Bome ste se napisale dns, da krenem od jutrosnjeg nespavanja ja sam sinoc zaspala oko pol 3 moja beba mene tuce i to jako, ja nezz el to normalno al da u ovom tj ona mene mlati ko velika cisto se pitam sta ce biti poslje kada bude veca..
O kremama i pelenama jos nisam razmisljala al sam dobila savjet da je pavloviceva krema najbolja pa cu nju uzeti pa cemo vidjeti, za kupanje mi niko nista jos nije spominjo al citajuci vase savjete probati cu s bademovim uljem, i da dali ima neko posebno bademovo ili moze neko najobicnije, ja se mazem sada s bademovim iz dm-a neko, pa dali to moze?
Za pelene sam isto cula svakva misljenja al mislim da cu isprobavati pa koje bude najvise pasalo bebi to cu i uzimati.. Al kao da violetine i iz lidla lupuilu nisu lose pa cemo vidjeti..
Bok cure 😊 nama je termin 16.11
Za kolica smo odlučili Stokke Xplory V6 a ostalo lagano u hodu , za sada su sve pretrage i nalazi okej , jedino je malo šećer visok al lagano i to rješavamo
sto se tice kozmetike za bebe vise manje cujemo iste stvari od naših tako da smo odlučili za početak samo najosnovnije .. kremica za guzu i fiziološka . te za čišćenje pupkovine neki sprej ili prasak za dezinfekciju .. za kupanje malo bademovog ulja i to je to 😊
Za mene bademova krema isprobano najbolja, obje djece s njom mazala, nikad nisu imali osip, a pelene puffies.. pampers mi imaju previse parfema nekakvih, a violeta su mi malo nezgrapne cim beba piski i dosta debele, puffies tanke, a super upijaju, nikad nisu propustile, to je iz mog iskustva
Citala sam negdje da maslinovo ulje nije dobro za male bebe - masnoce opcenito dobro tope druge masnoce i maslinovo ulje bas dobro skida neke lipide s bebine koze. Mislim da je u jednoj knjizi, ako netko zeli probam naci i poslikati kasnije. Navodno je bademovo bolji izbor.
Nastavak mog monologa
Kupke/gelovi za tuširanje - tu nisam puno ekspreimentirala, prvih tjedana samo voda, kasnije smo počeli s a-derma exomega 2u1 gelom (iako nema nikakvih problema s kozom)i tog se držimo. Kod mojih ima adrilab gel, a za more smo uzeli mixa uljni gel i sa svime sam zadovoljna. Ono sto sam dobila becutan, jhonson i sl sam potrosila na sebe, to mu nebi jos probavala
Kreme za guzu - koristimo jgl, obicnu crvenu, za crvenilo sudoceream i bepanthene mast. Isto nisam puno isprobavala. Jedino sam uzela uriage first changing cream ili tako nesto, razocranje, nekak je rjetkasta i brzo se upije, ne stiti guzu bas
Sudokrem moze izazvati opekotine na kozi, Jhonson je zabranjen u 50 zemalja diljem svijeta zbog toga sto koriste stetne supstance i ne mjenaju recpturu vec godinama. Hjooooj, ak vec sad razbija glavu oko pelena i kremica kaj cu kasnije 😂😂😂😂😂
Od cega opekline? Znam da je na bazi cink-okisda, ali takve su sve te "bijele" kreme. On je kao alergen, ali jako dobro isusuje. I druge marke ga stavljaju u kreme za pelenske osipe, npr a-derma, znam jer su mi ju nekidan u ljekarni dali umjesto kreme za lice. Srecom pa sam isla citati prije nego sam ju otvorila. A kod takovg crvenila se mora s necim isusivati
Sudokrem je na bazi naftnih derivata, alkohola i ostalog smeca sto se vidi u sastavu, ista stvar i kod Pavloviceve. Izaziva crvenilo kao kod opekotina, grozno. Cink je ok ali od ovog svog smeca on je zanemariv u sastavu. ☹️
Bome ste se napisale dns, da krenem od jutrosnjeg nespavanja ja sam sinoc zaspala oko pol 3 moja beba mene tuce i to jako, ja nezz el to normalno al da u ovom tj ona mene mlati ko velika cisto se pitam sta ce biti poslje kada bude veca..
O kremama i pelenama jos nisam razmisljala al sam dobila savjet da je pavloviceva krema najbolja pa cu nju uzeti pa cemo vidjeti, za kupanje mi niko nista jos nije spominjo al citajuci vase savjete probati cu s bademovim uljem, i da dali ima neko posebno bademovo ili moze neko najobicnije, ja se mazem sada s bademovim iz dm-a neko, pa dali to moze?
Za pelene sam isto cula svakva misljenja al mislim da cu isprobavati pa koje bude najvise pasalo bebi to cu i uzimati.. Al kao da violetine i iz lidla lupuilu nisu lose pa cemo vidjeti..
Neznam da u dm-u ima cisto bademovo... tj mislim da sam imala adrispa, ali to je skupo
Ugl trebas gledati da je cisto, bez dodataka.
Ima u ljekarni oleotherapy je marka, oko 30 kn 100 ml
Bok cure 😊 nama je termin 16.11
Za kolica smo odlučili Stokke Xplory V6 a ostalo lagano u hodu , za sada su sve pretrage i nalazi okej , jedino je malo šećer visok al lagano i to rješavamo
sto se tice kozmetike za bebe vise manje cujemo iste stvari od naših tako da smo odlučili za početak samo najosnovnije .. kremica za guzu i fiziološka . te za čišćenje pupkovine neki sprej ili prasak za dezinfekciju .. za kupanje malo bademovog ulja i to je to 😊
Za pupak ovisi gdje radas, tj kako ga naprave, to se raspitaj malo. Onaj sa sv. Duha se ne dira dok ne otpadne i onda se samo ranica cisti octenispetom (ili necim slicnim). Tako da mi nisu trebale ni one komorese ni prasak. Tamo gdje se ostavlja duzi batrljak se obicno prasi da se brze posusi i stavljaju se komprese (sterilne gazice)
Renata ne kontam te tvoje sedmice 😁.. ti bi trebala biti poslije mene koliko se sjecam, a po ovom 11+3 dođes prije mene sa terminom 😁.. moja beba je 9 dana manja na uzv, pa ce tek na sljedecem uzv odrediti pravi termin, ali i tako bih trebala biti prije tebe, pa me bunis 😄.. ja sam sutra 11 punih po uzv, a trebala bi biti po zm 12+2..
Za mene bademova krema isprobano najbolja, obje djece s njom mazala, nikad nisu imali osip, a pelene puffies.. pampers mi imaju previse parfema nekakvih, a violeta su mi malo nezgrapne cim beba piski i dosta debele, puffies tanke, a super upijaju, nikad nisu propustile, to je iz mog iskustva
Bas cu probati puffies kad kazes da su tako dobre, bas vidim da su u mulleru na akciji. A jesi probala njihove sensitive mozda? Ako jesi koja je razlika?
Nisam probala sensitive, jer poslije ovih nisam vise nista istrazivala 😄, prosto su mi sjele, a ovdje kod nas su jeftinije od pampersica, a cesto budu na snizenju cak do 4 KM jeftinije nego inace, mislim na veliko pakovanje, tako da su mi isplative i sad ih koristim navecer za malog
Ja sam se upravo ubila sa nezdravim u McDonaldsu, ali neka, to je jednom mjesecno ili cak i rijedje, no to je najbolji dio puta 😆
Beba za sad voli putovati i ne smeta mamu dok vozi hehe pokusala je kad sam krenula, ali je ipak odlucila uzivat u voznji 🤗
Vidim da se pise o Trudi, meni su vl maramice isto predobre, ali uzela sam bila jednom kremu kolegici zs malu i krema mi uopce nije lijepo mirisala...za ostalo ne znam, a nisam ni znala da imaju i pelene
Sortiraj odgovore
Najstariji