Da nemam kolica od male i da ponovno kupujem, svakako bi kupila kisobran kolica sa nultim polozajem. Sad imam 2 u 1, kosara se pretvara u sjedeci dio. Imam i jaje ali nije za upotrebu jer smo pogubili snalice za vezanje pa cu morati kupiti neko.
Evo jedne fotke moje cure od jucer,jucer mi nije dalo ucitati. Smijale smo se dr i ja kak se drzala za glavu 😊Samy cestitam na curki i ja volim hlacice koje na guzi imaju nesto 😊🥰
Renatadaj mi reci koja imas to kolica? jer se i ja dvoumom za takav izbor, cini mi se jako praktican pa dali ima svoje prednosti i mane? 💕
I btw imate dosta snizenja po nekim ducanima i da se ugrabit jako lijepi izbor dok ima jos… Ja sam 3u1 set kupila u Reservu za 50kn i od seke jos dobila duksicu na cif… Isss usporedjujuci s daljinskim iste velicine 🤣
Samo da mi ne kazu da je nesto naraslo i da je deckic 😂 bit ce vracanja onda….
To su ti bertonne, kupila ih u baby centru na snizenju prije 3g, bila cca 1200 kn. Mane su mali kotaci a prednosti, lako se sklope, nisu teska i ne zauzimaju puno mjesta. Jedino kaj kosara nema pokrov (ne krovic, nego ono kaj kosare znaju imati preko sebe) nego se mora koristiti zimska vreca ako je zimsko dijete. Crna su pa mogu biti za oba spola.
Zanemari nered u pozadini, stoje doma u hodniku 😂
Joj hvala ti, nisam uopce skuzila da i oni imaju 2u1… Meni su takva za oko zapela FreeOn gdje se jos dobije i jaje i Maxi Cosi koji imaju isto tako sportski dio kao 2u1,ali su bez jajeta…. Uopce mi se ne kupuju ona s kosarom jer sam u stanu i kud cu poslije s njom 🙄 Bas sam luda vise od toga, auto cu prije kupit neg kolica….
Mi smo uzeli maxi cosi lila sada, ona imaju tu foru da ima neki jastucic u sportskom djelu, pa kao ne treba kosara... al neznam, ja volim kosare. Rekli smo za sad ovamo probati, pa ako bude trebalo kupim ju jos. Zadnji put smo kosaru stvarno do maksimuma iskoristili
Curke jel itko zna dobivamo li povrat poreza ako smo na komplikacijama?
Za povrat poreza zbrojis sve "prave" place isplacene u ovoj godini, podjelis ih na 12 mjeseci i gledas koliko bi platila poreza u tom slucaju. Ako ti kad podjelis na 12 ispadne (bruto) do 3600 onda ces dobiti sav porez koji si platila nazad.
Ako radis samo kod jednog poslodavca i ako u ovoj godini nisi mjenjala posao onda bi ti to trebao poslodavac isplatiti u 12 mj.
Ako ne onda dobijes tek nagodinu na ljeto
U firmi sam vec dvije i po godine, radim od pocetka na puno radmo vrijeme a sad ne znam sto ti je to prava placa? Kazem na komplikacijamasam od 21.1. tako da su mi ta 3 tjedna isplacena od poslodavca, a ostalih 10 dana od HZZO-a i svaki iduci mjesec dalje takoder na teret HZZO-a
Prava placa mi je od poslodavca 😆
Jer na nju ide porez. Ovo od hzzo su naknade, i kasnije (prvih 6 mj) kad bude veca, opet nije prava jer na nju ne ide porez. I staz nam ide, ali ne uplacuju se doprinosi 🙄
Znaci pogledaj si platne liste i sav porez dobis za bozic 🎉
Curke jel itko zna dobivamo li povrat poreza ako smo na komplikacijama?
Za povrat poreza zbrojis sve "prave" place isplacene u ovoj godini, podjelis ih na 12 mjeseci i gledas koliko bi platila poreza u tom slucaju. Ako ti kad podjelis na 12 ispadne (bruto) do 3600 onda ces dobiti sav porez koji si platila nazad.
Ako radis samo kod jednog poslodavca i ako u ovoj godini nisi mjenjala posao onda bi ti to trebao poslodavac isplatiti u 12 mj.
Ako ne onda dobijes tek nagodinu na ljeto
U firmi sam vec dvije i po godine, radim od pocetka na puno radmo vrijeme a sad ne znam sto ti je to prava placa? Kazem na komplikacijamasam od 21.1. tako da su mi ta 3 tjedna isplacena od poslodavca, a ostalih 10 dana od HZZO-a i svaki iduci mjesec dalje takoder na teret HZZO-a
Prava placa mi je od poslodavca 😆
Jer na nju ide porez. Ovo od hzzo su naknade, i kasnije (prvih 6 mj) kad bude veca, opet nije prava jer na nju ne ide porez. I staz nam ide, ali ne uplacuju se doprinosi 🙄
Znaci pogledaj si platne liste i sav porez dobis za bozic 🎉
Super, hvala ti 😉
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba...jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise...evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide...setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Julie, bit ce soping samo malo kasnije 😁
Nego, ja jos nisam ni dobila rijesenje o povratu za proslu god 🤔
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba…jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise…evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide…setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Nisam ni ja 🤷🏽♀️
Dost ginekologa ne dijeli te info s nama jer realno sta mi mozemo s tim informacijama. Bitnije je da nam kaze, mirovanje ili nemirovanje, ali mozes ga pitati sljedeci put ako te zanima. Ja kako idem privatniku on na papir zapise samo par stvari, a jedna je bila i cerviks tvrd bla bla 45mm. Mozda mi je to samo sad zapisao jer je prvi pita to mjereno, znat cu za nekih tjedan dana jer imam pregled.
Mene zeludac boli. Dugo nije, ali kako inace imam gastritis i jucer i danas jedem sranja teska sad patim ;)
Mamika, di tebe boli? Mene uglavnom lijevo, predio jajnika, zna kao peci, al zna me probosti i u rodnici i doktor kaze najvjerojatnije ligamenti. Nekad mi kao sijeva bol, dodje i ode. Evo sad par dana me nije boljelo no nisam mirna ni dalje. Kazu ako si zatvoren, ako je uzv uredan, urinokultura i brisevi sterilni da nema mjesta za brigu. Mene svejedno to pomalo zabrine
Nije me bilo par dana pa sad tek odgovaram, mene boli dole širinom celog stomaka ponekad, a ponekad više na prvoj strani ali nije toliko blizu jajniku.. to je i meni rekao, ako je sve ok na ginekološkim pregledu, da ne brinem... Sutra idem pa ćemo videti šta kaže
Bacim oko nekad na ljetne bebe i napeto je tamo 😬 Nego, naisla sam na "spustanje bebe" - mi koje nosimo nisko, kad se spusti jos, pa ispast ce van sama od sebe 😅
Manich, mislim da nas vecina nosi nisko, ali meni to gin govori vec od 4og mj da je nize beba…jos uvijek najvise osjecam ispod pupka i rijetko kad, npr kad sjedim zna lupiti malo vise…evo ja jos uvijek vozim lagano bicikl, malo mi je teze sjest i sici, ali polako pa ide…setam dosta, a pritisak osjecam ako mi se mjehur napunio. Sretno sutra i obavezno pitaj sve, zapisi si jer bi od uzbudjenja mogla zaboraviti. A za velicinu trbuha uopce ne brini, meni isto govore da imam mali za punih 6 mj, ali meni je sasvim svejedno, iako sam na pocetku ocekivala da cu biti veca, sad mi je super 🤗
Predala si zahtjev? Inace, unazad jedno 4-5 godina poslodavac to isplaćuje, ako ste kod istog ciju godinu
Bacim oko nekad na ljetne bebe i napeto je tamo 😬 Nego, naisla sam na "spustanje bebe" - mi koje nosimo nisko, kad se spusti jos, pa ispast ce van sama od sebe 😅
I ja ih pratim i taman vidjela da se pise o sluznom cepu pa isla gledati slike na googlu😳. A inace imam neki strah od krvi, rana itd…na drugima, ne na sebi…
Curke, meni veceras taaako stopala gore, to je prestrasno…evo drzim ih vec pola sata u hladnoj vodi, nista, kontam da cu vodu zagrijati
Meni je tako već danima, uzas😒 neki dan sam bila toliko ocajna u autu da sam se mazala vlažnim maramicama da barem malo se ohladim. Ja ću pokušat kupit neku onu kremu za noge s hlađenjem pa javim ako djeluje 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji