Meni su super Violeta bijele maramice. I u dmu je paket od 3 paketa 30 kn sada. Relativno cesto su na akciji, ili dm ili bubamara. Budu tako ti paketi ili 2+1 i sl, pa uglavnom izadu oko 10 kn kom. Dobre su mi i nove pamers pure, isto 99% voda. Water wipes sam imala na pocetku, jaaaako su mokre, sto znaci da i jako hlade.
Neko vrijeme sam koristila vodu i vaticu, koristim i sada ako mu se guza zacrveni, ali meni je to bas nezgodno, posto imam plinski bojler, pa dok dode topla voda, dok nastimam temperaturu, pa nosi to u sobu i sve s njim na rukama dok je bio mali
Julie, ako pitas na h&m nemaju placanje pouzecem, samo unaprijed. I to po meni skroz nesigurno, upises broj kartice i onaj kod iza i to je to. Imam ziro racun koji ne moze u minus i na njega si prebacujem novce po potrebi za takve stvari
Julie, ja sam bas na ovom forumu nasla neku objavu da cure obicno pocinju piti od 28-32. tjedna i da su one pile:
od 32. tjedna - 1 šalicu dnevno
od 34. tjedna - 2 šalice dnevno
od 36. tjedna - 3 šalice dnevno
od 38. tjedna - 4 šalice dnevno
i da se preporucuje piti nakon poroda isto. Ja sam planirala tako probat, mozda samo pocnem prije 32. tjedna
Ja sam nasla negdje da se pije 1 salica prvo tromjesečje, 2 salice drugo i 3 salice trece.
Proslu T sam cijelo vrijeme pila po jednu, nekad dvije, jer ne sjetim se toliko puta.
Sad sam kupila, ali se rijetko sjetim popiti. Morat cu se malo aktivirati.
Koliko se sjecam ti si rekla da si brzo rodila, sto znaci da caj cak i pomaze? Di si uzela taj caj?
Ayla procitaj malo za jaje ako vec nisi kupila, postoji velika sansa da djete stisne to jaje pa dode do gusenja, ja se bas toga bojim tako da ga necu kupiti.
Regina hvala na info, piti cu ga i ja onda tako
Frajla jel to placas pouzecem ili kako? Nisam jos narucivala od njih on line….
DijMar te violeta su uzas po sastavu pa rade probaj one original water wipes, jesu skuplje dosta ali te su ok, dakle samo voda i vocni ekstrakt….
Nisam ga uzimala jos, al sam mislila bebu u njemu drzati pod nadzorom naravno, vise bi mi bilo za drzanje bebe u boravku di svatko sida svojim dupetom a posto je krpena kutna ja je oprati nemogu, pa bi mi za boravak bilo idealno, gledala sam na yt kod jedne yt da je prakticno a citala o tome nisam nista, al budem se malo informirala..
Ja sam malom stavljala veliki bijeli rucnik (otkuhavala ga s njegovom robicom) na pola na kutnu i onda preko toga tetru. Tetre sam mjenjala svaki dan (naravno ako ne bljucne), a rucnik svakih par dana (i kad dode netko od djece tko to pipka). Pa eto ideje ako odustanes od gnjezda. Jer u krajnjem slucaju u gnjezdo stanu relativno kratko, ja sam ovo radila stvarno dugo, jer je tamo negdje do 6,7 mj znao odspavati u dnevnoj, a ja bi sjela pored i gledala tv.
I legla bi se nekad pored njega za dojenje, pogotovo doj je to trajalo duze, pa onda ako sta kapne rucnik upije.
Cure jedno pitanje samo ..
dal komplikacije sjedaju svima isti dan ili ?
nisam ih primala do sada pa mi je nejasno malo
ja sam u OTP Banci
Julie, ja sam bas na ovom forumu nasla neku objavu da cure obicno pocinju piti od 28-32. tjedna i da su one pile:
od 32. tjedna - 1 šalicu dnevno
od 34. tjedna - 2 šalice dnevno
od 36. tjedna - 3 šalice dnevno
od 38. tjedna - 4 šalice dnevno
i da se preporucuje piti nakon poroda isto. Ja sam planirala tako probat, mozda samo pocnem prije 32. tjedna
Ja sam nasla negdje da se pije 1 salica prvo tromjesečje, 2 salice drugo i 3 salice trece.
Proslu T sam cijelo vrijeme pila po jednu, nekad dvije, jer ne sjetim se toliko puta.
Sad sam kupila, ali se rijetko sjetim popiti. Morat cu se malo aktivirati.
Koliko se sjecam ti si rekla da si brzo rodila, sto znaci da caj cak i pomaze? Di si uzela taj caj?
