Curke jel itko zna dobivamo li povrat poreza ako smo na komplikacijama?
Za povrat poreza zbrojis sve "prave" place isplacene u ovoj godini, podjelis ih na 12 mjeseci i gledas koliko bi platila poreza u tom slucaju. Ako ti kad podjelis na 12 ispadne (bruto) do 3600 onda ces dobiti sav porez koji si platila nazad.
Ako radis samo kod jednog poslodavca i ako u ovoj godini nisi mjenjala posao onda bi ti to trebao poslodavac isplatiti u 12 mj.
Ako ne onda dobijes tek nagodinu na ljeto
Ayla, zasto planiras mazati cijelo tijelo bebi?
Hahahhaha dobro pitanje nezz dali se uopce maze pa pitam 😂😂😂
Po meni nema potrebe mazati ako nije bas neka ekstreman situacija. Oni na pocetku izgledaju kao da im se guli koza, ali to nije suha koza, nego skoreno, eh opet zaboravih, onaj masni sloj koji imaju u maternici, i ne treba mazati jer je dobro da to sto duze bude na kozi, a krema/ulja to otope. A kasnije ako zelis ugrijes koju kapljicu bademovog ulja, pa malo izmasiras bebu. Ali ja to nisam bas radila, pogotovo po zimi, jer bez obzira sto ugrijem kupaonu na 25, bebi je opet hladno za biti gola duze vrijeme, pa sam gledala kako ga sto prije obuci
Hvala na savjetu ☺️
Ako si imala barem jednu isplacenu placu u ovoj godini onda da.
Pa imala sam u prvom mjesecu ali za 21 dan. Ostalih 10 je išlo na teret HZZO-a s obzirom da su mi otvorene komplikacije sa tim datumom
DijMar meni je isto teškoj sagnuti se, perem ju u umivaoniku kad moram na brzini jer je dosta visok i tu još mogu ili odem kod frizera. Nagore mi je prat kosu kad se i tuširam, najjednostavnije je ali ja to tak ne volim……čudna sam biljka 😂🙈
Mislis radila si 22 u 1 mj? Onda si ove god dobila placu za 12 od prosle god i za dio 1 mj 😉
Dobis sav porez nazad
Citam stranicu po stranicu, pa tako odgovaram, sorry na seriji postova 🙈
Ja kosu perem iskljucivo dok se tusiram, mrzim parcijalno pranje bilo cega 😂
Za lak se ne preporucuje, jer se neke komplikacije prvo vide na noktima jer poplave/poljubicaste. Ali sigurna sam da nebi bile prve na stolu s nalakiranim/geliranim noktima, pa kako zelite...
Za povrat poreza zbrojis sve "prave" place isplacene u ovoj godini, podjelis ih na 12 mjeseci i gledas koliko bi platila poreza u tom slucaju. Ako ti kad podjelis na 12 ispadne (bruto) do 3600 onda ces dobiti sav porez koji si platila nazad.
Ako radis samo kod jednog poslodavca i ako u ovoj godini nisi mjenjala posao onda bi ti to trebao poslodavac isplatiti u 12 mj.
U firmi sam vec dvije i po godine, radim od pocetka na puno radmo vrijeme a sad ne znam sto ti je to prava placa? Kazem na komplikacijamasam od 21.1. tako da su mi ta 3 tjedna isplacena od poslodavca, a ostalih 10 dana od HZZO-a i svaki iduci mjesec dalje takoder na teret HZZO-a
Ako si imala barem jednu isplacenu placu u ovoj godini onda da.
Pa imala sam u prvom mjesecu ali za 21 dan. Ostalih 10 je išlo na teret HZZO-a s obzirom da su mi otvorene komplikacije sa tim datumom
DijMar meni je isto teškoj sagnuti se, perem ju u umivaoniku kad moram na brzini jer je dosta visok i tu još mogu ili odem kod frizera. Nagore mi je prat kosu kad se i tuširam, najjednostavnije je ali ja to tak ne volim……čudna sam biljka 😂🙈
Mislis radila si 22 u 1 mj? Onda si ove god dobila placu za 12 od prosle god i za dio 1 mj 😉
Dobis sav porez nazad
Citam stranicu po stranicu, pa tako odgovaram, sorry na seriji postova 🙈
Ja kosu perem iskljucivo dok se tusiram, mrzim parcijalno pranje bilo cega 😂
Za lak se ne preporucuje, jer se neke komplikacije prvo vide na noktima jer poplave/poljubicaste. Ali sigurna sam da nebi bile prve na stolu s nalakiranim/geliranim noktima, pa kako zelite…
Da, tocno tako. Citava placa za 12 mj je sjela u sijecnju i u veljaci mi je sjelo za tih 21 dan
Da nemam kolica od male i da ponovno kupujem, svakako bi kupila kisobran kolica sa nultim polozajem. Sad imam 2 u 1, kosara se pretvara u sjedeci dio. Imam i jaje ali nije za upotrebu jer smo pogubili snalice za vezanje pa cu morati kupiti neko.
Evo jedne fotke moje cure od jucer,jucer mi nije dalo ucitati. Smijale smo se dr i ja kak se drzala za glavu 😊Samy cestitam na curki i ja volim hlacice koje na guzi imaju nesto 😊🥰
Renatadaj mi reci koja imas to kolica? jer se i ja dvoumom za takav izbor, cini mi se jako praktican pa dali ima svoje prednosti i mane? 💕
I btw imate dosta snizenja po nekim ducanima i da se ugrabit jako lijepi izbor dok ima jos… Ja sam 3u1 set kupila u Reservu za 50kn i od seke jos dobila duksicu na cif… Isss usporedjujuci s daljinskim iste velicine 🤣
Samo da mi ne kazu da je nesto naraslo i da je deckic 😂 bit ce vracanja onda….
To su ti bertonne, kupila ih u baby centru na snizenju prije 3g, bila cca 1200 kn. Mane su mali kotaci a prednosti, lako se sklope, nisu teska i ne zauzimaju puno mjesta. Jedino kaj kosara nema pokrov (ne krovic, nego ono kaj kosare znaju imati preko sebe) nego se mora koristiti zimska vreca ako je zimsko dijete. Crna su pa mogu biti za oba spola.
Zanemari nered u pozadini, stoje doma u hodniku 😂
Joj hvala ti, nisam uopce skuzila da i oni imaju 2u1… Meni su takva za oko zapela FreeOn gdje se jos dobije i jaje i Maxi Cosi koji imaju isto tako sportski dio kao 2u1,ali su bez jajeta…. Uopce mi se ne kupuju ona s kosarom jer sam u stanu i kud cu poslije s njom 🙄 Bas sam luda vise od toga, auto cu prije kupit neg kolica….
Mi smo uzeli maxi cosi lila sada, ona imaju tu foru da ima neki jastucic u sportskom djelu, pa kao ne treba kosara... al neznam, ja volim kosare. Rekli smo za sad ovamo probati, pa ako bude trebalo kupim ju jos. Zadnji put smo kosaru stvarno do maksimuma iskoristili
U firmi sam vec dvije i po godine, radim od pocetka na puno radmo vrijeme a sad ne znam sto ti je to prava placa? Kazem na komplikacijamasam od 21.1. tako da su mi ta 3 tjedna isplacena od poslodavca, a ostalih 10 dana od HZZO-a i svaki iduci mjesec dalje takoder na teret HZZO-a
Prava placa mi je od poslodavca 😆
Jer na nju ide porez. Ovo od hzzo su naknade, i kasnije (prvih 6 mj) kad bude veca, opet nije prava jer na nju ne ide porez. I staz nam ide, ali ne uplacuju se doprinosi 🙄
Znaci pogledaj si platne liste i sav porez dobis za bozic 🎉
Prava placa mi je od poslodavca 😆
Jer na nju ide porez. Ovo od hzzo su naknade, i kasnije (prvih 6 mj) kad bude veca, opet nije prava jer na nju ne ide porez. I staz nam ide, ali ne uplacuju se doprinosi 🙄
Znaci pogledaj si platne liste i sav porez dobis za bozic 🎉
Super, hvala ti 😉
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba...jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise...evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide...setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Julie, bit ce soping samo malo kasnije 😁
Nego, ja jos nisam ni dobila rijesenje o povratu za proslu god 🤔
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba…jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise…evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide…setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Julie, bit ce soping samo malo kasnije 😁
Nego, ja jos nisam ni dobila rijesenje o povratu za proslu god 🤔
Nisam ni ja 🤷🏽♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji