Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mc_zgb
    18. Lipanj 2019. 13:47

jel koja od vas planirala ići na akumpunkturu tamo zadnji mjesec trudoće? 

Julie
    18. Lipanj 2019. 14:01

DijMar ni pampersove ne valjaju, imaju te kancerogene supstance odnosno kad vidite u sastojcima PEG to je to i samo vratite na policu 😂🙈 on je jedan od najgorih, ali ima njih jos. Sto se tiče tih vodenih zaista su najbolje te koje sam navela. 
    Ayla bas su za to jaje rađena ko neka istraživanja i došli do rezultata koji su mi utjerali strah 

• Kengurica
    18. Lipanj 2019. 14:02

Frajla hvala za Ecover, pogledam malo. Inace ne brijem na prirodno i ne mislim da mogu zastiti ni sebe ni buduce dijete od svega, al mozda samo dok je bas novorodjence.
    Ja evo tu i tamo upadam na forum, nadam se da ne zamjerate. Danas sam 17+4 inače. Znam da ima zasebna tema, ali ja mislim da ja jos bebu ne osjecam. Zna mi se zadnjih oar dana dogoditi samo da kao da mi se nesto zategne u donjem trbuhu, kao neki plin da se napuni. To je najblize sto bi moglo biti. Inace imam baby watcher koji upalim nekad, srecom rijetko pa cujem otkucaje i znam da je beba tu.
    Htjela sam reci da mislim da rodilista imaju one pelene koje dobiju ili koje na natjecaju najjeftinije kupe. Tako je Vinogradska imala Violetu kad mi se necak rodio. Mislim da dosta i o donacijama ovise. 
    A i po necaku bih rekla da ovisi jako o anatomiji djeteta pelena. On je mrsavko i npr njemu pampers koje se kao gace oblace nista ne drze, a drugom necaku su te najbolje. Vjerojatno cemo svi mali isprobavati dok ne nadjemo najbolje.
    Imam jos jedno pitanje. Kako vi zenice koje imate kasnije termine kao ja, recimo studeni, vec znate gdje cete roditi? Vec ste nekako vezane za tu bolnicu? Ja jos nisam povela taj razgovor a ginekologom. A i mislim da mi je vrijeme da o nekom tecaju razmislim.

Julie
    18. Lipanj 2019. 14:03

mc_zgb

Ne znam nikoga ko to radi onako mrak da dobijem preporuku a ovako se bojim ići jer ako ne odrade profesionalno mogu ti vise naštetiti nego pomoći, ali dapače ja sam za alternativu svakako

mc_zgb
    18. Lipanj 2019. 14:06

Julie

mc_zgb

Ne znam nikoga ko to radi onako mrak da dobijem preporuku a ovako se bojim ići jer ako ne odrade profesionalno mogu ti vise naštetiti nego pomoći, ali dapače ja sam za alternativu svakako

Meni su rekle dvije šogorice da su one išle u Vinogradsku, tamo je taj neki centar za bol i da se zapravo može ići i sa uputnicom tamo (ginekologica ti daje tu uputnicu baš). I jedna i druga su rodile ko od šale, jedna je skoro na wcu malog rodila  E sad, dal to pomaže, vjerujem da ne može odmoći (ako radi netko tko zna raditi) + dobro je za leđa, kao smanjuje bol.

