Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    03. Svibanj 2019. 15:08

HarryPotter

Zene, jeste vi kupovale kolica… Ja sam ko Alisa u zemlji cudesa, od cjena i modela i velicine tockova kao za auto.. 🤐
    Da li se isplati uzimati 3u1, ili 2u1, netko kaze ta se korpa najmanje iskoristi… Mislim za sada citam, skupljam dojmove, i naravno svoj neki limit novcani, jer kada su u pitanju ove djecije stvari…
    Nebo je granica
    😂

HarryPotter

Zene, jeste vi kupovale kolica… Ja sam ko Alisa u zemlji cudesa, od cjena i modela i velicine tockova kao za auto.. 🤐
    Da li se isplati uzimati 3u1, ili 2u1, netko kaze ta se korpa najmanje iskoristi… Mislim za sada citam, skupljam dojmove, i naravno svoj neki limit novcani, jer kada su u pitanju ove djecije stvari…
    Nebo je granica
    😂

Frajla
    03. Svibanj 2019. 15:09

Za tecaj vam je svedno gdje idete. U domovima zdravlja obicno traju krace, ali nije lose vidjeti bolnicu u kojoj planirate roditi tko ima priliku.
    Mi smo isli u dz jer su na sv. Duhu ti tecajevi u neko bezvezno vrijeme. Ugl, nije bilo lose, dva puta samo, jedno i pol predavanje je drzala patronazna, a pola jedna mlada doktorica. 
    Za muza smo dobili prazne potvrde, znaci samo smo pisali imena 🤫
    Al na kraju nitko to u bolnoci nije trazio.
    Naravno, sve ovisi kakva je patronazna, ova je bila ok. Cujem da ima neka lujka koja prica da svatko moze dojiti samo ako zeli i takve nebuloze 🤦🏼‍♀️ i bilo je super jer nam je svima dala brojeve telefona od patronaznih, tj od one kojoj pripadas.
    Patronaznoj se ok najaviti, da zna da postojis, kad je termin otprilike i sl. Lako je u manjim mjestima jer bolnice salju podatke kad se beba rodi, ali u vecim mjestima gdje ima tih vise sluzbi, pa jos prijavljeni na jednu adresu, zive na drugoj, komplikacije samo.
    Ugl, ja sam isla u remetinec, tamo di je i hzzo je patronazna sluzba, imaju vani papirici za ispuniti osnovne podatke, tipa ime, prezime, adresa gdje zivis (da zna zena gdje doci), termin i broj mobitela. Ja sam pokucala i bas je bila nasa buduca patronazna tamo i obavile smo kratki razgovor. Nije mi dolazila prije poroda.

Frajla
    03. Svibanj 2019. 15:15

HarryPotter

Nebo je granica
    😂

Ja sam bas u razgledanju kolica. 3u1 kolica nikad nebi uzela, osim ako uz njih dolazi neko jaje poznatog proizvodaca tipa maxi cosi. Po meni bolje ustediti malo na kolicima i dati za sjedalicu, jer sto je najgore sto se moze dogoditi ako imas nekvalitetna kolica?
    Nego ovako, ja sam pogrijesila s prvim kolicima, pa sam imam malo iskustva....
    Trebas si prvo odgovoriti na neka pitanja
    -gdje ces ih voziti (za po gradu samo su ok i manji tockovi, za sljunak, travu i sl ipak trebaju veci)
    -gdje ces ih drzati
    -imas lift?

• renata.koscec
    03. Svibanj 2019. 15:39

Sad sam zvala vinogradasku, ova na salteru mi ne zna reci a sestra radi do 15 h.
    Treba li se u petrovu narucivati?

