A sta on mi to kao moze pokloniti, tj. Da koristim umjesto njega? Onda u biti taj porodiljni traje malo vise od godine dana ako se otvara 26/45 dana prije termina, a onaj prvi dio se racuna do 6. Mjeseca bebinog zivota i drugih 6 mjeseci rodiljnog dopusta ako sam dobro skuzila?
Tocno, traje 28/45 dana prije termina i zavrsava malo prije 1 rodendana (za prvo dijete, osim u slucaju produzavanja)
Prvih 6 mj je rodiljni dopust, to je tvoje (iako moze dio muzu prepustiti)
Drugo dio se zove roditeljski dopust, 4 mj imas ti, 4 otac. Ako netko od vas zeli drugome prepustit (pokloniti) dio, moze max 2 mj. 2 su za svakog neprenosiva, mogu se iskoristiti do djetetovih navrsenih 8 god ili propadaju. Npr ako tebi muz pokloni 2 ti onda imas 6+6 i njemu ostaju 2 mj ako ce nekad koristiti
Hvala ti, super si to objasnila :)) ko zna da li to moj muz moze koristiti jer je pomorac. Vjerojatno ne, jer pomorci i obitelji pomorca nemaju nikakva prava u Hrvatskoj 😂😂😂
Ja sam se sva pogubila s ovim porodiljnim kak sve više čitam Zato idem pomalo, kad mi se bliži neka promjena, odem do hzzo i pitam...
Htjela sam i ja spomenuti ovo s djetetom na podu, ali reko nije tema, ali isto ga planiram držati najviše dolje na nekoj podlozi jedino ne znam koliko je pametno i koliko bi mu bio zanimljiv baby gym ili nešto što visi iznad njega...
Ayla dobro jutro 🥰
XoXo dobro nam dosla 🤗
…
Evo imam ja jedno diskutabilno pitanje i vjecito se borbe lome oko toga.
Hodalica da ili ne?
Ja sam protiv hodalica, lezaljki, ljuljacki i svih piz****
Al dobro, moja odluka, svatko za sebe odlucuje.
Umrla sam od smjeha kad sam jednom rekla da nece mali u hodalicu, pa me ta osoba zbunjeno pitala kak ce onda nauciti hodati 🤪
Dijete sam drzala na podu i mislim da je za razvoj najzdravija tvrda ravna podloga. Od ovih pomagala ne vidim apsolutno nikakve korsiti…
Za cipelice se slazem vecinom, cvrsta peta i fleksibilno kod prstiju. Obavezno kozni ulozak. Starke i slicne gluposti mu ne obuvam (iako smo ih dobili). Jedino sto im ne treba anatomsku ulozak unutri, bebe imaju ravna stopala i to je normalno, luk se razvija s vremenom i tu ulozak ne pomaze. Također na za orvih par velicina nisam za nasljedivanje cipelica, jer se nogica jos oblikuje i nije dobro ako su vec razgazene po tudoj nozi.
A opet, uz svu lovu koju dajem za cipelice, mislim da je najbolje biti bos. Doma je uglavnom bos (stavim mu carapice s onim gumicama dolje), a i vani ako je neka prilika (tipa brat ima divan travnjak ko iz americkih filmova 🤗), po betonu i parkicu naravno ima cipelice.
Izbrisalo mi je post, ali to je to, sve si rekla, dijelim isto misljenje!
Moja curka je po doma bila bosa do godine i pol. Za van Clarks cipelice. Odlicne, kozne, a nisu anatomske kao chicco, ciciban itd. Ne znam jel ih ima u hrv za kupiti negdje? Koje si ti kupovala, Frajla?
Hodalicu smo s drugim djetetom povremeno kod bake koristili. Dobili smo neki autic juric. Ali minimalno, neka 2 mj do cca 10 mj starosti. Kasnije je imao guralicu koju je naguravao dok nije samostalno prohodao. Oboje puzali i najvise bili po podu. Meni je to zakon. Tatami strunjace su velike i super ako bas netko ne zeli da bude 'goli' pod 😅
Mi ni ogradicu za stepenice nismo imali. To mi je falilo kad su skroz mali i tek pocnu puzati pa se svugdje penju. Stalno si na oprezu. Ali brzo su naucili.
Google kaze da ima taj Clarks u west gate, nisam ga nikad vidjela, pa nemam pojma jel imaju za male...
