Recepta nema, imam prijatelja inace je bilder i sinoc je bio kod nas i kaze kak se navukao na taj biskvit koji je on kao izmislio, on stavi 6 jaja, ja sam 4. Izmutim ih, dodala zobi dosta, ali odokativno, naribala mrkvu tri, koliko zelite, bananu izgnjecila, iscjedila sok jedne narance, jabuke dvije naribala, one su isto pustile sok ljesnjake sam onako u vecim komadicima posula, dvije zlice meda, zlicu uljai to tako pomjesala i stavila u kalup i popikala unutra maline i to je to. Kasnije sam se sjetila da imam i visnje da sam i njih mogla. Uglavnom bitna su jaja da povezu i zob da na kraju bude kompaktno. E da i stavila sam pola praska za pecivo jer mi je tako rekao iako mislim da je nepotrebno nije da se to diže.
🧔39
👧31
Pekla na 180, vremenski neznam koliko, mislim pola sata. Sa vilicom sam pikala da vidim kad je gotovo, uglavnom super je kaj moze stajati nekoliko dana. Iduci dan je super jer bas postane kao biskvit, kad se tek ispece se mrvi, ali ujutro super kao kolac.
🧔39
👧31
Chappie, fino izgleda ovaj recept...primamljivo izgleda cak i u ovo doba veceri hehe :)
Meni se jedino gade kuhana jaja, ostalo stvarno sve jedem kao i inace. Kava mi tek odnedavno bas ne sjeda najbolje. Ja si svaki dan napravim nutribullet shake od voca (banana, kivi, narandza, bademi, chia sjemenke - uvijek tako neki mix napravim i to popijem). Inace sam gladna cim otvorim oci i strah me da se na taj nacin kilice ne nagomilaju jer imam osjecaj da vec ne mogu hlace zakopcati, al mislim da je to od napuhanosti. Imate li vi osjecaj napuhanosti i jer vam trbuh napuhnut?
Sto se tice hrane,kafa mi je bila moja vudilica,navece bih legla i mislila kako jedva cekam ustati da je popijem.A evo mjesec dana ni primirisati je ne mogu.Ja sam iz Bosne i pijem samo bosansku 😅
Suho meso ni pomirisati,a prije bih ga jela na kilu.To je sto se mogu sjetiti.
Eto kod mene su bas male grudi,cini mi se najmanji broj grudnjaka nosim,a sina sam dojila 2 godine i 6 dana 😊 od 4 mjeseca njegovog zivota samo na lijevvoj dojci jer je desnu odbio odjednom.
Nije vazna velicina koliko je vazna ustrajnost,jer dojenje nije ni malo lako kao sto se cini,prvih par mjeseci sam prolila suza i suza,ali nisam mogla odustati jer mi je to bila neka nasa posebna veza.
Jutro cure, iz mog iskustva s prvom trudnocom moram vam reci da pazite s vocem, ja sam svaki dan miksala skupa sa orasastim plodovima i nabacila sveukupno cca 28 kg.izgledala sam super jer sam krenula u trudnocu sa 56 kg i 178 visine, jaako mrsavo i tanko 😁 i sve se super rasporedilo. Sad sam na 65 kg i nadam se da necu tolike kile dobiti, a da se razumimo obozavam jesti i za sad mi nista posebno ne smeta od hrane.
Trenutno sam nervozna jer eto malo ima simptoma malo nema, a ultrazvuk je tek u cetvrtak.
Teresita, normalno je sa si nervozna pred ultrazvuk bit ce sve ok...nakon sto obavis ultrazvuk svi ce se simptomi odjednom vratiti, tako je meni bilo ;) ja isto evo odkad oci otvorim pipam grudi jer bole ili ne...znaci, mislis da bi ovi shakeovi od voca debljali? Sad nisam pametna bi li pila ili ne ..nije da sam neki ljubitelj voca, taj shake napravim i popijem pa najmanje osjetim to voce a imam osjecaj da sam time napravila nesto dobro za malu mrvicu...
Draga felicita, naravno da mozes nastaviti s vocem samo ne u velikim kolicinama i ne bas miksano svaki dan. Ginekolog onda sa prvom trudnocom mi je rekao da je pojesti jednu jabuku sasvim ok. Ja sam pocela piti solgarove prenatale ali 1 dnevno, ne dvije kako je navedeno.
Teresita, ja pijem samo folnun kiselinu i pnda ki je ginekologica rekla da tek od 12. Tjedna pocnem taj prenatal korisiti kao da nema potrebe do onda. Ja imam drugi problem a to je da vec 20 godina ne jedem nista mlijecno (sir, mlijeko, jogurt, vrhnje), jednostavno ne podnosim i povraca mi se od toga i pitala sam ginekologicu hoce li to biti problem radi kalcija i da li moram neke vitaminske dodatke na bazi kalcija uzimati ali mi je ona rekla da u tom prenstalu ima sve zivo i da nema potrebe. Sto vi mislite o tome?
Da...to sam i ja citala zato mi je bilo cudno kad je rekla da nema to veze..do 4. Godine sam jela sve mlijecno i onda sam zavrsila u bolnici radi upale pluca par mjeseci i tam su mi se mlijecno proizvodi zgadili i od onda ni primirisat. Na sam miris ja sam vec nad skoljkom, bas nikako ne podnosim...aurora ako si alergicna na kravlje mlijeko mozda bolje da ga ne pijes..
Sortiraj odgovore
Najstariji