A ja pijem duphastone svaki drugi dan 3×1 pa 2x1, magnezij, omegu i prenatale svaki. Magnezij, omega i prenatali su ogromni, jedva ih progutam, jos taj prenatal toliko smrdi….jos mi bilo cudno kad mi gin rekao da prenatale pocnem u 12.tjednu kad mi se mucnine smanje, a sad mi je jasno zasto. Da mi je jos uvijek mucno, sigurno ne bih mogla to popiti.
Kad vi pijete te prenatale? Ja sve te tri ogromne tablete popijem navecer prije spavanja…a ne znam treba li se u neko posebno vrijeme.
Aurora ja sam si raspodjelila vitamine pijem poslje ručka jer navečer pijem antibiotik,pa da ne pijem sve odjednom. Mislim da je bitno da se piju poslje obroka jer znaju sjesti na zeludac ako je prazan
Koja imena sj Vam najljepsa? 💕
A joj ja volim kratka imena al ako bude curica bit će Tena, ma iskreno meni su sva imena lijepa, svako na svoj način. Mislim niti jedno dijete neće niko suditi po imenu tako da koje izaberete meni su sve 😍😍😍
Samo da je zivo i zdravo i da sve prodje super dobro porod🤩🤩🤩
Pozz curke,evo i mene zera..ovi dana sam bas nesta bezvoljna,nezz jeli zbog vremena
ja uzimam pronatal ali ih nepijem svaki dan u pocetku sam ih pila cesto al sada bas i ne..doktor mi ih uopce nije preporucio pa mislim da ako ih neuzimam cesto da nece nista biti,jedem i voce i povrce koliko god mogu mada nisam neki ljubitelj..
Za ime bebe se ja i muz ne mozemo dogovoriti on bi jedno ja bi drugo,a kako je krenulo na kraju ce biti neko trece,al to mi je sada malo manje bitno jos ima dosta do dolaska bebe pa cemo se valja i dogovoriti..
Ja samo mastam kako cu se rijesiti hematoma i iznijeti trudnocu, roditi zdravog bebaca,ime mi nije jos ni na kraj pameti.
Sto se voca i povrca tice, u njemu nazalost necemo puno vitamina naci, to je sve plasticno, umjetno, tretirano tako da svakako planiram uzimati prenatal. Uzimala sam od twinlaba, nisu mi bile teske za zeludac, dobro sam ih podnosila u prvoj trudnoci
Evo i mene......upravo idem sa masaže jer često me zna boljeti donji dio leđa, uho ujutro jer očito se zalezim. Ugl inače volim masaže pa sam nastavila ići samo rijede nego inače. Sto se tiče vitamina ja sam uzela kombinaciju kalcija, magnezija, vitamina c i d3. Ostatak imamo u hrani, pogotovo b skupinu. Dolazi sezona, ja obožavam svo voće i povrće većinu i jedem ribe tako da je to to sto pijem. Donedavno sam pila samo folnu i to od 4 tjedna trudnoće. Sto se pak imena tiče mi imamo spremna i za curu i za dečka, Aurora ako se ne varam ti si pisala za “kradu imena” bas te briga ko će kaj uzeti. Ti uzmi koje se vama sviđa odnosno isto kao i oni i to je to, a ne da sad razbijate glave s obzirom da se razilazite u željama.
Ja samo mastam kako cu se rijesiti hematoma i iznijeti trudnocu, roditi zdravog bebaca,ime mi nije jos ni na kraj pameti.
Sto se voca i povrca tice, u njemu nazalost necemo puno vitamina naci, to je sve plasticno, umjetno, tretirano tako da svakako planiram uzimati prenatal. Uzimala sam od twinlaba, nisu mi bile teske za zeludac, dobro sam ih podnosila u prvoj trudnoci
I mi naravno zelimo zdravog bebaca i da sve prode u najboljem redu..koliko toliko ali ih ima nemoguce da vocke nisu bez vitamina,znam curu koja nije ni u jednoj trudnoci popila niti jedan vitamin niti pila folnu samo je voca i povrca dosta jela i hvala Bogu ima dva zdrava sina..
Pozzz curke😊
Danas ne kuham nista, mm me vodi na rucak. Jucer sam brisala podove i tako su me poslije boljeli stomak i leđa….lezala sat vremena i proslo. Događa li se to nekoj od vas? Osjecam se nesposobno, da nisam u stanju obrisati podove i nastavit dalje….😠
Sto se tice vitamina, pocela sam ih piti s 12 tjedana po preporuci gin iako nastojim i kroz namirnice unositi dovoljno vitamina. Ne znam, mislim da mi mogu samo doprinijeti ti vitamini, a bojim se da ne radim dobro ako ih ne pijem. Mislim da hrana nije kao prije, i svo to voce, povrce koje jedemo je plasticno i zatrovano, kupili ih i na trznici. Samo sjeme nije kao sto je nekad bilo. A i da kupujem negdje sve to koje je kao bio, mislim da je isplativije kupiti prenatale.
