Ako te to tjesi, moj malac je prosli tj na 27+4tt imao 1400 🤭
Hahahahah bome... Ma eto baš me zanimalo s obzirom da je doktor reka da ćemo pratit to... Pa mi nije baš jasno bilo 😬🤦🏻♀️
Da neki dan ste pisale o imenu. Mi ime imamo od početka, i to ko da smo znali da će bit dečko pa o ženskim imenima nismo ni razmišljali(ustvari jesmo tek dva dana prije nego što ćemo spol saznati) 🤣🙈
Bit će mali Matias 💙 i ne nismo to odabrali jer je švabsko ime ko što svi pitaju🤦🏻♀️
Mi još nemamo ime, imamo nekoliko u užem izboru, ali nismo još konkretno pričali. Beba je na zadnja dva pregleda skupila noge i nisu mi 100% potvrdili da je dečkić jer od početka mi govore malo da je cura, malo da je dečko. Tako da ćemo vjerojatno na porodu tek saznat 100%🤣 sva sreća robica je sva neutralna. Matias mi je predivno ime i imam rođaka koji se tako zove😊
Hahah mudra neka bebica već sad😂 držim onda fige da ti se pokaže 100%na idućem pregledu 🤞🏻🍀
Hvala 🤗 do sad samo ono a zašto njemačko ime, o pravo njemačko ime ste mu dali i takve priče slušamo. Ustvari nije njemačko nego španjolskog podrijetla, najviše zastupljeno u DE, ali smo mi od početka znali to il Matija(za šta dragi nije bio previše) jer smo htjeli po mom djedu Mati al da ne bude baš Mato 😂 a ovak nam Matias došlo ko naručeno jer su djeda u selu zvali Mačijas 😂😂
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Da neki dan ste pisale o imenu. Mi ime imamo od početka, i to ko da smo znali da će bit dečko pa o ženskim imenima nismo ni razmišljali(ustvari jesmo tek dva dana prije nego što ćemo spol saznati) 🤣🙈
Bit će mali Matias 💙 i ne nismo to odabrali jer je švabsko ime ko što svi pitaju🤦🏻♀️
I mi smo izabrali to ime 🤭
Znači bit će nas još 🤗💙
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
Ej cure, samo da vam mahnem malo! Ja većinu dana provodim ispod klime jer kod nas je nesnosno vruće i ne izlazim vani, oko 4-5 odem na more do 8, plivam i uživam.
Sve je ok sa bebicom i sa mnom, sad sam na 81 al stojim tu pa se se ne zabrijavam. Konačno mi je i muž došao na go, tako da se radujem još više izlezavanju i moru.
Kad čujem da se već spremate za prod I sve to točno me panika uhvati, ali am ja još vremena do sredine 11.mjeseca 😎 nekako mi se čini da se cure koje su sa mnom u terminu slabo javljaju, pa ni ne znam kako je kod njih...
Veselim se što ćete nam vi koje ranije rodite moći i malo vašeg iskustva sa bebicama ispričati, to će biti baš super, pogotovo za nas prvorotke 😎
Pozdrav mamice, nadam se da ste sve dobro i dobro podnosite ove vrucine. Molim vas za pomoc, ako se nekome dogodilo da me malo umiri do pregleda za 7 dana. Trenutno sam 29 tjedana i sve je bilo super i bez nekih teskoca do prije nekih 7 dana, pocela sam odjednom osjecati kao neku nelagodu, bol, pritisak u rodnici ili mjehuru (ne mogu ni sama otkriti sto je to). Kao da me netko probode iznutra. Najvise se dogada kad hodam i imam osjecaj kako ce mi sve ispasti. Uglavnom to osjetim kad se bebica migolji. Je li moguce da je to od njenih pokreta? Nismo bili na pregledu 6 tjedana i sad me lovi panika da se nesto dolje ne dogada, tipa otvaranje. Prva mi je trudnoca pa nemam ideju kako to sve treba izgledati i sto je normalno a sto ne🤷♀️. Hvala vam unaprijed na pomoci😊
I meni je tako bilo u tim tjednima nez zašt jer sve je bilo okej na pregledu. Još kad mi se trbuh znao stisnit ajme. Vjerojatno je pritisak jer od tih tjedana beba počinje dobivat na težini dosta pa zato 🤷🏼♀️ a i moj malac je znao baš ležati dolje na mjehuru pa me onda sijeklo cijelom dužinom.
Nemoj se puno brinuti, uskoro će pregled pa ćeš biti mirnija 🍀🍀❤️
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Ej cure obavila sam sve.
Mako88-zatvorena sam skroz, lagana bol u rodnici je normalna tako su mi rekli.
Plodna voda-i dalje je ima malo vise nego sto bi trebalo, kontrola opet kroz 5 dana i tako do kraja trudnoce. Pitala sam koliko je to vise da moram stalno ici, rekao je malo, skoro pa neprimjetno. Doslo mi da se derem pa sta me onda mucite toliko. Ali ok…
Klub secer-opet radila guk profil. Prvo mjerenje 4.6, drugo 4.1 dalje mjerim kod kuce, s obzirom da sam zadnji put imala poviseno nakon rucka je bilo 7 secer, moram opet u utorak ili srijedu u bolnicu mjeriti. Ako bude povisen idem u bolnicu na 24 sata i onda na inzulin. Znaci luda sam. Moj secer nikada nakon jela nije bio visi od 7, a nataste visi od 5.3 i sada pricaju i spominju inzulin i ostajanje u bolnici. Stvarno, ali stvarno pretjeruju 🤦♀️🤷♀️Sanja0508 kakav inzulin oni spominju za te vrijednosti secera 🤦🤷😳🤔 kod menr sat vremena poslije jela mora biti ispod 7,8…sto znaci ako je 7,4 da je to dobar secer,da ne ptelazi granicu tj. 7,8…
Kod mene je nataste uvijek izmedju 4 i 4,5 aa poslije jela zna biti i 7,5 a zna biti i 4,9 🤷🤷🤷
Pretjerujuuu uzasnoo ii stvaraju nam stres i strah…barem meni su ga stvorili 😳
Meni je uzas nakon danas. Ali stvarno.
Ogtt je samo prvi bio povisen i to 5.2 je bio ostali dobri. Nakon toga idem na guk svaka 2 tjedna. I ok je. Nataste uvijek oko 5.2 do 5.3. I jednom mi se dogodilo da mi je nakon rucka bilo 7, inace uvijek nize dosta (oko 5.9 do 6.3) vecera oko 4.7 do 5.2 uvijek. I sada oni pricaju o inzulinu.
A danas mjerenje 4.6 i 4.1. Pa ako mi daju inzulin pasti cu pod stol. Kuzim da mi nataste bude vise, ali i dalje mislim da to nije za ostajanje u bolnici i za inzulin.
Sad cu da ti slikam svoje vrijednosti...oni su ludi ako te zbog toga zele na inzulin...mada sam cula da im je najbitnije nataste...ako je on 50% povisen onda ide na inzulin tako su bar meni ovdje u DE objasnili...
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Evo cure izvjestaj, malac je i dalje po mjerama tjedan veci, ja sam 29+6, a sve mjere su 30+6, osim stomaka, stomak je po mjerama 32tj kao, malac uzasno aktivan i dalje, bas ne voli taj ultrazvuk, piso je i dalje na mjestu i mlatara s njim. Tezak je oko 1700 grama, sto je malo veca bebica, ali kaze doktorica u granicama normale za tj trudnoce. Tlak mi je bio 120/70 sto kaze savrseno, a dobila kilu i pol u ovih mjesec dana, bojala sam se da ce biti vise. 😂😊
Kontrola 15.09 u 9 ujutro, kaze uzimamo bris rodnice onda i nosim sama taj bris dalje gdje treba. A za patronaznu je rekla da oni salju moje podatke i da mi nece dolazit dok ne rodim, a svaka opcina ima svoju patronaznu. I to je to. 😁
Hahah kako ti muški od malena vole pokazat ponos 🤣🤣🙈🙈 čestitke za dobar pregled i velikog Mateja ❤️🍀
A tako mi je smijesno vidjeti malog pisu kak se mrda, strasan je malisan hahah. 😂😂
I hvala ti punoo. 🥰💞
Sanjarka znala sam ja da ce bit veci malo. 🥰 Ali sve je u granicama normale kaze doktorica. 😊
Hahah strašan je😂❤️😂 moj je uz mlataranje na jednom ultrazvuku i pišao pa smo morale čekati par minuta pa ponovo i ona pokazuje evo još uvijek je dečko ovo su jaja, ovo spolni organ blabla i onda najednom uh evo opet piša 🤣🤣
