Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ljesnjak
    31. Kolovoz 2021. 19:11

Pozdrav drage moje, nisam vas sve mogla procitati jer jednostavno ne stignem. Zelim cestitati na novim bebicama, samo da su zdrave, sretne i zadovoljne. Evo da se mi malo javimo, znaci sa 36+4 je rodena Iris i mogu reci da su dr i pedijatri dosta radili frku kako je to prerano i da je premalena. Zato je i bio hitan carski da se ona ne izmuci jer nisu bili sigurni dali bi izdrzala. Navodno je bilo i puno previse plodne vode, na kraju je rodena sa 2600 g i 47 cm ali pluca nisu bila skroz adaptirana i zavrsila je na kisiku i u inkubatoru, bila je 2 dana. Ali sada sve super i sutra idemo doma. Sto se tice mene i carskog, imala spinalnu, sami carski i sve oko njega je nista, ali oporavak je trnovit. Moje tijelo se ocito bori sa navalom hormona i svega, imam uzasne glavobolje i tlak, a uz to sam morala pocet i uzimat ljekove za zaustavljenje laktacije jer su kanalici preuski i 3 dana izdajanja i masiranja i svega nije urodilo plodom nego samo time da sam kolabirala. Ona je preslaba da bi sisala, a bradavice nikakve tako da nisam imala izbora. Ali zelim samo da dodemo doma, da je ona zdrava i sretna i da se meni to sve iznormalizira. Puno vam pusa saljem i lijepih zelja da porodi budu sto kraci i bezbolniji, a tako i oporavci. Javim se kako uspijem uhvatiti vremena.

CarpeDiem.
    31. Kolovoz 2021. 19:12

Pozdrav cure. Bila sam baš dosta u zaostatku i pokusat ću komentirati sve što mi je ostalo u sjećanju.. 
    Monalisa iskrena sućut 🕯🙏🕊
    ................
    Jambica čestitam💙 imala si zaista ekspresan porod i oporavak. Zavidim na spavanju na stomaku 🤭
    Madamel čestitam i ovdje. 💙
    (Ne znam cure detalje, znam samo da je rodila posto smo se kratko čule. Ostalo će vam ona javiti kada bude mogla, htjela...)
    Missy88 brzo ozdravljenje dečku,  a vjerujem da ćete vas dvije biti dobro u tome svemu što vas je snašlo.
    Znam da ti nije lako posto si sama, imaš nas ako se ne snalazis ili ako ti treba moralna podrška.🙌
    Danna 🤍😘
    Mokosh bit će sve uredu 🙏
    S obzirom da ides na carski, mislim da trebaš obaviti preoperativnu pripremu (nalaz krvi,  urina), I razgovor sa anesteziologom gdje izmedju ostalog izaberes jednu od 3anaestezije. I to što izaberes trebas i potpisati uz cijeli ostali upitnik o kilazi, visini,  alergiji na ljekove, da li imaš terapiju za nešto, dosadasnje operacije, da li si Imala transfuziju nekada i kada, itd, itd.
    Spinalnu anesteziju sam primala par puta u zivotu,  totalnu takodjer. Biram Spinalnu jer je brzi oporavak, svjesna si svega, i ubod ne boli. (Samo moras biti apsolutno mirna u trenutku uboda).
    Sanjalica5 sada uzivaj u hrani. Bas mi je drago da nisi više na dijeti i da je sve ok. 🤗
    Bumac (nadam se da nisam pogriješila nickname i da se radi o tebi)  predivne slike. ❣
    .... ostale cure- ulovi, odjeca, kolica sve što se kupile je predivno. 🙌 
    .....
    Kod mene nema promjene, za sada je sve ok.
    Izostavila sam sigurno dosta toga, ako se sjetim spomenuti ću 🙈

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

plavabosanka
    31. Kolovoz 2021. 19:27

Lady.D

plavabosanka

Poklončić super samo nek curka raste💗💗 i baš krasna kolica💗
    Endzrue vjerojatno sam propustila dio kad ste izašli iz bolnice jer smo u nedjelju imali goste pa vas nisam pozorno iščitala. Super što malac ima tako kreativnu mamu, moći će svašta furat 😅
    Buhtlica34 jaoo preslatke stvarčice si kupila😍🥰
    Ivonaja sam morala upisati u bilježnicu koliko čega imam hahah. Hlačica imam nekih 12kom (od 56-62/68) a ovo ostalo: https://ibb.co/7bbFPNb
    Japanka škicala sam i to ali je dok rekao bolje da ništa ne radim i ne diram. A dodatni šok mi bio saznati na samom kraju da em je sprijeda (to sam znala iz Hrv. tu mi nije rekla) tu je i nisko naprijed i da je to opasno. I zato se on vjerojatno i ne okreće još. Kaže moj tata pa zna unuk šta njemu više valja, zašt bi već visio naopako 🤣🤣
    Jel ti bilo strašno to pikanje?
    Što se tiče težine ne sekiraj se možda i griješe. Tako su ovoj jednoj kolegici isto govorili carski bit će velika beba i ona zapela za carski onda, na kraju beba bila prosječne kilaže sad nez točno koliko.
    Lady. D ma sve jeee😍😍😍 odakle je ova jaknica sa prve slike sa ušima?
    Mateja31 za 35kn? Bome super ulov, a baš slatko izgleda dekica 😍

Jaknica je C&A, isto mislim da je nekih 150 kn bila. 😉

I mislila sam pošto vidim neke stvari još iz C&A koje sam škicala 🙈 baš sam danas na kratko ušetala u Kik jao što svašta ima, al ne smijem više ništa kupovati 😭😭 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

plavabosanka
    31. Kolovoz 2021. 19:36

Ivona1505

plavabosanka

Endzrue vjerojatno sam propustila dio kad ste izašli iz bolnice jer smo u nedjelju imali goste pa vas nisam pozorno iščitala. Super što malac ima tako kreativnu mamu, moći će svašta furat 😅
    Ivonaja sam morala upisati u bilježnicu koliko čega imam hahah. Hlačica imam nekih 12kom (od 56-62/68) a ovo ostalo: https://ibb.co/7bbFPNb
    Japanka škicala sam i to ali je dok rekao bolje da ništa ne radim i ne diram. A dodatni šok mi bio saznati na samom kraju da em je sprijeda (to sam znala iz Hrv. tu mi nije rekla) tu je i nisko naprijed i da je to opasno. I zato se on vjerojatno i ne okreće još. Kaže moj tata pa zna unuk šta njemu više valja, zašt bi već visio naopako 🤣🤣
    Što se tiče težine ne sekiraj se možda i griješe. Tako su ovoj jednoj kolegici isto govorili carski bit će velika beba i ona zapela za carski onda, na kraju beba bila prosječne kilaže sad nez točno koliko.

Ja nisam zapisivala, ali stvari su od velicine 56 pa do 74, a moja majka kupila i jaknicu zimsku, rekla sam joj da nije normalna, 86 uzela velicinu, reko imat ce to i nagodinu. 😂

Hahaha neka 🤣🤣 I moji su na moru kupili od godinu do godinu ipo neki set onako morski nisu mogli odoljeti a nije bilo manjih. Ili je čak do dvije godine znam da nešto veliko. Al reko ajde neka ga ionako svi na početku donose malu robicu bolje onda veće 🙈😄
    Ja sam mu, isto kupila jaknicu i prsluk u 80 vel taman bilo na akciji pa reko daj

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️

plavabosanka
    31. Kolovoz 2021. 19:40

sunce7

Rita
    Mojoj frendici je beba na porodu bila dosta visoko, nije se spustila u porodajni kanal. Doktor je morao pritiskati, naleci na stomak kako li vec da se beba spusti. Kaze da je bilo grozno, morala je tiskati, a od toga nije mogla disati, a ne tiskati🤦‍♀️
    Ima slucajeva da bebama bude polomljeno nesto al kazu bolje i to nego da se izvlace na vakuum.
    Od svega me svakako jeza hvata🤦‍♀️

Mene su izvlačili na vakuum van jer mi je glavica isto bila gore, pa sam živa i zdrava izašla jedino kaže mama nos mi bio malo ulegnut kako sam rukicu držala na njemu. I da na očima danas imam baš izražene kapilare i popucale, to sam čitala da je moguće od izvlačenja na vakuum jer kaže mama da od malena imam takve oči. I rekla je da prva dva tri dana uopće nisam plakala čak ni kad sam izašla 🤷🏼‍♀️ 

Al ja sad kad to čujem jezivo mi je to izvlačenje takvo 🥺 

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

plavabosanka
    31. Kolovoz 2021. 20:04

Mokosh sretnoo 🍀🍀💗
    Sanjalica5 ee super da nisi više na dijeti, vjerujem da si jedva dočekala da napokon možeš pojesti šta poželiš 😄
    Daniella2207 nemoj zezat da bebicu s tom kilažom tretiraju ko manju, a moju s 2300 ko skroz normalno?  šteta da što mi nije rekao ostale mjere, ja sam mislila da će upisati makar, onda bi mogle usporedbu napravit. 
    Bilja1212 pa eto kažem ja da nisu normalni kad je velika beba ne valja kad je manja koji gram opet ne valja, sad ti znaj😂 supeer mi je kombinacija boja prava jesenska😍🥰 i dobra i cijena pletenice nebi nikad rekla, sve što gledam u nebesima su cijene. I sad kužim da ja nemam baš tako jesenskih boja 😱
    Ljesnjak čestitke na curki💗💗 brzi oporavak vam želim 💗 super da već idete kući se maziti 🤗

I kad čitam to o guranju, pritiskanju bebe dođe mi jednako strašno kao i vanjsko okretanje 🥺 i mislim si možda onda i bolje što moram na carski, nego da mi tako "skaču" po trbuhu i izmuče nas oboje. Sad kad se beba na kraju okrene pa ću plakat da ipak želim carski🤣🤣🤣🤣

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

Biilja
    31. Kolovoz 2021. 20:10

plavabosanka kod mene je inace bas sve bijelo, pa muku mucim da dodam boje, zato sam dodala sive i bež 🤭😂 ali uskoro unosim promjene u kucu jer nakon sto sam provela 7mj u kuci shvacam da je bijelo ko u ludnici i uzasno je monotono 😂😂😂

💙 Šimun: 10/2021.
    ➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
    💜 Mara: 11/2023.

Ivona1505
    31. Kolovoz 2021. 20:11

plavabosanka

Ivona1505

plavabosanka

Ja nisam zapisivala, ali stvari su od velicine 56 pa do 74, a moja majka kupila i jaknicu zimsku, rekla sam joj da nije normalna, 86 uzela velicinu, reko imat ce to i nagodinu. 😂

Hahaha neka 🤣🤣 I moji su na moru kupili od godinu do godinu ipo neki set onako morski nisu mogli odoljeti a nije bilo manjih. Ili je čak do dvije godine znam da nešto veliko. Al reko ajde neka ga ionako svi na početku donose malu robicu bolje onda veće 🙈😄
    Ja sam mu, isto kupila jaknicu i prsluk u 80 vel taman bilo na akciji pa reko daj

Aa ja sve nesto planiram kupiti jos gnijezdo i onaj prsluk kao za spavanje, mama mi kaze da je to super stvar i da je kupila meni kad sam beba bila, a ima ih stvarno jeftinih, tako da moram muzica nagovoriti na to. 😁
    Svakako je dobio pozajmicu od firme da nadokupujemo jos sta ce nam trebati.
    E da vas pitam, gdje ste plahte kupovale? Ja sam mislila u posteljina.hr, tamo su 90 kn, ima u lesnini za 30 kn, ali im je i dostava 30 kn, tako da se ne isplati bas, jedino ako bi vise toga kupovala. Ne znam jesam vec to pitala, nesto sam zaboravna u zadnje vrijeme, ali zanima me. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Lady.D
    31. Kolovoz 2021. 20:41

Ivona1505, ja sam plahte kupila u Ikei. 60 kn 2 komada velicina 60×120 (imaju par boja, al ja sam kupila bijele). Tamo sam uzela i onu nepropusnu navlaku za krevetic. 

Ivona1505
    31. Kolovoz 2021. 20:44

Lady.D

Ivona1505, ja sam plahte kupila u Ikei. 60 kn 2 komada velicina 60×120 (imaju par boja, al ja sam kupila bijele). Tamo sam uzela i onu nepropusnu navlaku za krevetic.

E hvala ti punoo, jedino sto u Os imamo samo dostavni centar pa bi ih cekala, ali ako se ne ceka dugo isplati se kupiti. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.