Slapice ima ciciban, a cipelice evo vec trece frodo jer imaju sire kalupe... je, oni imaju uloske, ali nema bas puno izbora, pa ajd
Ja sam se sva pogubila s ovim porodiljnim kak sve više čitamZato idem pomalo, kad mi se bliži neka promjena, odem do hzzo i pitam…
Htjela sam i ja spomenuti ovo s djetetom na podu, ali reko nije tema, ali isto ga planiram držati najviše dolje na nekoj podlozi jedino ne znam koliko je pametno i koliko bi mu bio zanimljiv baby gym ili nešto što visi iznad njega…
Negdje izmedu 2 i 3 mj ti pocnu gledati te igrackice (sto sarenije to bolje), kasnije ih pocnu udarati, pa onda vuci.... naravno, nece se dijete samo igrati s tim pol sata, pogotovo na pocetku. Al meni je to super stvar i duuuugo samo ga korsitili. Na mom se i ti lukovi mogu spustiti, pa bebu stavim na truh da se igra s igrackicama. A i na samoj podlozi ima svasta nesto, neka kao trava sto šuška, pa ribica koja svira kad se stisne i tak
Da se malo javimo bebac i ja... Bili smo na rucku kod sestricne papali smo finuuuu teletinu mmmmm i finog kolaca poslje.. I naravno mamika malo pila radlera i beban odma poludio svi su se smijali koliko mi se micao stomak... Inace poslje klope se javlja i u drustvu a danas je to dvoje bilo u kombinaciji i bas je bio aktivan... Sad dosli kuci i odmaramo a kasnije cemo probat malo voziti biciklu da vidimo jel nam ide to jos..
Da se malo javimo bebac i ja… Bili smo na rucku kod sestricne papali smo finuuuu teletinu mmmmm i finog kolaca poslje.. I naravno mamika malo pila radlera i beban odma poludio svi su se smijali koliko mi se micao stomak… Inace poslje klope se javlja i u drustvu a danas je to dvoje bilo u kombinaciji i bas je bio aktivan… Sad dosli kuci i odmaramo a kasnije cemo probat malo voziti biciklu da vidimo jel nam ide to jos..
Ti bas izazivas vraga, kazes da te cesto dolje boli i presjeca. Neki dan isto citav dan i sad bi na bicikl. 🤪🤪🤪🤪 Zeno mani se sranja, bit ce vremena i za bicikl i bazene i ostalo..... Cuvaj to maleno u sebi 😊
Da se malo javimo bebac i ja… Bili smo na rucku kod sestricne papali smo finuuuu teletinu mmmmm i finog kolaca poslje.. I naravno mamika malo pila radlera i beban odma poludio svi su se smijali koliko mi se micao stomak… Inace poslje klope se javlja i u drustvu a danas je to dvoje bilo u kombinaciji i bas je bio aktivan… Sad dosli kuci i odmaramo a kasnije cemo probat malo voziti biciklu da vidimo jel nam ide to jos..
Ti bas izazivas vraga, kazes da te cesto dolje boli i presjeca. Neki dan isto citav dan i sad bi na bicikl. 🤪🤪🤪🤪 Zeno mani se sranja, bit ce vremena i za bicikl i bazene i ostalo….. Cuvaj to maleno u sebi 😊
Ja sam je jučer sjetila za bicikl ups
Ti bas izazivas vraga, kazes da te cesto dolje boli i presjeca. Neki dan isto citav dan i sad bi na bicikl. 🤪🤪🤪🤪 Zeno mani se sranja, bit ce vremena i za bicikl i bazene i ostalo….. Cuvaj to maleno u sebi 😊
Ja sam je jučer sjetila za bicikl ups
Ja se bas plasim toga, pogotovo sto je onda pritisak na trbuhu i zdjelici jer si skvrcen zbog volana i taj glupi neudoban sic. Ja obožavam rolanje ali eto nisam stala na niih u trudnoci jer me strah da ne padnem. Mislim nisam pala od kad sam bila mlada ali nikad ne znaš.
Vidis ja cim sam ostala trudna na prvom pregledu mi je gin rekla da zaboravim na bicikl, nisam ni pitala zasto
Ma i ja kazem da treba pitati sve vezano uz fizicke aktivnosti. Ja se osjecam dobro i imam zeleno svijetlo od gin...
Sortiraj odgovore
Najstariji