Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Travanj 2019. 23:42

Nana36

ayla

Nana36

Moja bi se mrvica trebala roditi u Decembru, ali moj momak zeli da abortiram

Dobrodosla, zasto on zeli da abortiras? Sta ti zelis?

Hvala na dobrodoslici. Mi smo 5 godina zajedno, zreli smo oboje, iza sebe imamo brakove, on kcerku a ja sina, i kaze da nje spreman da ima drrugo djete. Jednostavno i odbija da prica o tome. Juce mu kazem da se osjecam drugacije, samoj sebi blistam a on meni na to kaze da ne zeli slusati o tome niti ga zanimaju moji simptomi.. zivimo u razlicitim drzavama i za 10 dana se trebamo vidjeti, kaze da ce mi dati novac za pobacaj i to je to. Ja radim, imam dobar posao i novac mi ne treba ali ne mogu da razumijem da neko moze da postane takav egoista.. Toliko sam se radovala kada sam saznala dasam trudna, to mi je bio neki logican sljed u nasoj vezi, a dozivjela sam ovo. Sutra ulazim u 7 sedmicu

Ne razumim kako nije spreman, za par god kad bi iso planirat da imate bebu onda bi bio spreman, mislim da ce on to prihvatiti to dite samo jos neshvaca, moje misljenje ja nebi odustajala od te mrvice pa sta god da decko kaze to je dar od Boga za koje se vrijedi boriti... Budi jaka i dobro razmisli 😘😘

luce35
    01. Svibanj 2019. 08:38

Jutro cure, kod mene vrijene tmurno, pala kisa pred jutro i hladnooo. Nista od setnjice 😑.

Nana dobrodosla 😀, necu davati savjete, samo se nadam da ces zadrzati svoju mrvicu 😍

Frajla
    01. Svibanj 2019. 08:50

Pikulica19

Aurora87

Pikulica19

Frajla

Pikulica19

Cure koliko je normalno da CRL moze odstupati +/- od tjedna trudnoce?

Sto znaci "normalno"? Mislis opcenito ili u odnosu na prethodni pregled. Ako je vise od tjedan dana obicno se zakljucuje da je ovulacija bila ranije/kasnije i pomice se termin.

Mislim opcenito, da se ne pocne smatrat da se beba ne razvija kako treba 🤔… Jer netko kaze do 7dana a netko kao 3dana ..

Ne znam tocno ni sigurno, ali mislim da su prije raspravljali o tome na ljetnim bebama i da su rekli da je do tjedan dana ok.

Hvala vam 🥰
    Ma nije nista za uzbunu vec u mojoj glavi da bude lakse. Ma namirit ce bebica svoju velicinu
    Danas mi 12tt a bebin CRL je za 11+4tt kako sam bila kod doktorice svega 5min zbog guzve vani i to je s skidanjem i oblacenjem nije nista komentirala osim glavica saka nogica srceko i na kraju mjerenja gotovi ste, a ja mislila da za kombinirani budes i po pola sata unutra 🤔 a nigdje nisam nasla za ovo sto me zanimalo.

Naravno da nije za uzbunu, tu se radi doslovno o milimetru ili dva razlike, to je sasvim uredna velicina. A osim toga nit su sve bebe jednako velike nit rastu istim tempom, a treba tu uracunati i pogresku uredaja/covjeka, jer kao sto kazem milimetar vise i odma bi bilo par dana gore. Beba rastu jako skokovito, vidit cete malo kasnije po vagi, samo se jedan dan probudite i hop pol kile gore i nikad ne odu 🙈

mc_zgb
    01. Svibanj 2019. 09:22

Pikulica19

Aurora87

Pikulica19

Frajla

Pikulica19

Cure koliko je normalno da CRL moze odstupati +/- od tjedna trudnoce?

Sto znaci "normalno"? Mislis opcenito ili u odnosu na prethodni pregled. Ako je vise od tjedan dana obicno se zakljucuje da je ovulacija bila ranije/kasnije i pomice se termin.

Mislim opcenito, da se ne pocne smatrat da se beba ne razvija kako treba 🤔… Jer netko kaze do 7dana a netko kao 3dana ..

Ne znam tocno ni sigurno, ali mislim da su prije raspravljali o tome na ljetnim bebama i da su rekli da je do tjedan dana ok.

Hvala vam 🥰
    Ma nije nista za uzbunu vec u mojoj glavi da bude lakse. Ma namirit ce bebica svoju velicinu
    Danas mi 12tt a bebin CRL je za 11+4tt kako sam bila kod doktorice svega 5min zbog guzve vani i to je s skidanjem i oblacenjem nije nista komentirala osim glavica saka nogica srceko i na kraju mjerenja gotovi ste, a ja mislila da za kombinirani budes i po pola sata unutra 🤔 a nigdje nisam nasla za ovo sto me zanimalo.