• Pikulica19
    18. Lipanj 2019. 14:13

Kengurica

Frajlahvala za Ecover, pogledam malo. Inace ne brijem na prirodno i ne mislim da mogu zastiti ni sebe ni buduce dijete od svega, al mozda samo dok je bas novorodjence.
    Ja evo tu i tamo upadam na forum, nadam se da ne zamjerate. Danas sam 17+4 inače. Znam da ima zasebna tema, ali ja mislim da ja jos bebu ne osjecam. Zna mi se zadnjih oar dana dogoditi samo da kao da mi se nesto zategne u donjem trbuhu, kao neki plin da se napuni. To je najblize sto bi moglo biti. Inace imam baby watcher koji upalim nekad, srecom rijetko pa cujem otkucaje i znam da je beba tu.
    Htjela sam reci da mislim da rodilista imaju one pelene koje dobiju ili koje na natjecaju najjeftinije kupe. Tako je Vinogradska imala Violetu kad mi se necak rodio. Mislim da dosta i o donacijama ovise.
    A i po necaku bih rekla da ovisi jako o anatomiji djeteta pelena. On je mrsavko i npr njemu pampers koje se kao gace oblace nista ne drze, a drugom necaku su te najbolje. Vjerojatno cemo svi mali isprobavati dok ne nadjemo najbolje.
    Imam jos jedno pitanje. Kako vi zenice koje imate kasnije termine kao ja, recimo studeni, vec znate gdje cete roditi? Vec ste nekako vezane za tu bolnicu? Ja jos nisam povela taj razgovor a ginekologom. A i mislim da mi je vrijeme da o nekom tecaju razmislim.

Ja sam imala mpo u Vinogradskoj pa sam imala zelju tamo i ostati. Uglavnom ako vodis trudnocu kod soc. ginekologa pred kraj trudnoce tamo 7. ili 8.mj trudnoce ces si odabrati bolnicu dali po tudjim iskustvima ili preporuci ili po tvojoj osobnoj zelji ako ju imas... Eto 🥰

PatyDi
    18. Lipanj 2019. 14:17

Julie hvala
    Kengurica, bez brige, normalno je da ne osjećaš još, ja sam isto tek sa 18+2 osjetila prvi puta, a normalno je do 20.tj ja mislim ne osjetiti ili čak do 22tj prvorotke, ne znam koja je tebi trudnoća. Curke koje su rodile su osjetile ranije, a i moja jedna kolegica isto prvi puta trudna, kaže da je osjetla sa 15tj.

Julie
    18. Lipanj 2019. 14:23

mc_zgb

Julie

mc_zgb

Meni su rekle dvije šogorice da su one išle u Vinogradsku, tamo je taj neki centar za bol i da se zapravo može ići i sa uputnicom tamo (ginekologica ti daje tu uputnicu baš). I jedna i druga su rodile ko od šale, jedna je skoro na wcu malog rodilaE sad, dal to pomaže, vjerujem da ne može odmoći (ako radi netko tko zna raditi) + dobro je za leđa, kao smanjuje bol.

Slazem se, akupunktur je odlicna stvar i zaista blokira bolove, mama moja je isla zbog kraljeznice a nista zivo joj nije pomagalo sem toga......kazem ja bi rado otisla ali se bojim da to netko ne odradi dobro jer mi naginjemo zapadu a onu ne fermaju alternativnu medicinu samo gutaju sake tableta

18. Lipanj 2019. 14:25

Julie

DijMar ni pampersove ne valjaju, imaju te kancerogene supstance odnosno kad vidite u sastojcima PEG to je to i samo vratite na policu 😂🙈 on je jedan od najgorih, ali ima njih jos. Sto se tiče tih vodenih zaista su najbolje te koje sam navela.
    Ayla bas su za to jaje rađena ko neka istraživanja i došli do rezultata koji su mi utjerali strah

Hvala, pogledat cu 🙂

Frajla
    18. Lipanj 2019. 14:33

ReginaP

Julie, ja sam bas na ovom forumu nasla neku objavu da cure obicno pocinju piti od 28-32. tjedna i da su one pile:
    od 32. tjedna - 1 šalicu dnevno
    od 34. tjedna - 2 šalice dnevno
    od 36. tjedna - 3 šalice dnevno
    od 38. tjedna - 4 šalice dnevno
    i da se preporucuje piti nakon poroda isto. Ja sam planirala tako probat, mozda samo pocnem prije 32. tjedna

Ja sam nasla negdje da se pije 1 salica prvo tromjesečje, 2 salice drugo i 3 salice trece.
    Proslu T sam cijelo vrijeme pila po jednu, nekad dvije, jer ne sjetim se toliko puta.
    Sad sam kupila, ali se rijetko sjetim popiti. Morat cu se malo aktivirati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.