I najgore ovdje kod nas u Splitu sto velika vecina 15.05 tjera ljude van da bi mogli preko ljeta turiste uzeti i onda gomila ljudi s djecom preko noci ostane bez krova nad glavom pa unajme ako imaju srece negdje u Kastelima, ili zagori pa tih zadnjih mjesec dana skolske godine vozikaju djecu po 20 km do skole
Iskoristavaju sto mladi ljudi danas nemaju redovita primanja i dizu cijenu tih rupetina u nebesa. A kad pogledas cijena najma i kredita se izjednacila pa smo mi odlucili kupiti stan. Ako ne bi imali za ratu kredita ne bi ni za stanarinu, a stan uvijek mozemo prodati i zatvoriti kredit, ostati na nuli kao i da smo bili u podstanarstvu a ovako cemo otplatiti svoj stan umjesto tudjeg ako Bog da zdravlja
Ovako smo i mi razmisljali
Ako ostanem bez para na ulici sam ovako i onako (dobro, sad karikiram), a ako ne ostanem stan cu jednog dana otplatiti, pa imati nesto
Ali na zalost mladi ljudi cesto ne mogu ni kredit dobiti, bilo da imaju male place, rade na ugovore, jedno radi vani i sl
Cure ima netko da ce ic u drugi grad radat? Ili da ima sat vremena voznje do bolnice?
Mislim da ne misliš na to, ali ja sam trenutno u Rovinju, a u 8. mj idem kod svojih i rodit ću u Čakovcu…A tebi nije bolnica blizu ili ne želiš tamo? Ne znam odakle si…
Imam bolnicu u blizini ali ni jedno dobro iskustvo nisam cula.. a opet strah me ic u grad do jer je udaljenost 1 sat
Naravno da ne ide porod svima isto
Ali evo meni su recimo prvi trudovi krenuli oko 7 navecer, rodila u 3 u noci. Mogla sam i do dubrovnika doci 😂 I to je navodno kod mene islo jako brzo za prvorotku. Pa krenes odmah, u najgorem slucaju mozes malo hodati oko bolnice 😉
Ako bude bas neka velika frka uvjek mozes otici u tu blizu, nije da moras unaprijed odluciti.
Sat vremena stvarno nije preko svijeta, pa u zg toliko treba do drugog kraja grada ako nije velika guzva, ako se zaguzva i vise….
Da, naše neke žene idu do Rijeke, isto je sat vremena (ako nije sezona pa je onda duže)…
Ja idem u Rijeku a treba nam oko sat, sat i pol, ako je sezona onda i vise.. Isla sam i prvi i drugi put, al ne kad me copilo nego par dana prije termina, i tamo sam cekala kod svojih.. Rizicno mi je cekat doma da me uhvati, a 9 mjesec ce jos biti guzvi po cesti, tako da cu i sad par dana prije termina.. Iako ni to nije sigurno jer kad se udje u 37 tjedan vec mozes ocekivat svaki cas..
I da, u pon bila na pregledu.. Sve super, zatvorena sam, mala ima 950 grama 🤗
Frajla evo reci cu u svoje ime, meni nije pametovanje neka sugestija....na kraju price sama te pitam za neke stvari 😊 to ce mi ustedjeti donekle novac koji cu potrositi na nesto drugo. Naravno da su bebe svakakve i ne funkcioniraju iste stvari svima isto ali svaka sugestija je dobrodosla ili barem osobno iskustvo i tko god ovdje ima sto za predloziti uvijek je dobrodoslo. Btw i ja imam doma toplomjer na zivu, ali morat cu za bebu kupiti nesto drugo, vjerojatno taj bezkontaktni.
Kod nas ima svakakvih najmodavaca koji svoje šupe cijene ko penthouse. Ja nisam imala potrebe rentati stan, ali imam neke kolegice koje su u Zg-u podstanari i kad cujem te price pozli mi 🙄🙄🙄🙄
I da, u pon bila na pregledu.. Sve super, zatvorena sam, mala ima 950 grama 🤗
Bravo za curku, ja sutra idem na pregled i cekamo tu prvu kilicu 😊😊😊
Ejla curke! Bome sam se načitala hehe uglavnom kad pišete o stanovima, ajme....mi smo pokušali prošle god uzet kredit, ali nismo dobili jer dečko koji ima inače super plaću gledaju samo jbn hr osnovicu, a dnevnice koje isto idu na račun ne jer su pod drugom šifrom...a ako je prijava inozemna, opet ne možeš uzeti kod nas jer nisi prijavljen u lijepoj našoj
A sad ljepša strana - mi smo se danas napokon bacili u more! Na početku je malo hladnjikava voda, barem ujutro, ali pomalo kad se ide, tijelo se privikne. Nisam isprobala svoj šlauf jer sam bila s prijateljicom i bebačom pa smo bile u hladu
Felicita, meni je isto rečeno da imam malo više vode, ali AFI mi je 17, tako da je u granicama, mislim da je do 24 ili 25 granica...čitala sam da je jedini "problem" taj što beba prije poroda ima više mjesta radi količine vode pa se lakše okreće, ali oni to gledaju negativno jer se u zadnjem trenutku može okrenuti na zadak...