Meni je na zadnjem ultrazvuku mjerila duljinu bebice i glavu, i za jedno su bile mjere za +4 dana od onog što jesam, drugo je bilo -3 dana, tako da je to sve u redu. Nismo svi isti, nisu ni bebice sve iste. Meni je rekla doktorica da sve unutar +/- 7 je u redu, koliko se sjećam. Samo bez panike, sigurno bi doktor rekao da nešto nije u redu. 

fritula
    01. Svibanj 2019. 09:51

Pozdrav cure, nisam se odavno spajala na forum.

Danas me vrijeme razočaralo, nadala sam se suncu pa da mogu s malim negdje u prirodu ali evo ništa od toga.

Ja opsjednuto pratim šećer svaki dan. Prilagodila sam prehranu skroz i sve je u granicama osim što jutarnji zna biti iznad 5 do 5.7.

Sad sam 15+0, moram naći kako zalijepiti traku u potpis. Brzo se umaram i zapusem šta god da radim. Mislim da kod mene ne vrijedi da je drugo tromjesečje lakše. Guram dalje, još radim i nadam se da ću sve do kraja 8.mjeseca raditi.

Usput da pitam koga bi preporučile privatno u Splitu za anomaly said 20 tt? 

luce35
    01. Svibanj 2019. 10:08

dr.Mimica, on ti je u onoj novijoj zgradi na Poljickoj, istocno od bolnice Firule.

• irma123
    01. Svibanj 2019. 10:25

felicita28

irma123

felicita28

irma123

Ima netko da mu je termin krajem 9 mj?

Meni je termin 28.9 :)

Koliko si tjedana sad? Ja sam 25og al mene tako bune ti tjedni haha

Sad sam 18 plus 4. Jer znas kad ti je bila zadnja menstruacija? Racuna ti se od tog datuma pa 40 tjedana od onda

Počela mi je 18og zavrsila 24og

felicita28
    01. Svibanj 2019. 10:56

Meni je 21.12. Znaci da si 3 dana prije mene i da si sad 19 tjedana napunila i 1 dan danas :)

Julie
    01. Svibanj 2019. 11:33

Ciao svima, svašta ste pisale ovih dva dana..... ukratko Deja zaista si snažna žena, nema šta.....ovo sve sto si napisala je i previše tereta za jednu osobu zato skidam ti kapu kako si uz sve vedra i spremna za salu  🥰 Nana dobrodošla, postoje svakakve situacije u kojima se ljudi nadu i na kraju snađu tako da razmisli prije svega, sto možeš dobiti bebicom a sto izgubiti ukoliko se odlučiš na pobačaj. Ja sam na Brijunima i vrijeme je fantasticno, šaljem vam sunčano morske pozdrave 😻😻😻

01. Svibanj 2019. 12:09

Nana36

Manich

Nana36

Moja bi se mrvica trebala roditi u Decembru, ali moj momak zeli da abortiram

Draga moja ja sam ovdje izrekla svoje najvece strahove i ruzne misli o svojoj situaciji i iskreno ti mogu reci da je bitno samo ono sto ti zelis.. Jer koliko god neka situacija bila teska sve nekako dodje na svoje i mislim da ove nase mrvice vrijede svega toga. Prema tome najvaznije je sto ti zelis i ako je to ta mrvica onda ju nedaj nizasto na svijetu.

Draga Manich naravno da vrijede, ali kako neko moze toliko odbijati cak i da razgovara o tome. Zeli brak uskoro, sve planira, kucu je kupio za nas ali o svom psu mi prica dva sata a o nasoj bebi nee zeli ni da cuje.

Eh draga moja ove zenice ovdje znaju moje probleme  Ja sam dozivjela to da me muskarac koji je pricao da me voli vise od icega odbaci i mene i nase nerodjeno dijete. I bila sam jako lose i nisam se cak ni veselila bebi ali onda je nesto puklo u meni i ostavila sam ga i od onda moja beba je jedino sto je meni vazno... Vjeruj mi svaka od nas ovdje ima neko lose iskustvo ali sve to nas cini jacima za nase male bebice... Iskreno mislim da bi trebala da slusas svoje srce i jedino to . A njega stavi na svoje mjesto pa nek si misli sta ce i kako ce.. Iz iskustva znam koliko mi je lakse i bolje bez kretena koji me ocito ne voli i ne cijeni . Sad sam pronasla neke druge zanimacije i veselim se sto me svasta novo zanima i sto sam opustena i sretna sto cu biti mama. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.