Ja sam ljuta ko ris! 😤 Napokon odem na plazu, a kad tamo jbn gradiliste! Rade neke prilaze do mora…ima mjesta u sumici, ali brate mili voda je uzasno prljava! 😖 Odem ja do druge plaze, sva sreca pa sam bila s autom jer je na drugom kraju grada, a kad tamo parking krcaaaaat 😡. Planiram do trece obliznje, a ono pljusak! 😠😠😠 I na kraju sam dosla doma isfrustrirana 😤😡 Mislim, ne idem na bilo koju plazu i eto mi kad sam izbirljiva 😭
To mi nije jasno, sezona pocela a svuda radovi. U vinodolskom ravnaju pjesak na plazi s bagerom, rondanje cijeli dan, po cestama radovi, stvaraju se guzve, pa brate mili, gdje ste bili u predsezoni, tamo u travnju, svibnju????
Baš to! Ali svake godine isto. Pa onda svaka treća ulica na pola raskopana - živi užas! Sigurno su radovi i na autocesti, ali bitno da se od subote dižu cijene. A prošle godine negdje u to vrijeme, kad smo trebali neki manji bager da nam nešto iskopa u vrtu, znači manje od sat vremena posla, rekli su da do 15og rujna nema radova radi sezone
Cure ima netko da ce ic u drugi grad radat? Ili da ima sat vremena voznje do bolnice?
Mislim da ne misliš na to, ali ja sam trenutno u Rovinju, a u 8. mj idem kod svojih i rodit ću u Čakovcu...A tebi nije bolnica blizu ili ne želiš tamo? Ne znam odakle si...
Nove curke dobro dosle 🤗
Mi nos nismo usisavali stalno, nego kad je bas zastopano, kad ne moze disati. Jer onda im je tesko i jesti i spavati. Gledala sam kapati svaki dan (fiziolosku ili neke od kupovnih izotonicnih kapi/sprejeva), u sezoni grijanja i par puta dnevno.
Al kad je bas skroz zastopano neznam kak bi drugacije. Cak sam pitala mama kako su oni prije bez tih pomagala, kaze nakapala bi nos, okrenila potrbuske i pustila da beba place, pa bi onda dosta toga izaslo 🙈
Ja sam dobila rabljeni krevetic i ne moze se spustiti stranica, ali podnica se dize na tri razine. Na ovoj najvisoj je ti stvarno dosta visoko i nije mi bio problem dignuti ga preko ogradice (vidi se na onoj slici sto sam stavila prije par dana). Na srednju smo stavili kada se prvi puta uhvatio za ogradicu i povukao u klececi polozaj (cca 6 mj), to je bilo onak, nije tak strasno. Ali se vec sa 7 mjeseci poceo ustajati na noge i morali smo skroz dolje spustiti. Tu me vec leda bole od spustanja (bar 10 puta dok ne zaspe), ali spustanje ogradice tu ne dolazi u obzir jer bi mogao preletiti preko. Eto, rekla bih da nije od viska, ali nije ni nuzno.
Najcesce to tako bude, kad nesto proucavas svasta nesto ti kao treba, a kad dobijes na gotovo skuzis da je ok i ono najosnovnije
Isti kao sto sam npr jaaaako htjela ladicu ispod krevetica. Mislila sam kako je to bas super, pa cu ja tu drzati dekice, rezervnu posteljinu i tak….i ispostavilo se da je taj krevetic to imo. Namontirali mi, kad ono zivo sra*je jer kad dignes podnicu rupa je izmedu podnice i te ladice. Nist nisam drzala dolje na kraju, samo mi se prasina kupila i nakon par mjeseci sam ju razmontirala
Ma da, zapravo se puno stvari nudi na koje se navuces jer nisi sigurna hoce li ili nece trebati pa uzmes za svaki slucaj. Vidjet cu kolike su razlike u cijeni, i ja mislim da na kraju to spustanje stranice i nije toliko potrebno.
Malac je premedeni 😍
Cure ima netko da ce ic u drugi grad radat? Ili da ima sat vremena voznje do bolnice?
Mislim da ne misliš na to, ali ja sam trenutno u Rovinju, a u 8. mj idem kod svojih i rodit ću u Čakovcu…A tebi nije bolnica blizu ili ne želiš tamo? Ne znam odakle si…
Imam bolnicu u blizini ali ni jedno dobro iskustvo nisam cula.. a opet strah me ic u grad do jer je udaljenost 1 sat
Mislim da ne misliš na to, ali ja sam trenutno u Rovinju, a u 8. mj idem kod svojih i rodit ću u Čakovcu…A tebi nije bolnica blizu ili ne želiš tamo? Ne znam odakle si…
Imam bolnicu u blizini ali ni jedno dobro iskustvo nisam cula.. a opet strah me ic u grad do jer je udaljenost 1 sat
Naravno da ne ide porod svima isto
Ali evo meni su recimo prvi trudovi krenuli oko 7 navecer, rodila u 3 u noci. Mogla sam i do dubrovnika doci 😂 I to je navodno kod mene islo jako brzo za prvorotku. Pa krenes odmah, u najgorem slucaju mozes malo hodati oko bolnice 😉
Ako bude bas neka velika frka uvjek mozes otici u tu blizu, nije da moras unaprijed odluciti.
Sat vremena stvarno nije preko svijeta, pa u zg toliko treba do drugog kraja grada ako nije velika guzva, ako se zaguzva i vise....
Naravno da ne ide porod svima isto
Ali evo meni su recimo prvi trudovi krenuli oko 7 navecer, rodila u 3 u noci. Mogla sam i do dubrovnika doci 😂 I to je navodno kod mene islo jako brzo za prvorotku. Pa krenes odmah, u najgorem slucaju mozes malo hodati oko bolnice 😉
Ako bude bas neka velika frka uvjek mozes otici u tu blizu, nije da moras unaprijed odluciti.
Sat vremena stvarno nije preko svijeta, pa u zg toliko treba do drugog kraja grada ako nije velika guzva, ako se zaguzva i vise….
Da, naše neke žene idu do Rijeke, isto je sat vremena (ako nije sezona pa je onda duže)...
Mene su uputili prilikom kupnje krevetića da je dobro da se moze madrac staviti na dvije razine kako bi bilo lakse dok su manji doci do njih i da se moze maknuti stranica da mogu sami izlaziti kada budu malo veci..
Seljacko rijesenje koje ce biti kod nas - izvade se dvije letvice, klinci brzo skuze da tu mogu izaci, a ne mogu ispasti po noci ako se puno vrte 😉
Ooo pa to je poprilicno mudro rješenje :D Hvala lipa na ideji
Bok zenske, bogme sam se nacitala, danas ste bas bile aktivne. Ja danas s pregleda, mali je super ima ima 695 grama sve je super jedino ja inam jako puno plodne vode i poslala ne na torch pretragu. Da li je tko imao iskustva s time pa da mi malo objasni laicki sto je to...sto se tice stvari za bebu, mi doalovni nemamo jos nista. Trazimo i dalje stan neki koji ima lift, pa ce jedna baka kupiti kolica, druga kinderber a ostatak mi...
Sortiraj odgovore
Najstariji