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Evo cure izvjestaj, malac je i dalje po mjerama tjedan veci, ja sam 29+6, a sve mjere su 30+6, osim stomaka, stomak je po mjerama 32tj kao, malac uzasno aktivan i dalje, bas ne voli taj ultrazvuk, piso je i dalje na mjestu i mlatara s njim. Tezak je oko 1700 grama, sto je malo veca bebica, ali kaze doktorica u granicama normale za tj trudnoce. Tlak mi je bio 120/70 sto kaze savrseno, a dobila kilu i pol u ovih mjesec dana, bojala sam se da ce biti vise. 😂😊
Kontrola 15.09 u 9 ujutro, kaze uzimamo bris rodnice onda i nosim sama taj bris dalje gdje treba. A za patronaznu je rekla da oni salju moje podatke i da mi nece dolazit dok ne rodim, a svaka opcina ima svoju patronaznu. I to je to. 😁
Hahah kako ti muški od malena vole pokazat ponos 🤣🤣🙈🙈 čestitke za dobar pregled i velikog Mateja ❤️🍀
A tako mi je smijesno vidjeti malog pisu kak se mrda, strasan je malisan hahah. 😂😂
I hvala ti punoo. 🥰💞
Sanjarka znala sam ja da ce bit veci malo. 🥰 Ali sve je u granicama normale kaze doktorica. 😊
Hahah strašan je😂❤️😂 moj je uz mlataranje na jednom ultrazvuku i pišao pa smo morale čekati par minuta pa ponovo i ona pokazuje evo još uvijek je dečko ovo su jaja, ovo spolni organ blabla i onda najednom uh evo opet piša 🤣🤣
Jooj kak slatko, ja bi voljela vidjeti svog sina kako piski na jednom ultrazvuku, mislim da bi se smijala ko luda. 😂😂 I ovako mu se doktorica i ja smijemo posto bas stvarno ne podnosi ultrazvuk. 😁
A imam malog necaka od godinu dana koji kad mu kazes Leone di je piso, odmah se smije i hvata se za pisoranca, preslatko nesto. 🥰😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
https://ibb.co/kQXCpHh
https://ibb.co/NKLXjPJ
https://ibb.co/M5XqVVZ
Evo Sanja0508 i sa ovim oni smatraju da je to super i da tako nastavim...barem mi je tako receno na zadnjoj kontroli...sljedecu imam tek 31.08.... Tada sam vec u 9.mjesecu i ne namjeravam se vise drzati dijete niti mjeriti secer...nego zelim da jedem i budem sita i puna snage i spremna za porod...do tada se drzim dijete ali cim udjem u 9. mjesec gotovoo 😂😂
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Rita ja sam ti ovoak naručila
https://www.amazon.de/dp/B07DLC41GS/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_GSVPHP8J9HETASBJ6DN3?_encoding=UTF8&psc=1
2 paketa tih ulozaka I 5 kom mrežastim…u bolnici imaš sve, ali ti treba za doma…kad sam potrošila ove uloske onda sam kupovala u dm ili müller slično samo kraće malo uloske, a mrežaste sam nosila prva 3 tjedna…prvo prozracnije je, a I praktičnije ako se uprlja samo bacis u smece i ne stisne ranu (ako dođe do pucanja).
A gledaj što više ovih ulozaka, ako ne ovih dugi onda bar kracih. Jer su meksi pa je bolje pogotovo ako popucas ili budeš rezana, a I od njih si možeš raditi hladne obloge. Hladne obloge će isto biti dosta potrebne za hemroide ili za ranu.
Isto tako jednokratne podloge za krevet su potrebne. Na početku se jako krvari da se čak stavljaju prvi par dana po 3 uloska ova velika.
Kome nije doma praktično da ulazi pod tuš poslije SVAKE nužde onda si kupite happy po. 👌🏼
Octanisept isto tako obavezno, dobro će doći i za vas, a I za bebin pupak.
To je to što je najbitnije 😅
Sretno svima 🥰🥰🤗
Joij hvalaa ana bas cu narucit al kupila sam bas dosta tih velikih…. Znas mene, meni su i za menge trebali ogromni… Al nikad nisam mrezaste koristila pa se pogubila u toj u prici.. Hvala ❤️ 🥰 ❤️
Mrezaste su super vjeruj...jer je sve dole natečeno i malo bolno i onda nije baš ugodno kad nešto još dodatno stisce...a mrežaste drže te uloske, a ne smetaju dole i ne stiskaju. U bolnici će ti oni čak to sve poslije poroda staviti I pomoći. 😘
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji