Ja sam zapravo od malo koga cula da isplacuje poslodavac razliku poreza tako da mislim da je to i dalje dosta ovisno o firmi.
Bokje da niste dobile rjesenje nego da ste dobile kao ja. Prosle godine sam platila oko 400kn, ove godine moram 1000kn. Prosle godine im je razlog bio promjena poslodavca, a ove promjena prebivalista. Moja firma sve uredno uplacuje na svakoj placi, ali mozes se fuckati kad im ne mozes nista. Uzasnuta sam ovom drzavom i sugavim zakonima. Eto, umjesto da kupim nesto djetetu, ja cu dati novce drzavi jer vjerojatno mi je previse primanja na komplikacijama 😣
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba…jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise…evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide…setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Julie, bit ce soping samo malo kasnije 😁
Nego, ja jos nisam ni dobila rijesenje o povratu za proslu god 🤔
Predala si zahtjev? Inace, unazad jedno 4-5 godina poslodavac to isplaćuje, ako ste kod istog ciju godinu
Ne predajem zahtjev posto kazu da ne trebs. Da bila sam kod istog cijelu god...
Ja sam zapravo od malo koga cula da isplacuje poslodavac razliku poreza tako da mislim da je to i dalje dosta ovisno o firmi.
Bokje da niste dobile rjesenje nego da ste dobile kao ja. Prosle godine sam platila oko 400kn, ove godine moram 1000kn. Prosle godine im je razlog bio promjena poslodavca, a ove promjena prebivalista. Moja firma sve uredno uplacuje na svakoj placi, ali mozes se fuckati kad im ne mozes nista. Uzasnuta sam ovom drzavom i sugavim zakonima. Eto, umjesto da kupim nesto djetetu, ja cu dati novce drzavi jer vjerojatno mi je previse primanja na komplikacijama 😣
Pa kako i zasto ti njima moras platiti jos?!? 😯
Iz mog iskustva - kad god sam radila kod istog poslodavca cijele godine, dobivala sam max do 10 kn. Ali kad sam radila s prekidima onda se znalo nakupiti i do 1000 kn
Nego, mame koje vec imate odabrano ime za bebu, jel ga/nju zovete imenom kad pricate o njima? Mi otkako smo potvridili spol ga zovemo imenom 🤗 I to je decko krenuo prvi s tim i reko mi zasto ga zovem "beba" 😅
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba…jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise…evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide…setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Predala si zahtjev? Inace, unazad jedno 4-5 godina poslodavac to isplaćuje, ako ste kod istog ciju godinu
Ne predajem zahtjev posto kazu da ne trebs. Da bila sam kod istog cijelu god…
Ako mislis da si trebala nesto dobiti pogledaj si platnu listu iz 12 mj (placa za 11 mj) prosle god.
Ali ja recimo inace ne dobivam povrat poreza, jer stalno imam podjednaku placu. Eto sad sam dobila kad sam bila na porodiljnom. Dobije se ako nekad imas puno vecu ili manju (npr bolovanje) isplatu, pa kad se to rasporedi po 12 mj dode do razlike. Inace nema povrata jer nema ni preplacenog poreza...
Nego, mame koje vec imate odabrano ime za bebu, jel ga/nju zovete imenom kad pricate o njima? Mi otkako smo potvridili spol ga zovemo imenom 🤗 I to je decko krenuo prvi s tim i reko mi zasto ga zovem "beba" 😅
Nop... sad jos neznam ime, zadnji put smo znali i svedno ga zvali "bebo". I sad ga cesto tako zovem 🙈
Neznam zasto 🤔 mozda zato sto uvjek postoje sanse da se predomislimo za ime
Ne predajem zahtjev posto kazu da ne trebs. Da bila sam kod istog cijelu god…
Ako mislis da si trebala nesto dobiti pogledaj si platnu listu iz 12 mj (placa za 11 mj) prosle god.
Ali ja recimo inace ne dobivam povrat poreza, jer stalno imam podjednaku placu. Eto sad sam dobila kad sam bila na porodiljnom. Dobije se ako nekad imas puno vecu ili manju (npr bolovanje) isplatu, pa kad se to rasporedi po 12 mj dode do razlike. Inace nema povrata jer nema ni preplacenog poreza…
Pa da, tako mi je uvijek bilo. Znaci ovisi o placi, nisam skuzila koji je razlog
Ja svojeg uvijek zovem imenom, odlucili smo za ime od početka tak da ga i ostali zovu imenom 😁😁
Ne treba se predavat zahtjev vise, bar ga ja nisam predavala zadnjih 4-5 god i zadnje 2god mi je porezna poslala rjesenje i isplatili na tekuci racun koji mjesec nakon rjesenja preplacen porez...
Sortiraj odgovore
Najstariji