Ja sam mislila da se nosic cisti par puta dnevno 🙂 onda budem uzela posebno cesljic i grickalicu i skarice ako su mi te neke stvari nepotrebne, i da vidila sam ima duda koja miri temperaturu dal to valja?
Jutro cure ;) hvala puno malo ste me smirile...bas sad idem vaditi krv i nadam se nalazima cim prije
I ja sam gledala danas u dm-u bas taj set😁 Ali na kraju nisam ništa uzela, jer nisam znala… Navodno hvale babylove skarice🤷♀️ A da je je dovoljna samo ta mekana cetka za tjemenicu ili? Vidjela sam da i bubamari ima neki chico cesalj za tjemenicu🤔
Jooooj, toliko toga treba znati🤪🤪😵😵
Meka cetka nije za tjemenicu. Bebu bi trebalo cesljati mekom cetkom suprotno od smjera rasta kose svaki dan, to je dobro za cirkulaciju i smanjuje sanse tjemenicu. A ti cesljici i pjenica za tjemenicu su mi primjeri stvari koje nema smisla kupovati unaprijed. Jer nemaju sve bebe tjemenicu, kod nas u grupi je bilo samo par komada. Neke doboju vise po celu i oko obrva, pa se to opet ne smije tu koristiti. I jos dodatno, nece se nist posebno desiti ako skuzite tjemenicu i sutra, preksutra kupite nest za nju, jer ona ne smeta bebi, nit boli ni svrbi ni ista. Dok ako se djete dreci da je gladno u neko doba noci, a ja nemam ad to je po meno vec sasvim druga prica
Jutro cure ;) hvala puno malo ste me smirile…bas sad idem vaditi krv i nadam se nalazima cim prije
Drzim fige da je sve ok. A lako moguce da ce se i samo brzo izregulirati kako vodenjak jos raste. I da ostane tako dok je sve ok nemoj se toliko brinuti.
A znaci ipak ste se odlucili za stan s liftom.... svakako probajte naci prije nego studenti navale 🙈
Ja sam mislila da se nosic cisti par puta dnevno 🙂 onda budem uzela posebno cesljic i grickalicu i skarice ako su mi te neke stvari nepotrebne, i da vidila sam ima duda koja miri temperaturu dal to valja?
Ja sam ga stalno ogledala u dm-u jer bas imam muke po toplomjeru. Cak sam imala i kupon za popust (mislim da se dobije u onoj knjizici kad se beba rodi). Ali na kraju nisam uzela. Mali cucla tu marku duda koju cucla, druge nece i nisam bila sigurna da bi ovu drzo u ustima dovoljno dugo da izmeri. A drugi problem je koliko bi imala povjerenja u njega. Vec sam pisala, uzeli smo na pocetku Omron za uho, nije bio nimalo jeftin. I to il nevalja il ja neznam koristiti, tako da stvarni imam veliki problem s tim kojem toplomjeru vjerujem 🙈
Sada imamo neki obicni digitalac microlife, ispod 100 kn je bio i ima dozivotnu garanciju. Mjerim mu ispod pazuha i to obavezno dva puta 🤒, nemam pojma sta cu kad dode beba
Frajla - hvala ti na svim savjetima… Zasluzujes naaaajvecu cokoladu🤗
Osjecam se kao da imam 15 godina u svemu ovome😒 Sve mi je nepoznato… Trebala bi kupiti neku knjigu…
Ma nema na cemu
Vjerujem da zvucim nekad da pametujem, ali vecinu toga sam naucila na vlastitim greskama 🙈 pa samo dijelim iskustvo
Nama se jedini pouzdan pokazao gumeni toplomjer za guzu iako mi bila muka s tim mjeriti al ubola bi najprije toplomjer u kutijicu s kremom i beba naravno ni ne osjeti. Ovi za uho, celo, beskontaktni nijedan me nije odusevio
Cini se meni da su najbolji oni s zivom sta su nekada bili nezz dali ih ima jos uvjek uzeti, ja bas i nisam za ove digitalne, est da je brz i lak al ono mi se cinilo bas pouzdanije
Da Frajla samo ti daj savjete ja ionako nemam pojma o nicem pa mi svaki savjet dobro dosao, jer ja sta god da vidim u trg mislim da to i necemu valja i poslje kada potrosim novce skuzim da ne vrijedi 😣
Dali koja zna koja je razlika izmedju GUK nataste i OGTT? Osim sto se Guk nataste radi do 20.tt a OGTT od 24.-28.tt…. 🤓
GUK nataste je jedno vadenje krvi ili pikanje iz prsta za kontrolu secera nakon odredenih sati bez jela i moze se raditi bilo kada, ne samo do 20.tt.
OGTT je test kojim se dokazuje kako gusteracini hormoni reguliraju secer nakon uzimanja istog (sat/dva nakon) zbog moguceg ometanja rada gusterace pod utjecajem posteljice, a radi se izmedu tih odredenih tjedana jer je posteljica tada konkretnije razvijena. Takoder pod OGTT spada i GUK nataste tj. ono prvo vadenje krvi.
Hvala ti 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji