Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    11. Lipanj 2019. 23:10

Deja bas to, sto vise trazis i citas to manje znas. 
    Felicita bravo za maloga, ne znam nista o ovome i nadam se da nije nesto strasno. 

• Pikulica19
    11. Lipanj 2019. 23:27

DijMar

Neka od vas je pričala o popustima u H&M, pa me zanima jel naručujete s neta ili su popusti samo u dućanu te koliko se cijene razlikuju? Vidim da imaju iznad 30e besplatnu poštarinu

U nedjelju sam pisala bas da je pocelo snizenje u H&M i da ce kroz dan dva i djeciji ako nije odmah snizen, ali svakih par dana oni jos dodatno snize jos nesto ili nesto novo. Netko je bio spomenuo da vracaju na punu cijenu skidajuci snizenu, nebi se ja slozila jer tamo radi dosta studenata koji nekada ne shvacaju ozbiljnost situacije na blagajni krivo zaljepljene cijene. Ali cure ako vidite bilo gdje krivo naljepljenu cijenu duzni su vam prodati po navedenoj na etiketi i nema rasprave o tome. A tako i u drugim ducanima za krivu istaknutu cijenu duzni su vam prodat po istaknutoj i nemojte nasjest na isprike i druge price i kao "zakone".
    Za H&Mov online nadje se dobrih stvari ali nekad su u ducanu jeftinije nego tamo ili obrnuto akcije i snizenja tesko da se potrefe, lose je da ono sto se kupi ne mozes vratiti u ducan vec moraš poštom, Zara mi je bolja po tom pitanju. Mozda ste skuzili kako i po ducanima ima dosta robe koje nema u drugom ali to je do ispitivanja trzista i potraznje, imaju preprevise robe.
    S dobrim popustima, samo treba pratiti, dobro se prodje online u Gap.eu i sto je najbolje neki popusti se zbrajaju pa se dobre stvari ubodu za malo kunica a robica mi je nekad prepremedena 🥰

felicita28
    11. Lipanj 2019. 23:28

Nadam se i ja da nije...ne znam kako je vama ali meni je taj AFI (plodna voda) 29.cm a to je bas puno. Nije mi djelovala zabrinuto doktorica ali pise bogme svasta na ovom internetu 😣😣😣

Angelina
    11. Lipanj 2019. 23:29

felicita28

Bok zenske, bogme sam se nacitala, danas ste bas bile aktivne. Ja danas s pregleda, mali je super ima ima 695 grama sve je super jedino ja inam jako puno plodne vode i poslala ne na torch pretragu. Da li je tko imao iskustva s time pa da mi malo objasni laicki sto je to…sto se tice stvari za bebu, mi doalovni nemamo jos nista. Trazimo i dalje stan neki koji ima lift, pa ce jedna baka kupiti kolica, druga kinderber a ostatak mi…

Torch je test na odredene bolesti i njihove uzrocnike (toksoplazmoza, rubeola, herpes simplex, cmv, sifilis, hepatitis B i varicela zoster). Radi se da se iskljuci sumnja na infekciju nekom od njih zbog utjecaja na plod. Testom se moze utvrditi je li infekcija trenutno postoji, je li ikada postojala i imas li razvijena antitijela za odredenu bolest. 
    Ne znam tocno koji je kod tebe razlog, ali moze biti i kolicina plodne vode jer u tom slucaju trebaju biti napravljene detaljnije pretrage. Sto ti je sve rekla doktorica? Jel ti dala kakav savjet?

felicita28
    11. Lipanj 2019. 23:44

Nista, poslala me na torch i na test senzabilizacije jer sam ja rh negativna. Pitala me jedem li slatko a bas i ne jedem, da li sam bila bolesna u zadnje vrijeme sto nisam. Ja sam pitala da li je to problem, ona kaze da nije da nema razloga za brigu...sad nisam pametna, iskreno malo me strah

• Pikulica19
    11. Lipanj 2019. 23:44

Dali koja zna koja je razlika izmedju GUK nataste i OGTT? Osim sto se Guk nataste radi do 20.tt a OGTT od 24.-28.tt.... 🤓

Angelina
    11. Lipanj 2019. 23:49

felicita28

Nista, poslala me na torch i na test senzabilizacije jer sam ja rh negativna. Pitala me jedem li slatko a bas i ne jedem, da li sam bila bolesna u zadnje vrijeme sto nisam. Ja sam pitala da li je to problem, ona kaze da nije da nema razloga za brigu…sad nisam pametna, iskreno malo me strah

Ma ne brini, samo radi tako kako ti kaze. Pitala te za slatko jer moze biti povezano sa gestacijskim dijabetesom. Trebala bi obaviti ogtt, ako vec nisi, ali prije toga je lako moguce da se plodna voda sama izregulira tako da se opusti i pricekaj, nemoj panicariti. Da je nesto lose, doktorica ti sigurno ne bi rekla da nema razloga za brigu.

Angelina
    11. Lipanj 2019. 23:55

Pikulica19

Dali koja zna koja je razlika izmedju GUK nataste i OGTT? Osim sto se Guk nataste radi do 20.tt a OGTT od 24.-28.tt…. 🤓

GUK nataste je jedno vadenje krvi ili pikanje iz prsta za kontrolu secera nakon odredenih sati bez jela i moze se raditi bilo kada, ne samo do 20.tt.
    OGTT je test kojim se dokazuje kako gusteracini hormoni reguliraju secer nakon uzimanja istog (sat/dva nakon) zbog moguceg ometanja rada gusterace pod utjecajem posteljice, a radi se izmedu tih odredenih tjedana jer je posteljica tada konkretnije razvijena. Takoder pod OGTT spada i GUK nataste tj. ono prvo vadenje krvi.

felicita28
    11. Lipanj 2019. 23:57

Radila sam Ogtt prosli tjedan i nalazi savrseni pa mi to nije bilo jasno bas...sutra odmah idem izdat litre krvi ako treba za te nalaze, al ko ce docekati te rezultate ☹☹☹ nema druge nego cekati. Da je nesto vjerojatno bi se skuzili, svi nalazi su uredni, kombinirani, anomaly scan sve super

Angelina
    12. Lipanj 2019. 00:19

felicita28

Radila sam Ogtt prosli tjedan i nalazi savrseni pa mi to nije bilo jasno bas…sutra odmah idem izdat litre krvi ako treba za te nalaze, al ko ce docekati te rezultate ☹☹☹ nema druge nego cekati. Da je nesto vjerojatno bi se skuzili, svi nalazi su uredni, kombinirani, anomaly scan sve super

Onda se stvarno nemas sto brinuti. Sasvim je normalno da se i to moze dogoditi i to zboj majke prirode, a ne zbog neke bolesti. Bitno da se ti dobro osjecas i da je s bebicom sve ok 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.