Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    06. Svibanj 2019. 10:16

Lako za hranu, mene donat napuse da ja onda sve ispusem 🤣🤣

• Pikulica19
    06. Svibanj 2019. 10:22

DijMar

Prije par mj mi nije bilo ni na kraj pameti da cu na nekom forumu citat i pisat o kakici 🤣🤣🤣
    A kako stojite s vjetrovima? Mene cesto neka hrana zna napuhati….

😂😂😂😂😂
    Da, i ja si to pomislim kad pisem o probavi. 
    Kazu strucnjaci da se ne zamjeri trudnicama na vjetrovima, a meni kad valjda kolaju plinovi crijevima bas me boli i kao nozevi po utrobi iznutra da me rezu. A sve sto pojedem me napuše 😏 Ali zadnjih dana dok lakse kakam počela sam lakse i ispuštat vjetrove 😂
    Kako mi je mm rekao: Svi u zivotu zele vise novaca, srece, ljepše vrijeme i svasta nesto, a moja zenica samo hoce kakati 🤣🤷‍♀️

• DaVoS
    06. Svibanj 2019. 10:42

HarryPotter

Frajla

HarryPotter

Zene, jeste vi kupovale kolica… Ja sam ko Alisa u zemlji cudesa, od cjena i modela i velicine tockova kao za auto.. 🤐
    Da li se isplati uzimati 3u1, ili 2u1, netko kaze ta se korpa najmanje iskoristi… Mislim za sada citam, skupljam dojmove, i naravno svoj neki limit novcani, jer kada su u pitanju ove djecije stvari…
    Nebo je granica
    😂

Prema mom iskustvu, a prvo sam dijete rodila 10.10. a ovo drugo ima termin za 03.10., 2u1 je sasvim dovoljno. Zato što će jesen i zima i mogućnosti za duge šetnje s bebom u kolicima će biti rijetke. Ovdje kod nas je preporuka da dijete čim izađe iz bolnice ide van na 5 pa 10 pa 15min i sl., u mom slučaju na balkon, a kad dođeš do pola sata onda možeš i van malo. Pričam o prvim danima djetetovog života kod kuće. Ipak, također je preporuka da dijete ne ide van ako je velika vlaga u zraku, a to ti je u to doba godine skoro svaki dan... 
    Tako da 2u1 skroz zadovoljilo potrebe i dijete koliko ide van može biti čak i u jajetu.
    Što se tiče izbora kolica ja znam da sam birala da imaju 1 ručku a ne dvije jer se tako lakše upravlja kolicima jednom rukom (nikad ne znaš kad ćeš se zateći u situaciji da u isto vrijeme i nosiš dijete i guraš kolica).
    Također sklapanje i rasklapanje 1 rukom, jako bitno iz gotovo istih razloga.
    Malo veća korpa ispod kolica jer nemoš u trgovini gurati i kolica i korpu.
    Također sam birala kompaktnija kolica koja kad se sklope mogu stati u gepek.
    moj izbor tada su bila Graco 2u1 kolica. Tada su koštala skoro 3000kn ali ja sam u jednoj trgovinici naišla na prošlogodišnju boju i kupila ih za 1.500,00. Najbolje prošla ikad. Moja su obična na 4 točka ali i ona na 3 točka su super.
    E sad, koliko vidim, nisu baš moderna takva kolica, ali ja ću svoja kolica koristiti i za ovu trudnoću. Siva su, lako se održavaju, i curica i dečko mogu u njih i realno, iako sam kasnije imala kišobran kolica, realno ova bi bila sasvim dovoljna.