Manich, buduci da zivis u BM, Srbija ti je blizu pa ako imas s kim otici, utrpat se kad netko ide ili zamoliti nekoga da ti kupi, prenatali su ti tamo jeftiniji. Ja sam kupila Solgarove, 120 tableta (za 4 mjeseca), 180 kn…kod nas su oko 250kn. To onda i nije tako strasna cijena. Imas i drugih, ali ne znam kako se krecu cijene.
Nego, mi smo u mukama….bratic mi je ukrao ime za sina (nije znao jer smo u neprijateljskim odnosima, ali tim vise) a meni se osim tog imena sviđa jos jedno koje se mm-u ne sviđa….i tako sam jucer iscitavala imena i nijedno mi vise nije lijepo…🙄
Inace idem sa legicom preko i vidis smotane mene nije mi ni palo na pamet da tamo kupim vitamine. Eto mi rijesenja.. Hvalaa ti sto me podsjeti na srbiju hihi. Ja imam danas dan d.. Jednostavno mi se ne ustaje iz kreveta .. Lezim odmaram gledam tv fino ususkana u dekicu.. A sutra idem do doktorice jer mi ponestaje duphastona a nije rekla da prestanem piti paaa idem po recept. Mozda mi sutra da i uputnice vidjet cemo..
Cure sto se tice imena.. Mi vec imamo imena.. Iako mi se dragi ne slaze sa zenskim imenom.. Ja bih ime Lena a on Leona a znate kako vas neka imena povezuju sa osobama koje vam nisu drage i nemozete zamisliti ime svojeg djeteta upravo te osobe e tako je meni... Leona mi ne pase.. Nije ruzno ali mi ne pase a morat cu se pomirit s time . A ime za decka je Sergej... Kad se sjetim zenskog imena onda si zelim deckica jer mi je ime odlicno... Ali za curicu uhh... A ne osjecam se ugodno bas da mu kazem e nece biti nista po tvome jer me strah da ce biti bjesan na mene.. Jos mu nisam rekla kako necu bebi dat njegovo prezime jer me takodjer strah da cu imati nekih problema ako beba ima njegovo a ja svoje prezime.. Joooj mene toliko toga muci...
Julie, problem je sto mi je taj bratic vezan uz najvecu traumu koju sam dozivjela i koja mi je uvelike odredila zivot i bliske odnose pa ne zelim apsolutno nista vezano uz njega, pogotovo ne ime djeteta. Znam da ime ne određuje covjeka, ali ovo ime vise ne mogu dati. Zato me to i pogodilo. Naci cemo mi vec neko ime, sto kaze moja mama pa zvalo se dijete i Lonac, samo neka nam je zivo, zdravo i veselo. Ali eto….nasekirala sam se iz razloga sto je ta određena osoba dala to ime.
Moja sogorica nije uzimala ni folnu ni prenatale, bila dosta mlada, gin joj nije ni spomenuo i eto sin je zdrav….ne mora nista to znaciti, ali ipak postoje istrazivanja, narocito po pitanju folne kiseline, koja ukazuju na to da je veci postotak zdravije rođene djece ukoliko se koristi. Ja se time vodim iako ni to nije garancija.
Kuzim sve. .. ... Onda se bacite u potragu za novim imenom i vjeruje da ce biti isto neko lijepo 😊 Ayla, posto si ti tu trudnica na najduzim stazom trenutno 😂😂😂 daj mi reci kako se osjecas i to. Ja sam nekako od ovog tjedna puno bolje, nisam vise tako jako umorna iako znam popodne odspavati sat vremena, prije sam po dva i pol, cak i tri. U noci se ne budim toliko, jednom i jednom pred jutro...... Ne znam bas mi je super. Nadam se da je to ono pred drugo tromjesečje....... I da je sve naravno uredu
Marta, ako je samo do toga kako ce sjesti na zeludac, onda mi je ovo ok jer odem spavati i sve bude ok.
Tena mi je bas lijepo ime.
Zenska imena mi uopce nisu problem, ima ih puno lijepih…Marija, Elena, Magdalena, Nika, Iva, Greta, Mila, Veronika…ima ih….muskih nema….htjeli smo Bornu, ali eto nista od toga. Lijepo mi je i Dominik ali i to je ime dao drugi bratic jos prije. A i to je ime oko kojeg se mm i ja slazemo, ali nema smisla da to ime damo zbog necaka s kojima smo bliski.
Aurora87 sta kazete ti i mm na ime Dorian ili Damian .. Moj necak je Dominik ljepo ime.. Rado cu vam pomoci.. Meni je ime Sebastijan biloo jakooo dugo preljepo.. Ili Alex...
Sortiraj odgovore
Najstariji