Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaVoS
    13. Ožujak 2019. 10:42

DM ti ima nekakve tablete prenatalne. nisu skupe i vjerojatno nemaju količine vitamina i svega kao u nekakvim skupim tabletama ali čuj... čak i to manje, bolje je od ništa ako smatraš da ti treba. Ja u prvoj trudnoći nisam ni folacin popila kak je trebalo i nikakve prenatal tablete nisam pila, čak ni željezo koje mi je cijelu trudnoću a i nakon nje bio poprilično graničan. Trudila sam se hraniti OK, hvala bogu u dobrom smo periodu trudne i ima svega, a moja je prva trudnoća bila u isto vrijeme kao ova sada (termin 5 dana razlike).
    U svakom slučaju, rodila sam zdravo pravo dijete od skoro 4 kg (3810g) koje osim vodenih kozica u životu nikada nije bilo bolesno. Antibiotike je pila jednom, i to kad je udahnula komadić jabuke skroz u plućno krilo pa nakon bronhoskopije za svaki slučaj. Temperaturu je imala 2 puta. Jednom s 2,5 g a jednom prije 20 dana. 
    Jednostavno nema pravila, svako dijete, svaka trudnoća, zasebno. Najbolje radi po osjećaju. Ako ćeš biti mirnija, pij ih svakako. Moje je mišljenje je da beba uzme od tebe šta joj treba a tebi šta ostane.

• samy_lo
    13. Ožujak 2019. 10:47

marta07

samy_lo

Ja idem kasnije na kontrolu kod endokrinologa,da vidim sta ce reci,da li cu i dalje ostati bez terapije,obzirom da se tsh poceo spustati.Nadam se da necu dugo cekati.Mrzim kad mi da termin pa cekam dodatnih 40 minuta i sl.

A čisto sumnjam da će maknuti s terapije mozda ti samo smanji terapiju. Ja idem 1.4. . Koliki ti je tsh zadnji put bio. Joj je bio 1.9

Ja nisam uopce na terapiji,jer moja dijagnoza je bila hipertireoza.
    Ja nisam nista pila osim folne,a sad cu kupiti samo jednu kutiju vitamina u DM,dok ne pocne sezona voca i povrca

• samy_lo
    13. Ožujak 2019. 10:48

samy_lo

marta07

samy_lo

Ja idem kasnije na kontrolu kod endokrinologa,da vidim sta ce reci,da li cu i dalje ostati bez terapije,obzirom da se tsh poceo spustati.Nadam se da necu dugo cekati.Mrzim kad mi da termin pa cekam dodatnih 40 minuta i sl.

A čisto sumnjam da će maknuti s terapije mozda ti samo smanji terapiju. Ja idem 1.4. . Koliki ti je tsh zadnji put bio. Joj je bio 1.9

Ja nisam uopce na terapiji,jer moja dijagnoza je bila hipertireoza.
    Ja nisam nista pila osim folne,a sad cu kupiti samo jednu kutiju vitamina u DM,dok ne pocne sezona voca i povrca

Htjela sam reci nisam pila sa sinom nista osim folne,i bilo je sve 5

felicita28
    13. Ožujak 2019. 11:03

Pijte zene, bolje je da budete sigurne i mirne da ce sve biti ok s bebom...ja pijem jos uvijek samo folnu ali za tjedan da prelazim na prenatalne vitamine i uz to sam sad pocela piti sumeci kalcij od 1000 mg buduci da ne podnosim laktozu i ne jedem ni sir ni mlijeko, jogurt, vrhnje nista vec 20 godina...

13. Ožujak 2019. 11:06

Da i ja mislim kako smo u super vremenu trudne jer kad krene sve sezonslo voce i povrce stvarno imamo puno toga na izbor.. Folnu pijem i ja kao i duphaston koji se nadam da cu prestati jer sam samo napuhana od njega.. Pila bih vitamine barem te jeftinije toliko da budem sigurna da barem nesto dodatno dajem bebi jer sam sigurna da u hrani bez obzira koliko jele raznoliko ne dobijamo dovoljno.. Mozda to iz hrane bude dovoljno nama ali za jos jedno bice u nama nevjerujem bas.. Tako da skupit cu nekako i kupit si sama ove iz dm-a.. Opet me muce mucnine.. Neznam sta mi je gore kad me bas potjera povracati ili kad mi je samo muka kroz cijeli dan.. 

• marta07
    13. Ožujak 2019. 11:35

Da uzas ja u zivotu nisam koristila više tableta nego sad. 3x2vaginalno utrogestane, antibiotik 2x dnevno, folnu 1x, vitamine (prenatal i magnezij) za stitnjaču 1x i gynatsol 1x
    To su 7 tableta i utrogestane 3x2. Pa točno mi ide na zivce moram razmislit kad sam popila tako da imam raspored svaka 2-3sata neku tabletu moram pit. 
    Uzas zivi 

mc_zgb
    13. Ožujak 2019. 11:43

marta07

Da uzas ja u zivotu nisam koristila više tableta nego sad. 3x2vaginalno utrogestane, antibiotik 2x dnevno, folnu 1x, vitamine (prenatal i magnezij) za stitnjaču 1x i gynatsol 1x
    To su 7 tableta i utrogestane 3x2. Pa točno mi ide na zivce moram razmislit kad sam popila tako da imam raspored svaka 2-3sata neku tabletu moram pit.
    Uzas zivi

Tako nekako i meni. Ja ih 6 za sada pijem, euthyrox ujutro, duphastone 3x1, folacin i magnezij kapsule navečer (ta mi je najgora jer je najveća :/). Još kad mi ubaci i prenatal, samo ću se šopati. Ali neka, sve za bebicu. 

luce35
    13. Ožujak 2019. 11:44

Marta, jesi pitala mozda za utrogestane od 200mg? Vidim da postoje i logicnije bi mi bilo da mi je dala 3x1 od 200 nego ovako 3x2 od 100 mg

• marta07
    13. Ožujak 2019. 11:58

luce35

Marta, jesi pitala mozda za utrogestane od 200mg? Vidim da postoje i logicnije bi mi bilo da mi je dala 3x1 od 200 nego ovako 3x2 od 100 mg

Ma meni su tako napisali doktorica u ZG kad sam išla na umjetnu do 3mj trudnoće moram koristiti 3x2 onda poslje se smanjuje.al iskreno nisam ni razmišljala,al aj još 3tj ću se strpiti. Još mi u ljekarni pita jel trebate kakve pribiotike,joj reko pijem i previše tableta i još i to,nebi hvala. Još bi me i ona zatrpala s dodatnom tabletom🙄🙄🙄😂😂😂

Hannica0 👧
    13. Ožujak 2019. 11:58

Koja imena sj Vam najljepsa? 💕

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.