Pikulica znas sto mislim da cak ti imas i pravo nisam razmisljala o tome sta bi mi mogao zapravo sve srat i raditi ukoliko prizna dijete... Iako ja svakako nisam planirala staviti djetetu njegovo prezime vec samo da bebi u rodnom listu bude naveden kao otac djeteta ali sad kad si mi ti ovo napisala razmisljam koje su druge opcije i losija strana svega toga..i naravno da cu jednog dana upoznati nekoga i nebi voljela da me ovo govno zajebava kroz zivot.. Tako da koliko god ti novci ukoliko ih on mora davati znace malu pomoc oko bebe ipak mislim da je nas mir puno vrijedniji od svih novaca na ovom svijetu.. I na kraju imam podrsku mojih i za bebu cu se boriti i snaci nekako i naci neki posao poslje tih godinu dana. Totalno si u pravu i vise mu se necu ni javljati na mob niti cu mu dozvoliti da me plasi i maltretira. A i mojima cu sve ovo kako si mi napisala ljepo objasniti da znaju zbog cega nezelim nista od njega.
Cekam uzv u petrovoj, krv sam izvadila, sve ide tako sporo, ja glaaaaaaaadna, a nemam nista za jesti sa sobom. Pojela ujutro kruha i sirnog namaza i kako sam zurila da stignem, nisam stigla nista kupiti. Sve bi dala za jedno pecivo 😏
Deja nema na cemu, daj Boze da pomogne i tebi i evo jutarnji report potvrdjujem da mi se skroz razvodnila stolica weeeeeeeee 🎉🎊 derem sad i ja po banani jedva sam cekala, ali pazi banana ti stvrdnjava stolicu...
Manich to je nesto sto bih ja napravila jer sam osoba koja se nebi udala zbog trbuha vec ljubavi. Kad sam shvatila u vezi s momcima u pricanju i temi "ako se desi" da bi sve samo se ne prihvatit odgovornosti te osobe su za mene zavrsena prica u zivotu i tu vise nema ljubavi vec krece mrznja. Postoje slucajevi gdje muski zahtjevaju abortus, on bi ubio svoje dijete. Pa gdje mu je granica, hoce tako sutra ubiti i svoje roditelje kako je i svoje dijete.
Kaze Julie da bas mozda ne mozes nista s ovjerenom Odlukom o odricanju ocinstva i iskreno stvarno ne znam nit ja, ali mozda i pomogne na sudu a s druge strane kad dijete bude dovoljno veliko objasnit mu i pokazat postupak njegovog oca i koliko je zeljeno i voljeno s tvoje strane.
Iskreno ne mogu se poistovjetit s tobom i da znam tocno koju agoniju prolazis jer smo muz i ja zaljubljeni i vise nego ikad a imamo staza u braku i ova nam je beba godinama zeljena, ali mogu ti reci da ces i ti naci osobu s kojom ces imati isto to jednog dana i nemoj pridavati vaznost svom bivsem, gledaj u buducnost... 🥰
Sagledaj sve mogucnosti, raspitaj se kod pravnika i po ustanovama, ali imat ces vise mogucnosti kad u rodnom listu pise N/N nego da upišeš njegovo ime koje nije dostojno stajati tamo.
Prije par mj mi nije bilo ni na kraj pameti da cu na nekom forumu citat i pisat o kakici 🤣🤣🤣
A kako stojite s vjetrovima? Mene cesto neka hrana zna napuhati....
Prije par mj mi nije bilo ni na kraj pameti da cu na nekom forumu citat i pisat o kakici 🤣🤣🤣
A kako stojite s vjetrovima? Mene cesto neka hrana zna napuhati….
😂😂😂😂😂
Da, i ja si to pomislim kad pisem o probavi.
Kazu strucnjaci da se ne zamjeri trudnicama na vjetrovima, a meni kad valjda kolaju plinovi crijevima bas me boli i kao nozevi po utrobi iznutra da me rezu. A sve sto pojedem me napuše 😏 Ali zadnjih dana dok lakse kakam počela sam lakse i ispuštat vjetrove 😂
Kako mi je mm rekao: Svi u zivotu zele vise novaca, srece, ljepše vrijeme i svasta nesto, a moja zenica samo hoce kakati 🤣🤷♀️
Zene, jeste vi kupovale kolica… Ja sam ko Alisa u zemlji cudesa, od cjena i modela i velicine tockova kao za auto.. 🤐
Da li se isplati uzimati 3u1, ili 2u1, netko kaze ta se korpa najmanje iskoristi… Mislim za sada citam, skupljam dojmove, i naravno svoj neki limit novcani, jer kada su u pitanju ove djecije stvari…
Nebo je granica
😂
Prema mom iskustvu, a prvo sam dijete rodila 10.10. a ovo drugo ima termin za 03.10., 2u1 je sasvim dovoljno. Zato što će jesen i zima i mogućnosti za duge šetnje s bebom u kolicima će biti rijetke. Ovdje kod nas je preporuka da dijete čim izađe iz bolnice ide van na 5 pa 10 pa 15min i sl., u mom slučaju na balkon, a kad dođeš do pola sata onda možeš i van malo. Pričam o prvim danima djetetovog života kod kuće. Ipak, također je preporuka da dijete ne ide van ako je velika vlaga u zraku, a to ti je u to doba godine skoro svaki dan...
Tako da 2u1 skroz zadovoljilo potrebe i dijete koliko ide van može biti čak i u jajetu.
Što se tiče izbora kolica ja znam da sam birala da imaju 1 ručku a ne dvije jer se tako lakše upravlja kolicima jednom rukom (nikad ne znaš kad ćeš se zateći u situaciji da u isto vrijeme i nosiš dijete i guraš kolica).
Također sklapanje i rasklapanje 1 rukom, jako bitno iz gotovo istih razloga.
Malo veća korpa ispod kolica jer nemoš u trgovini gurati i kolica i korpu.
Također sam birala kompaktnija kolica koja kad se sklope mogu stati u gepek.
moj izbor tada su bila Graco 2u1 kolica. Tada su koštala skoro 3000kn ali ja sam u jednoj trgovinici naišla na prošlogodišnju boju i kupila ih za 1.500,00. Najbolje prošla ikad. Moja su obična na 4 točka ali i ona na 3 točka su super.
E sad, koliko vidim, nisu baš moderna takva kolica, ali ja ću svoja kolica koristiti i za ovu trudnoću. Siva su, lako se održavaju, i curica i dečko mogu u njih i realno, iako sam kasnije imala kišobran kolica, realno ova bi bila sasvim dovoljna.
Dobro jutro svima, opet 😂 uspjela sam zaspati, banalnu sam sad pojela. Pisale ste o Novaka u, ja sam ih kupila sam prije par dana i od kad ih pijem imam neobjasnjivu zelju za hranom, svom. Svako malo ja nesto stavim u usta, a nisam gladna pa se bojim da ne natucem kila ohoho. Ko ih pije i sto pijete uopce od prenatalna?
Pikulica pametno govori, u konacnici taj njegov potpis nosi vise problema nego njegovo isključivanje iz price, samo sto sam ja htjela dati savjet ukoliko zeli pritisnuti, da to zaista i moze. Ja sam ti inace zivac i uvijek se borim za pravdu premda puno puta je pametnije popustiti i u konacnici imati mir.
Manich bitno je da da ti znas sto zelis i drago mi je da imas potporu obitelji koja ti sigurno puno znaci u ovim trenucima.
Svakako se raspitaj za svoja odnosno djetetova prava kako bi znala od kuda da krenes.
Mi smo nocas isto jako lose spavali, tj mali je lose spavo, pa to automatski znaci da cijela zgrada nije spavala 🙈🤦🏼♀️ Uopce neznam sta mu je bilo, pola noci je prevristo. Krene se penjati preko mene, ja kazem 'ne' i to je razlog za pol sata vristanja, crven, trese se, suza za suzom lije i ne moz nista, pricam, pjevam, nosam, cupkam, uopce ne reagira 😱
Inace, za jace zatvore (par dana) mozete si uzeti eva q cepice-oni se ne upijaju u krv (zato su ok za trudnice), nego rade neku pjenicu koja onda potakne praznjenje, da se ne napinjete jako
Sto se tice kolica meni je za jesensku bebu kosara bila pun pogodak. Navukla bi bebi skafander, dekica i u setnju, ako zaspe ne bi prebacivala u krevetic po povratku doma.
Manich, uz sve ove pravne zavrzlame razmisli kako postupiti obzirom da tvoja beba ima brata. Situacija ti je sto bi se reklo kupus pravi, al vjerujem da ces sve odvagnuti i donijeti pravu odluku 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji