Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • renata.koscec
    30. Travanj 2019. 10:04

DijMar

I da, lazu ako kazu da je isplata do 10og u mjesecu, barem su mene lagali

Oko 20-og su komplikacije isplata, koliko sam vidjela da pisu tete koje ih primaju

Frajla
    30. Travanj 2019. 10:12

renata.koscec

Frajla

renata.koscec

Cure, sa 02.05. otvaram komplikacije, do sad sam se krpala s godisnjim. Do kojeg datuma u mjesecu treba predati papire, da se dobije isplata u tekucem mjesecu?

Do 5 u mjesecu se predaju papiri
    Ali u 5 mj ces dobiti placu
    U 6 mj ces dobiti komplikacije za peti mj

Da, u 5 jos dobivam placu, onda bi u 6 trebala dobiti komplikacije. Ne znam ako predam.koji dan kasnije, hoce biti problema? Nama je placa 6. radni dan u mjesecu, iako mislim da mi tete u obracunu mogu i prije dati potvrdu o prosjeku, u koji se uracunava i travanj.

Ma do 5.6  trebas predati papire da bi dobila lovu oko 20.6 (mozda dan, dva ranije), tako da imas puuuuno vremena

PatyDi
    30. Travanj 2019. 10:25

Jesam se neki dan zalila da je beba krenula pa stala sa javljanjem? Pa eto, vec se dva dana redovito javlja svakih cca dva sata...koji osjecaj ajmeeee ja se samo smijem kad lupka jer mi je trenutno ful smijesno i neobicno  

Angelina
    30. Travanj 2019. 10:30

renata.koscec

Frajla

renata.koscec

Cure, sa 02.05. otvaram komplikacije, do sad sam se krpala s godisnjim. Do kojeg datuma u mjesecu treba predati papire, da se dobije isplata u tekucem mjesecu?

Da, u 5 jos dobivam placu, onda bi u 6 trebala dobiti komplikacije. Ne znam ako predam.koji dan kasnije, hoce biti problema? Nama je placa 6. radni dan u mjesecu, iako mislim da mi tete u obracunu mogu i prije dati potvrdu o prosjeku, u koji se uracunava i travanj.

Za travanj ni ne bi trebala dobiti prosjek nego do ozujka. Sad mozda ovisi o tvojoj firmi, ali u mojoj to tako ide

luce35
    30. Travanj 2019. 10:36

Da, placa za ozujak isplacena u travnju zadnja ce uci u prosjek

felicita28
    30. Travanj 2019. 10:48

Bas sam se sad prepala bila.. odjednom me pocelo boliti u donjem dijelu trbuha kao neka upalna bol i onda sam na par minuta legla i bilo je je bolje.jer moguce da se to siri maternica ili sta bi to mogli biti?

PatyDi
    30. Travanj 2019. 11:00

felicita28

Bas sam se sad prepala bila.. odjednom me pocelo boliti u donjem dijelu trbuha kao neka upalna bol i onda sam na par minuta legla i bilo je je bolje.jer moguce da se to siri maternica ili sta bi to mogli biti?

Da, ja sam jučer pričala s gin o tome i sasvim je normalno povremeno probadanje ili po sredini ili s bilo koje strane. Dobro je ako bol stane kad se namjestiš drugačije i odmoriš, ali nije dobro ako je bol prisutna u svakom položaju ili ako ti je uz to muka ili pak krvariš...mene često zna štrecnuti kod dizanja iz kreveta ili okretanja ili pak ako malo duže ne idem mokriti i onda se full ispraznim pa me zateže malo nakon toga

30. Travanj 2019. 11:05

Frajla

Manich

Julie

DijMar zdrav razum mi govori da šećer ne može biti šećer ukoliko je veći za samo jednu decimalu sto bi značilo da 5.2 ili 5.5 ne može biti šećer, ali određena gospoda u bijelim kutama to tako klasificira i ne rade samo idiote od nas nego i mnogih “dijabetičara” pa im propisuju lijekove određene tvrtke a zauzvrat od istih dobijaju skupe poklone, plaćena ljetovanja Itd…..

Ma da u pravu ste sa tim secerom. Meni je na taste bio secer 5.2 i to prije koji tj kad sam bila odradit te redovne lab pretrage i moja doktorica rekla sve je super. Isto tako sam cula da je normalno da secer u trudnoci ode i do 10 i da je to sasvim normalno jer se on sam regulira kako prolaze tjedni. Ja u familiji imam baku koja je umrla od secera i tetku koja je vec 10 godina na inzulinu pa sam to morala spomenuti kod doktorice i rekla je da ce pripaziti na to ali iskreno vise me ispituju za visoki tlak jer mi otac ima visok tlak jako i pokazalo se da sam ga imala i ja dok sam patila od strasnih migrena iako je zapisano da je moj tlak bio visok iskljucivo radi strasnih bolova. Ali evo da se ne ureknem moram priznati dosad mi je tlak bio uvijek 130/75-80 nikada nije bio visi i doktorica vise obraca paznju na to nego na secer prema tome mislim da su to sve normalne stvari a doktori vole prepisivat gluposti samo radi reklame ponekad.

To ti je granicni tlak, 135 se vec smatra visoko
    Nije za zezati se, jer toliki pritisak je i na bebine krvne zile

Meni to nema smisla da mi je tlak nizi od 130 ja nebih ustala iz kreveta jer bi mi se vrtilo u glavi. Mislim da tlak od 130 nekome tko ima 100 kg i nekog tko ima 60 kg jednostavno nemoze biti isto.. Mozda je nekome ovaj tlak na granici ali da je previsok za mene  to ne mislim. Citav zivot mi doktorica opce prakse govori kako imam idealan tlak za svoju gradju i cak mi je nudila par puta da idem dat krv jer mi je tlak tako stabilan uvijek.. Kazem bio je vislji prije 4 godine kad sam imala migrene ali toga vise nema. 

felicita28
    30. Travanj 2019. 11:07

Nadam se da da je tako, ko ce docekat jos dva tjedna do ultrazvuka...inace me u prijasnjim tjednima znalo probost isto prilikom dizanja,kihanja i to ali ovo je neka drukcija bol bila po sredini trbuha...ali dobro je da cim sam legla me prestalo a onda me potjeralo na wc pa moguce kako beba radi mjesta da su se i crijeva skupila i pogurnula na gore pa da je to sve radi toga...

• renata.koscec
    30. Travanj 2019. 11:08

Frajla

renata.koscec

Frajla

renata.koscec

Ma do 5.6 trebas predati papire da bi dobila lovu oko 20.6 (mozda dan, dva ranije), tako da imas puuuuno vremena

Ahaaaa, a ja zabrijala da ovaj mjesec😏.....onda super

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.