Jesam, jesam, kako ja kazem iskihnila djete 😂
A sad jel caj pomogo nemam pojma, svakako nije odmogo.
Uzmem u nekoj privatnoj ljekarni sto mi je pored posla, Suban je marka caja, 12 kn kutija (u rimfuzi je, pa uzmem u dm/muller filer vrećice jer mi je lijeno cijediti). Kad nemaju naruce mi. Mislim da tu marku vecina ljekarni drzi
Frajlahvala za Ecover, pogledam malo. Inace ne brijem na prirodno i ne mislim da mogu zastiti ni sebe ni buduce dijete od svega, al mozda samo dok je bas novorodjence.
Ja evo tu i tamo upadam na forum, nadam se da ne zamjerate. Danas sam 17+4 inače. Znam da ima zasebna tema, ali ja mislim da ja jos bebu ne osjecam. Zna mi se zadnjih oar dana dogoditi samo da kao da mi se nesto zategne u donjem trbuhu, kao neki plin da se napuni. To je najblize sto bi moglo biti. Inace imam baby watcher koji upalim nekad, srecom rijetko pa cujem otkucaje i znam da je beba tu.
Htjela sam reci da mislim da rodilista imaju one pelene koje dobiju ili koje na natjecaju najjeftinije kupe. Tako je Vinogradska imala Violetu kad mi se necak rodio. Mislim da dosta i o donacijama ovise.
A i po necaku bih rekla da ovisi jako o anatomiji djeteta pelena. On je mrsavko i npr njemu pampers koje se kao gace oblace nista ne drze, a drugom necaku su te najbolje. Vjerojatno cemo svi mali isprobavati dok ne nadjemo najbolje.
Imam jos jedno pitanje. Kako vi zenice koje imate kasnije termine kao ja, recimo studeni, vec znate gdje cete roditi? Vec ste nekako vezane za tu bolnicu? Ja jos nisam povela taj razgovor a ginekologom. A i mislim da mi je vrijeme da o nekom tecaju razmislim.
Meni je zadnji put gin odmah u 8 tt dao uputnicu nek idem voditi trudnocu u bolnicu, tako da sam morala prisilno odluciti u roku par dana, jer sam se morala naruciti za pregled. Pitala sam ga za savjet, rekao je da je po njemu petrova preprometna i da on preporuca vinogradsku ili sv. Duh. Bilo je doslovno eci peci pec i izabrala sv. Duh. Sve mi je bilo ok tamo, pa onda budem opet isla. I dodatno, cini mi se da u vinogradskoj dosta induciraju bilo kakve "kompliacije" tipa trudnicki secer, tlak i sl, a to mi se ne svida. Odmah da se ogradim, moje veeeliko istrazivanje se odnosi samo na informacije koje procitam na forumima 🙈
Budem sad stvarno razmislila 😁😁 bas cu u dm otico po te filter nisam ni ja za cijedenje, koliko si ti pila tog caja salica dnevno ili i dali se pije dok nerodis il prestanes u nekom tj?
Budem sad stvarno razmislila 😁😁 bas cu u dm otico po te filter nisam ni ja za cijedenje, koliko si ti pila tog caja salica dnevno ili i dali se pije dok nerodis il prestanes u nekom tj?
Piješ dok ne rodis. Pila sam najcesce jednu (ujutro umjesto kave, jer su mi kavu zabranili), ako bi se sjetila popila bi jos i popodne.
Ali ti si vec u zadnjem tromjesecju, mozes slobodno 3 dnevno ako volis te biljne cajeve. Samo kreni od 1, pa za jedan dana dvije i onda za 3 tjedna 3 i tako do kraja
Piješ dok ne rodis. Pila sam najcesce jednu (ujutro umjesto kave, jer su mi kavu zabranili), ako bi se sjetila popila bi jos i popodne.
Ali ti si vec u zadnjem tromjesecju, mozes slobodno 3 dnevno ako volis te biljne cajeve. Samo kreni od 1, pa za jedan dana dvije i onda za 3 tjedna 3 i tako do kraja
Nisam uspjela popratiti, o kojem čaju je riječ točno?
KOLOVOZ
ayla - 22.8. Djevojčica💜
Mkt39 - 27.8.
PetiteFille- 31.8.
RUJAN
Angelina - 9.9., djevojcica - KB Merkur💜
ReginaP - 11.9., djecak - KB Merkur 💙
Leona29 - 12.9., djevojčica 💜
samy_lo - 14.9.
Breskvica - 14.9., djevojčica💜
Julie - 15.9. dječak - KB Merkur💙
LollyBB - 15.9 dječak💙