbog bebača morali su krenut trudovi jer sam.5 h bila na 2 cm
    .
    Nemojte nista ocekivat od poroda. A sto se tice odbijanja prokidanja vodenjaka, cimerica je 2 dana bila na indukciji. Prvo.prasak onda gel. I prokinuli su joj (41+3).
    Nije imala.pravo glasa zbog prljave pl vode.
    Misl da sve rade svjesno, to je.moj dojam.
    A sto se tice zelja i zeljica hahahah tolika im je guzva da imaju raspored.ko kad prima lijek ko kad ide piskit i kakat 🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

bumac95
    05. Rujan 2021. 01:27

Ja odradila treću Amy ali ništa se ne desava. Trudovi i dalje neredoviti tako da nastavljam sa čekanjem 😅
    Još će se valjda pet bebica rodit prije nego moj frajer odluci doći 😂
    Jedva čekam pregled u ponedjeljak da vidim jel me bar šta otvaraju ili se samo igraju samnom 🤦🏼‍♀️
    Ima koja od vas pred termin da ima tako neredovite teudove? Ili iz prošlih trudnoca? Ja se evo prvi put susrećem sa tim da to može trajat danima a nikako da krene 🤦🏼‍♀️

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    05. Rujan 2021. 01:28

I još sam natekla ko snorlax (pokemon 😂). Na vagi +2 od prošlog tjedna al mislim da je to od vode pa se ne zamaram previše. Sad sam na već 12 sveukupno 😥

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.