Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Srpanj 2019. 12:57

Ja sam se volila sminkat, al kako na mom poslu bi se to sve rascmoljilo ja sam odustala, ako idem kud bacim pudera i maskaru i olovku i toj to, sminka uljepsa al mislim da men od 24 god nije potrebno s tim pretjerivat, ja sam lakirala u pocetku ruke sad mi se neda a na nogama nemogu nokte odrizat taman posla da još i lakiram jedva uspijem obrijat noge a doci do prstiju znanstvena fantastika 😂😂

Julie
    09. Srpanj 2019. 13:02

Tak su i meni govorili nemoj kupiti ovo ni ovo. Dobit ces puno robice itd, da ali tek u babinjama a do tad ne znam mozdada mali bude gol 😂🙈
    Ja sam dobila jedne slapice i to je to. Ne zelim se oslanjati na ikog, sto dobije ekstra super sto ne opet dobro. Ja sam spremna i da nista ne dobije.
    Neznam kako stojite s babinjama, ali ja cu cu naglasiti da prvih 4 tjedna nitko ne dolazi. Ne znam ni kako cu se oporavljati i trebat ce mi da se svi malo uhodamo itd. Ne mislim nakuhavati kave i gluposti dok sam jos sva pod hormonima i ko zna mozda sivana itd.....kak stojite s tim

luce35
    09. Srpanj 2019. 13:11

Ja sam s prvom beba imala porod carskim rezom, oporavak nesto duzi i uz to sam imala mastitis i muke po dojenju pa smo svih zamolili da pricekaju bar 4-5 tjedana i svi su zbilja imali razumjevanja.
    Sto se tice robice mi jos uvijek imamo nula komada. Kupit cemo u 9 mjesec po par komada svega i u babinama sto (ne)dobije lako kupimo. Prerano mi vec kupovati a i prevruce da bi obilazila trgovine. Bit cu najsretnija ako u jednoj trgovini uspijem naci sve sto trebamo 😀

• Kengurica
    09. Srpanj 2019. 13:14

A kako uopce da znam sta mi sve od odjece treba za bebu? Jel to iz usmene predaje ili ima negdje netko da je napisao popis? 

• Pikulica19
    09. Srpanj 2019. 13:23

Aurora slazem se s time svi nesto ovo ono na kraju ko da milostinju cekam, ma zajeb to kupit cu svom djetetu i tocka. Najviše mi zao seke moje uz svoje troje svak malo kupuje i oprema moje, zabranila sam joj vise jer vidim koliko joj je stalo i jedva je cekala. Mama mi svaka dva dana govori da idemo kupit krevetic i svu opremu za to jer se boji da mi kupimo i platimo mimo nje a ona to hoce. Moji ko da im je prvo a ne 4.unuce... A s druge strane im je 1.unuce i pricali su bit ce nasa mezimica bla bla  i nit traga nit glasa od njih vise od kad sam im javila spol.... Jos seka me pita zasto si ja kupujem sama sve, pa kupit ce mi drugi kad budu dolazili, samo sam joj rekla da mi se ne ceka tudja milostinja da zele ista rekli bi da ja ne kupujem kao sto je rekla ona i mama i tocka.
    Nemam pojma kako vi ali bas zelim s pocetka uzivat s muzicem i bebicom i uopce mi nije do gostiju a jos manje njihovih darova i kad daju i tu vrecicu ko da su polugu zlata donijeli tako se ponasaju i sad bi se ja trebala malte ne klanjat takvima 🙄, a mi nit iceg zeljni niti nam ikad ista nedostaje ili imam slucaj gdje nece izac iz kuce ako nemaju za popunit vrecicu kad idu negdje i onda nit ne idu nigdje jer kazu da im je to trosak... Je*em ti vrecice i takav obicaj, ja samo onima kojima idem prvi put ili jako jako rijetko ponesem, pogotovo ponesem ako imaju djecu ali ovo sve cesce ja dodjem i bez vrecice jer ih zelim vidjet....

Frajla
    09. Srpanj 2019. 13:38

Za posao stavim puder i maskaru. Dok sam bila na porodiljnom jednom sam se nasminkala i to smo na svadbu isli. Stopala su mi trenutno nesredena 🙈 jer ne stizem, ali i meni to ruzno, pa nosim tenisice/balerinke. Papuce samo po dvoristu.
    Doduse, kad kazem ne stignem, nije to sad bas da nemam 5 min vremena, nego eto kad imam nesto slobodnog vremena nije mi visoko na listi prioriteta.
    Malog ako setam po ulici idem u trenirci, traperice su samo za izvan kvarta 😂
    Sto treba za bebu ne postoji neki univerzalni odgovor... neka bebe vise bljuckaju, nekima pelene vise pustaju, neke mame vole vise presvlaciti, netko pere/pegla cesto, netko rijeđe....
    E i mene je beskrajno zivciralo kad netko nesto obeca i onda nista. Nije da mi netko mora dat nesto, al ako nece ne treba ni spominjati. I onda jos vrhunac, ono tipa u 12 mjesecu kad mi kaze, jooooj, pa sta si kupovala zimsku jaknicu, jesam ti ja rekla dati. Ma super, ja cu pustiti djete valjda golo do bozica da hoda 🤦🏼‍♀️

PatyDi
    09. Srpanj 2019. 13:39

Možda nisam bila shvaćena u vezi sređivanja, al nema veze, mislila sam samo da je ružno ak se žena zapusti...mislim, ne radi drugih, nego radi sebe 
    Uglavnom, upravo se vratila ljuta od svoje gin di sam bila na uzv i rigam vatru!!! Znači jučer kod privatne sve savršeno i sa bebom i samnom, a danas već imam više plodne vode na granici (piše 21, a normalno je 5-25) i opet me, moram biti zločesta, nesposobna žena šalje u Pulu u bolnicu na pregled, a na uputnici je lagala da imam šećernu bolest i intoleranciju na glukozu iako su mi nalazi fenomenalni! Ona to radi zbog prvog mjerenja na početku trudnoće! Sestra na naručivanju je samo uzdahnula i rekla "sve mi je jasno, 50% toga što ona napiše nije istina". I do sad je uvijek radila frku što je beba uvijek za tjedan dana veća, ali sad je to sve okej i nema potrebe pomjerati termin...imam još jednu kontrolu kod nje i onda odoh i vjerujem da će mi ova moja nova/stara u Čakovcu bit kako spada...ali kod nje više ne bih vodila trudnoću...

Julie
    09. Srpanj 2019. 13:48

DijaMar zao mi je da to prolazis i da te idiotkinja tako strasi. Nije prvi put. Sto reci nego da se ostavi posla kojeg radi. Sto se uredivanja tice, ja sam samo kom kako ja i sto meni nije pozeljno i zaboravila sam ti napisati. Ja bas manje jedem ali po nekoliko puta i to mi je puuuno bolje, ne mogu puno odjednom jer imam osjecaj da ce mi se trbuh raspuknut. Inace poceo mi se ispupcavati pupak i bas mi je to slatko. Zapravo sad sam si bas lijepa trudnica, ne znam, volim taj svoj trbuh i non stop ga gledam i kak mali divlja unutra i to sam snimila ❤️
    Valjda sam u podsvijesti zadovoljna sto nisam napucala previse kila. Idem na kontrolu sa istom kilazom od prije mjesec dana. +11 kg i sad kaj jos dobijem to ce vjerojatno biti voda i tezina bebe pa sam presretna.

Frajla
    09. Srpanj 2019. 13:49

Dijmar vjerujem da si ljuta na doktoricu zbog tog nasetavanja. Ali dijagnoze se ne brisu, ako te jednom proglase da imas gestacijski dijabetes to ti je do kraja. Isto tako hepertenzija, prijeteci pobacaj (uglavnom kod bilo kakvog krvarenja u pocetku) se kasnije oretvara u prijeteci prijevremeni porod i sl...
    Konkretno objasnjenje za gd-ako je bio povecan, a sad je ok njihova logika je da se drzis propisane dijete, pa se to sada drzi pod kontrolom

Frajla
    09. Srpanj 2019. 14:01

Sto se babinja tice, mi smo daleko, pa nije bilo puno posjeta. Moji i muzevi su dosli u posjet u bolnicu. Jedino se muzeva sestra s djecom najavila i to mi je bilo stresno. Nisu oni ocekivali da ih tetosim, ona je i kuhala i sve, al svedno mi je stan bio pun i mali je to osjetio i te 2 noci nist nismo spavali. 🙄
    I nisu mi jasne bas te babinje. Mi smo isli u slavoniju na par dana kad je mali imo 3 tjedna, racunala sam tko zeli doci vidit nek dode tamo. Ali neki su se i dalje osjetili obavezni doci do zg. Mislim, kasnije mi nisu smetali, al stvarno mi nije bilo jasno voziti do nas 2,5 h, popiti kavu/pojesti i opet nazad voziti samo zato sto je "red" 🤔 nikad nisam drzala bas do tih obicaja

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.