Nista, poslala me na torch i na test senzabilizacije jer sam ja rh negativna. Pitala me jedem li slatko a bas i ne jedem, da li sam bila bolesna u zadnje vrijeme sto nisam. Ja sam pitala da li je to problem, ona kaze da nije da nema razloga za brigu...sad nisam pametna, iskreno malo me strah
Dali koja zna koja je razlika izmedju GUK nataste i OGTT? Osim sto se Guk nataste radi do 20.tt a OGTT od 24.-28.tt.... 🤓
Nista, poslala me na torch i na test senzabilizacije jer sam ja rh negativna. Pitala me jedem li slatko a bas i ne jedem, da li sam bila bolesna u zadnje vrijeme sto nisam. Ja sam pitala da li je to problem, ona kaze da nije da nema razloga za brigu…sad nisam pametna, iskreno malo me strah
Ma ne brini, samo radi tako kako ti kaze. Pitala te za slatko jer moze biti povezano sa gestacijskim dijabetesom. Trebala bi obaviti ogtt, ako vec nisi, ali prije toga je lako moguce da se plodna voda sama izregulira tako da se opusti i pricekaj, nemoj panicariti. Da je nesto lose, doktorica ti sigurno ne bi rekla da nema razloga za brigu.
Dali koja zna koja je razlika izmedju GUK nataste i OGTT? Osim sto se Guk nataste radi do 20.tt a OGTT od 24.-28.tt…. 🤓
GUK nataste je jedno vadenje krvi ili pikanje iz prsta za kontrolu secera nakon odredenih sati bez jela i moze se raditi bilo kada, ne samo do 20.tt.
OGTT je test kojim se dokazuje kako gusteracini hormoni reguliraju secer nakon uzimanja istog (sat/dva nakon) zbog moguceg ometanja rada gusterace pod utjecajem posteljice, a radi se izmedu tih odredenih tjedana jer je posteljica tada konkretnije razvijena. Takoder pod OGTT spada i GUK nataste tj. ono prvo vadenje krvi.
Radila sam Ogtt prosli tjedan i nalazi savrseni pa mi to nije bilo jasno bas...sutra odmah idem izdat litre krvi ako treba za te nalaze, al ko ce docekati te rezultate ☹☹☹ nema druge nego cekati. Da je nesto vjerojatno bi se skuzili, svi nalazi su uredni, kombinirani, anomaly scan sve super
Radila sam Ogtt prosli tjedan i nalazi savrseni pa mi to nije bilo jasno bas…sutra odmah idem izdat litre krvi ako treba za te nalaze, al ko ce docekati te rezultate ☹☹☹ nema druge nego cekati. Da je nesto vjerojatno bi se skuzili, svi nalazi su uredni, kombinirani, anomaly scan sve super
Onda se stvarno nemas sto brinuti. Sasvim je normalno da se i to moze dogoditi i to zboj majke prirode, a ne zbog neke bolesti. Bitno da se ti dobro osjecas i da je s bebicom sve ok 🙂
Radila sam Ogtt prosli tjedan i nalazi savrseni pa mi to nije bilo jasno bas…sutra odmah idem izdat litre krvi ako treba za te nalaze, al ko ce docekati te rezultate ☹☹☹ nema druge nego cekati. Da je nesto vjerojatno bi se skuzili, svi nalazi su uredni, kombinirani, anomaly scan sve super
Pokusaj se malo umiriti, vjerujem da doktorica pretrage zeli napraviti preventivno. Da je nesto vjerojatno bi ti i rekla. Bit ce sve uredu 😊
Jutro, danas krasan dan a mi se moramo vratiti u Zg 🙄. Muz sutra radi, mala ima zavrsnu priredbu u vrticu a tako bi jos bila na moruuuuuuuu. Tko ce docekati rujan za ici ponovno.
Probudila me jutros neka dosadna muha koja se zavukla u apartman i gnjavila nas.
Netko je pitao za ciscenje nosica; po potrebi kad je beba prehladjena. Fizioloska se ukapa u jednu nosnicu i vuce se iz druge van. Glavica mora biti blago prema naprijed da to izadje van. Od ovih ostalih stvari, samo grickalica za noktice, skarice, cesljici, ostalo, bilo nam je potpuno beskorisno.
Jucer sam se narucila za anomaly 24.6. Idem u Ginekos, kod dr.Ujevic. Kod nje sam radila anomaly i sa kceri. Vrlo je detaljna, ljubazna i sve objasni. Takodjer sam pitala u dz za ogtt, ide bez narudjbe, samo se dodje.
Sortiraj odgovore
Najstariji