• iwancheee
    03. Svibanj 2019. 16:08

Eii zena moje,divna ste podrska!❤❤
    Mi smo hvala Bogu dobro. Moja bebacha ima rucice,nogice i nosic. Sve je uredu! Maše sunce moje i rukicama i nogicama. Produzili su nam tablete i otvaramo bolovanje. ❤🙈

HarryPotter
    03. Svibanj 2019. 16:13

Frajla

HarryPotter

Nebo je granica
    😂

Ja sam bas u razgledanju kolica. 3u1 kolica nikad nebi uzela, osim ako uz njih dolazi neko jaje poznatog proizvodaca tipa maxi cosi. Po meni bolje ustediti malo na kolicima i dati za sjedalicu, jer sto je najgore sto se moze dogoditi ako imas nekvalitetna kolica?
    Nego ovako, ja sam pogrijesila s prvim kolicima, pa sam imam malo iskustva….
    -gdje ces ih voziti (za po gradu samo su ok i manji tockovi, za sljunak, travu i sl ipak trebaju veci)
    -gdje ces ih drzati
    -imas lift?

Aha, super mi je dosao ovaj tvoj odg. 
    Prostora imamo, lifta i zivimo u gradu.. Zato sam i ka u nedoumici.. Kao korpa jer je termin na jesen, ide zima, kao neces ga u jajetu nositi. Lala. 
    Svasta se naslusam, volim ove konkretne odg. 
    Nista pogledam i ove 2u1, i onako jaje ide do 6 mj. I onda se ide ma autosjed. Jel tako. 
    Prva mi je beba, ja sam stara 😂
    Sve bih, nista ne bih. Zbunjoza zesca 
    💛

url=https://lilypie.com]

• Pikulica19
    03. Svibanj 2019. 16:28

jana35

Netko je spomenuo vrijeme, ja umirem od umora. Jucer sam imala uzasne promjene raspoloženja, nemogu se naspavati nikako.
    Deja i Pukulica ja bih vas pitala iz kojeg pokusaja ste uspjele u Vinogradskoj? Jel dr Bolanča zbilja tak dobar? Naime, moja prijateljica ovaj mjesec ide kod njega u postupak,, prije je bila na Sv Duhu..

Deja 15a 🤣🤣

Jana ja kad sam gledala gdje bi za mpo jako sam malo nasla da se govori o potpomognutoj u Vinogradskoj pa sam gradila svoje misljenje iz prve ruke iako mi frendica vec 2 god isto hodocasti gore i nekako sam iz konteksta rijeci i nezadovoljstva shvatila da ce mozda i promjenit bolnicu. S tim ti hocu reci da su ljudi svojeglavi i reci frendici da se opusti i uziva gdje god izabrala ici najbitnija je njena volja i pozitiva.
    Mi smo za Vinogradsku se odlucili jer mi je muzic dole kod dr. Grubišića na urologiji radio pretrage, a onda mi je on i sam preporučio dr. B... Uglavnom prve konzultacije, 2. mjerenje folikula, aspiraciju i ET mi je radio upravo dr. B i neopisivo mi je drago zbog toga, jedan pregled mi je prof. dr. Kuna i ostale preglede i 1. mjerenje folikula mi je dr. Tomić jer je on najviše tamo. Nekako najoptimisticnija osoba mi je bila biologica Romina i kad sam lezala za proces aspiracije i prije neg su me uspavali me je zvala u laboratorij da vidim svoju Pikulicu koja je bila cetverostanicni embrij 🥰. Nama je uspjelo od prvog postupka i hvala dragom Bogu na tome, ali rekli smo neka bude kako Bog odredi i sredjena psiha je najbitnija stvar u takvom postupku. Najvise mi se svidja sto su realni, mirni bez obzira na punu cekaonicu, spremni za moje 1001 pitanje, objasne i puno detaljnije ako nesto i ne znam jer sam u tome prvi put bila. Sestra Ana strpljiva i isto otvorena za pitanja i vidi se iskrenost srece s njene strane kad joj se javi nalaz beteHcg.
    Jedva cekam da i ja svoju Pikulicu slikam i s ponosom odnesem da stave na pano s ostalom djecicom jer vjeruj mi sva ta djeca su njihov ponos i motivacija za daljnji rad.
    Zelim ti frendici puno srece, ali i mora znati da ti lijecnici nisu stvoritelji i bas mi je dr. B rekao odmah u startu da mi ne obecava trudnocu ali da cemo svi dati truda sve od sebe. 

Frajla
    03. Svibanj 2019. 16:40

HarryPotter

Frajla

HarryPotter

Zene, jeste vi kupovale 

Prostora imamo, lifta i zivimo u gradu.. Zato sam i ka u nedoumici.. Kao korpa jer je termin na jesen, ide zima, kao neces ga u jajetu nositi. Lala.
    Nista pogledam i ove 2u1, i onako jaje ide do 6 mj. I onda se ide ma autosjed. Jel tako.
    💛

2u1 je kosara i sportsko sjedalo, a 3u1 je kad uz to dobijes jos jaje (autosjedalicu)
    Kazem, ja sam uzela posebno jaje, a posebno 2u1 kolica. Tj cak nisu bila 2u1 nego baza i sportsko sjedalo, a kosara je imala posebno cijenu.
    Ako imas mjesta i ako ih ne moras nosati po stepenicama pogledaj neka kokretnija, lakse ih je gurati i obicno su udobnija. I svakako probaj jel ih mozes gurati jednom rukom, jer ces se sigurno naci u situaciji da nosis vristecu bebu i guras prazna kolica 🙈
    Imam ABC design salsa kolica, ona su ovako stvarno dobra, nije se nista raspalo ni rasklimalo. Imam  jedan komad gdje nema staze, pa hodam po sljunku uz cestu i prugu prelazim i stvarno dobro idu po svemu tome.
    Ono sto meni smeta-zivim u malom stanu i nema gdje s njima, drzim ih u gepeku. Znaci nosim malog u rukama uglavnom van i onda ih vadim i trebaju 2 ruke da ih se rasklopi 🤦🏼‍♀️ tako da njega stavim u autosjedalicu, pa kolica  rasklopim, pa ga premjestim. I opet tako kad se vracamo. Na to bi sad drugacije gledala. Dodatno, nekad ih uzmem u stan, ali ne stoje samostalno kad su sklopljena, moram ih ili poleci ili nasloniti na nesto. I sportsko sjedalo je u L, da se poleci, ali ide sve skupa ako kuzis, znaci nije da se samo naslon naginje i to mi se sad bas ne svida.
    Ali super mi je sto imaju dolje stvarno ogromnu kosaru za stvari, ne moze covjek vjerovati sta sve stane unutra. Cijela dm kupovina ukljucujuci 3 velika paketa pelena.
    Jaje ti ne ide do 6 mjeseci, idealno ga je iskoristiti maksimalno, jer je to najsigurnije sjedalica, obicno su do 83cm/13kg. To je procjena do 18 mjeseci, ali ovisi naravno od djeteta. A u smjer voznje nebi trebali ici dok ne pocnu hodati. Moj mali je jos u jajetu, ima god i mjesec dana, 75 cm i 10,5 kg. Tako da ostaje u njemu do jeseni.

felicita28
    03. Svibanj 2019. 16:47

renata.koscec

Sad sam zvala vinogradasku, ova na salteru mi ne zna reci a sestra radi do 15 h.
    Treba li se u petrovu narucivati?

Moras se svuda naruciti . Vecina bolnica kod nas u zagrebu ima narucivanje preko maila sa skeniranom uputnicom sto ce ti i rec preko telefona. Samo pozuri se jer sam se npr. Narucila u petrovu za anomaly scan i narucili su me tek za mjesec i pol dana :)

• Pikulica19
    03. Svibanj 2019. 17:48

HarryPotter

Frajla

HarryPotter

Nebo je granica
    😂

Nego ovako, ja sam pogrijesila s prvim kolicima, pa sam imam malo iskustva….
    -gdje ces ih drzati
    -imas lift?

💛

I ja isto istrazujem i usporedjujem kao da auto kupujem. Ona kosara mi je uzas zivi a guraju ju svugdje i koliko sam skuzila 2u1 nema u kombinaciji sportski dio + auto sjedalica a da su mal kvalitetnija.
    Seka me sinoc uputila na model FREEON KOLICA TRIO da si vidim uzivo kad je cula sto zelim i objasnila koliko su prakticna i da sad imaju i noviji model. I ono sto sam na netu vidjela me odusevilo.
    Ispada da je 3u1 a zapravo je 2u1, košara za novorodjence se poslije transformira u sportski dio i posebno ide auto sjedalica. 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.