Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    13. Srpanj 2019. 09:06

Frajla mi smo imali ovakvo nesto za cijeli madrac, s tim sto je sve bio 100% pamuk. Ovdje su gornja i donja strana pamuk, ne pise sto je izmedju
    https://www.babycenter.hr/germ-nepromociva-podloga-nplux-120x-60-06803.html

PatyDi
    13. Srpanj 2019. 09:07

Jutro! Kod nas u grupi zatišje ko da su naše cure počele rađati 
    Luce kod nas je pljuštalo ujutro od nekih 6, ne znam do kad jer sam zaspala natrag, a sad kao proviruje sunce, ali vjerojatno je rashladilo vodu...iako kolegica neki dan kaže da je i nakon prošle kiše prije par dana more ostalo toplo...ne znam, ali meni mora biti i temperatura zraka baš full visoka da se odem baciti...
    Tnx za info vezano uz naknadu sa zavoda, to nisam znala.
    Isto tako nisam ni znala da postoje i drugačije podloge koje nisu gumene...pratim kad koja sazna da javi di se mogu kupiti 

13. Srpanj 2019. 09:21

Jutro, bas neko zatisje neznam sta se desava, mene glava boli od sinusa najvjerojatnije tako da sam sva neka bzvz 🥴 

Julie
    13. Srpanj 2019. 09:28

Ayla ti još malo vise od mjesec dana ☺️🙈🤭
    To će tako brzo doći 🙈🙈🙈
    Mene isto zanima di su cure? 

• ReginaP
    13. Srpanj 2019. 09:38

Jutrooo, da se nadovezem na demografske mjere :) Obrtnice imaju porodiljnu naknadu 2700 kn bez obzira na iznos prihoda, a ako pokusas uplatiti vise doprinosa kako bi imala vecu naknadu to automatski knjize kao preplatu i to ne priznaju. A kada upisujes dijete u vrtic onda placas najskuplju opciju jer ti gledaju prihode :) A da ne pricam sto su cirkus napravili zenama poduzetnicama koje vlasnice tvrtke i rade na pola radnog vremena da mogu bit s djecom i moraju placati pune doprinose jer je bilo lakse tako kazniti sve, a ne one koji su se prijavljivali na krace radno vrijeme,a radili puno da plate manje doprinosa.. A naknade opcina su vece jer se trude privuci stanovnike kojih imaju sve manje i manje, pogotovo u Slavoniji i postoji mogucnost da izgube status grada, opcine itd.

13. Srpanj 2019. 09:41

Julie

Ayla ti još malo vise od mjesec dana ☺️🙈🤭
    To će tako brzo doći 🙈🙈🙈
    Mene isto zanima di su cure?

Jedva cekam da prode i to, svaka bol me sada zabrinjava i uvijek mislim el sve ok, ocul proci 36 tj ovako cu makar bebicu imati na oku, znam da patnja onda krece al u nadi sam da ce mi biti lakse 😁
    Deje nema vec dugo nadam se da je ona ok kao i ostale cure koje se nejavljaju 

• Kengurica
    13. Srpanj 2019. 09:46

Luce a gle ja placam svaki mjesec 450kn prireza, vrtic ce mi automatski biti najskuplji jer imam placu u visem razredu i nemamo stambeni vec nemamjenski kredit. Rado bih to ostavila u dzepu. Hocu samo reci da Zagreb ima ogroman proracun pa ne volim kad netko kaze da je nama tu nesto jeftinije i da nam je gadonacelnik super jer nije. Al nije ovo tema za ovaj forum.
    A demografske mjere su sjajne, zato i nemamo djece. 

• Pikulica19
    13. Srpanj 2019. 10:18

Manich

Ma svuda neke cake nikome nije bajno.. Al to je nasa drzava..i mozda smo si sami krivi jer se mi ne borimo kao u drugim drzavama.. Nije da podrzavam nerede i cirkuse po ulicama.. 

Hm... Vidim povela se tema o o mnogocemu pa tako i o zdravstvu i drzavi. Nekad treba izac van iz RH da se vidi zapravo koliko druge drzave "daju"...
    Jednostavno imaju vece plate ali imaju i jace standarde, o zdravstvu da ne pricam. Ako si u Kanadi ili USA necete placati zdravstvo necete ga nit imati i imate walk in klinike gdje dolaze svi i saniraju vas na najbrzi moguci nacin i nema kontrola i povratka upute vas na daljnje pretrage i to ako imate novaca za to. Mm je nama uplacivao i bila sam osobno pod njihovim zdravstvom i to sto sam tamo dobila ovdje mogu samo kod privatnika. Znaci drzave ne daju nista, isto sam cula i za V. Britaniju, odi plati i lijeci se i gdje vam u trudnoci naprave 2-3 uzv kao normalna i nece vise a ostalo opet plati. U RH je stvar sto prisilno skidaju s plate radnicima jer nema izbora i zbog toga onda imaju SVI zdravstvo i isti tretman imaju, pa i one zene u godinama bez ijedne godine radnog staza i ja npr. koja imam 13 god radnog staza a nit jednog dana bolovanja jer sam uzimala slobodne dane i to samo pod temp 2-3dana.
    I da se uvede izbor dali zelis zdravstvo ili ne, kao u naprednijim zemljama ja se dam kladit da si ljudi nece uplacivat jer idu za novcima. Pitam se samo zasto ljudi nasi koji su u Njem. Irskoj ili dr. i dalje su na hrv zdravstvu? 🤔
    To vam sve govori koliko mi svi u RH dobivamo od zdravstva a da ga nit ne uplacuju i da slazem se da ih treba skinut jer sam se i ja skinula kad sam bila vani. 
    I da radila sam poslovno s invalidima gdje tek kad popricate i neke stvari vidite koje su to cifre svaki mjesec koje uspiju izvuci preko zdravstva i nemam pogovora za to, ali tesko je kad jedna USA trazi od jedne nase obitelji abnormalnu cifru, a drzava kao drzava, koja reze zdravstvu proracun svak malo a medju njima i crkva koja trazi sve vise, ne pomogne vec jos i pdv naplate. 

13. Srpanj 2019. 10:32

Jutro curke... Pikulica u pravu si sto se tice naseg zdravstva to je jedina stvar u nasoj drzavi da valja. Ali po meni jedina. Jer zbilja svuda vani ili imas neka mizerna prava na osnove zdravstva ili nemas nikakva ako nemas para.. Znaci ako nemas para mozes odapet. Ali to i dalje nije razlog za ostajanje ovdje..  Jer nece meni zdravstvo osigurati posao.. Okej moje dijete nece biti uskraceno za doktora ali realno ali ja nemam posla nemam para kako cu ja to dijete odvest u osijek kod doktora koji je besplatan i napravit ce sve da moje dijete ozdravi recimo a ja nemam usranih 30 kn za kartu vlaka.. O tome se radi.. Jedna stvar u nasoj drzavi valja sve ostalo nikom kurcu.. Uhh nas gradonacelnik mi je odg na mail.. Sokirala sam se.. Ali sam ga i popljuvala opet jer se hvali i prica o sasvim desetim stvarima.. Al nema veze ja sam se istresla a sad idem papati nesto i pustit muziku sebi i bebi i bacam se na lagano ribanje kuce malo da se opustim.. I da mislim da nase bebice zbilja znaju kad trebaju napraviti nesto ljepo i novo u stomaku da se mame prisjete koliko su zaista sretne zbog tog malog cuda u stomaku.. Meni da je netko rekao da cu biti ovoliko sretna zbog svakog bebinog udarca i da cu obozavati dijete koje jos nisam uzela u ruke nebi mu vjerovala.. 💕💕💕

• Pikulica19
    13. Srpanj 2019. 10:36

Dobro jutro curke 🤗
    Bome nekog boli glava, i mene boli glava ali bit ce da je mozda do vremena.
    Vani cista jesen 😂
    Evo curke koje piju magnezij seka mi jucer uzela od Diethpharma 2+1 u granulama za 120kn sto je ok jer pa si pogledate akciju.
    I da ja mislim da si Manich ti rekla da slabije osjetis bebu i ja isto valjda ju vrijeme ovo usporilo pa odmara i ona. 
    Idem u pon na veliki anomaly scan dali se on razlikuje od normalnog pregleda? Dali se isto vadi krv kao za onaj prvi mini anomaly scan u 12.tt??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.