Jutro cure ;) hvala puno malo ste me smirile…bas sad idem vaditi krv i nadam se nalazima cim prije
Drzim fige da je sve ok. A lako moguce da ce se i samo brzo izregulirati kako vodenjak jos raste. I da ostane tako dok je sve ok nemoj se toliko brinuti.
A znaci ipak ste se odlucili za stan s liftom…. svakako probajte naci prije nego studenti navale 🙈
Trazimo ali bezuspjesno jer nitko ne zeli u stan primiti obitelj s malim djetetom, ja to ne razumijem. Iovako trazimo samo na godinu dana dok ne kupimo nesto svoje, kad im spomenes da sam trudna svi iznajmljivaci odmah jedno veliko NE! Ko da sam pitala jer ne znam kakva zivina smije biti u stanu. A da ne pricam o cijenama. Cijene nabili a ne nude nista za te novce, namjestaj od pokojne babe…
Aa odakle si? Ja ti u zg mogu reci za jedan stan koji je super za malu obitelj, gazda je odlican, imas neograniceno i grijanja na centralno plinsko i tople vode a stanarina je 3000 kn s tenzijama, na oranicama sve ti je blizu lidl ti je 2 koraka dalje 🤭🤭😂 sve je tu pa ako te zanima :)) i sko si i zg javi heeh
Evo ako Felicita ne bude zainteresirana mogla bih ja pokusati jer cu mozda lakse sad naci neg s bebom. O kojoj se kvadraturi stana radi?
Nisam sigurna mogu ti dati broj od gazde to je kuca sa 3 stana mi smo u prizemlju mlada obitelj s djetetom i drugim na putu i u podkrovlju je isto mlada obitelj s bebom od 9 mj, mislim da se radi o 50 kvadrata ali nisam sigurna i ima veliki balkon
Ima jednu sobu i dnevni znaci dvosoban stan (kako se to vec gleda)
nitko te ne pila, gazda jee jakoo dobar, ako bil osta treba slobodno ga nazove u. ulici ima jako puno dice a sve je blizu i spar i lidl i konzum i 2 parka i megic sve hehehe
mogu ti dati njegov broj pa da se dogovorite da dode e pogledat stan :) pa vidite
I mi smo do prosle godine bili podstanari. Nama je bilo ok jer su najmodavci bili dobri i nisu nista gnjavili, vjerojatno zato jer smo redovito placali. I to je bila cijena koja definitivno nije bila vrijedna tog stana, a i svaki cas se nesto kvarilo pa su me zivcirali ti popravci i onda smo odlucili kupiti stan. I sretna sam zbog toga jer mi je bila zelja da to sto prije obavim, ali i za to mogu reci da su cijene katastrofalne i da nam sad financijski uopce nije lako jer bas fali moja placa, ove komplikacije su koma kad si u kreditima. Mislim isto bi nam bilo i da placamo najam, ali eto kazem, jedva cekam da prode i ova 2-3 mjeseca da se malo oporavimo.
Jutro cure ;) hvala puno malo ste me smirile…bas sad idem vaditi krv i nadam se nalazima cim prije
Drzim fige da je sve ok. A lako moguce da ce se i samo brzo izregulirati kako vodenjak jos raste. I da ostane tako dok je sve ok nemoj se toliko brinuti.
A znaci ipak ste se odlucili za stan s liftom…. svakako probajte naci prije nego studenti navale 🙈
Trazimo ali bezuspjesno jer nitko ne zeli u stan primiti obitelj s malim djetetom, ja to ne razumijem. Iovako trazimo samo na godinu dana dok ne kupimo nesto svoje, kad im spomenes da sam trudna svi iznajmljivaci odmah jedno veliko NE! Ko da sam pitala jer ne znam kakva zivina smije biti u stanu. A da ne pricam o cijenama. Cijene nabili a ne nude nista za te novce, namjestaj od pokojne babe…
Ljudi se boje. Kad sam iznajmljivala svoj stan i dosli muz i zena trudna do zuba, nije mi bas bilo svejedno zbog svakakvih prica koje sam cula ali kad sam popricala s njima, oboje zaposleni, stalni prihodi, odlucila im dati sansu. Hvala Bogu, pouzdani su, u medjuvremenu dobili jos jedno dijete i vec su par godina kod mene.
Sortiraj odgovore
Najstariji