Julie
    06. Svibanj 2019. 10:54

Dobro jutro svima, opet 😂 uspjela sam zaspati, banalnu sam sad pojela. Pisale ste o Novaka u, ja sam ih kupila sam prije par dana i od kad ih pijem imam neobjasnjivu zelju za hranom, svom. Svako malo ja nesto stavim u usta, a nisam gladna pa se bojim da ne natucem kila ohoho. Ko ih pije i sto pijete uopce od prenatalna?
    Pikulica pametno govori, u konacnici taj njegov potpis nosi vise problema nego njegovo isključivanje iz price, samo sto sam ja htjela dati savjet ukoliko zeli pritisnuti, da to zaista i moze. Ja sam ti inace zivac i uvijek se borim za pravdu premda puno puta je pametnije popustiti i u konacnici imati mir.
    Manich bitno je da da ti znas sto zelis i drago mi je da imas potporu obitelji koja ti sigurno puno znaci u ovim trenucima.
    Svakako se raspitaj za svoja odnosno djetetova prava kako bi znala od kuda da krenes.

Frajla
    06. Svibanj 2019. 10:56

Mi smo nocas isto jako lose spavali, tj mali je lose spavo, pa to automatski znaci da cijela zgrada nije spavala 🙈🤦🏼‍♀️ Uopce neznam sta mu je bilo, pola noci je prevristo. Krene se penjati preko mene, ja kazem 'ne' i to je razlog za pol sata vristanja, crven, trese se, suza za suzom lije i ne moz nista, pricam, pjevam, nosam, cupkam, uopce ne reagira 😱
    Inace, za jace zatvore (par dana) mozete si uzeti eva q cepice-oni se ne upijaju u krv (zato su ok za trudnice), nego rade neku pjenicu koja onda potakne praznjenje, da se ne napinjete jako

luce35
    06. Svibanj 2019. 11:04

Sto se tice kolica meni je za jesensku bebu kosara bila pun pogodak. Navukla bi bebi skafander, dekica i u setnju, ako zaspe ne bi prebacivala u krevetic po povratku doma.

Manich, uz sve ove pravne zavrzlame razmisli kako postupiti obzirom da tvoja beba ima brata. Situacija ti je sto bi se reklo kupus pravi, al vjerujem da ces sve odvagnuti i donijeti pravu odluku 😍

Julie
    06. Svibanj 2019. 11:05

Ja ima jastuk gotovo od pocetka, punjen je kuglicama, a perem samo navlaku za njega. To je zaista super stvar i bas se fino namjestim. 

Frajla
    06. Svibanj 2019. 11:05

Aurora87

I ja u posljednje vrijeme mucim muku s probavom ali samo zato sto sam ostala bez magnezija kojeg nema vise ni u jednom dm-u, a koristila sam ga dugo. Moram ovaj tjedan opet u potragu. Vec je jednom tako bio nestao pa sam kupila valjda 5 pakiranja kad sam ga nasla i sad vise nemam tih zaliha.
    A kad vec spominjete banane, prije trudnoce me je zatvrala i stvarala mucninu a sad u trudnoci sam ju pojela 2 puta i bome me otvorila, ali su grcevi bili uzas. Sad ju izbjegavam jer iako me otvara, tu bol ne zelim ponoviti. A mlijeko…blago sam alergicna na njega pa me napuse inace, ali mi u trudnoci bas paše, organizam ga trazi.
    Deja, ja ga planiram kupiti ovaj tjedan. Prosli ili pretprosli smo bili u izvidnici i postoje oni punjeni s nekakvim kuglicama/stiroporom i oni kao jastuk. Ne znam za koji bih se odlucila ali trenutno vise naginjem tom s kuglicama. Zapravo nisam pametna jer ne znam kako ga oprati ako je to stiropor unutra🤔

Ja imam taj kao jastuk (s ethereal-a, pisalo je da je punjen "silikoniziranim vlaknima", ja mislila da su kuglice kad ono šipak) i nisam bas presretna jer se ta kao vata unutri s vremenom stisne, uvjek radis pritisak na isto mjesto. Ugl, ne perem njega nego samo navlaku, na patent je i moze se skinuti.

Julie
    06. Svibanj 2019. 11:07

Cure mi smo na gotovo 400 stranica 😱🙈

luce35
    06. Svibanj 2019. 11:10

Julie

Cure mi smo na gotovo 400 stranica 😱🙈

Na pocetku muke po povracanju, hematomima, sukrvicama, sad zatvor, zgaravica, spavanje, grlobolje, nadjemo uvijek materijala za cakulu 🤣🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI